Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Pika viva potegni si dol kako serijo ki jo rada gledas in ti bo sov cs vsaj mal hitrej ☺️
Js se pa javljam dans 14 dan po vstavitvi… Menstruacije ni, sem pa mela spet tezko noc, tokrat zaradi bolecih prsi ki so ratale take kar naenkrat vcerej zvecer in pa spet zarad napetosti v zelodcu in trebuhu… Vsake tolko me tud kej spika levo in desno in pa kaki mini krci oz trzanje misic se mi dogaja…
Evo zdrzim se do cetrtka in zdej pa ze mal dobivam upanje da bi mogoce pa tokrat loh pla sreca tud na najini strani…
Novinke kar pogumno. So punce ki jim gre vse gladko in pri tem ne cutijo nobenih bolecin pa hitro zanosijo. Morte si mislt da bote to ve 😘

Pika viva midve imava zelo podobno zgodbo. Tudi midva greva v cetrtek po zamrznjencka, pred tem sem pa imela ss. Upam da je tokrat sreca na najini strani ❤
Jaime drzim pesti da nam kmalu sprocis vesele novice ❤

Pika viva stiskam pestke za pikico, da jo boš grela še nadaljnih 9 mesecev 😊 🍀🍀🐞🐞❤️

Pikapolonica93 bomo stiskali pestke tudi zate v četrtek, da bo šlo vse po planu 💪🐞😀

Seša1 ti si že imela punkcijo? Nekaj sem prebrala, da so ti inekcije še podaljšali? Samo, da bo rezultat dober 😊🐞

Živcna danes mam rezerviran kavč, noge v luft in tv hehe pa se vreme je Glih tako ubupno 😊 dobra si da zdrzis brez testa 😊
Pikapolonica upam da zdaj sreča na njimi strani oziroma da vse ki čakamo zagledamo pluseke 😊💪
Melinda upam da bo ratalo sej si tk vse želimo da na uspe 💪🐞🐞

Pika viva tako je prav… Kako se pa kej pocutis? Kaki simptomcki?

Evo js sm pa 15 dan – zadnji dan pred krvnim… Zdrzala sem brez da bi delala test al pa da bi dobla menstruacijo… Zaenkrat ok… Je pa za mano se ena neprespana noc z bolecinami v zelodcu, trebuhu in prsih… Jutri pa dan D…

Sesa 1 kako si kej ti? Zedobla datum punkcije?

Pikapolonica93 ti hodis v Lj? Mogoce se pa v cetrtek se pravi jutri srecamo?

Kako ste ostale? Kake nove informacije?

Za mano je teden polen UZjev 😅 se očitno folikli niso razvijali tako hitro, kot sprva pričakovano. Ampak nič ne de, stavim na počasen in kvaliteten razvoj 😁 v glavnem v petek imam punkcijo 😀

Živčna vsaka ti čast, jaz bom po moje že 10 dan s testom v roki 😅 za vse, za katere je jutri dan D, močno stiskam pesti, da bo šlo vse po planih 🤗

Živjo,
mene pa zanima, ali ste zadovljne z izbrano kliniko?

Midva sva pri Rešu (pri Uršuli Reš). Stara sem 34,5 let, za otroka se trudiva od leta 2016. Imela sem pregled prehodnost jajcevodov, nato 6 mesecev clomid, nato kr hitro v ivf, ki sta bila oba neuspešna… prvega sva imela aprila 2019 (vstavljena 2 zarodka na 5. dan, nič zamrznjenih); drugega pa oktobra 2019 (vstavljena 2 zarodka na 3. dan, 1 zamrznjen; začetek februarja 2020 sva šla po zamrznjenčka, zdaj sem nekaj dni po ET, čakam..

Hočem povedat, da se mi zdi, da gre pri Rešu vse tako hitro, da nimam občutka, da bi se kdo res kaj posebno ukvarjal s tem, kaj je sploh narobe, pač diagnoza je nepojasnjena neplodnost. Na pregledu nisem nikoli več kot 5 minut. Reš je tak kot je, verjamem da zato, ker ne želi dajati lažnega upanja, zato ti vedno pove,da je možnosti da bi uspelo samo 25%. Ampak mene je pa začelo jeziti, se mi zdi, da čas samo gre mimo, gremo se neke postopke, hormone… pa sploh ne vemo ali je to zame primerno ali ne?? Razmišljam, da bi nadaljevala v Leonišču, itak moram zdaj, če se zamrznjenček ne prime, it po novo napotnico in se na novo naročit… kakšne vaše izkušnje glede izbire klinike?

