IVF/ICSI/IUI 2020
Heiii
Sem klicala v dravlje 17:45h in ni nikogar od zdravniku več bilo noter da bi mi izvid raztolmacil ali je to normalno ali ne. Dr. Petra Mrkša ki mi je delala ultrazvok pravi, da je mnenja za pregled krvi, urina in ponovni pregled pri ginekologu.
UZ ABDOMNA PA JE:V trebuhu je vidna manjša količina proste tekočine ob spodnjem robu jeter. V področju male medenice, v področju desnega jajčnika je viden obsežen konglomerat cističnih sprememb, v skupnem premeru 10x6cm.Tudi v področju levega jajčnika je viden večji konglomerat cist premera:8x5cm.En izmed cist ima gosto vsebino. Vse ostalo od organov je primerno in tudi ledvici. Mehur je bil prazen.Kot sem napisala svetuje korelacijo z laboratorijskimi izvidi kri in urina.
Povedala sem ji situacijo tudi zakaj sem tam v začetku je to govorila kot da so folikoli.. Ampak nevem a po punkciji se zrastejo ce sem samo tri jajčeca predelala. Pa vrjetno bi joh Reš vidu na UZ zjutri. Sama je rekla da neve ce je to normalni pojavi pri tem in zato je tudi svetovala da mi ginekolog pove po tem izvidu ali je to normalno.. Zdj če bo ponoči hudo nc na urgenco z izvidi nebo druge. Transfer mi je prestavil na petek. Če ne zmrznejo od treh sta se oplodila dva. 😔Vsaj dva.. Upam da mi je namenjeno to v decembru ker bo psiha do januarja dolga.
Tudi jaz drzim pesti za pluskek.
Vse dobro vsem🐞🍀🐞🤗
Sabrina jaz sem imela po punkciji tudi neznosne bolečine, prva dva dni sploh nisem mogla hoditi, tretji dan me je še vedno bolelo, tako da sem vsake toliko časa poskočila ampak se je do zadnjega dneva pred transferjem umirilo. Sem že mislila, da je kakšna hiperstimulacija glede na znake a za zdravnike je vse to povsem normalno. Vem, da sem samo ena izmed večih in da se oni srečujejo s tem vsak dan ampak včasih se mi zdi, da nekatere zadeve vzamejo preveč – ah saj ni nič takšnega…no jaz sem vseeno potem šla na transfer, ki me ni bolel tudi kasneje ni bilo toliko bolečin (ni pa uspelo). Je pa sedaj po zamrznjenčku popolnoma drugače, bolečine so ampak bolj take znosne pa bolj v smislu, krči, slabost, vrti se mi večkrat…tudi jaz sem 7 dan po transferju kot ti Jagoda1212 in tudi jaz imam take fleše, predvčerajšnjim sem naredila ribe in so mi tako zasmrdele, pa naslednji dan krompir sem vohala celi dan in celo noč, čeprav sem vse pospravila in pomila. Včasih postanem grozno lačna, čeprav me vse tišči in mi je včasih tudi slabo, potem kaj pojem in mi takoj ˝zavre˝ v trebuhu. Ampak, ker jemljem toliko vsega, Estrofem 3 x, Utrogestan 3 x pa še tablete za ščitnico, folno kislino ne vem ali je kombinacija vsega + malo v ˝glavi˝ali pa je kakšna boljša novica 🙂 Tudi jaz še ne bom delala testa…če ga bom sploh pred krvnim, bom videla kako se bo stanje nadaljevalo…prejšnjič je nekje na 11 dan zmanjkalo vseh znakov (nič več bolečih prsi, krčev itd.), potem pa dan kasneje rahla krvavitev in nato se je ulilo. Bomo videli kako bo sedaj. Držim pesti Jagoda in vsem ostalim, ki grejete 🙂
Sabina držm pesti, da bo vse vredu in da pride v petek do transferja 💪 jaz imam v petek pri Dr. Rešu punkcijo, tokrat drugič. Upam, da sem pridelala dovolj jajčec in da se oplodijo. V prvo sta se od 6 oplodila samo 2 (ICSI postopek), pa ni bilo uspešno 😔 Punce pri Dr. Rešu a ste izvedele za št oplojenih na prenosu? Jaz sem prvič zvedela kar v op. sobi, na stolu. Zdaj pa bi raje prej, da bi se lažje odločila o št. vstavljenih jajčec (dva ali eden).
ODGOVOR PUŠENJAKA NA MOJ NAPISAN IZVID OD UZ TREBUHA. JUTRI KLIČEM SVOJO DR. MILI LOMŠEK NATO ŠE REŠA, KI BI DELAL TRANSFER. NAJ DAJO ZMRZANTI NE UPAM RESKIRAT. 😔😔😔😔😔😔😢😢😢JEZI ME OZ. SEM RAZOČARANA, DA PRI DR. REŠU JE BLO VSE NORMALNO..
