Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Vijolica zdravo!
Upam da bo tvoj pistopek uspesen in da si ne bos rabila belit glave s stimuliranim postopkom, drugace pa jaz sem bila marca prvic v postoku IVF, pri nama je problem dragi ker se mu spermiji lepijo med seboj, ocitno pa tidi jaz nisem bila briljantna ker sem v kratkem postopku pridela 6 celic in smo pridelali samo eno blastocisto ki so mi jo 6.6 vstavili(ETZ) vendar zal je bilo neuspesno. Progesterona nismo kontrolirali, to ga predpisujejo vsem ki smo v postopku, ostalo kar smo kontrolirali je: scitnicni hormoni, FSH= 8.0, Prolaktin, LH in pa AMH=1.91
Upam da sem kaj pomagala. Aja stara pa sem 32let.

katjaena
cestitke za dve pikici, cudno da ti uspelo priboriti 2 pikice ze v prvem Postopku, vsekakor pa pridno jih grej daaa uspeee…
Sama tudi grejem ze 11 dan dva 🐧🐧 in v torek me caka krvni test upaaam da je uspelo….
vijolica
tako kot so ti predhodnice napisale, da ta terapija predpisana vseem. Meni celo se estrofem 3×1.
Sama sem pridelala 27 jajcec in baje to ker baje zenske z pcos bolj reagiramo na terapijo z inekcijam.
cedevitka
caaakaaaam si delala test?
Upaaam da so kaksne lepeee novickeee stiskam pesti 🤗🤗

Dekleta, super ste. Hvala za vaše izkušnje… Saj same veste, da je to zlata vredno 🙂

Jaz sem v samoplačniškem postopku v tujini, in sklepam, da je kratek protokol primerljiv z IVF z minimalno stimulacijo, dolg protokol pa s standardnim IVF. Se motim?

Orhid
in
mladikica88,
hvala še enkrat in stiskam pesti za naslednji poskus.
mladikica88
– sva v praktično istem “zosu”, v istih letih in z skoraj istimi številkami AMH in FSH

cedevitka,
ena_90
in
katja-ena…
še imamo upanje, da tokrat uspe 🙂 Imate kakšne simptomčke ali je vse tako kot ponavadi? pri meni popolnoma nič neobičajnega… :/

Živjo,

mene pa zanima, če ti pošljejo domov vse izvide krvnih testov in spermiograma, ali jih izveš šele na branju izvidov?

Na GK v Lj izves vse na branju izvidov, nic ne posiljajo domov.

Midva sva bila na ET v sredo, skupaj je bilo 6 celic, ki so se razvile v blastociste. So rekli, da vstavljajo samo po eno, edino zmrznili so dve najmanjši skupaj. Krvni 9.7. – dve pravljični števili 😀 lep vikend vsem in za čimveč ➕➕

Hej punce moje,
Moj test danes je bil negativen 😔
…na krvnega grem vseeno da se potem zmenim za naprej in kar se tice sprozitve naslednje menstruacije…
Ah ja…ne damo se!
Drzim pesti za vse ostale ❤

cedevitka
oh mi je zal zate 😑😑😑 ampak pogumno bo pa v naslednjem postopku boljse🤗🙏… Jst se nism delala testa ga preprosto ne upam delat😔😔 tko da bom verjetno pocakala do torka do krvnega.
kolesarko84
zdej pa kr lepo naj grreeeje pikico in upam da vama uspe.
vijolica
kar se znakov tice je tko nekje 3 4 dan me je grozno zvijalo pa zize so me kr bolele.
Uciri sem dobila pa tako ostro bolecino da mi kr slabo postalo cela sm bla potna ampak to par sekund….. Potem kot da ni bilo nic…. Danes nimam bolecin vec v zizah.. Tko da ne vem vec nic razn tega da sm se drisko dobila, pa zelo cudn obcutek v trebuhu. A jedla nic takega….
Ah bo zeee sam da mine tole do torka pa da zvemo kko in kaj….
Srecno in pogumno vseem🙏🙏🙏❤️

Zelda123 tudi v MB vse izves na branju izvidov.
Cedevitka in ostale, ki niste imele pozitivnega rezultata res mi je zal, da ni uspelo. Pogumno vztrajajte naprej! Naslednjic bo!! 💪
Ce imate pa se kaksne pingote, pa itak super!
Vijolica2020 jaz nekih full posebnih znakov se nimam. Razen cist rahla slabost danes cez cel dan.
Punce a hodite drugace v sluzbo ali koristite bolniske? Jaz sem bila doma samo za punkcijo in za prenos.
_ena_ 90 drzim pesti zate v torek!👍
Potem pa se za nas ostale….jaz imam sele 8.7. krvnega..

