Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Fracek,
joooj, res upam, da je samo nekaj birokracije in ne, da ne bodo delali… Vem kako je bilo meni grozno, ko so mi prestavljali… Javi in držim pesti, da začenjaš po planu🍀

Pozdravljene
Tiste ki greste zdaj v juliju v postopek in pričnete z injekcijami ali ste morale jest tudi tablete prej. Hvala za odg.

Ena90…mogoce malo za tolazbo, upanje. Tudi meni so v zacetku tega leta ustavili 2 pikici. Kmalu po pozitivnem testu so se zacele krvavitve, rjavi izcedki. Pri meni sta se ugnezdila oba zarodka, na ultrazvoku sta videli 2 GV, ampak samo v eni je bila pikica z utripom. 2 GV pa je ustrajala v eni use tja do 15.tedna in do takrat sem tudi imel krvavitve in izcedke. Sedaj sem v 20.tednu in v meni brca mali fantiček 💙. Tako da mogoce je pri tebi podobna situacija ali pa celo boljsa in sta se oba obdrzala in mas izcedke, kot 30% nosecnic. Srečno! ❤

Hej. Evo, da se javim. Vse vredu slisala bitje srcka, dobila slikco. 😊😊
Punce iz srca vam prvoscim, da cimprej dozivite ta obcutek. Pa hvala vsem za podporo. Res ste zlate🤗🤗

katjaena
čestitke 😊

Aussigirl80 čestitaaaaam 😍😍🥰 jaz imam v petek sprejem, upam da mi uspe ta mesec pridit do prenosa ❤️

Zvoncica 33 hvala, ze reseno. Bila je druga sestra, ki me je samo hotela obvestiti, da me lahko vkljucijo v postopek. In potem je med pogovorom ugotovila, da je ze vse dogovorjeno 🙃 Se sreca 😅 ker bi mi res vse dol padlo, ce bi mi se enkrat prestavili.

Jaz imam direktno vkljucitev, dolgi postek brez predhodne kontracepcije, ker sem kadilka in mi je G rekla, da v tem primeru tabletke ne pridejo v postev. V torek tako zacnem s prvo injekcijo. Imam pa Diphereline prvih 14 dni, potem pa ne vem, katere se dodajo, mislim pa, da gonal. Ke se katera imela to kombinacijo?

Kolesarko, zelim vama uspesen razplet na krvem 🤞

pikapolonica93
hvalaaa ti ker si delila svojo izkusnjo z mano, iskreno upam da je samo to in daa boom tudi jst naprej oz do konca spelala zadeve. Me pa zanima ali si sla zaradi tega kej prej na UZ ali si klicala sol kaj pa povprasala o tem?
aussiegirl80
jaa iskreneee cestitkee se veselimo s tabo juheeej zdej pa le ppogumno naprej 🤗🤗🤗
francek
me veseli, da niso prekinjal postopka jooj to bi bil spet polom… In srecno naprej.
kolesarko84
ti paa se le javii kako sta danes opravilaa. Stiskamo pesti za vaju 🤗🤗

Aussiegirl in KatjaEna Čestitke!!!

Jaz sem pa ze dobila napotnico, konec avgusta pričakujem menstruacijo, tako da bo takrat spet akcija.

Ena90 odsla sem na pregled na urgenco mislim, da ko sem bila noseca 5t5d tako nekako, ker me je skrbelo da ni izvenmatericna. Ampak takrat se plodek ni videl, samo 2 GV. Potem sem pa imela cez 4 dni na kliniki pregled se je pa videl plodek z utripom.

Aaaaaaaa 😂😂😂 je bilo pozitivno!!! Beta tam okoli 1900 😊
Sva res srečna oba, ne vem kako bi prenesla slabe novice. Hvala vsem, ki ste stiskal pesti, je pomagal. Uf! To je res en poseben občutek, po tolk časa končno dobit pozitivno novico … UZ je 30.7., do takrat je še služba, pol pa končno mal dopusta 😊. Res je stresno tole (tud za fante 😊), tako da res želim veliko poguma in vztrajnosti vsem, ki grejete in ki čakate, da greste v nove bitke ❤️❤️❤️.

