Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Nicolletta,

Hvala za spodbudne besede 😁. Upam, da zagledava en velik + 😁, zeliva si full, toda nekako si ne upam dovoliti “upati”… ce me razumes.
Glede situacije na oddelku pa mislim, da se bo stanje ze drugi teden precej spremenilo. Ker je bil ta oddelek na katerem smo vedno imele cakalnico za punkcije in transferje spremenjen v ambulanto za uz. Dejansko se je vse dogajalo na tem hodniku. Meni je rekla, da ko bom prisla na bhcg, bo ze vse drugace. Tako, da upam za vse vas, da se kar hitro vse skupaj obrne na bolje. Sam ne obupat… tudi jaz nisem in ne bom 😁

Ponovno, bomo vsi držali pesti za tvoj velik plus 🤞
Punce upam, da bodo čimprej začeli, ker mislim, da prav dolgo nas ne bodo mogli držat tkole…
Jaz sem jim že 2x pisala in vsakič dobila kratek odg tega še ne delamo. Ko jih kličem se mi nikoli noben ne javi. Na katero št kličete, da koga dobite?
Sej bomo zdržale 💪 tukej bomo mal ena drugi pojamrale pa bo šlo 😊

Aussiegirl80 jaz klicem kar na to st. pa se mi vedno kuj javijo: 012323048
Ponovna, stiskamo pestke🤞🤞 za tvoj +.
Jaz tudi mislim da bo cez 14 dni ze vse drugace in upam da cimprej pridemo na vrsto tudi me z zamrznjencki🙄

Punce, prejele smo odgovor s strani klinike. Trenutno naj bi jemali prednostno starejše in onkološke pacientke, poleg tega je pa poskusno obdobje – lahko imajo le 5 pacientk naenkrat na oddelku. Ker kao če se ena okuži, bojo imeli celo štalo spet. Sestra (predstojnica naj bi imela preveč dela, ampak sva mejl naslovila tudi nanjo) je rekla, da računajo začeti tudi s prenosi zamrznjenčkov nekje čez 14 dni, bolj verjetno konec maja. Držimo pesti, da bo vse ok, pa se vidimo kaj na oddelku še pred poletjem!!! ❤️

Lizaza, hvalaaa za odgovor, ki si ga delila z nami in nam zaupala kaj so vama odgovorili.
In menim da, ce bi oni podali taksen zapis tudi na njihovi spletni strani, ne bi bilo nobenega problema iz nase strani, saj smo toliko cloveske, da razumemo to prednostno obravnavo teh bolnikov in starejsih zensk. In meni se vsekakor zdi to normalno, da so taksni obravnavani prednostno.
Tako, da se 1x hvala za taksen posredovan odgovor. Sem kar veliko boljse volje ob vsem tem.

In upamo da bo res cez 14 dni tudi kaksna sprememba se za vse ostale nas.

🤗🤗🤗🤗🤗😊😊😊😊

Jaz sem tudi danes dobila napotnico za zamrznjencka. In mi jo je dr. Zaradi situacije raje napisal kar za 6 namesto 3 mesecev. Tako da se res lahko zavlece. Najbrz je vse odvisno kako bo z okuzbami. Upam da ta ta virus zgine za vedno cimprej !!

Danes sm klicala v gk lj in so mi rekli da kaksen teden še ne bodo ustavljali zamrznjenčkov. Potem pa upajmo da sprostijo tole. 🤞🤞🤞

Ja saj,tako kot je rekla

Lizaza
8.5. cez 14 dni, ali bolj proti koncu maja, to lih pade na 22.5.oziroma zadnji teden maja. A se spomne katera kako gre tocno protokol za transfer zamrznjencka? Sporocis,ko dobis M,oni pa te narocijo za nekje tam 7.ali 10.dan ciklusa na UZ ali kako ze? Jaz sem ze vse pozabila🤦🏼‍♀️ In recimo prenos je nekje 14.dan cikl.?

To bi pa tudi jaz prosila, ce bi lahko kera na kratko opisala kako poteka postopek z zamrznjenckom, ker je to za mene oz naju prvic. Bi bila zelo hvalezna…

Pozdravljene! Jaz sem imela postopek z zamrznjenckom v juniju 2018 in imam doma 14 mesečno punčko. 19.5. grem po napotnico za naslednjega zamrznjencka in držim pesti, da začnejo kmalu vstavljati.