Pozdravljena

vijolica2020.
Jaz sem pri osebni ginekologinji preverjala raven hormonov, ko so pa prisli izvidi in je bilo videt da je vse v redu,me je poslala za Gk Lj. In sicer: FSH 6,81; PRL 18,1; LH 6,09; estradiol 154,90; progesteron 38; testosteron 1,62, AMH 6,44. Imela sem kratek postopek, kar pa ni bila minimalna stimulacija; pridelala 27 celic, pa nimam nobenih problemov z PCOS, 10 zarodkov. Sem pa tudi sumila da bo veliko celic pridelanih ker mi vsi hormoni delajo normalno+ko sem jih še stimulirala z injekcijami…sem vedla da bo dosti. Potem je pa prisla hiperstimulacija jajcnikov in sem morala pocakat 2 ciklusa da se zmanjsajo in da gremo naprej v transfer. Ki je pa bil 8.6. neuspesen. Cez kaksen mesec bom stara 35 let in razmisljam ce bi zdaj vstavili 2 🐧🐧 …
kolesarko84
srecno in upam da bo ➕🤞🏻
cedevitka
zelo mi je zal … gremo jeseni v nove boje💪🏻
Jaz imam konec avgusta posvet pri svoji zdr.in dobim novo napotnico,jo bom kar malo povprasala kar se tice teh ovulacij in testov in tega da vec ne delajo UZ vsak dan… ker mi marsikaj ni jasno. Ko bi mogla imet transfer v marcu (pa je bil odpovedan zaradi korone) so me spremljali vsak dan z UZ in ko mi je bil LH test poz,so mi dolocili 11.dan od tega dneva transfer. Zdaj pa je bilo 5 dni od poz.testa. Je kar neka razlika vmes…
Srecno vsem ki cakate na krvni! 🍀

Cedevitka, žal mi je!

Kolesarko, KatjaEna, Ena90 in Vijolica, držim pesti.

Tiste, ki greste v jeseni naprej… a boste cez poletje kaj posebnega počele, za povečanje možnosti uspeha? Kakšna posebna prehrana itd?

Orhid jaz sem nabavila meni in mojemu FertilUp kapsule, predvsem za mojega, da malo plavalcke popravimo jaz jemljem bolj za spodbudo😊(skodit ne more), zase pa sem narocila kapljice od Krvomocnice ker se mi zdi da mogoc pa bi lahko imela malo bolj prekrvavljen in zadebeljen endometrij. Sicer sem ga imela 9mm pred transferjem ampak mogoc bi pa lohka mela kak milimeter, dva bolj debel kaj pa vem🤷‍♀️
Aja Nicolleta tole meni zdej tudi ni bilo cisto jasno vse s temi LH testeki pol pa se 5 dni cakat, kaj pa vem no…jaz bi raje na UZ-je hodila…pa zelo zanimivo mi je bilo da transfer poteka brez UZ ja?!
Pa se to…nama je bilo na konziliju receno da bomo delali ICSI tehniko oploditve, na odpustnici pa je pisalo da so naredli klasicni IVF pa ne vem zakaj tako?

