IVF/ICSI/IUI 2020
Draga Zvoncica 33 🙂 hvala za odgovor. Januarja sem imela kratki protokol,pridelala 27 jajcec / punkcija je bila izjemno boleca 🙁 in zaradi hiperstimulacije ni bilo prenosa. Zdaj pa naj bi ga delali po dveh menstruacijah, v marcu. Zamrznjencki cakajo, meni pa se nekako zdi pozno da imam prenos med 14.in 21.dnevom ciklusa, saj imam ovulacijo vedno prej, kaksen 12.,13. in 14.dan. A mislis da vse to zdravnica ki me pogleda na UZ spremlja pa sproti odloca o dnevu prenosa ali je to vedno med 14.in 21.dnevom..? Ne zamerit, toliko vprasanj… 🙂
Upss, nisem prav razumela tvojega vprašanja Nicolletta 🙂 A imaš prenos v naravnem ciklusu ali spodbujanem? Kolikor je meni znano pred transferjem jemljejo kri, da preverjajo estradiol – se mi zdi da od 8 ali 9. dneva po menstruaciji (odvisno od dolžine cikla) vsak dan in ko pade dovolj, spremljajo z UZ kaj se dogaja s foliklom. Ko vidijo na UZ, da folikla ni več (oz. da poči), opravijo prenos. Če nisi prepričana po mojem najbolje, da pokličeš in poveš, da imaš ovulacije že okoli 12. dneva običajno… In vau, na številu foliklov 😀 Upam, da hiperstimulacija ni bila preveč boleča… Držim pesti!!
Punce se javlam po krajšem premoru… Toliko je vsega in to počutje, da nisem uspela nič brati foruma…
Misika99 jas sem še zmer enako… s tem da ne bruham več samo zutrej ampak tudi zvečer :/ Tko da mene je ta slabost kr ornk zadela… Kako si ti kaj?
Željaaa letos nas je veliko… je očitno kar uspešno leto vsaj za zdaj… sicer smo še vse v rizičnem obdobju ampak vseeno optimistično lahko rečem da nam je velikim ratal… Js recimo sem danes dopolnila 9 teden 🙂 Čez slabe 3 tedne imam nuhalno in komej čakam… Drugače te pa razumem da si živčna ko čakaš… Js sem bla ful ampak testa nisem delala, ker mi je prej 2x lažno kazal + in je bil pol na krvnem šok… Je pa tko, da tud pol ko veš da si noseča je vse eno velko čakanje… Čakanje na prvi pregled… Čakanje al bije srček… Čakanje na nuhalno… Čakanje na 20 teden ko ni več tako riziko za SS, čakanje na teden ko ni več rizično če predčasno rodiš… Do sedaj zame ta nosečnost ni nič kaj lepa le zeeeelo stresna ampak vseeno je pozitivna ker je ne jemljem za samoumevno in vem kolk je blo truda vloženega v to…
Kako ste kaj ostale nosečke? Tedni tečejo… Kaj pa simptomi? Spanje?
Da se se jaz malo javim.. V sredo 10 dni po pozitivnem testu sem zacela krvavet normalno da sem se ful vstrasla takoj oblekla in se sla pokazat v ambulanto. Sem dala kri in so vidli da beta lepo narasca in se naredili uz tako da se je plod videl utripa pa se ni blo ker se je seveda prehitro.. Tako da upam da bo vse ok v torek na uz in se bo ze slisal srcek❤️ vsem pa 🐞🐞🤞🤞🍀
Eno vprasanje imam (upam da ni neumno).
Ce ima partner zelo zelo slab spermiogram, in je zato potrebna metida ICSI, ali se lahko to dela v spontanem ciklusu (ce domnevno pri zenski vse funkcionira BP)?
oz.
Kako sploh zgleda IVF v spontanem ciklusu (cemu se zenska “izogne” v primerjavi s stimuliranim)? Sklepam da injekcijam,se kaj?
Hej, rada bi se jaz delila z vami mojo izkušnjo. Zaradi neplodnosti me je ginekologinja napotila na laparoskopijo, ki naj bi bila diagnostične narave. Kljub prehodnima jajcevodoma, sem šelle dan po operaciji zvedela, da so mi odstranili oba, zaradi povečane tveganosti za izvenmaternicno nosečnost. Ko sem se po enem letu sprijaznila s svojim trenutnim stanjem sva se odločila da greva v postopek. Nato sem imela 2018 precej travmatično izkušnjo pri punkciji, kljub dobremu izkupičku. Izgubila sem liter krvi in pristala na intenzivni. Ne krivim in ne strašim nikogar. Poslali so me domov in sem po dveh dneh dobila vročino in pristala na urgenci. Dali so mi antibiotike, poleg vsega kar sem že tako dobila. Kljub temu, sem si želela transferja in rekli so da ne vidijo ovir zakaj ne. Seveda se ni prijelo. Po vsem kar se mi/nama je dogajalo, sva se povrh vsega dvakrat vmes razšla. Zdaj sva se strinjala, da je morda čas za nov poskus, glede na to da nisva najmlajša. 3.3. sem imela transfer zamrznjencka in sedaj odštevam dneve do testa. Zanima me ali se je še kateri zgodilo podobno kot meni. Prvi dan po transferju, sem začutila nenormalno boleč špik kot da bi mi kdo zapičil iglo. Bilo je nenadno in tako močno da me je kar vrglo v zrak. Naslednji dan sem dobila malo rjavega izcedka In od takrat do danes nič novega, nobenih simptomov. Imava pa še 3 zamrznjencke. Tako da če je to znak da je šlo naprej, novim zmagam naproti.
Čestitke vsem, ki vztrajate, prave borke ste.
Draga Zvoncica33 🙂 Prenos je zdaj v naravnem ciklusu. Hiperca pa niti ni bila tako strasno boleca, predvsem zelodec me je bolel kot da bi pojedla nekaj pokvarjenega. Ja, kar vse prisotne tam na oddelku je presenecalo stevilo jajcec 😀 Hvala ti za vse info 🙂 Ti pa zdaj konec marca imas kratki protokol? Drzim ti pesti!
Rjavolaskaa: jaz zdaj prvic delam IVF v spontanem ciklusu, ampak tudi meni ni jasno kaksna je potem razlika.. (jaz sem imela januarja kratki protokol, transfer pa so mi prestavili za 2 meseca zaradi hiperce, torej zdaj marca bo). Kdaj pa imas ti prenos?
Scardona: Ojoj, tako zal mi je, da si dozivela tako izkusnjo 🙁 jaz sem mela hiper in punkcijo sem komaj prezivela,pa se lezala sem tam par ur preden so me domov poslali…ampak vesela sem da si naredila zdaj transfer 🙂 Kateri dan ciklusa si ga pa imela? Se mogoce spomnis koliko pogosto si imela UZ kontrole před transferem? Srecno in ti drzim pesti:)