IVF/ICSI/IUI 2020
Hvala Pikica 1234, jutri res potrebujem čim več pozitivnih misli, da bo postopek uspešen… Imaš prav, še sama se ne zavedam, koliko bom še prejokala… Ampak zanašam se na žensko “volkuljo” v meni, ki bo zmogla vse te preizkušnje, dokler ne pridem do svojega zaklada. Danes pred svitom sem vstala, šla v dnevno in bedela do belega dne in si zraven mislila, da “najtemneje je vedno pred dnevom”. Ko sem gledala skozi okno, sem v senci grmovja (na zidu) videla podobo zmaja. Takoj pobrskala po spletu, kakšen simbol je to, in našla, da je simbol moči in poguma. Ogenj, ki ga bruha, pa simbol življenja. Hvala Tomela za to, da si podelila svojo izkušnjo. In sem vesela, da se ti je vse lepo uredilo na koncu. Hvala za ideje za yin jogo! Tega še nisem poskusila… Se lotim, samo da okrevam po jutri… 🙂 Aja, Pikica1234, drgač sem pa na kliniki v Ljubljani.
Hejj.
Glej tako je jaz sem ko sem izvedela prejokala cel dan. Kot da sem brez,custev. Zal. Bilo je grozno res grozni. Se sedaj sem vcasih oziroma opazam tako brez custev nisem vec tista vedra nasmejana kot sem bila. Sedaj aem bolja zadzrana ne vem ne znam opisat. Se pol me ta korona ubija ko ne morem prav nikam cele dneve doma ker trenutno ne delamo.noroo res noroo. Jaz sem skozi cel cas ko sem sla.malo ven na zrak na sprehod v tem stanju videvala metuljcka in to 2. Kasneje je bil samo 1. In metuljcki pomenijo zacetek. Nikol ne nom pozabila ko sme ze izvedela da je konec pride metuljcek leta okol mene in kot da se poslavlja in odide po par minutkah in od tistega dne ga ji vec. Vem da imam gor 2 anglecka sem rekla ki me cuvata in me bodrita da se bom borila naprej. Ne bom se vdala sem rekla. Ampak tezko je vsaj meni v srcu ko vidis da se trudis pa trudia pa uspe pa se vs ev sekundi rzablini.
Jaz sem ravni koncala z menatruacijo prvo po splavu. Imela sem 14 dni po splavu pregeld in mi mojanos.gin rekla da 1.5 cm se nekaj not ampak telo to samo scisti. Tako da upam da se je. Ker sem do menstr.imela skoz izcedke. Ta menstr.je bila manj boleca kot ponavadi. Ampak je bilo pa kar tu pa tam kako spikanje po jajcnikih pa tak. Ker jaz sem bila pred ivf postopkom zaradi endometrioze na visanne tabletkah in zdajbspet ponovno zacnem z njimi. Menstr.se je koncala. In gremo naprej jemat te tabl.to jem zato katera ne ve da zaviramo bolezen no endometriozo.
Ne jem kar tak tega. Vem najraje jih nebi ampak sem rekla raje to kot pa da sem vsake tolko na oper.mizi.
Punce moje jaz vem da no za vsako,od nas narava poskrbela da bomo srecne. Iz teh izkusenj se clovek nauco da vztraja da se bori in fa smo zaradi tega se mocnejse.
P.s. spet sem se razpisala. Pa brez zamere. Sicer pa saj zato smo tukaj da se izpovemo, se bodrimo ….
Drzite se.
Marsena, zelo mi je zal. Pa tako dobro je kazalo, da sem bila prepricana, da bo nekaj na teh tvojih znakih. Kaj hocemo, gremo v naslednje leto z novim optimizmom, ni druge. Zelim ti, da kar najlepse prezivis praznike. V 2021 pa bomo me “ta stare” razturale 🤗
Lizaza in Pikica, socustvujem z vama. Ni pravih besed v taksnih situacijah. Sem v mislih tudi z vama, v zelji, da bo naslednjic vse ok.