Orhid
jemljem folno kot prej, drugace sem pa en mesec pred transferjem jemala en prah Shatavari mu je ime, noro dobro mi je deloval na PMS, nisem bila zivcna kot vedno, pa tudi nisem imela bolecine v ciklusu niti v casu ovulacije. Drugace se zvijam od bolecin v tem obdobju🥴 v DM-u sem ga kupla, zdaj pa ga nimajo vec… najbrz da tudi na plodnost deluje. Drugace ne vem ce ste slisale za sok od zelene-stebelne, to je tudi baje odlicno za plodnost. Jaz sem ga zacela pit v casu korone, pol se mi ni dalo vec,ampak zdaj sem spet zacela. Vidim ful izboljsanja na kozi. Ce boste od volje, poglejte na youtubu al instagramu al fb Medical Medium-Anthony Williams to je tip ki ga priporoca. Drugace hranim se kot vedno… tudi kavice pijem…
mladikica88
jaz sem ga mela tudi 9mm… baje odlicno.. 🙂 drugace ja tud meni je padlo na pamet kako se to dela transfer brez UZ-a? Sem brala v Mb da delajo obvezno z njim… ce je tu kaksna punca iz Mb naj nam pove prosim😁 kar se pa tice ICSI in IVF… mogoce je celo boljse da je bil IVF…? Bolj siguren se mi zdi? V vsakem primeru obvezno vse kar te muci vprasaj svojo zdr.ko prides po novo napotnico. Saj so zato tam,da nam vse razlozijo. Imas pravico vedet☺️ Tudi jaz bom naredila tako…

Hej, da se malo javim. Zaenkrat še nobenih simptomov razen zelo rahle slabosti.
Kako to mislita transfer brez uz? Jaz sem v Ljubljani in so mi naredili transfer z uz. Je mogoce odvisno od zdravnika kako ga naredi? Žal pa nimam pojma katera zdravnica je bila na prenosu. Teh stvari si nikoli ne zapomnim🤦‍♀️

Aussiegirl meni je delal transfer dr. Vogler in je delal brez pomoci UZ-ja, pac vstavil katetercek z zarodkom opravil transfer in to je to, brez da bi spremljal z UZ jem, ne vem mogoc pa so nekteri tolko zverzirani da ga ne potrebujejo🤷‍♀️je pa res da jaz sem spet en tak “specialec” da imam maternico nagnjeno navzad in ne navspred kot je obicajno anatomsko in ne vem ce zna bit kaka tezava pri transferju zarad tega🤷‍♀️no ja zdaj se meni poraja kup vprasanj ko je to mimo in sem se imela cas malo poglobit v vse skupaj🙄

Aussiegirl
jaz se tudi ne spomnim imena zdravnice, niti kako je izgledala🧐 kako pa zgleda z UZ transfer? A gre noter istocasno z UZ in embrijem? Pri meni ni slo tako.. je pogledala z UZ noter potem pa ga dala ven, in so prinesli embrij in ga vstavili noter in to je to🤷🏼‍♀️

V MB so meni delali prenos z zunanjim ultrazvokom (ne vaginalnim) in je bil res full lep trenutek, ko sem lahko spremljala na ekranu kako se je mala pikica z veliko hitrostjo premaknila, ko so jo vstavili. Nisem pricakovala, da se to tako lepo vidi.
Potem sem dobila se slikico za domov.

Pri meni so najprej naredili vaginalni uz. Ne vem ali so prenos naredili tudi z uz. Mi je pa potem ko je ustavila zarodek spet z vaginalnim uz pokazala kje je 😍

ojoj

Cedevitka,
žal mi je, da nisi zagledala plusek 🙁 imaš vsaj še kaj zmrznjenčkov?
drugače je pa transfer pri meni izgledal podobno kot pri Aussiegirl – najprej UZ, potem transfer in potem še en UZ, ko mi je pokazala kje je najin storžek 🙂
Kolesarko
kako se držita?
Držim pesti za vse, ki še čakate plusek!!

Heej punce, noo ko tole prebiram, tudi sama sedaj nazadnje nisem imela transferja tako kot ga opisujete, sploh groozaa kako hitro sem bila fertik, kokr da niso nic naredili sem bila prav sokirana. Nobenga UZ nic, najlepsi transfer sem imela takrat ko ga je vodla dr. Nina Jančar najprej Uz pogledala ce je vse ok nato vstavila zadeve not use sproti razlagala kaj bo naredila in po zakljuceni vstavitvi se 1x Uz in obrnala ekran proti meni in mi pokazala pikico na UZ…. Do zdej po 3 prenosih nism tako lepega odnosa imela se nikol tako da ne vem usak dela po svoje.
To kar je pa

katjaena
opisala more bit pa ful lep obcutek, pa se to da dobis slikico zraven, neprecenljivo ne gleeede izvid.

See daaans pa jutriii, potem pa na teest 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏❤️ upam daa rata.

New Report

Close