IVF/ICSI/IUI 2020
Ena90…mogoce malo za tolazbo, upanje. Tudi meni so v zacetku tega leta ustavili 2 pikici. Kmalu po pozitivnem testu so se zacele krvavitve, rjavi izcedki. Pri meni sta se ugnezdila oba zarodka, na ultrazvoku sta videli 2 GV, ampak samo v eni je bila pikica z utripom. 2 GV pa je ustrajala v eni use tja do 15.tedna in do takrat sem tudi imel krvavitve in izcedke. Sedaj sem v 20.tednu in v meni brca mali fantiček 💙. Tako da mogoce je pri tebi podobna situacija ali pa celo boljsa in sta se oba obdrzala in mas izcedke, kot 30% nosecnic. Srečno! ❤
Zvoncica 33 hvala, ze reseno. Bila je druga sestra, ki me je samo hotela obvestiti, da me lahko vkljucijo v postopek. In potem je med pogovorom ugotovila, da je ze vse dogovorjeno 🙃 Se sreca 😅 ker bi mi res vse dol padlo, ce bi mi se enkrat prestavili.
Jaz imam direktno vkljucitev, dolgi postek brez predhodne kontracepcije, ker sem kadilka in mi je G rekla, da v tem primeru tabletke ne pridejo v postev. V torek tako zacnem s prvo injekcijo. Imam pa Diphereline prvih 14 dni, potem pa ne vem, katere se dodajo, mislim pa, da gonal. Ke se katera imela to kombinacijo?
Kolesarko, zelim vama uspesen razplet na krvem 🤞
Aaaaaaaa 😂😂😂 je bilo pozitivno!!! Beta tam okoli 1900 😊
Sva res srečna oba, ne vem kako bi prenesla slabe novice. Hvala vsem, ki ste stiskal pesti, je pomagal. Uf! To je res en poseben občutek, po tolk časa končno dobit pozitivno novico … UZ je 30.7., do takrat je še služba, pol pa končno mal dopusta 😊. Res je stresno tole (tud za fante 😊), tako da res želim veliko poguma in vztrajnosti vsem, ki grejete in ki čakate, da greste v nove bitke ❤️❤️❤️.
Klic je prišel okoli 12:30 in sestra je bila kar presenečena, da nisva delala urinskega testa prej. Sva ga pa potem, za spomin 🙂
Pošiljam pozitivne misli vsem 😊
Bi te pa samo prosila za par informacij: kaksne doze gonala je imela, koliko casa in kaksne ima ravni amh, fsh, prl,tsh?
koliko je bilo foliklov za punkcijo, kaksne velikosti in kaksen je bil endometrij?
je jedla kaksne prehranske dodatke ali se posluzevala kaksne alternative?
Smo namrec primerljivih starosti in si tezko predstavljam kaj pricakovati na avgustovskem ivf… ker je prvi in se samoplacniski, je pa se toliko vec vprasanj
hvalaaaa in pazita svojo pikicoooo
FSH – 10,9
prl – 12,1
AMH – 2,04
Moj spermiogram pa bolj kilav, 2-krat. Na kontroli po laparoskopiji so ženi rekli, da je vse super, sami lepi organi. Ampak glede na leta in moj spermiogram je naju dr. predlagal za IVF in sva po hitrem postopku padla notri. Tako da za kakšne priprave z dodatki je bilo že prepozno. Sem pa jaz jemal FertilUp, žena pa že od prej folno kislino in B-vitamin. Sicer pa načeloma poskušava živet zdravo že od prej, ne samo za postopek 🙂
Dobila je gonal F injekcije, doza je bila 225, mislim da ga je vzela 9 x. stop je bila ovarelle.
Foliklov je bilo na UZ veliko, iz tega je bilo na punkciji 10 zrelih celic, 8 se jih je oplodilo, 6 se jih je razvilo v lepe blastociste. 5 jih je še pingvinov, od tega dva skupaj.
Endometrij je bil pa vedno lep, ampak ne vem koliko debel. Men se zdi 11mm (?).
Se povsem zavedam, da sva imela res veliko srečo, ampak tudi, da sva šele na začetku. Je treba zdaj pridt do cilja.
Tako da kar pogumno, postopek sam po sebi ni tako grozen, bolj je težko obvladovati stres in pa čakanje. Ampak je treba bit pozitiven in sigurno se enkrat pokaže ➕ 🙂
super je da delite z nami vesele novicke 🙂 sodec po zmagah, ki smo jih bili prica tu na forumu, je bil junij zelo zelo uspesen…. ostale bomo pa ocitno morale se malo pocakati…