IVF/ICSI/IUI 2020
Ja mene je 3 dan zvečer ful spikalo, ucere zvečer me je spet začelo tk da sm bol slabo spala sploh še nisem mogla nastimat mi je nakonc pasal na hrbtu lezat ko Nikol ne spim na hrbtu, danes pa skos neki spika, napihnjena sm ko balon, vetrove mam ubijalske, tk da nevem kaj naj si mislim hehe 😊 danes sem 5 dan po transferju. Prejsnic ko sem mela icsi postopek z stopko sem delala test 8 dan pa je že pokazalo kdaj bi ga lohk zdej delala kaj ti misliš? Pa ti že čutiš kako spikanje, kake spremembe, počutje?
Pise da 9. dan se sigurno na krvi vidi. Odvisno je tudi kdaj se vgnezdi. Jaz sem ga prejsnic delala 11. dan in se je plusek izrisau pred kontrolno crtico, delala sm pa CB. Ali imas se ksnega zamrznenjcka? Mene je res kar zelo strah, ker ce tale pikica ne bo uspesna se bo treba spet spikat. Trenutno me se nic ne spika. Vsi mi pravijo saj si se mlada imas cas, ampak zame je to res slaba tolazba, ker si zelim otrocka ze nekaj let. Imam sicer zeljo imeti 3 otrocke, ampak sedaj bi bila ze z enim vec kot presrecna. ❤
Ja 12-13.2 morm itk menzo dobit ker sm v spontanem postopku brez usega z svojo ovulacijo kokr sebe poznam ga bom delala prej hehe 😊 ja enega se imava. Upam da vama uspe da se ti nebo treba spet spikat. 🐞🐞Ja mlada pa mlada sam leta grejo. Tut js sem mlada bi vsak reku vendar se že 2 leti matrama. Tisti ki nama jo problemov ne vejo kako nam je da bi bile presrečne že z enim otocickom. Res upam da vama rata 💪💪
Marsena.. zgleda sem potem nekaj zamešala 🙊🙈 ah mlada si, 39-ta so nova 29-ta leta 😂 pri tebi se potem tudi kr premika hitro naprej, lepo to 😊
Mladikica88 ja potem sva enake starosti ☺️ potem bova še M nekako istočasno dobile in upam, da istočasno zanosiva potem si bova pa še nasvete dajale ☺️ drgač pa ja, tista, ki bo šla prej, sporoča kako je😀
Seša1 super za celice, upam da se vse oplodijo, naj bo uspešno 💪🍀🐞
Pika viva in pikapolonica93 držim pesti, da so te vajini znaki pozitivni, da bo na koncu potem plusek 😊🍀🐞💕
Jaz si tudi želim 4 otroke, zdaj je pa problem že 1 ampak jaz nisem več tako zelo mlada😂😂
Ja res je, meni so tudi govorili, ste še mlada mlada… Evo, so se leta hitro obrnila,potem pa že padeš v tisti krog, ko pa nisi več tako zelo mlad, je potem pa že problem ☺️ sej nam bo uspelo, dobro leto je, letnica je taprava, da bo babyboom, smo že lepo začele z lepimi novičkami ☺️💕🐞🍀
Pozdravljene,
Js sem bila po punkciji na bolniški, sem res počivala, mi je dobro delo. Po transferju pa sem šla takoj v službo. Nimam fizičnega dela, imam pa stresno. Navadno kar intervale. Včeraj recimo sem kar zaporedoma dobivala šoke in sem si prav rekla…”ma kaj mi je treba tega prenašat…” si pa ne dovolim, da bi me preveč stresiralo. Vedno znova se spomnim na pikico, ki je v meni, da če že ne zaradi sebe, moram zaradi nje ohranjati mirnost in si tudi rečem, da pač stvari ne bodo narejene kot morajo. Nehala sem podaljševat v službi. In mogoče delujem bolj “raztreseno”. Sem v položaju vodje, tako, da imam konstantno opravka z ljudmi, organizacijo, usklajevanjem…ko pridem domov, rabim samo mir. Upam, da bom zdržala…noben v službi ne ve za mojo situacijo razen sodelavca, ki me nadomešča. Njemu zaupam. Šefu pa ne zaupam, ker bi potem cela firma zvedla, nas je veliko, vsi me poznajo in če bi spodletelo, mi res nebi bilo všeč… Službo imam od pon.-pet.zjutraj.
Spim super, počutim se zelo dobro, ne čutim nič okoli trebuha, zvečer pridem utrujena in samo padem v spanec. Je pa res, da danes sva šla z možem na sprehod in me je začelo neki špikat, kot neke iglice pod popkom. Sem se morala kar ustavit. Nenavaden občutek. Potem po 5ih minutah je minilo. Krvavela nisem. Nisem pa bila potem več sproščena kot pred tem, ker se mi je že pletlo po glavi, kaj se dogaja…drugače pa se večinoma časa super počutim in ne čutim sploh da bi se kaj dogajalo… Kako to, da še ne nadaljuješ bolniške? Meni so rekli, da bi lahko bila do UZ…
Sem pa pogledala link na spletno stran, ki jo je ena od udeleženk dodala in sem ugotovila, da sem 5.teden. Kdaj pa naj bi se začele slabosti in občutljivost na zunanje dražljaje?
