Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

meni so naredili vaginalno – skozi nožnico. Slečt sem se mogla kot za gin.pregled.

Punce, kako ste zrihtale uz? Pika viva kako si ti? Jaz sem tako…utrujena, slabo mi je danes, malo boli spodaj pa zgornje totalno. Pa še to čakanje na uz 🙄
Vse lepo borke 🐞

Misika99 pa jaz sem uredu slabosti me še niso napadle 😊 utrujenost je itak skos prisotna, zizo bolijo na dotik, ucpodi spika skos neki pomalem tako da nič posebnega 😊 jah se malo pa UZ komaj čakam res.
Upam da nam boste povedale samo dobre novice iz UZ ❤️😊

Hej punce. Mal z zamudo ampak vseen… Včerej je blo vse uredu… Ena pikica velka 12,5mm, srček bije tko da za enkrat je vse ok. Potrjeno tudi da sem 7t in 5dni noseča.
Sem pa spet mela zlo slabo izkušnjo z zdravniki. Bil je nek moški, starejši (ni dr. Drobnič). Sem ga vprašala če lahko naredim kaj, da bi ublažila to grozno slabost in bruhanje. Pa mi odgovori: To mate vse samo v glavi. Ne morete kar jemati zdravil med nosečnostjo.
Katastrofa res. Prov kerkrat ostanem brez besed. Valda ne morem jemat zdravil, zato pa njega vprašam za nasvet.

Misika99, Pika Viva – kdaj pa imata vidve UZ?

Živcna oooo kok lepo sam da slcek bije pa da je Use uredu 😊 ja to je pa mogu bit en cudn dohter 😮😮 js ga mam 3.3 komi čakam 😊

Pozdravljene, tudi pri nas vse ok. Pikica 11mm, čas nosečnosti 7t1d. ♥️ bije. Zdaj pa čakamo naprej.

Živčna, dr. Vogler je bil. Res je bilo vse skupaj čisto preveč na hitro…

Misika, Pika viva, srečno naslednji teden.

Kako ste ostale, ki čakate na krvnega ali pa začetek postopka?

Pri meni so krči še vedno prisotni, ampak ni pa tako hudo, kot v ponedeljek. Menstruacije še nimam, tako da kr optimistično čakam na petek 😊

Nestrpna čestitke tudi tebi 🙂 Nisem hotela izpostavljati imensko zdravnika ampak res mi je bilo pa prav čudno včeraj.

Misika, Pika viva tud jaz držim pesti za obedve.

Sesa1 zate tudi. Da bo pozitivno 🙂

Živčna, oprosti, sem avtomatsko napisala ime. Kako pa imaš za naprej? Kontrolo pri svojem ginekologu?
Meni so rekli, da ni več potrebe po Crinone.

Meni niso rekli nic glede Estime in Estrofema pa sem potlej sla na oddelek prasat in se je izkazalo da morm do 12 tedna se jemat… Cez 2 tedna so mi pisal pregled pri mojem gin… To je pa to…

Nestrpna…. Ce si pametna pojdi tja in zahtevaj da ti dajo crinone gel do 12. Tedna ali pa na tvojem mestu bi sla vsaj do svojega ginekologa da ti ne bo potem zal…. Prvic slisim da ni potrebe po tem vec… To ni res…!!!! Do 12 tedna je nujno jemanjee podpore progeserona….ta izjavaa sestre oz. Zdravnika kdorkoli ti je to rekel se gladko moti in je zelo neprofesionalen kako lahko sploh to rece!…jaz ko sem bila v postopku sem vedno dobila kolicino progesterona za do 12 tedna… Potem sem zanosila naravno in kljub temu da sem zanosila naravno mi je prepisala dabroston do 12. Tedna ravno zaradi spodnjega lar bom. Napisala….

Ena kratka obrazlozitev zakaj je potreben…. Če pa se jajčece oplodi, potem progesteron vzpodbudi rast tistih krvnih žil, ki oskrbujejo endometerij v maternici in stimulira žleze v njem, da pričnejo izločati hranila za zarodek v rani dobi. Progesteron je ključnega pomena za razvoj placente, ta pa nekje v 12. tednu nosečnosti prevzame produkcijo tega hormona, kajti progesteron skrbi za razvoj zarodka, vzpodbuja rast tkiva v dojkah, v njih preprečuje laktacijo in krepi medenične mišice, da se telo pripravi na porod.

24+, hvala. Bom še 1x preverila kako je s tem. Zadnjič sem bila na UZ tako zmedena od sreče in adrenalina, da sem čisto pozabila vprašat dr. Potem pa sem klicala sestro in je rekla, če imam še kaj gela doma, naj ga uporabim, če pa ne, pa tudi ni potrebe.

Še 1xhvala, ponovno preverim in sporočim, še za ostale.

