Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Takole, sprejem je za mano. Sestra Nina in ostale – kot vedno – prijazne in pozitivne.

Kot ste nekatere že zasledile, pri transferju brez stimulacije vse dni do transferja brez obiska klinike. Dobiš navodila ter cel kup urinskih ovulacijskih testov. Pokličeš jih šele, ko je test pozitiven, potem dobiš nadaljnja navodila ter termin za transfer. So pa tudi na listu napisana.
Na kartici bo popoldan že progesteron (pozabila ime), ki si ga daješ od pozitivnega ovulacijskega testa dalje.

Priznam, tale režim mi paše. Imam dolge mens. cikle in sem tudi po 10 dni ali več zaporednoma vsako jutro na kliniki sedela in čakala na UZ.

Sicer pa od vstopa do izhoda iz klinike 40 min. [hashtag=personalbest]#personalbest[/hashtag] 😉

Zdravo. Je ze katera prejela kaksen klic iz Mb? Res upam, da se bo kmalu zacelo kaj odvijat ….

Orhid…. Jst resena ti pa verjetno zee tudi…. Greee res hitro naprej tole. Sem bila pozitivno presenecena.
Tko da ko pridem domov piseeem se na reprodukcijo 🤗🤗🤗
Zdeeej pa Hitro novim zmagam na proti..
Enako zelim vseem ki ste ze v postopku ali pa se boste 🤗🤗🤗

Panda
Negra hvalaa lepa za podroben opis, kaj in kako. Saj nas po vseejverjetnosti cakajo podobne ali celo enake zadeve kot tebe.
Za naprej pa ti zelim, da ti uspe in da kmalu ugledas +.
😊😊😊😊😊😊

Zivjo,

mene so pred eno uro klicali iz IVF Ljubljana. Punkcijo sem imela 20.4., pri ginekologinji za novo napotnico sem bila naročena 21.5. So me klicali in mi povedali, da so mi že sami uredili napotnico in mi treba v četrtek po napotnico. Da naj počakam še eno menstruacijo, potem pa jim pišem mail in bom imela transfer.
Mogoče kateri ta informacija pomaga?

Panda, hvala za izcrpna navodila.😊 mene to caka 27.05. Upam da bo pol hitro slo naprej do transferja. Punce, kako razmisljate za naprej po transferju boste na bolniski zdej ko je taka satuacija?

Urbanaja, zakaj pa nisi imela takoj transferja? Zaradi korone ali kaj drugega? Ker ne vem, a to kličejo vse, ali samo tiste, ki jim je bil prekinjen postopek zaradi korone…. Jaz naj bi šla v ponedeljek po napotnico.

Ja, tik pred korono bi morala imeti punkcijo, ki so jo dva dni prej prekinili. Potem so me klicali v začetku aprila naj pridem po hormone in da bomo dokončali postopek. Punkcijo sem imela, transferja zaradi korone pa ni bilo (to so mi povedali že na začetku). Po transferju sem jim pisala mail kakšen je zdaj postopek glede naročanja za zmrznjenčke. So me napotili k moji ginekologinji v leonišču, dobila datum za ta četrtek (21.05.), danes so me pa klicali, da ne rabim hodit h ginekologinji, ker so sami pridobili mojo napotnico in da naj se javim po tretji menstruaciji. :/
Ne vem, če vse kličejo….sploh ne razumem nič več….tut kr mal ne verjamem, da imajo mojo napotnico že tam in da mi v četrtek ni treba h ginekologinji… po moje bom vseeno v četrtek še poklicala in še enkrat preverila….Zato sem pa pisala sem, ker me zanima ali ima kakšna podobno izkušnjo?

Po tretji menstruaciji? 😳 Zakaj pa to? Ohh cela zmeda… No, bom javila, če bodo tudi mene klicali… Jaz sem ta mesec odstranila polip in upam, da grem z naslednjo m. po 🐧

Panda
Negra hvala! Je takoj lažje ker vemo kaj pričakovati. Jaz sem danes dobila m. In jutri kličem za datum. Komaj čakam 👍
brb197
ooo super potem so ti odstarnili polip. Si uredila v lj ali pri svojo gin?

Evo, tudi jaz sem dobila napotnico z ETZ in sem takoj poslala Mail, ker sem v cetrtek dobila M. V petek imam ze sprejem in ce bo vse po planu ze naslednji vikend transfer.

Mladikica88 a si ze dobila M? Jaz jo cakam,jutri naj bi bila🤞🏻 Po transferju pa bom verjetno doma… ce se bo dalo seveda… kaj pa ostale menite?

Nicolletta, ja sem ze dobila 18ga in sem jih takoj klicala ko sem koncala s sluzbo. Jaz imam tudi namen ostati doma po transferju ce bo slo, glede na to da imam vsaki dan opravka z maso ljudi🤔

Zdravo vsem,

tudi mene/naju čaka letos IVF. Punce imam vprašanje kakšno bolečino ste ve čutile med punkcijo? Pri nama sem jaz zdrava, partner pa ima pomanjkanje gibljivih semen. Čaka naju še posvet s konzilijem.
Upam, da končno uzrem te dve črtici po skoraj dveh letih truda.
Hvala vsem, ki ste in boste še pisale svoje izkušnje, da sploh vem kaj in kako…
Sama dva sva sicer za postopek in vse v Dravljah.
Zaenkrat so bili do naju zelo prijazni in korektni.

Seenakicaka, punkcija je mene bolela minimalno, bolj je neprijetno mi bilo kot pa bolece, ampak imela sem dokaj malo celic 4-8 in je hitro minilo. Sem pa bila tudi jaz v Dravljah. Ali je sedaj konzilij v Dravljah?

Oooo najlepša hvala za tak hiter in predvsem spodbuden odgovor.
Ne, ne mislim da ni v Dravljah (razen če je kaj novega), sem se verjetno malo nerodno izrazila. V Dravljah sva bila na pregledu.

ŠeEnaKiČaka,
imava dokaj podobno situacijo, tudi midva v Dravljah. Tudi midva še nisva prišla do odločbe in postopka, in naju to čaka. Lahko kakšno rečeva na ZS 🙂

Jaz pa imam po transferju namen it delat. Oz odlezat tiste 3 dni. Ker vem da doma bom samo zivcna. Je pa res, da ne delam z ljudmi. Sem sama v pisarni in nimam stresne sluzbe. V nasprotnem primeru ne bi tako razmisljala.

seenakicaka
jaz sem imela punkcijo z lokalno in me ni nic bolelo.

Jaz bom sla tretji dan po transferju delat. Nazadnje, ko sem zanosila sem šla tudi. V prvič in drugič sem se ful pazila, pa se ni prijelo. V tretjič pa sem šla bolj na hojladri in je bilo vse ok. To je vse ena velika loterija.

Šeenakičaka mene prva punkcija ni bolela (9 celic), druga pa me je (15 celic), ampak se je dalo zdržati.

Šeenakičaka
jaz sem imela neznosne bolecine in ce bi vedla da bo tako,bi imela celo splosno anestezijo,to je tudi moja zdravnica komentirala ko sem prisla na punkcijo in ko je videla kako sem “bogata” s folikli. Ampak kdo bi vedel da bo tako. Sicer moji jajcniki so ze tako dobro delali sami, kaj sele z injekcijami… je bilo 27 celic pridelanih. Lezala sem tam vec kot 2 uri, komaj zdrzala bolecine, dobila Ketonal v rito…uh ko se spomnem😫 in seveda to je bil sindrom hiperstimulacije jajcnikov in sem morala pocakati 2M da pride vse v normalo.

New Report

Close