Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Nicoletta
ja jaz bi tut samo spala 😀. Ja jaz tut vedno odlezim pol ure in mi nic ven ne tece.
ohrid
kako si?

Meni sicer rata od ležat 10 min samo pri večernem vstavljanju, ampak se ne sekiram prevec… pri nama je načeloma problem v partnerjev spermi, tako da mislim, da ni nujen progesteron.

Jaz pa sem 11. dan po transferju, še vedno bele hlačke 😊😊😊😊 počasi sem začela upati, ker sem vedno dobila M 9. dan po transferju.
Včeraj sem moji enoletnici rekla, da bo mogoče dobila sestrico (se mi kar zdi da bi bila tudi to punčka) in je pokazala na moj trebuh 😂

Aja, pa zanima me, ce lahko utrogestan zavira prihod M?

Zivjo punce, jaz vas samo berem pa sem se odlocila, da se prikljucim malo, to cakanje prav ubija :/
Sama sem pa danes 7 dan po ET (5.dan en zarodek) imela sva pa ICSI (zelo slab spermiogram)
zanimivo, da nimate kaksnih znakov, jaz sem bila prve 3 dni kr napihnjena (verjetno se od punkcije no), joske kr skoz bolijo, enkrat bolj drugic manj… pa dva dni nazaj sem mela prav krce zraven me je bolel kriz, pa je minilo. Vsake toliko me je spikalo nekje spodaj… kar veliko se nam je dogajalo 🙂 upam da so to pozitivni znaki 🙏
Drzim pesti tudi vse ostale, da cimprej zagledamo + ❤️

Ojla,
joooj vso sreco vsem, ki cakate plusek! Pri nama pa tudi sedaj koncno gre zares. Se vedno se grozn bojim punkcije ki se nama hitro priblizuje in res upam, da se bom uspela sprostit in izklopit bolecino. A je katera pri dr Resu vzela kaj proti bolecini in meni, da ji je pomagal?
Ohhh sem pa tako vznemirjena….

Hejla, jaz pri Resu nisem vzela nic, tam dobis v rito ketonal injekcijo…sej boli ene 3 dni se kar ob hoji in ce se vsedes prehitro, pa odvisno koliko jajcec tudi pridelas posledicno koliko dolgo punkcija traja, jaz sem mela prvic 10 in drugic 13 jajcec pa sem samo prvic vzela protibolecinsko ampak to potem ze nekaj ur po punkciji. Pred punkcijo kot preventivo pa nisem vzela nikoli nic pa se da zdrzat💪 sama imam sicer kr visok prag bolecine pa priznam da me je sama puncija prvic kar bolela, drugic manj, zakaj pa ne vem🙂 samo sprostit se je treba in pogumno. Vama zelim vso sreco!🍀

Metameta, super za znake 😊 jaz sem vedno imela iste znake, pri neuspešnih in pri uspešnem transferju in sicer občutek, da bom dobila M nekje od 7 dneva dalje.
Šeenakicaka, kar pogumno. Na GKLJ dajo nalgesin in injekcijo (vsaj 2 leti nazaj je bilo tako) in se je dalo zdržati.

orhid
upam, da to dogajanje pomeni vsaj nekaj dobrega, sicer predhodnih izkusenj nimam, ker prvic sva bla kar razocarana ni prislo niti do transferja (moj ima azoospermijo in je cudez da sploh dobijo kako kvalitetno seme s TESE)😕
Srcno upam, da nam vsem uspe cimprej🙏☺️

Hejla punce…no jaz danes 5 dan od ETZ in nekih jakih znakov nimam… razn obcasnih slabosti pa obcutek v maternici kot da mi metuljcki letajo pa se s krilci zaletavajo, ne vem boljse ne znam opisat😁😉
SeEnaKiCaka jaz sem sicer vodena na GK v Lj, na dan punkcije sem popila koktejl(dve protibolecinski+ pomirjevalo) pa lokalno sem dobila v steno noznice anestetik pa mi ni bilo lih nebolece…🙄ce bi mogla se enkrat cez to bi ziher kaj mocnejsega vzela.

Mladikica88
si me pa nasmejala s temi metuljči. Res dobr opis 🤣 upam, da teli metulčki prnesejo +
seenakicaka
jaz sem tudi v gklj. Imela sem isto kot mladikica88, torej 2 protibolecinski plus pomirjevalo in lokalno. Pa me ni nic bolela samo tak cuden obcutek je biu. Tako, da vsaka punca ima druge izkušnje. Bodi čimbolj sproščena, pri meni so ble sestre super smo se začvekale.

