Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Res hvala vsaki za svojo izkušnjo. Se počutim veliko manj samo, ker o najini situaciji ne govoriva okoli… Tako, da sem res hvaležna za tele forume.
Tudi mene je strah hiperstimulacije, saj imam že sama po sebi bogate ovulacije… Obenem me je tudi zelo strah, da se bo po vsej tej hormonski terapiji moj cikel popolnoma sesul. Ah sej vem, vsako telo po svoje reagira in ne moreš nič predvideti. Najbolj pa seveda uspešnost postopka…….
Vijolica2020, ti ne morem pisat ker nisem registrirana, a sta že dala mimo krvne teste? Naju še to čaka nato pa čakanje na konzilij.. No sej samo da ne bo še enkrat izrednih razmer, da se v miru speljejo te postopki…

SeEnaKiČaka,
jaz sem pri osebnem G naredila TSH, LH, FSH in PRL, nameravam pa še na AMH. Partner je imel samo spermiograme in čaka ga biopsija. Ker je zaenkrat zaznan problem pri njemu, se z mano ne ukvarja nihče.
Kaj so pa rekli, katere preiskave rabiš ti in katere partner, preden gre vajina vloga na “konzilij”?

Jaz sem imam mislim da za preiskat več ali manj isto kot ti, moj partner ima pa samo FSH.
Kot sem razumela rabijo to zato, da ti potem dajo ustrezne odmerke hormonov v postopku.
Za partnerja ga bodo poslali še na pregled genetike, ampak so rekli da to ne igra nobene vloge za postopek, to je bolj zato da se odkrije vzrok za njegovo težavo, ki pa se ji načeloma ne da pomagat.

Šeenakičaka
jaz sem imela po punkciji vse cikle normalne kot do zdaj…ne skrbi in upam da bo tudi tebi tako👍🏻
Punce imam vprasanje. Tiste ki ste te dneve dobile M, kateri dan ste narocene na sprejem in obenem UZ? Namrec jaz sem danes dobila M in jim pisala mail… dobila sem pa datum 1.6.,torej 12.dan ciklusa…Mal me to skrbi…zakaj tako pozno? Kaj niso do zdaj narocali 9.dan? 🥺

Nicoletta
jaz sem se vceraj narocila in dobila datum 9 dan. Kaj pa ce jim posles mail in jih vprasas zakaj tako pozno?

Aussiegirl80
hvala za spodbudo 😇sem se kar odlocila klicat ker ne bi docakala odgovor maila, sem ze bila nestrpna. Povedala sem da sem malce zaskrbljena ker je tko pozno,glede na moje cikle in ovulacijo,pa so mi prestavili na 9.dan. ☺️ (happy)

Nicolleta jaz sem imela sprejem danes, 9. Dan ciklusa. Prav si se odločila da pokličeš, saj so prijazne sestre 😊

Je pa cisto drugače kot pred dvema letoma. Domov sem dobila 9 ovulacijskih testov in poklicem, ko bo pozitiven. Na 6. dan od pozitivnega testa pa bo prenos. Zdaj pa veselo lulanje 😀

Puncee koo vas tkole berem, glede teh ovulacijskih testov, ki jih boste morale delat… Me namerec zanima slednje potem imate verjetno vse svojo menstruacijo? In posledicno potem tudi normalne ovulacije?
Ker menim, da to kar ve opisujete meni ne bo prislo v postev, saj svojih menstruacij in ovulacij sploh nimam (sprozim z dabrostonom).
Ima katera podobne izkusnje kot jaz?
Prejsne neuspele postopke sem ponavadi imela prvi dan menstruacije sem zacela z tableti estrofem potem pa ne vem tocno kateri dan uz in takrat so mi dolocli potem dan ponkcije.

Ce ima katera kaksno podobno izkusnjo bi bila zelo veselaaaa 🤔🤔🤔🤔😊😊😊

Popravljam tam, dan punckcije. Mislisla, sem napisati dan za prenos zarodka… Joj prehitro pisem in potem ga kej posrsckam s pisanjem.