Klic je prišel okoli 12:30 in sestra je bila kar presenečena, da nisva delala urinskega testa prej. Sva ga pa potem, za spomin 🙂

Pošiljam pozitivne misli vsem 😊

kolesarko84,
cestitke ;)) Takih novick smo zmeraj zelo vesele, ker nam vlivajo upanje in voljo za vztrajanje…

Bi te pa samo prosila za par informacij: kaksne doze gonala je imela, koliko casa in kaksne ima ravni amh, fsh, prl,tsh?

koliko je bilo foliklov za punkcijo, kaksne velikosti in kaksen je bil endometrij?

je jedla kaksne prehranske dodatke ali se posluzevala kaksne alternative?

Smo namrec primerljivih starosti in si tezko predstavljam kaj pricakovati na avgustovskem ivf… ker je prvi in se samoplacniski, je pa se toliko vec vprasanj

hvalaaaa in pazita svojo pikicoooo

kolesarko84
čestitke pa dobrodošla v klubu 😊

kolesarko84
cestitkeeee! 😀

Aussiegirl80
sva res vesela, da sva v tem klubu 🙂
vijolica2020
bom vse povedal, pa bo malo daljši post 🙂 midva sva bila na prvem pregledu/posvetu zaradi neplodnosti septembra lani. žena je imela polip na mestu, kjer bi lahko oviral zanositev. dr. je hkrati predlagal še laparoskopijo in naročil hormonske preiskave in zame spermiogram. laparoskopija je bila konec januarja, vmes so bili hormoski testi super: TSH – 1,86
FSH – 10,9
prl – 12,1
AMH – 2,04
Moj spermiogram pa bolj kilav, 2-krat. Na kontroli po laparoskopiji so ženi rekli, da je vse super, sami lepi organi. Ampak glede na leta in moj spermiogram je naju dr. predlagal za IVF in sva po hitrem postopku padla notri. Tako da za kakšne priprave z dodatki je bilo že prepozno. Sem pa jaz jemal FertilUp, žena pa že od prej folno kislino in B-vitamin. Sicer pa načeloma poskušava živet zdravo že od prej, ne samo za postopek 🙂
Dobila je gonal F injekcije, doza je bila 225, mislim da ga je vzela 9 x. stop je bila ovarelle.
Foliklov je bilo na UZ veliko, iz tega je bilo na punkciji 10 zrelih celic, 8 se jih je oplodilo, 6 se jih je razvilo v lepe blastociste. 5 jih je še pingvinov, od tega dva skupaj.
Endometrij je bil pa vedno lep, ampak ne vem koliko debel. Men se zdi 11mm (?).
Se povsem zavedam, da sva imela res veliko srečo, ampak tudi, da sva šele na začetku. Je treba zdaj pridt do cilja.
Tako da kar pogumno, postopek sam po sebi ni tako grozen, bolj je težko obvladovati stres in pa čakanje. Ampak je treba bit pozitiven in sigurno se enkrat pokaže ➕ 🙂

kolesarko84,
iskrena hvala za info. hormonsko sliko imava s tvojo zeno skoraj v piko isto… sicer vem da zenske zelo razlicno reagiramo, ampak sedaj vsaj priblizno vem, kako je to pri drugih in kaj okvirno pricakovati…

super je da delite z nami vesele novicke 🙂 sodec po zmagah, ki smo jih bili prica tu na forumu, je bil junij zelo zelo uspesen…. ostale bomo pa ocitno morale se malo pocakati…

KatjaEna
hvala 😊
Vijolica2020
zeni je rekel dr. G, da je to lepa hormonska slika. Tako da super tudi zate 👍 sicer nisem noben strokovnjak, ampak bi rekel, da ce so hormoni v redu, je vse lazje. drzim pesti 🙃

Kolesarko, Čestitke!!!

KatjaEna,
Kolesarko84,
AussieGirl
iskrene čestitke!!! :))) <3

Vso srečo tudi vsem ostalim, držim pesti 🙂 Upam, da se vam kmalu pridružim

kolesarko84
cestitke tebi in ženi, da le speljete use do konca drzimo pesti 🤗🤗

Čestitke vsem, ki ste zagledali +.. Full lepe novice.

Mene pa zanima kako dolgo se caka na konzilij in da dobis odločbo na dom? Na kolk casa imajo konzilij v lj (vsak mesec, na začetku ali koncu)?

A potem ko doviš odločbo moreš it kaj do svoje ginekologije da dobis napotnico za naprej?

New Report

Close