Pozdravljeni,

Ohrid, mislim, da ste vi vprašala, če utrogestan zavira M.
Da, jo. Jaz sem imela 3 prenose, vsakič z estrofemom in estimo (estima je progesteron, enako kot utrogestan, samo drug proizvajalec). M sem dobila šele, ko sem prenehala z jemanjem obojega (po neg testu) po cca 3 dneh.
Upam, da vas nisem preveč zamorila….

Joooj hvala punce za odgovore!
Tuki je ravno to da Res ne najde protibolecinskih sredstev, jaz pa se bolecine res bojim. Ampak vem, da bo vredno potrpet.
Drzim pesti da vsaka od nas cimprej zagleda plusek!💛

Hej punce, mene pa samo nekaj zanima, ja katera že kdaj delala kak test, med temi dvemi tedni čakanja in ji je pokazalo pozitivno že prej? Jaz mam doma baby check mini (slišala že veliko kritik glede testa) ampak jaz ko sem ga delala in nisem bla noseča, ni blo nikoli vidne nobene črte razen kontrolne, danes sem komaj 8 dan po ET, včeraj sem zjutraj delala test in danes zjutraj, nora sem kako ne moram čakat no 😀 no, danes je črtica bila že bolj vidna… če ima katera izkušnje, jo prosim za mnenje 🙂

Meta245, jaz sem delala baby check 11. dan in mi je pokazal plus, sedaj sem v 17.tednu…tako da ti ksr cestitam ❤

Oooo metameta, ce je plus je plus 😊 Čestitke 😊😊😊😊

Jaz sem pa 12. dan po ETZ in še ne upam delat testa. Upam, da zamuja zaradi pozitivnega testa in ne zaradi utregostana.
Sem pa danes ponoči imela en znak, ki je bil tudi v prejšnji zgodnji nosecnosti in sicer sem se zbudila sredi noči in nisem mogla zaspati nazaj 😐

Držim pesti za vse 😊

pikapolonica93
in
orhid
hvala za vzpodbudne besede, sicer se prehitro se ne bom veselila, saj je vseeno se kar zgodaj, upam pa, da je to to🍀🙏❤️

Orhid
oo super, upam da je to to in da zgledas lep plusek, drzim pesti🍀❤️

Zdravo,
da se še jaz malo oglasim po dolgem času… No tako,hormonski izvidi mojega partnerja so v redu, sedaj caka na biopsijo. Sedaj pa me zanima, če katera kaj ve kdaj dobi potem izvide in ali ze isti dan izve ali so bila semenceca prisotna ali ne? Sva pa vodena v GKLj.
Zanima me če mogoče katera ve, jaz imam jajceca shranjena ze nekaj casa, ker sem namrec prebolela raka in so mi jih takrat shranili, greva midva potem ravno tako na konzilij ali ne?

metameta,
čestitkee❤️
orhid
upam, da je to too, srecno🍀🍀

dekleta, vas spremljam vsak dan(celo veckrat na dan) in drzim pestke za vase pluskee:))

pikica6789,
takoj po biopsiji povedo, ali vidijo kaksne spermije. potem gre pa odvzeto tkivo se na histologijo, kjer se naprej iscejo spermije in njegove predstopnje, ki jih tudi lahko uporabijo za oploditev… histoloski izvid se caka cca. 3tedne.
ker ima hormone ok, obstajajo zgledne moznosti, da najdejo spermije… vzrok bi torej bil ovirana pot spermijem na plano (obstruktivna azoospermija)
po moje bo treba v vsakem primeru na konzilij, saj ta odloca o najprimernejsi metodi, njihova odlocba pa je podlaga za povracilo s strani zzzs

Zivjo punce,
Odlocila sem se malo vkljuciti v forum in z vami deliti se mojo izkusnjo. Trudiva se 2 leti in pol, gre za nepojasnjeno neplodnost. Marca sva imela prvi IUI, zal neuspesen.
Vidim da vas je ze kar nekaj v postopkih, nekatere ze grejete pikice in seveda vsem zelim pluske 🙂
mogoce katera ve kako je v MB z IUI postopki? Rekli so naj spremljam obvestila na spletni strani, tam IUI ni omenjen, predvidevam da se ne izvaja. To cakanje me ze kar ubija, zdaj pa se ta korona in se je vse se toliko bolj zavleklo. No saj veste kako je 🙂

New Report

Close