Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Ponovno

sicer ti ne znam odgovoriti na tvoje vprašanje, ker sem še “zelena” na tem področju, in upam, da ti bodo znale izkušenejše odgovoriti. Vsekakor pa držim pestke

Bi te pa lepo prosila, če nam zaupaš, kakšne so vajine diagnoze? Predvsem me zanima, kdaj se zdravniki odločijo za spontani ciklus in kaj to pomeni (kateri posegi, injekcije, itd) za žensko (v primerjavi s stimuliranim)?

Pri nama zaenkrat kaže da je problem moški faktor, jaz pa se zdravnikov, posegov in injekcij bojim kot hudič križa 🙂

Pozdravljene,
Odkar sem prvič zvedela, da ne moreva zanositi, berem forum, čeprav si stalno prigovarjam, naj ne berem, ker mi je potem še huje, vidim 1000 problemov in nobene rešitve, a zdaj bi vas prosila za mnenje.
Na kratko, kaj je z nama….
Stara sem 28 let, mož 42… 🤷🏼‍♀️🤫 Z možem sva dala skozi že 4 postopke pri prim. Dr. REŠU v Dravljah. On ima slab spermiogram, jaz pa policisticne jajcnike odkar vem zase, in slabo kvaliteto jajcec, približno 2-4 jajcec na postopek sem imela, pri enem celo 10, nekatere se oplodijo, potem pa propadejo, oziroma ne rasejo. Dr. je rekel, da sploh ne razume zakaj. Tako da sem od 4 postopkov, 2x sla na transfer, nikoli nisem prisla niti do testa, ker se je prej M vlila.
Sedaj ne vem, ali bi sla naprej pri Resu ali naj poskusim v MB? Se mi zdi da bodo sli postopki tako hitro mimo… Jaz pa ne bom nikoli videla pluska….

Vijolica
2020

Jaz sem se jih tudi bala… verjem nic hudega.
Nasa zgodba gre takole…
Jaz bom glihkar 43, on 41. Jaz imam neprehodne jajcevode, on lene spermije. Pri 4 postopkih vedno gonal 300 in cetrotide, pridelana 1 – 2 celici. 1x transfer 2 celic, ostalo po 1. Nikoli nisem prisla do krvnega testa.
5 postopek ista terapija, nobene celice.
Za 6 postopek spontani ciklus. To pomeni nobene terapije, pac te spremljajo z uz. Naredijo punkcijo. Imela sem 2 folikla… toda oba prazna…to se ni stelo kot postopek… tako da so me klicali 23.5, da ce zelim priti. M se mi je pricela 20.5. Tako, da sem naslednji dan imela ze uz. Na uz 4 folikli, prejela menopur inekcije. Skupaj 6x, in 1x cetrotide, pol pa stopko. Tako, da sem imela 2.5. Punkcijo. Dobili smo 2 celici. 5.5 pa sem imela transfer, na katerem naju je pricakala samo ena celica. Druga se ni oplodila :(. Pa sva tako upala… no sedaj imam na skrbi eno malo pikico… cel cas me boli v predelu maternice… upam na najbolje, saj se mi izteka postopek in leta.
Upam, da sem dokaj jasno napisala… ce ne pa z vprasanji na plan 🙂

Naj nam vsem skupaj minejo dnevi cakanja na + cimprej

Zivijo, SeEnaObupana

Vem, kako ti je. Ti si se mlada, pa te leta ne priganjajo, te pa psiha, vem…

Jaz na tvojem mestu bi sla takoj v Mb. Jaz sem poskusila, ampak, ker sem skoraj 43 stara, ne bi prisla pravocasno na vrsto.

