IVF/ICSI/IUI 2020
In se zelo bojim, da tudi tokrat ni uspelo, saaj me je ene 3 4 dni res ful spikalo in “sraufalo” tudi prsi so me bolele, sedaj pa nekkak nimam vec niti krcev niti ne tok bolecih prsi bolj ne kot ja in mee je resnicno sttrah 😔😔😔😔.. Same krvavitve tut ce ni uspel niti prej ne bo ker svojih menstruacij nimam tako, da na to se ne morem zanasati ce ni krvavitve da je se upanje 😔😔😔😔
Ahhja punce bodite mocne…srecno se naprej vsem❤️
Punce res hvala vsaki posebej za vspodbudne besede in lepe misli 🥰❤️ porocajte kaj se dogaja, jaz vas bom se vedno spremljala, ko pa uredim napotnico se javim. Srecna sem za vse tiste ki imate plusek kot da bi bil moj 🤗
Drugace pa naj se ravna po tem, kaksna navodila bo dobila ob odpustu po punkciji, pretirava vsekakor naj raje ne usaj prvih par dni. Drugace pa tako kot ti je
Vsee dobro se naprej vseem🤗🤗🤗🤗
Drzim pesti za vse nas ✊🐞🐞🐞
Nicolletta jaz sem itak prejsnji petek zacela ze pomalo krvavet, ko sem pa nehala z vstavljanjem Utrogestana naslednji dan pa se mi je vlilo, tako da ocitno jo meni zdravilo ni nekaj prevec zadrzevalo (bom vedela za drugic🙄) in imela sem jo tudi 5dni tako kot obicajno, upam pa da se mi ciklus ne podaljsa in da bo lepo “hodila” na 26 dni, ce ze mora😕
Dekleta, jaz vas redno berem in stiskam pesti za vse naše ++. Trenutno sem tudi sama sredi mučnega dvotedenskega čakanja, in sicer po nestimuliranem IUI. Ker vemo, da statistika ni ravno na moji strani, se mi podijo po glavi številna vprašanja v zvezi s postopanjem v prihodnosti. Zato da bi vas prosila za pomoč – vaše izkušnje.
Glede na to, da skoraj vse uporabljate Utrogestan, ki je progesteron, me zanima, ali ste predhodno delale preiskave za raven progesterona na 21. dan ciklusa (oz. na podlagi česa – zakaj so vam ga predpisali)?
Kot sem razbrala iz člankov, se s preiskavo ravni progesterona na 21. dan ciklusa dobi odgovor na vprašanje, ali je bila ovulacija pred kratkim. Sedaj pa me zanima, ali to “da je bila ovulacija” pomeni, da je obstajal vodilni folikel, ki je počil ali da so obstajale celo zrele jajčne celice? Namreč kot vemo, nima vsak folikel jajčne celice…
Ker pojma nimam kaj pričakovati od prihodnjih stimuliranih postopkov (predvsem koliko si obetati), bi vas prosila, če napišete, kolikšen je vaš AMH, FSH, katere hormone ste jedle in koliko časa, in koliko foliklov oz. jajčnih celic ste pridelale?
Najlepša hvala za vašo pomoč
Vijolica, zdravo!upam, da ti uspe že pri tem IUI.
Utrogestan predpisujejo vsem od transferja dalje, ne glede na to, ali je postopek v naravnem ciklu (pri ETZ) ali pa je v stimuliranem postopku.
Mojih vrednosti se ne spomnim, saj sem imela stimulirani postopek nazadnje v 2018 (zdaj hodim na ETZ). Vem edino, da sem imela precej vec celic v dolgem postopku (vec kot 15), kot v kratkem, kjer sem jih imela samo 9. Je pa to odvisno od vsake posameznice, pa po mojem mnenju tudi malo od sreče.
Vijolica2020, glede progesterona se jaz se ne najbolj spoznam (sem v prvem ivf postopku), ti bodo mogoce ostale znale malo bolj pomagati.
Tudi jaz sem v 2 tedenskem cakanju na test, danes je drugi dan po prenosu in grejem 2 pikici. 💗💗 Sem se morala prav borit, da so mi vstavili 2, so mi rekli, da naceloma po 35 letu vstavljajo po 2. Ne vem, glede na to, da vas spremlam se mi zdi, da veckrat vstavijo po 2… Stiskam pesti za vse nas, da nam uspe cimprej! 💪🙏