Srečno vsem…

Pozdravljena toskanska, midva sva v Dravljah ampak pri dr. Mili Lomšek, oba sva z njenim odnosom, pristopom in strokovnostjo zelo zadovoljna. Jaz sem hsg opravila preden sva šla v Dravlje in spermiogram tudi, so mi že prej ugotovili PCOS(sindrom policističnih jajčnikov), Lomškova je to samo potrdila, s tem, da me je zelo temeljito pregledala, vse razložila lepo kako bo potekalo sproti. V Dravljah sem dala hormone, 6 mesecev sem bila na clomidu in dabrostonu, zanosila nisem, sem pa lepo reagirala in cikel se mi je uravnal in sluznica lepo popravila. Zdaj konec meseca gremo v postopek, je pa baje, če 2x ne uspe z ivf, se proba icsi metoda, tako je bilo nama razloženo. Mogoče se samo prestaviš k drugemu zdravniku v Dravljah? Upam pa, da bo že tokrat uspešno 😊

Pozdravljene🙋‍♀️
Evo se javljam…opravljen konzilij, imava kratki postopek in sicer ICSI metoda. Zanima pa me, tiste, ki ste na GK v Lj kdaj gre zares potem po konziliju? In pa razmisljam katero vrste analgezijo izbrat za punkcijo? Kaksne so kaj vase izkusnje?

Pozdravljene punce.. Sicer sem stara clanica iz foruma 2018 ampak vas spremljam vedno…

Toskanska… Ce ti bo kaj v pomoc…midva sva na narascaju delala cca. 3,5 let….. Najorej sva se 1 leto trudila brez uspeha… Potem sva sla v dravlje kjer so mi narocili da pregledam hormone ter spermiogram…. Spermiogram odlicen moji hormoni super…. Bila sva pri dr. Resu…. Vglavnem…naredila sem se prehodnost jajcvodov kjer je bilo vse bp…pa probajmo 3 mesece s polovicko klomida… Kjer je bilo itak vse neuspesno so rekli da imava nepojasnjeno neplodnost… Gremo v ivf…. Pri njih sem v 1 letu opravila 4 ivf postopke… Hm mojii rezultati so bili 12 celic drugi psotopek 15 celic tretji in cetrti 7 celic….vse skupaj ce povzamem zarodkov je bilo 9… Usoelo je v 3 postopku z zamrznjenim zarodkom z estrofemom in estimo a je zal trajalo veselje samo 1 dan…. No vglavnem da povzamem… Dr. Res je bil mnenja da so moje celice zelo slabe ocitno ceprav sem vedno prisla do balastocist in dveh zamrznjenih zarodkov…. Ampak kot vidite na rezultat pri vseh celicah je bil porazen konc koncev…. Pri mojih 26 letih pa tako slabe celice….no potem sem se odlocila prestaviti v leonisce in zaceti 5. Postopek tu ker se mi je v dravljah zdelo res da gre vse kot po tekocem traku in da nimajo zanimanja da bi kaj se raziskali poleg ivf postopkov…. Odlocila sem se sicer da opravim histero pred 4. Postookom saj je bila vidna mini pregrada 1cm velika… Ki so mi jo odstranili…. Vglavnem malo sem bila ze obupana saj so sli postopki dobesedno v nic… Potem sem v seotembru odsla na leonisce na prvi posvet… Ker sem imela ze vsee izvide veljavne nisem potrebovala konzilija…. Potem bi lahko naceloma z naslednjo M. Zacela z postopkom ampak sem se zaradi sluzbenega izobrazevanja ki je takrat trajal vec kot 1 mesec odlocila da prestavim ivf na januar 2020….no in na kar se je v mesecu oktobru zgodil cudez in nama je uspelo naravno zanositi…. Zaenkrat je vse ok sem ravno vstopila v 20. Teden in pricakujemo fantica😊🤗 so pa v leoniscu vzeli bris na patogene bakterije ker sem imela takrat smrdec izcedek nekaj casa.. In mi noben ni hotel raziskati kaj bi to bilo lahko… Nakar so bili izvidi pozitivni dobila antibiotik in tako isti mesec ostala noseca!

Tako da punc3 moj nasvet…. Izboritee si vse preglede c3 je to le mogoce ne poslusajte bedarij kot so meni rekli da zaradi slabih celic moram na cesko po darovano jajcece….. Itd… Da ce preko ivf ne uspee naravno ne more itd… Vglavnem pojdite na oreglede kot so histero laparo ne cakajtr do zadnjega postopka in zamenjajte kliniko po 2 postopkih…. Ne recem da bi tu kaj spremenilo moje stanje ampak novo upanje novo okolje spremeni vse verjemite… Drugace pa ko nam vsi govorijo sprostitee see res see bedno slisi ampak lahko pa recem ko najmanj pricakujemo takrat se zgodi vsaj pri meni se je… 🙈🙈

Drzim pestiiii za vse vasss in upam da se vam cimprej izpolni najvecja zelja🤗🤗🤗😘😘😘👶👶👶 ce vas kdo razume vas jaz! Tako daa nikoli ne obupajte borite see za otrocicka in ta mali cudez 😘❤️

Toskanska jaz sem v leonišču, trenutno v prvem icsi postopku. V bistvu tudi pri meni niso delali nobenih preiskav, ker je bil ital spermiogram slab in potem avtomatsko napotijo na ivf. Sej po eni strani je super, gre vse bolj hitro, moram pa priznat, da sem pričakovala, da bodo naredli tut glede mene kakšno preiskavo več. Nenazadnje gre za drage postopke in bi človek pričakoval, da izključijo vse dejavnike, ki bi lahko vodili do neuspeha.
Vsekakor bi jaz po več neuspelih poizkusih začela težit že osebni ginekologinji pa tudi tem na leonišču. V glavnem, mislim da tudi če bi bila na leonišču bi imela kr podobne izkušnje, kot jih imaš pri Rešu.

