IVF/ICSI/IUI 2020
Hvala za zelo uporabne informacije. Lahko še malo pojasniš, katere izvide sta morala pošiljati v Brno (kateri so bili zaželjeni /zahtevani)? Jim zadostujejo v slovenščini, ali je potrebno še kaj posebej prevajati? Sta naredila preiskave pri nas na napotnico ali samoplačniško (in katere)?
Za tovstne podrobne info bi bila res hvaležna, ker vidim, da se pri nas vse zelo vleče (in to že pred tole pandemijo), in bi bilo dobro, da imam bolj ali manj jasno predstavo glede tega, katere izvide potrebujem za tujino… Pri nas je sicer primarni problem v azoospermiji, vendar bi rada to odhoda v tujino vsaj okvirno razčistila tudi moje stanje (da izključimo opcijo, da bi po nekaj neuspelih postopkih ugotovili, da so problemi tudi pri meni).
Z mojim nisva sploh še prišla do postopka – trenutno imava moževo diagnozo azzospermija + visok FSH. Ker pa izvidi niso obetavni in nisva najmlajša, pa nisem prepričana, če bova čakala v sloveniji vso to proceduro – konzilij za OBMB, državna komisija za darovane celice, uvrstitev na seznam za darovano, potem čakalna doba za darovano…. Ne vem zakaj, ampak jaz si predstavljam, da so okoli 3 leta preden sploh prideš do prvega postopka.. Ali se motim?
za navaden postopek si hitro ca. 6 mesecev.. pri nama so hitro ugotovili diagnozo.. meni niso delali podrobnih preiskav.. hormone imam vredu, odstranili so mi manjso pregrado..
jaz bi ti svetovala histeroskopijo samoplačniško, ker ni velik strošek, ampak se vidi oblika maternice pa nepravilnosti.. preden gresta v tujino, ker bi blo skoda da potem zapravljata cas se s tem.. za darovano celico pa se baje res čaka ful.. nevem, tukaj smo se res zadaj ja..
Kaj imaš v mislih s tem “navadnim” postopkom? 6 mesecev je mišljeno od kdaj? Najbrž je precej razlike med klinikami, a ne?
Tudi sama sem razmišljala o samoplačniški histero…. Moj G je namreč zaenkrat pristal samo, da izda napotnico za hormone (samo TSH, LH, PRL in FSH) in da mi naredi HSG (in to kljub temu, da mi je v preteklosti omenjal, da vidi pregrado – glede njene velikosti se pa ni opredelil. Omenil je zgolj, da je moja maternica iz tega razloga nekoliko srčaste oblike :/
Kje si opravljala histero? Najbrž diagnostična? Kako je zgledal postopek in priprava nanj? Cena? Si bila na bolniški? Priporočaš tvojega izvajalca?
mene je že tako groza sistematskih in preventivnih pregledov, tako da mi bo tele postopke dati čez ogromen “izziv”. Ampak vse za to, da dobimo stručko v naročje 🙂
Nestrpna, hvala, no da poročam o mojem stanju…
Prejsni teden nisem mogla nič opraviti ker moja ginekologinja mi delala. Predvčerajšnjim (nedelja) sem naredila spet clear blue in spet pozitivno 2-3 tedne. Včeraj sem šla na pregled, ki ni nič pokazal. Danes sem šla na odvzem krvi in beta hcg je 538. Čez dva dni moram it ponovno na kri, da vidimo ali vrednost raste ali pada. Ginekologinja je rekla da je več možnih variant: splav, imn ali pa normalna nosečnost. Ni mi jasno res kaj se dogaja… Ta temen izcedek imam zdaj že več kot 1 teden, ki se je začel po menstruaciji ki sem jo dobila 15.3. Prejšnjo M sem imela 17.2. kar bi pomenilo da bi bila nekje v 6 do 7 tednov. Ampak dvomim da se bo tako končalo, ker potem bi se že kaj videlo v maternici in verjetno bi bil hcg višji kot 538… Poročam v četrtek 🐞🐞
čestitke nestrpna..
toskanska, jaz sem imela SS v 6 /7 tednu in sem začela krvavet in je clear blue kr drugi dan po krvavitvi ze zacel kazat bolj bledi plus.. takoj sem vedela zakaj se gre..
upam, da imas samo kasnejšo vgnezditev in bo vse ok.