Zaupanje katero opcijo si pa izbrala za dolocanje tedna? Js naj bi bla en teden za tabo pa sem si naracunala da sem v 6 tednu in sicer 1 dan ☺️ racunala sem pa po:
https://ivf.ca/fet5dayduedate.php
Se mi je zdel najbl prav glede na to, da so mi vstavl 5 dni star zarodek… A sem narobe racunala?
Drugace pa mene kr skoz neki spika v trebuhu… Prsa so mi ze zdej tok zrasla da so mi vsi modrci premejhni in bolijo ful, skoz lulam in pa skoz me je strah da bi kej slo narobe ker 25 se mi se tok dalec zdi in po 4 letih truda je zelja gromozanska… Razmislam, da bi sla samoplacnisko se dat kri, da vidm ce uredu mnozim beto… Kolk si jo ti mela in na ker dan?
Drugace sem pa vidla, da se vas je nabral ful ki cakate… Tko da drzim pesti za vse vas in dejte kej sindromcke pisat, da bote vedle ce se vam podobn dogaja da je vse ok… Upam da bo cimvec pozitivnih novic ♥️
hmmm ja, če vnesem datum transferja, je 5.teden in neki dni, če pa vnesem datum punkcije pa je 6. teden. Kaj je prav? Ne vem, vem samo, da imam še 1 teden do UZ in se mi zdi cela večnost… nimam pa res nikakršnih znakov, no razen prsi so malo zrasle (malo malo so bolj čvrste) in bradavice so občutljive… Razen kot sem napisala me je pikalo na sprehodu in danes vse super ok… Se pa redim, ker sem drugače vajena visokointenzivne vadbe in sedaj je ne izvajam, jem pa isto in se pozna… 😉 betaHCG sem mela neki čez 400.
Čez teden moram nekako odmislit in se delat kot da ni nič in pol kar enkrat mine…tako sem si rekla, ko se je bližal test…psiha… Kako ti premaguješ to? Kako ostale shajate?
Zaupanje, glede simptomov, prsi naprimer, kak dan zvecer se mi zdijo težke in polne, naslednji dan zjutaj pa vec ne tako zelo. Ne vem ali to drži, ali si samo domišljam. Zelo me je strah in iščem kr ene znake. Imam za sabo SS, lani poleti.
Živčna, krvnega sem imela 18 dni po punkciji
(3.dan transfer, 15.dan test), beta 1042. To odštevanje je res grrr. Že kaj čutiš?
Kako ste ostale, ki cakate?
Hej punce…
Kako ste kaj tiste, ki čakate po et zameznjencka? Jaz sem zdaj prvič imela et zamrznjencka, jemala sem samo estrofem v postopku, nič drugega. Jaz sem danes 8 dan po transferju, imam krče že 2 dni in občutek kot pred menstruacijo, pa spikanje v spodnjem delu trebuha. Najbolj me je bolelo 6. dan, ko sem imela res močne krče zjutraj. Prsi imam malo boleče, ki jih drugače sicer nimam pred M. Sem pa cela napihnjena, hlače komaj zapnem.. To bo verjetno zaradi estime in estrofema. Ne vem ali je smiselno da test delam prej kot 14 dni po et..? Menstruacije predvidevam da ne bom dobila dokler bom na estrofemu?
Občudujem vse tiste, ki ste šle čez toliko postopkov.. Jaz sem imela 2 punkciji in zdaj zamrznjencka, pa sploh nimam več volje, če spet ne bo uspelo..
Srečo vsem 💕💕💕
Toskanska jaz sem sla v 3 postopku po zamrznjencka z estrofemom in estimo…. Znake sem imela rahlo bolece prsi in zelo mocne krce kot pred menstruacijo….test sem takrat delala na 13 dan in je bil zelo mocen plus s clear blue…. Cez dva dni se mi je zacel roza izcedek potem je izginil za dva dni in potem cedalje bolj krvav tako da kljub estrofemu jo lahko dobis…. Ne ovira to nicesar… Ampak ce je pa rezultat negativen potem normalno prenehas z jemanjrm da tudi pride normalno..pri meni se je takrat vleklo en teden in na koncu potem slo vse naprej…. Upam da bos ti imelaa vec srece drzim pestiii pa kar optimisticnoo😘😘
Živijo toskanska jaz sem 7 dan po et zamrznjencka jaz sem imela 3 in 4 dan ful krče zdaj se umirilo ostaja tisto spikanje na nežno podobno ko pred menstruacijo, jaz sem imela spontan postopek z svojo ovulacijo, glede testa jaz sem bl firbcne sorte in sem danes naredila first song duo in je bla zlo bleda črtica skor nevidna sam sm jo videla zdaj ko se je test posušil je črtica bolj vidna, zdej datum za menstruacijo mam 12.2 bomo videli 😊💪🐞 je pa za mene prvi transfer zamrznjenčka imela sem eden transfer z zvezim zarodkom pa se je v 6 tednu poslovil od mene. Vse bomo dokocakale pluseke in držale malo strucko v rokah 💪💪💪