Sesa1, držim pesti za jutri.

Pozdrav vsem borkam 😉

Jaz sem dobila “odlocilno” M, tako da tudi nama po 20. neuspesnih mesecih sledi IVF. Na kliniko sem ze javila, zdaj pa cakam na odgovor, kdaj grem po zdravila. Pikanje 18. dan cikla z Diphereline, nato se zraven gonal, dolgi postopek.

Rada bi se delila z vami eno stresno situacijo zadnjih tednov, morda kateri prav pride informacija. Iz klinike so me klicali, da so rezultati SPB pokazali sibko reaktivnost na sifilis. Naslednji dan dvig napotnice za dermatologa, dodatni odvzem krvi, poslano v Lj. Cakanje na kontrolo 3 tedne. Partnerju niso nic javili, zato sva poslala mail, nato so ga klicali, da je pri njemu vse negativno. Prebrala sva vse mozno o znakih in jih res nobeden od naju nikoli ni imel, ker jih je tezko spregledat. Preiskave so tudi meni potem pokazale, da je negativno. Sta pa mi oba, tako gin. kot dermatolog povedala, da pogosto prihaja do napak pri teh testiranjih in da najverjetneje ni razloga za skrb. Sem srecna, da je to mimo, zdaj pa novim izzivom nasproti.
Da se malo pohecam, glede na to, da je velika noc pred nami – dobra jajca nam zelim in poskocne zajcke 😉😂

Sesa, vso sreco jutri, novim noseckam pa vse najlepse in najboljse ❤

24+ in Nestrpna: Ko sem zaklučila z UZ sem že sedela v avtu, potem se pa spomnila, da imam samo še za en dan Estime. Zato sem šla nazaj na oddelek in prašala sestro če moram to še jemati. Najprej mi je rekla da ni treba. Potem pa me je vprašala, če sem mela zamrznjenčka in ko sm ji potrdila je rekla, da gre preverit. No ko je prišla nazaj pa je rekla, da mi bo napisala recept za Estimo in Estrofem, ker moram oboje jemati do 12 tedna.

Tako da pridno jemljem dalje. Ne poznam Crinone ampak mislim, da je podobna zadeva kot Estima – progesteron in da je to pametno jemati, kot ti je napisala 24+. Raje še enkrat preveri.

Sesa1 tudi jaz stiskam pesti.

Pika Viva in Misika kako pa kaj vidve?

Pa še malo da povem kako je stanje pri meni. V službi sem se dogovorila da oddelak kar lahko potem pa domov, spat in potem doma še malo delam ko se spočijem. Drug teden če ne bo bolje grem pa na polovično bolniško. Ko pridem domov po cca. 6h dela sem tolk utrujena da padem v postlo in me ni 3 – 4h. Ko kuham kosilo me tolk izčrpa da pol loh grem spet sam spat. Slabost še vedno vstraja čez cel dan, le da bruham ne ker jem neke kapsule ingverja proti slabosti. Ampak ja vse to so sam znaki da grem po pravi poti zato se borim dalje 🙂

Pridne bodite in pozitivno naprej 🙂

Študiram, da je res od klinike do klinike različno… Npr.jaz imam kup bolezni, scitnica, endometrioza….
Imela sem prenos zamrznjencka, Utrogestan do krvnega testa. Potem sem vprašala za recept in so mi rekli, da ni potrebe… Ker mi je ostalo 2 škatli Crinone gela sem tudi vprasala, če lahko to porabim in so rekli, da škodi ne, ampak, ni potrebe po dodajanju progesterona…
Ne vem…
Drugače imam kar slabosti, prsi me bolijo, pa malo krčev… 🙄 In nestrpno čakam ponedeljek, ko je uz.
Pika viva kako si ti?

Pa punce jaz sem uredu nič novega pri meni boleče zize, občasni krči, utrujenost in to je to zaenkrat 😊 tako počasi mi minevajo tti zadnji dnevi do UZ 😊 upam da vam kej hitrej mineva 😊
Lepo dobite ❤️🐞

Hei punce.

Zanima me kje oz kako se izracuna koliko tednov sem noseca transfer zamrznjencka sem imela 11.2. Torej koliko tednov? Hvalaaa🐞

Kity poglej nekje na 3, 4, 5 strani tega pogovora, je ena že delila kalkulator 😊

https://ivf.ca/duedate.php link za izračun tednov nosečnosti…

Js sem imela ta teden pregled pri svojem gin.Je vse v redu, le tako dalje. Slabosti nimam nič…popoldne pa tudi meni paše počitek 🙂
sem v 8 t.
Vesela za ostale nosečke 🙂 gremo dalje…step by step …

Zaupanje super novica 🙂 kar tako naprej…

Kity888 čestitke tudi tebi. Kako se pa ti kaj počutiš? Simptomi?

New Report

Close