navadni postopek mislim brez darovalca (semena, ali zenske celice ).. ce si nad 35 let gre hitro naprej.. sploh ce imaš diagnozo moškega faktorja.. ne izgubljajo casa.. pregrado ti bodo ziher odstranili, ker so jo meni tudi, da izboljšajo vse pogoje..
no o tem, da pregrada majhna, meni so rekli da niti nebi operirali tega pred leti, ker ni potrebno.. na ivf so takoj rekli, da bodo in sem zahtevala narkozo.. se dobro, ker sem imela smolo in so mi predrli maternico in sem potem bila v bolnišnici en teden.. bolečine nisem čutila nobene.. nato so mi cez dober mesec se enkrat naredili histeroskopijo in samo pogledali ce je vse ok.. načeloma sem zadovoljna z zdravniki v mb ampak vse je bil splet okoliščin.. od tega, da me je sestra narocila prepozno v ciklu in ni bilo dobre vidljivosti, ker je sluznica ze bila predebela, zato tudi tak rezultat.. histeroskopija piše na ceniku 187 eur, 145 je anestezija..
aja pa se to, pri nas samo eno ali drugo lahko dobis od darovalca.. en mora bit genetski starš.. v tujini pa lahko kupiš ze zarodek..
Vijolica, potrebujejo vse tvoje izvide, ki jih imaš iz postopkov iz slovenije. Različne klinike potrebujejo malce različne izvide predno prideš gor. Načeloma pa rabijo, krvne izvide o vrednostih tvoji hormonov FSH, AHM in te zadeve, izvid UZ maternice, krvno skupino, test spolno prenosljivih bolezni, spermiogram, klinike pričakujejo običajno da so testi stari do nekje max 12 mesecev. Vsaka klinika ima na svojih spletnih straneh obrazce katere izpolneš pred konzultacijo in v teh obrazcih vidiš katere podatke zahteva posamezna klinika. Vprašaj še kaj: 🙂
Vse v slovenščini je ok, vse razumejo. Večinoma dobiš vse preglede na napotnico, če se ti kirega ne da čakat plačaš tistega par 10€. Aja pa še PaP test rabijo, za maternični vrat. Uglavnem tej izvidi te ne stanejo nič. Vse tablete iz postopkov v Slo šparaj, sicer moraš gor plačat za nakup le teh. Morda ti pridejo prav. Nam so. Mi čakamo da se nazaj odprejo meje. 🤪
najlepša hvala za vse info. Zelo so uporabne, zato so vzete na znanje.
No potem pa upejmo, da se meje čim prej odprejo in da bo zdravstvo spet začelo delati te “nenujne” zadeve… Uporabnik 123456, vesela bom, če se boste še kaj oglasili na forumu in poročali… Ga bom redno hodila pregledovat…
Jaz pa torej v akcijo za določenimi izvidi, in potem za vami čez mejo (če seveda ne bo pri nas zgledalo obetavno, kar se bojim da ne).
Pozdravljene!
Najprej čestitke vsem nosečkam! 👏👏👏
Moja izkušnja:
V februarju sem imela punkcijo (prvi postopek), pridelala dve celici, ena se je oplodila po ICSI. Transfer je bil tretji dan. 13. dan sem naredila test in ugledala +. 🙏 Na prvem UZ žal ni bilo vidnega utripa, sledil je drugi UZ, kjer sta bila za znana dva rumenjakova mehurčka. Lahko bi šlo za enojajčna dvojčka, vendar ni bilo utripa. Da ne bom zavlačevala, včeraj sem morala prekiniti nosečnost s tabletami. 😔 Ker nimam zamrznjenčkov me čaka nov postopek. Sestra mi je rekla, da dobim termin po pošti, ampak mi žal ne more povedati kdaj, zaradi situacije s corona virusom.
Zanima me ali mi lahko poveste tiste, ki ste morale prekiniti nosečnost, kako dolgo ste za tem še krvavela?
Trobentica me veseli, da se je tako izšlo. ❤️ Danes sem klicala svojo ginekologinjo, ki jo imam v UKC, za kontrolo po 14 dneh, da vidijo ali se je vse lepo s čistilo (to sem opravila doma) in mi je rekla, da ambulanta ne dela in ni pregledov. Pred pregledom moram dat kri za betahcg in potem poklicat na številko, ki mi jo je dala za rezultat in se naprej dogovorit kako in kaj. Res je cela štala zdaj zarad tega virusa, vse se je ustavilo. 😔