Le pogumno, zelim ti ta pravo odlocitev in velik +

Na spletni strani reprodukcije so spet napisali da ne bodo delali prenosa zamrznjenckov zaenkrat… Ne morem povedat dovolj koliko sem zalostna🥺😔… res ni fer da tisti ki zdaj vstopajo v postopek imajo tudi prenos, mi pa ki ze pol leta cakamo,nic…😞

Nicolletta sva ze dve zelooo razočarani. Pri meni so tudi leta… Nimam vec veliko casa… Drži se. Upajva na najbolje. Mogoče se pa kmalu spremeni…🤗

Pozdravljene!
Odločila sem se, da vam napišem najino zgodbo, da bi komu vlila vsaj malo upanja, saj vem, da sem sama to zelo potrebovala.
Sicer sem forume ves čas boja brala, sodelovala pa nisem.
Tudi midva nisva najmlajša, pri partnerju so ugotovili azospermijo, pri meni policistične jajčnike. Bila sva na 4ih postopkih, 1x kratki, 3x dolgi (puregon ali gonal), vedno veliko celic (od 10-16), do transferja se jih je vedno nekaj oplodilo, a do brez uspeha. 2x sva imela zamrznjenčke. Vsi postopki so bili opravljeni v Ljubljani.
Poskušala sva vse možne dodatke, se sprostiti, se o težavah pogovoriti s strokovnjaki,… Pogovarjala sva se o menjavi klinike, o tujini, o možnosti, da ne bova imela otrok… v glavnem saj veste kaj vse to pomeni.
Pred in med zadnjim postopkom sem uživala matični mleček in vsako jutro pila svežo limonado. V februarju sem šla na vstavitev zamrznjenčka, z mislijo, da bova lahko spet razočarana in brez velikih pričakovanj. Takrat sem prvič odšla v službo že po treh dneh (nekajkrat sem bila doma do testa), pred zadnjim postopkom pa sem tudi menjala službo – in prišla na manj stresno delovno mesto. Dogovorila sem se tudi s Karmen za refleksno masažo stopal… Pred vstavitvijo zarodka sem dnevno pila toplo limonado, ter po vstavitvi aspirin 100… in po večih letih boja je uspelo. 🙂 Skoraj vstopam v 15. teden in upava, da se bodo stvari srečno odvile do konca.
Vse skupaj je res loterija in ne vem kaj je pomagalo, a karkoli je bilo, sem hvaležna.
Držim pesti za vse vas in vam privoščim ta lep občutek, ko slišiš bitje srca svojega otroka. 🙂 Iz srca srečno!!!

Nicolletta, Aussiegirl80, tudi jaz nestrpno čakam novice, kaj bo s prenosi zamrznjenčkov. In zakaj se prenosi svežih obravnavajo drugače? Ni konca tem neumnostim zaradi kvaziepidemije…

Nicolletta, Aussiegirl80, Lizaza, punce tudi jaz zalujem z vami, saj imam tudi sama zamrzjencka. In ko sm od nicollette prebrala zadnjo objavo, da mi se zopet nismo na vrsti za vstavitev… Ne vem res ne vem kje se zatika, zakaj ne speljejo nam do konca ko smo glih tako bile prikrajsane za vstavitev zamrzjencka zaradi taksnih ali drugacnih tezav…
Ah danes pa tudi jaz zeloo slabe volje, ko ze clovek misli in upa, da se bo zacelo odvijat pa see zopet use podre….
Punce drage zdrzimo ceprav vem, da je tezko… Neee OBUPAJMO🤗🤗🤗🤗

kapljicarose,
iskrena hvala za tvoj zapis… Vedno je lepo slišati dobre pozitivne novičke, ki nam vlivajo upanje… Želimo ti, da boš v naslednjih mesecih maksimalno uživala 🙂

Ker pa je tudi pri mojem možu problem (popolna) azospermija, bi bila pa zelo vesela, če napišeš, kakšne postopke oz. preglede je vaš partner opravil? Koliko časa se je pri vama to vse skupaj vleklo (od prvega spermiograma, kjer ni bilo najdenih spermijev, in do postopkov OBMP)? Pri katerem dr. na GK v LJ, pa sta? Skratka zelo bi bila vesela informacij okol tega, saj na spletu dejansko ni velik informacij glede teh “moških” zadev…

Se ena zeloooo razocarana😣 mislim da res ni prav da nas ki smo ze bile v postopku pred epidemijo ne vzamejo naprej in naredijo transfer, jemljejo pa nove v postopek in vstavljajo sveze zarodke…res ni prav.

