IVF/ICSI/IUI 2020
Nicolletta, potem se mogoče celo vidimo 😀
Bom vizualizirala, pa na lignje morva it, to sva šla tud pri najini prvi punčki 😍 takrat ko se ni prijelo pa nisva nikol šla, tako da sem kar vraževerna glede lignjev 😆
Pa po transferju ne bom oblekla črnih spodnjic (ali modrih), ampak bele, roza, rumene, rdeče – v glavnem toplih barv. 😀😀😀😀 sem malo usekana, ne? 😂😂😂
Aussiegirl ob 7:15, potem pa pocakava, da se odmrzne.
Puncee drageee… Povejte mi nekaj… Evo danes dobila menstro juheej in pisem meil za naprej.
Sedaj pa me zanima neki, a partnerji ze hodijo zraven? Ali ne?sej vete, za podpisovat je bilo zmeraj nekaj dokumentov prvo pri sestri nato na dan prenosa? Pa me zanima kako je sedaj z partnerji in podpisovanjem.? Ce katera kaj ve?
Nic usekana nisi 😂 drugace nekje sem prebrala(na tistih alternativnih straneh) da je fajn ves cas po M nosit svetlo spodnje perilo😁
Punce imam eno vprasanje glede teh ovulacij. Jaz jih imam sicer vedno enako,13.in 14.dan. Ampak se sprasujem, ce LH test pokaze pozitivno dosti prej(v marcu preden mi je odpovedano zaradi korone-mi je pokazalo pozitivno ze tam 10.,11. dan) kako potem oni racunajo 5 dni po tem testu prenos? Ce so prej racunali kadar poci folikel pa od tistega dneva napred 5 dni? Je kar ena razlika,se mi zdi… 🧐
dekleta, jaz vas redno berem, te dni pa se posebej mocno stiskam pesti za vas, vase et in koncno pluske…
bi bila pa ful vesela, ce mi razlozite kako zgleda postopek ugotavljanja trenutka ovulacije… do sedaj sem razbrala, da so pomembni uz-ji, listki za lulanje, krvni testi in se kaj… ne znam pa vse te nastete zadeve spravit v smiselno zaporedje (npr. z uz-ji se najbrz spremlja folikle in ko dosezejo xx velikost to pomeni…??) mene namrec caka IUI (v tujini) in bomo skusali ujeti ovulacijo, in bi rada ze vnaprej malo vedela kako to zgleda oz. razumela kaj se dogaja..
ker sklepam, da niso pri vsaki od vas v igri vse metode ugotavljanja ovul., bom ful vesela ce vsaka napise kako to zgleda pri njej oz kaj ve okoli tega:) hvalaaaa:)
Nicolletta, zanimivo. Mogoče so se pa zmotili?
Vijolica, pri meni je bilo tako.
Pred dvema letoma sem morala vsak dan oddati kri in na vsaka dva dni uz (na koncu tudi vsak dan). Ko je bil LH vrh je naslednji dan z uz ugotovila, da je folikel počil in je bila ovulacija.
Tokrat pa sem šla na 10. Dan M na uz, kjer je bil opazen folikel, nato sem doma lulala na listice in ko sta bili obe črtici enako močni, sem naslednji dan imela ovulacijo.
Danes sem pa imela transfer, tako da ze grejem svojega pingota 🥰 in upam na najboljse!
Orhid, stiskam pestke za pingota! <3
Hvala za pojasnilo. Torej, če prav razumem, se je v preteklosti delalo krvne izvide za LH, sedaj pa se lula na listke?
A glede vrha LH in krvnih testov, pa se vrh LH ugotovi šele “za nazaj”? (npr. ko se na krvnih izvidih zazna, da je LH začel padati, potem za nazaj veš, da je bila na dan, ko je bil LH najvišji, tudi ovulacija)?
Hmm, zanimivo. Skratka, če bo še katera napisala, kako se je pri njih ugotavljalo nastop ovulacije, bom ful vesela… Če si prav predstavljam, je pri IUI trenutek ovulacije zelo pomemben…
Off topic: Vem, da je za stimulirane IVF / punkcije priporočljivo imeti 3 cikle razlike. A to velja tudi za zamrznjenčke (al bi lahko bili ET-ji zmrznjenčkov vsak ciklus)?
Ja, leta 2018 so bili krvni testi in uz vsak dan, zdaj pa so lističi in en uz (nekatere so imele tudi dva – par postov nazaj).
Ne, v bistvu ovulacija pride 24-48 ur po LH vrhu. Se pa ne ugotavlja za nazaj – takrat, ko je ovulacijski test pozitiven je LH vrh. Dan ali dva kasneje pa ovulacija, vsaj meni je bilo tako razloženo. Po mojem mnenju za IUI naredijo še kakšen uz, da vidijo velikost foliklov in kdaj počijo. Pri meni je bilo pred 2 letom tako, da je vodilni folikel dosegel velikost 23mm preden je počil.
Punce, jaz imam pa eno cudno situacijo s temi LH testeki🤔 in sicer v soboto mi je pokazalo sibko testno crtico v nedeljo ko sem pa delala test pa testne crtice sploh ni bilo vec vidno. Delano obakrat ob isti uri(ob 12h). A je kera mela kdaj podobno izkusnjo, ker zdaj ne vem a ovulacija se pride ali pa je bilo to to in konec?!🤷♀️ sem vedela da to pri meni ne bo enostavno slo skozi…