IVF/ICSI/IUI 2020
Brb198, ko so rekl da Drobnic ni nc frej zdj dva tedna. Sem rekla če kdo drug me pa ne more operirat. In potem je sama zacela iskat datum. Upam, da ti uspe. Ker pri meni je bila prva menstruacija po punkciji 1 teden prezgodnja. Druga zdaj pa vec kot teden prepozna. Pa imam drugace redno. Tako, da se je res tezko menit za datum.
Mladikica88 in metameta245,
Videla sem da sta vidve v postopku icsi zaradi partnerjevega slabega spermiograma. Tudi moj je sedaj zvedel, da v izlivu nima spermijev, zato sledi biopsija mod/tese…
Lahkl malo pojasnite koliko casa ze traj la ta vajin postopek? Pripotocate katerega zdravnika v GK Lj?
Sedaj sem tudi jaz dobila napotnico za prvi posvet -zenske. Kaj to pomeni, da greva na posvet skupaj in naju bodo vodili kot par?
Pozdravljena, midva sva sicer v Dravljah, tako da zdravnika za ne morem svetovat, postopek predvidevam da je enak ali vsaj podoben. Ko je moj imel uro sva sla oba not povedal so nama na hitr kako in kaj in potem je dragi sel v operacijsko. Vsega skupaj je pri nama trajalo 15/20min priblizno. Po operaciji smo se dogovorili kdaj naslednjic prideva. Potem je dobil odpustnico, moj partner ma tezje delo (tezja fizicna dela, itd…), zato mu je zdravnica rekla naj ostane do konca tedna doma in pociva, tam sva bila pa v cetrtek Mojega po posegu ni bolelo nic, je normalno vozil domov. Potem popoldne pa ga je zacelo mal bolet zato je uzel en lekadol in to je blo vse. Moj je imel 3 spermiograme in vsi so bili 0, na tese pa so mu nasli 2, sva pa ze v postopku tako da, ko imam punkcijo, ga caka se enkrat isto. Sporoci kako opravita
Srecno vama želim in vse dobro🍀🐞
Hvala za vse info. Pri kom pa sta v Dravljah, sta zadovoljna?
Namrec moj je delal spermiogram v Dravljah pri dr. Lomskovi… sedaj pa ne vem, ali tukaj nadaljujeva ali bo treba na LJ/MB (za primer ce pri biopsiji ne najdejo nic)… sta imela plan, kaj in kako (predvsem kam), ce biopsija ne bo uspesna?
Pravis, da so ba biopsiji nasli 2 spermija. Sklepam, da so ju zamrznili in jih bodo uporabili?
Koliko casa pa sta rabila od prvega posveta, do biopsije in sedaj do postopka?
Hvala 🙂
Punce, da se malo oglasim. Včeraj sem imela 1.pregled nosečnosti pri svojem ginekologu. Pikica raste, srček utripa, vglavnem vse ok. Srečna do lune in nazaj😊😊.
Kar se tiče gela Crinone mi ga je zmanjkalo v 9.tednu nosečnosti. Moj ginekolog pravi, da ni potrebno, da bi ga jemala še naprej. Nekatere punce berem, da imate progesteron do 12 tedna.
Kako ste ostale? Pikapolonica, si že imela uz?
Pozdravljene, se spet malo javljam, ko sem predalala neuspešen postopek.. konec marca začnem z novim (tokrat dolgim) in upam, da bo to ta pravi recept 🙂
Sesa1 in Pika viva ful sem bila vesela, da je ratalo!! In čestitke tudi vsem ostalim, ki ste dočakale plusek, vesela za vsako od vas!!
Melindaaa kako je pri vas? Si že začela s postopkom?
Pikapolonica93 verjamem, da si razočarana, jaz sem imela tudi samo 3 in mi je vse kar malo dol padlo, ampak če prideš do transferja, je vedno možnost. Sploh pa jim je baje pri nas lepše kot v laboratoriju 😉
Lep mali vikend!
Dobrodošla Nicolletta,
ojoj, kar težko vprašanje si postavila 🙂 najprej je odvisno ali imaš kratki ali dolgi protokol, pri kratkem začneš s šikanjem 2. dan menstruacije in imaš prvi UZ sedmi dan špikanja (torej osmi dan menstruacijskega cikla), potem pa glede na to kako folikli rastejo – na vsakem UZ ti povejo kako naprej. V povprečju je punkcija med 12-16 dnevom in transfer 2, 3 ali 5 dan po punkciji. Kar pomeni, da imaš lahko transfer nekje med 14-21 dnevom cikla. Na ultrazvoku pa spremljajo kako se folikli razvijajo. Pri dolgem protokolu pa začneš s špikanjem 22. dan ciklusa, da se vse resetira in potem začneš z gonadotropini gre pa dokaj podobno dalje kot pri kratkem. Upam, da vsaj malo pomaga, če te kaj zanima, pa kar vprašaj.
Srečno!
Zvončica hvala, držim pesti tudi zate 😀 pikapolonica93 tudi jaz sem bila razočarana, ko sem imela samo 5 celic, ampak glej, dve sta se super razvili, ena se pridno greje in raste pri meni, imam še enega zmrznjenčka. Tako da tudi 4 sploh ni slaba številka. V končni fazi se mora samo ena oplodit in lepo razvit 😉 ne vem pa, na podlagi česa že po sami punkciji določijo, ali bo transfer 3 ali 5 dan. To je pa meni tudi vprašanje 🤷♀️