Ob keri uri pa so ponavad ti sprejemi v Lj za zamrznjencke? A je to pač UZ zjutri al kakor pride? Kok časa ves sprejem traja?

Pozdravljene, tudi mene so klicali iz MB, da se lahko vkljucim v nov postopek, ker prvi je bil zaradi koronce prekinje. Razlika je pa ta, da tokrat ne rabim jest kontracepcijskih oz. se bo delalo kar na naravni cikel. To je moj prvi postopek in me zanma, ce je tudi pri tem postopku potrebno biti na bolniski po punkciji? Pac do transferja?
Bom zelo vesela, ce mi katera lahko odgovori.

ena90
govorim v svojem imenu,ja,jaz imam svoje normalne menstruacije in ovulacije. Upam da ti bo katera druga odgovorila,ki je v podobni situaciji kot ti🙂
Brb197
jaz mam uro 7.50, pride se hkrati na sprejem in UZ(to tudi podrobno razlozijo po mailu ko se narocas), drugace pa je bila
Panda
Negra ze na sprejemu in povedala da je vse skupaj trajalo 40min🙂
KatjaEna
upam da ti kdo iz Mb odgovori,jaz sem v Lj 🧐

Nicolletta,.
Ja hvala za odgovor…. Upam, ja da ima se kdo kaksno posobno izkusnjo kot jaz. Sicer nikomur ne privoscim tega trpljenja, ki ga dajemo me vse skoz
Je pa res da nas je ogromno in cisto vsaka ima svoj primer in drugacno izkusnjo kakor tudi tezavo.

Ampak saj smo borkeee bomo upam da tudi to zmoglee in docakale ogromen pluseeek 😊😊😊😊

KatjaEna, kdaj ti je odpadel postopek v Mb? Jaz tudi cakam na klic, mi je odpadel postopek (prvi), v katerega sem bila vkljucena z menstruacijo konec februarja. Sem pricakovala, da me bodo ta teden poklicali, pa se nic 😔

Na bolniski ne rabis bit od punkcije do transferja, svetujejo le par dni po punkciji. Nekatere, ki jih nic ne boli, pa gredo ze po punkciji normalno delat, ce nimajo prevec fizicno zahtevnega dela. Jaz planiram kaksna dva dni sicer ostat doma, ce ne bo potrebno pa tudi to ne.

Marsena, pri tebi kaj novega?

Brb197, jaz sem bila na sprejem in UZ naročena ob 8.00. Vse skupaj je trajalo dobre pol ure.

Tudi jaz nimam svojih menstruacij in ovulacij…doma imamo eno skoraj 3 letno IVF malcico ❤
Imava se 5 pingvinckov….
Glede na to, da nimam svoje m.sem si jo sprozila z primolut-nor 2x 5dni, tretji dan dobila M. Od 3-7 dneva pa 2x na dan Femara. Naročena sem 01.06 na 12.dan ciklusa v ivf ambulanto kjer je rekla da bodo dali ov.teste in navodila za naprej.

Cedevitka
hvalaa ti za svojo izkusnjo in informacije.
Viidim pa, da dobimo razlicne terapije. Jaz teh, ki si jih omenila se nisem uporabljala. Zmeraj sem bila na estrofemu, kasneje pa se potem vaginalne tablete estima. Oz. Sem jih ze vzporedno z estrofemom prejemala samo na dan prenosa zarodka si nisem vstavila. Drugi dan pa potem spet nadaljevala z uporabo obeh do testa nosecnosti.
Potem pri negativnem testu pa prenehanje obojne terapije.

Punce, ki ste uporabljale ovulacijske teste, koliko časa je bila rahla črtica pred močno? Na kateri dan od poz testa je bil tranfer? 0+ 5 ali 0+6 dni?

New Report

Close