Postopek gre nekako tako: pokličeš prvi dan M, oni te naročijo 9. Dan. S partnerjem takrat podpiseta, da se strinjata s postopkom. Takrat tudi prvič vzamejo kri in te popoldne pokličejo alu prideš na ponovni odvzem čez 1 ali 2 dni. Ko doseže določeno vrednost ti začnejo delati tudi UZje. Ko pride do ovulacije je dan 0, takrat imaš tudi zadnji uz. Čez 3 ali 5 dni naredijo transfer (odvisno kako razvita celica je zamrznjena, ponavadi čez 5 dni). Torej, če imaš ciklus na 28 dni je transfer okoli 19ga dne. Čez 14 dni imaš krvi test.

Heeeeeej punceeee pogleejteee kaj sem ravnokar na strani od reprodukcije prebralaaa citriram:

REPRODUKCIJA.SI
Obvestilo za pare, vključene v postopke OBMP na KO za reprodukcijo, GK, UKC Ljubljana – 11. 5. 2020

Ponovno dobre novice iz našega oddelka! Začenjamo s postopki prenosa zamrznjenih zarodkov. Navodila za naročanje na postopek prenosa zamrznjenih zarodkov ostajajo enaka kot do sedaj.

Se link do tega prilagam :
http://www.reprodukcija.si/

Upam, da je to tudi sedaj zagon za nas 🤗🤗🤗🤗🤗

Heeeejj. 🙂
Je imela mogoče katera primer da je imela svoje cikluse (ovulacije tudi) pa so ji predpisali dve tableti clomida, pred postopkom?
Prosim za kakšne odgovore, malo se mi zdi velika doza glede na to da naj bi ene jemale polovičke. Hvala hvala hvala ❤️

ena_90_ Jeeee! Mislim, da je tudi naše prijazno “teženje” pomagalo… Katera je zdaj prva v vrsti za zamrznjenčke?

Lizaza
jeeee! Mislim da je tudi tvoj mail pripomogel ☺️ Odvisno od M katera bo prva… jaz sem sicer punkcijo imela januarja,M pa pricakujem 21.5.tako da… 😌 ce katera dobi M prej kot jaz, bo verjetno ona prej na vrsti🤷🏼‍♀️ Naj se javi katera, pa da ze zacnemo stiskat pesti🤞🏻 in mislit na ➕😇

Nicolletta jst pričakujem 2 dni pred tabo. 😊 Evo pa nam je uspelo. 💪
Ali v gk lj še vedno jemljejo kri? Nekje sem prebrala da je samo ultrazvok. Mogoče katera ve.
🐧 cakajo 😍

Aussiegirl80
jooooj koncnooo 🥰 drugace, jaz ko sem marca bila, meni niso vzeli kri,samo na UZ sem hodila vsak dan 5 dni zaporedoma, 2x vmes sem delala test za ovulacijo in takrat ko mi je folikel pocil, so rekli da je tisti dan 0 in da bo prenos 6 dni po tem dnevu. Samo zdaj razmisljam nekaj,pa mi ni jasno… jaz naj bi takrat imela prenos 21.dan ciklusa. A ni to malo pozno? Glede na ovulacijo ki je pri meni 14.dan…? 🧐

Lizaza, Nicolletta, Aussiegirl80,

Ja lizaza mislim, da si bila v veliko pomoc z meilom, da se malce premaknilo vse skupaj👏👏👏👏 juheej…

Jst mislem, da boste ve vse pred mano punce, jst grem sele v torek 19.5. Po napotnico za odmrzitev… Potem se prijavim na reprodukcijo…. In potem sama zacnem z sprozitvijo menstruacije z dabrostonom, saj drugace sama sploh nimam menstruacije….potem… Pa bomo vidli kaj bojo ob vpisu povedali kako in kaj….

Zdej pa leee pogumno naprej 👏👏👏👏

Nicolletta, to je normalno – saj so zarodke zamrznili po petih dneh, prenesejo jih tudi po petih dneh… Jaz mam pa tokrat najprej scratching, potem šele v drugem ciklu prenos…

Jaz grem tudi 19.5. Po napotnico. Dobim pa že v petek, 15.5.m. Me prav zanima, če se bom lahko v torek prijavila že za to m, čeprav bom takrat že 5.dan.

Drugače pa 21. Dan je čisto normalno, 14. Dan je dan O, 20. Je dan 5, tako da lahko da si imela ovulacijo en dan kasneje. Jaz imam ovulacije šele 19-20 dan cikla… prenos sem imela nazadnje 26 dan…

Jaz grem tudi 19.5. Po napotnico. Dobim pa že v petek, 15.5.m. Me prav zanima, če se bom lahko v torek prijavila že za to m, čeprav bom takrat že 5.dan.

Drugače pa 21. Dan je čisto normalno, 14. Dan je dan O, 20. Je dan 5, tako da lahko da si imela ovulacijo en dan kasneje. Jaz imam ovulacije šele 19-20 dan cikla… prenos sem imela nazadnje 26 dan…

New Report

Close