Nicolletta, Aussiegirl80, ena_90, Mladikica, moj fant jim je danes kar pisal – prijazen mejl v imenu vseh nas (tistih, ki že dolgo čakamo na prenos zamrznjenčkov), če lahko pojasnijo, zakaj so se tako odločili – za prenos svežih, ne pa zamrznjenih. In med drugim razložil, kak stres je to za nas. Morda pišite tudi ve, navsezadnje imamo pravico vedeti. In če nas bo več, nas morda kdo usliši…

To sem imela tudi sama v mislih, da bi se mogle malo “zbunit” ce nam lahko pojasnejo zakaj za nas epidemija obstaja za druge pa ne…🤔
Jaz jih bom kar klicala pa malo bolj zarobantila ker ce ne ne bomo nikamor prisli…

Evo jaz sem jih poklicala in te “odpikajo” s stavkom taka so navodila vodstva in to je to in da naj spremljam navodila na njihovi spletni strani.😣 jaz pa samo rabim odgovor na vprasanje ZAKAJ? pa ocitno tega nihce noce pojasnjevat…jaz samo upam da se ne dogaja kaj “cudnega” zdaj z nasimi zarodki.
Lizaza ce/ko dobis odgovor na meil sporoci prosim kaj so tebi odgovorili.

Zivjo,

jaz sem imela punkcijo jajčnikov 20.4.2020, imam dva zamrznjena zarodka. A mi prosim pošlje ena link do teh obvestil na njihovi spletni strani. Jaz jih ne najdem.

Najlepša hvala.

http://www.reprodukcija.si/

Evo, tule so vse informacije v zvezi s postopki…

Jaaa to ze, da bi se mogle zbunit saamo itak ne bo ucinka, ker kot si ti mladikica88 napisala te odpikajo s stavkom tako rece vodstvo…. Jajja recee zee samo, ne vem kje je forra ce rece vodstvo, da ne zakaj potem ene ja in druge ne. Nic ni logicno in fer, ce ne smejo te pac ne smejo je enako za vse ne pa, da potem me ko smo zee bile v postopku izpademo in pridejo na vrsto drugi…. Ni logicen sistem… Bolj ko razmisljam manj mi je jasno….
Lizaza, ti pa javi kaj odpisejo vama z partnerjem.
Zdrzite punce…. 🙏🙏🙏

Zdravo vsem skupaj,

Vem, da ste zelo razocarane in socustvujem z vami.
Pri meni je bilo tako, da so me kar poklicali in rekli, da naj pridem. Mogoce zato, ker mi mankata samo se 2 mesca do 43. Leta. Ne vem.
Vem pa, da ko sem bila tam, je ena sestra non stop visela na telefonu in klicarla, da naj pridejo na pregled. Ne vem pa ali je klicala za nove postopke ali pa za zamrznjencke 🙁 .Tako je bilo tudi na dan transferja. Upam, da boste zelo kmalu tudi ve na vrsti, ker vem, kaj pomeni cakanje in upanje.

Vsem skupaj zelim, da se bomo vse veselile v kratkem 😁

Pri nama je od prvega spermiograma do postopka minilo eno leto. Vmes je partner imel biopsijo testisov, kjer so našli spermije in jih nato zamrznili. Nato sva šla še čez genske teste, kar je zadevo podaljšalo za pol leta… v glavnem veliko čakanja. Vodil naju je dr. Drobnič.

Skupaj z vami upam, da čimprej začnejo delati vse postopke. Tudi meni se ne zdi prav, da nove postopke delajo, transferjev zamrznjenčkov pa ne!

Ponovno,
res sem vesela zate da so te klicali za transfer… se posebej ker imas skoraj 43let… res upam da bos zagledala ➕🤞🏻
To klicarjenje je po mojem bilo za nove postopke, nic za nas “stare”😕 ker so tako tudi jasno napisali in glasno povedali ko jih poklices😞
Meni je najhujse to upanje ki so mi ga vzbudili… ko sem imela odpovedan transfer zaradi korone sem si sama rekla ok, zdaj sigurno pol leta ne bo nic, in se obrnila drugim stvarem. Pol so me pa narocili da pridem na “pregled” zaradi nove napotnice in sem se razveselila,ces sigurno bo kmalu,saj napotnica velja 3 mesece. Potem pa spet razocaranje po tem pregledu, ko zves informacijo da ne bo nic od tega. Bi mi bilo nekako lazje, ce bi mi kdo rekel da ne bo do septembra nic, bi se lazje psihicno pripravila kot pa malo bo malo ne bo😒

New Report

Close