Pozdravljene,

Jaz sem tudi nova tu, s partnerjem se trudiva cca 4 leta. Z mano je vse ok, partnerjev spermiogram ni ok. V januarju sem šla prvič v postopek, po 14ih dneh po trensferju je bil betaHCG neki več kot 400. Še vedno nimam menstruacije. Čakam na UZ… me je pa strah SS in ne bom mirna dokler ne bom vsaj v ne vem, kdaj. Kako veš za SS? To mislim, da je grozno prenest. Sploh si ne upam veselit, da je plusek, ker ko preberem izkušnje nekaterih, vidim, da je vedno riziko in zgleda da plusek ne pomeni nič, če se potem zgodi SS 🙁
Zdaj sem 3 tedne. Ne počutim se nič drugače kot sicer. Le trebuh imam napet. Strah me je SS…

Mladikica88. Takoj naslednja menstruacija po konziliju se zacne dogajati. Potem gre kar hitro.
Lahko ti povem mojo izkusnjo z punkcijo. Jaz sem izbrala lokalno. Bolelo me ni nic. In tudi po sami punkciji me ni nic bolelo. Imela sem majhno število foliklov (na sreco dobila vn 7 jajcec in 5 se jih je oplodilo). Lahko se odlocis za lokalno in potem na uz ce vidijo, da imas veliko stevilo foliklov se premislis in vzames kaj ‘močnejšega’. Vsaj meni so tako predstavili to.
Sesa1 drzim pesti za petek 🤞
Za vse, ki čakate na krvni test pa resnicno upam, da vam pokaže nosečnost 😊

Pozdravljene,
tudi jaz imela prenos v ponedeljek v Mb, danes 3 dan po et zz.
Počutim se utrujeno, kislina me peče in imam krče, take blage. Vstavljam si utrogestan 200mg 2x dnevno.
Vsem vam želim veliko optimizma in seveda tisti +, ki ga vse čakamo. 🍀

Pozdravljene, se javljam tudi jaz. To je moj prvi IVF in danes je 9. dan po transferju. Zjutraj sem na papirju opazila cisto malo krvi, potem sem si vstavila crinone gel in se je po tem ko sem vstala “ulil” rjav izcedek. Vidim, da ste nekatere dobile predpisan utrogestan 200mg, moj crinone gel je “samo” 80mg in samo enkrat na dan. So kateri merili vrednosti progesterona ali predpisejo odmerek kar tako :S Upam, da ga ni pri meni premalo, ker mi ta situacija ni prav nic vsec 😔

Misika tudi jaz sem imela prenos v pon v Mariboru na 3. dan. Ti si imela zmrznjecka? Jaz imam navidilo 3x 200 mg utrogestana na dan.
Pocutje je pa cisto nic posebnega bolece prsi ki pa so zacele boleti se pred punkcijo.

Srecno vsem!

Hej punce… Evo js se javljam po krvnem testu… Koncno sem docakala dan ko ni biv rezultat 0 ampak sem dozivela stevilko 2321,5 in kr verjet ne morem… Ful sem vesela in hkrati se bolj zivcna ker vem da je to sele zacetek… Zdej pa cakam na ultrazvok 25.2.

Se eno vprasanje… Zarodek je biv 5dni star, zdej sem 16 dan po vstavitvi… Mogoce kdo ve ker teden nosecnosti je potem to??

Drzim pesti tudi za vas da bodo rezultati dobri… Js pa grem dalje in upam da bo slo vse kot more it in bo na UZ cez 19 dni vse ok… 🍀

Zivcna cestitam 🥰 srecno do konca!
Na tej povezavi pa si lahko izracunas koliko tednov si noseca
http://ivf.ca/duedatecalculators.htm

Živčna čestitam! 👋👋😊😊 Sem imela kr dober filing zate, da bo uspelo! Superca, zdaj pa srečno do konca 😀🐞🐞🐞💕

Srečno tudi ostalim, ki čakate na plus v kratkem 🤗❤️🐞

Pikapolonica93 hvala za kalkulator in cestitkr… Ce sem prav izracunala sem 4tedne in 6 dni noseca… ♥️ Upam da tko tudi ostane ☺️🍀

Kako ste kaj ostale? Sesa1, melinda, pika viva? 24+ kako dalec si ti z nosecnostjo?

New Report

Close