Jagoda, da zakljucim s pozitivo, iskrene cestitke in naj bo sreca se dalje na tvoji strani. 🥰
Hei hei, tudi midva čakava na pošto. 20. novembra sem dobila napotnico za postopek, edino kar mi je manjkalo je izvid hormonov, to sem opravila prejšnji teden. Baje rezultati pridejo kar direktno do dr. Nine Jančar in naslednji korak je čakanje pošte. 🙂 Koliko časa ste čakale punce, ki ste bile nedolgo nazaj v isti situaciji? Kakšne so čakalne vrste? Ko dobiš pošto, kakšne infomacije so tam, začneš s postopkom takoj z menstruacijo? Vprašanj je miljon, vesela bom vsake informacije. 🙂 Hvala in pozdravček
Hvala vam za čestitke🙂 hjoooj kako se igra to življenje znami kaj vse mormo prestat da bi blee mamike…kr stiska me k berem tele zgodbe gor ampak dokler je volja se da use rešit in vsako čaka nekaj lepega na koncu poti…sam da so ene poti bl zaj. ampak verjamem da bo enkrat ratalo usem💙
Js sm se naročila na uz k ga mam 13 januarja…hjooj še cela večnost da bom vidla in slišala ta srček…no če ne kar dva🙃🙃drgač se pa držim ok sm pa tja mi je mal slabo…ampak lačna sm pa skoos, pojem pa že razmišljam kaj bom jedla pol..😊
Pošiljam vam vsoo energijo tega sveta da bo vsaka zmagovalka na teji svoji poti🍀
Zivjo dekleta,
evo, se ena pozitivna zgodba, da vas malo spodbudim :). Stara sem 39 let in sem v IVF postopkih od 2019. Pred tem sem imela številne operacije (laparoskopija, histeroskopija). Na vsakem merjenju foliklov so mi povedali drugače. Eni, da imam miom, da ne bo šlo zaradi tega mioma, drugi da imam tanko pregrado, da ne bo šlo zaradi pregrade. Imela sem tri postopke. Pri prvem hiperstimulacija – ampak obratna kot običajno, foliklov sploh ni bilo oz. potem po 16 dneh jemanja najvišje dovoljene doze Gonala pri nas sem imela 1 folikel, krvavela iz maternice, prekinili postopek, vstavili 3 mesece kasneje zamrznjenčka, neuspešno. V drugem postopku so me dali v dolgi protokol – tudi prekinili postopek zaradi migren in slabosti. No, v tretjem sem čudežno in brez večjih težav pridelala 3 folikle od katerih se je oplodil eden, spet so vstavili zamrznjenčka, neuspešno, to je bilo julija letos. Septembra sem imela pregled pri dr. Korošec, ki je rekla, da imam miom in tanko pregrado in dokler tega ne bomo odstranili, ne bo nič. Omenila sem ji tudi, da pričakujem menstruacijo naslednji dan a je rekla, da ni nič videt, da mi nagaja menstruacija zaradi mioma. Me je naročila na operacijo za oktober. Menstraucije pa kar ni bilo, še en mesec po pregledu ne. Me prepričuje moj naj naredim test, jaz pa ne, da itak ne morm bit noseča, ker imam miom in pregrado! So se začele slabosti in utrujenost, sem mislila, da imam covid in se celo samoizolirala za 1 teden. No, potem pa le naredim test in je pozitiven, noro! Nisem mogla verjet, takrat sem bila noseča že 9 tednov. No, zdaj sem v 17. tednu, za mano so vsi pregledi in vse je ok, nobenih težav ali komplikacij.
Hočem povedat, ko najmanj pričakuješ, se zgodi. Držite se punce, jaz vas še vedno redno prebiram in se veselim vsakega pluska z vami.
Lepe praznike in plodovito leto 2021 vam želim :3
Pomoje je čakanje na pismo s konzilija odvisno od tega, na kateri kliniki sta (kot nato tudi dolžina čakalne vrste). Midva sva z obravnavami začela januarja in se do tega meseca nisva učakala pisma s konzilija (nanj sva čakala od avgusta). No, na koncu sva se odločila za zamenjavo klinike, ker se nič ni nikamor premikalo.
Ja, na žalost res
Srečno vsem puncam, ki ste v postopkih.
Čestitke vse, ki ste zagledale plusek 😊
Hvala punce za vse vzpodbudne besede in napotke. Pisala sem gl. sestri v Lj kliniko pa nisem dobila odgovora ima kdo njihov mail, da preverim čakalno vrsto še pred prazniki? Sočustvujem s tistima, ki vama v tem trenutku ni uspelo a verjamem, da vama bo uspelo, nikoli ne veš kdaj se zgodi čudež in kaj pričakuješ v novem dnevu, mesecu ali letu. Držim pesti za vse nas s srčno željo. Čestitke bodoči mamici!
Pikica1234, hvala, sem ok. Splav naj bi bil uspešen, tudi krvavenje se mi počasi ustavlja… Se počasi spravljam k sebi… V glavi pa že plani o novih transferjih… Sej veš, čez vse prepreke do cilja… In baje je clo priporočljivo v prvih treh mesecih po splavu spet poskusit… Se pridružujem tvojim željam – naj bo 2021 naše leto mavričnih otrok! 💫🌈
Hej, lizaza.
Sem vesela da si ok. Jaz se od vsega se kar spravljam k sebi. Trenutno se ne razmisljam o novih transferjih. Pred marcem tak ne smem v to. Mora preteci cas. Pred tem se mam kontrolo v leoniscu sem se ze narocla da se zmenim z dr.kako pa kaj.
Mene je vse prevec potrlo ne vem. Se zdaj sem na cae zelo zalostna nekako. Se vedno polna glava vprasanj pa vsega.
Ampak sem si rekla ce bo treba podiram zide samo da mi uspe.
Jaz sem rekla imam pa angelcka gor ki me cuva in bodri.
Res je nase leto bo leto 2021.