IVF/ICSI/IUI 2020
Res hvala vsaki za svojo izkušnjo. Se počutim veliko manj samo, ker o najini situaciji ne govoriva okoli… Tako, da sem res hvaležna za tele forume.
Tudi mene je strah hiperstimulacije, saj imam že sama po sebi bogate ovulacije… Obenem me je tudi zelo strah, da se bo po vsej tej hormonski terapiji moj cikel popolnoma sesul. Ah sej vem, vsako telo po svoje reagira in ne moreš nič predvideti. Najbolj pa seveda uspešnost postopka…….
Vijolica2020, ti ne morem pisat ker nisem registrirana, a sta že dala mimo krvne teste? Naju še to čaka nato pa čakanje na konzilij.. No sej samo da ne bo še enkrat izrednih razmer, da se v miru speljejo te postopki…
Kaj so pa rekli, katere preiskave rabiš ti in katere partner, preden gre vajina vloga na “konzilij”?
Jaz sem imam mislim da za preiskat več ali manj isto kot ti, moj partner ima pa samo FSH.
Kot sem razumela rabijo to zato, da ti potem dajo ustrezne odmerke hormonov v postopku.
Za partnerja ga bodo poslali še na pregled genetike, ampak so rekli da to ne igra nobene vloge za postopek, to je bolj zato da se odkrije vzrok za njegovo težavo, ki pa se ji načeloma ne da pomagat.
Punce imam vprasanje. Tiste ki ste te dneve dobile M, kateri dan ste narocene na sprejem in obenem UZ? Namrec jaz sem danes dobila M in jim pisala mail… dobila sem pa datum 1.6.,torej 12.dan ciklusa…Mal me to skrbi…zakaj tako pozno? Kaj niso do zdaj narocali 9.dan? 🥺
Puncee koo vas tkole berem, glede teh ovulacijskih testov, ki jih boste morale delat… Me namerec zanima slednje potem imate verjetno vse svojo menstruacijo? In posledicno potem tudi normalne ovulacije?
Ker menim, da to kar ve opisujete meni ne bo prislo v postev, saj svojih menstruacij in ovulacij sploh nimam (sprozim z dabrostonom).
Ima katera podobne izkusnje kot jaz?
Prejsne neuspele postopke sem ponavadi imela prvi dan menstruacije sem zacela z tableti estrofem potem pa ne vem tocno kateri dan uz in takrat so mi dolocli potem dan ponkcije.
Ce ima katera kaksno podobno izkusnjo bi bila zelo veselaaaa 🤔🤔🤔🤔😊😊😊
Pozdravljene, tudi mene so klicali iz MB, da se lahko vkljucim v nov postopek, ker prvi je bil zaradi koronce prekinje. Razlika je pa ta, da tokrat ne rabim jest kontracepcijskih oz. se bo delalo kar na naravni cikel. To je moj prvi postopek in me zanma, ce je tudi pri tem postopku potrebno biti na bolniski po punkciji? Pac do transferja?
Bom zelo vesela, ce mi katera lahko odgovori.
Je pa res da nas je ogromno in cisto vsaka ima svoj primer in drugacno izkusnjo kakor tudi tezavo.
Ampak saj smo borkeee bomo upam da tudi to zmoglee in docakale ogromen pluseeek 😊😊😊😊
Tudi jaz nimam svojih menstruacij in ovulacij…doma imamo eno skoraj 3 letno IVF malcico ❤
Imava se 5 pingvinckov….
Glede na to, da nimam svoje m.sem si jo sprozila z primolut-nor 2x 5dni, tretji dan dobila M. Od 3-7 dneva pa 2x na dan Femara. Naročena sem 01.06 na 12.dan ciklusa v ivf ambulanto kjer je rekla da bodo dali ov.teste in navodila za naprej.
Viidim pa, da dobimo razlicne terapije. Jaz teh, ki si jih omenila se nisem uporabljala. Zmeraj sem bila na estrofemu, kasneje pa se potem vaginalne tablete estima. Oz. Sem jih ze vzporedno z estrofemom prejemala samo na dan prenosa zarodka si nisem vstavila. Drugi dan pa potem spet nadaljevala z uporabo obeh do testa nosecnosti.
Potem pri negativnem testu pa prenehanje obojne terapije.