Spoštovani,
vaše stanje se imenuje zmerna ali huda hiperstimulacija jajčnikov, zdravi pa se z različnimi zdravili, med drugim z Aspirinom. jajčniki so 10x večji kot običajno in raven estrogenov je verjetno tudi izredno visoka, to pa povzroča večjo prepustnost ožilja in mezgovnic, zato se v trebuhu lahko nabere prosta tekočina. Sam z zdravljenjem hiperstimulacije nimam veliko izkušenj, vem pa, da se stanje lahko pomembno poslabša, če pride do zanositve, zato bo mogoče varneje, da se oba zarodka zamrzneta in se ET naredi kdaj drugič, sicer vas morebiti poslabšanje hiperstimulacije tudi življenjsko ogrozi. Kot rečeno imajo s tem več izkušenj strokovnjaki, ki se ukvarjajo z IVF. jaz vam le povem, da se stvari lahko obrnejo tudi tako.
Heiiii
Sem predala izvide mili lomsek me je klicala nazaj glede na izvid je to normalno in da kdaj tok boli tudi in lahko traja tudi tri tedne vse skupaj predno se umiri. Torej da nardim prenos je glede na izvid lahko. Mene pa vsee skrbi a je res to normalno da tok boli da se premakniti ne moreš
Zmedena sem jutri grem vseeno dol da me Dr. REŠ še pregleda in da vidmo al nej nardi prenos al kaj bom. Zdj se Mi je umirilo vse skupaj je pa res včeraj sem vzela zvečer ob 18h lekadol ob 22:30h pa aspirin.. Ooooh nism si predstavljala da bo to tko.. Res kapo dol vsem k grete tokrat na punkcijo in čez vse to… 🍀🐞🍀🐞🍀🍀Vse dobro vsem💞💞
Marsena js sm pr Rešu mi je itak naročeno da 16ga naredim CB in sporočim rezultat….No evoti dons poštarja z paketom na vrati. Neverjetno ekspresna dostava takrat k ni treba🙉🙉 no pa me vsen zanima če je katera delala test že 8 dan po transferju??sej veste grozno neučakana tako kot use…pa še cele dneve doma sm na čakanju…tko da mam čist preveč časa in se mi sam to po glavi mota…
Pozdravček vsem! Berem in spremljam vas že dlje časa, zdaj pa je “končno” prišlo tako daleč, da sem vam lahko pridružim tudi sama. Konec novembra sem bila na 1. pregledu pri dr. Nini Jančar, kjer sva pregledali vse najine izvide. Z mano je vse ok, mož pa ima zelo slab spermiogram, dobila sem napotnico za IVF postopek. Manjkal mi je samo še hormonski izvid, kri sem oddala danes. Rekla je, da izvid pride direktno do nje in če je vse ok bo sama s konzilijem odobrila postopek, naj jaz samo čakam pošto, ki pride z vsemi navodili. Je imela še katera tako izkušnjo? Pojma nimam, koliko časa se čaka na pošto, na sam postopek, kakšna je čakalna doba v Leonišču,.. Hvaležna bom za vse informacije 🙂
Sabrina prvič sem imela transfer 5 dan po punkciji…sedaj zamrznjenčka pa tako, javila sem prvi dan, napisali so mi takoj tablete estrofem (ker prejšnjič ovulacijski lističi niso nič pokazali potem pa je bilo že mimo), ko sem imela prvi UZ-mislim, da nekje 10 dan po je bilo vse ok in sem dobila še progresteron in so mi kar izračunali in sem imela 6 dan po tem transfer. Drugače pa delajo tako, da isto te po javljeni menstruaciji naročijo na prvi UZ, čez nekje 10 dni, tam preverijo stanje in dobiš ovulacijske lističe in ti povedo v kolikem času bi moral biti test pozitiven (meni so določili recimo 3 dni a ni v tem času nič pokazalo, 4 dan sem šla nazaj in je rekla, da je že mimo).Ko ti pokaže javiš in ti preračunajo kdaj bo vstavljanje, možno pa da imaš še kakšen UZ prej. Kako sem prebrodla bolečine…ker sem bila doma sem v glavnem ležala in spala, vzela sem tu in tam lekadol in poskušala odmislit in čakala, da je minilo 🙂 Ja Jagoda po eni strani je tudi pri meni želja ampak jaz ga ne bom delal pred krvnim, sem že tolikokrat doživela tisto razočaranje in bom kar počakala še teh 5 dni…sem imela pa prejšnjič podobno zgodbo, sem naročila test in je prišel takoj naslednji dan jaz pa še cela bi-ne bi? …Drugače pa da delajo ne vem 6 dan po, tud 8, veliko pa jih navede 10 dan…če je uspelo bi sicer lahko pkazalo že takoj a tako kot smo različne tako so različni odzivi pa simptomi in tudi kdaj test pokaže prav in kdaj ne. Vso srečo…
Heiii
Oooo
Ali morda katera ve, ali v Dravljah pokličejo, če se nobena celica ne oplodi, ali te šele v živo seznanijo s tem? Srečno vsem!!!
Marsena, kaj to berem, da si ze malo pred krvnim 😍 Stiskam pesti za pingota 🤞 Kako se pocutis?
Toliko vas je, da sploh vec ne sledim 🙃 Seveda drzim pesti tudi za vse ostale in vam zelim, da dobite najlepse mozno decembrsko darilo. ❤
Je se slucajno katera tukaj, ki je na cakalni listi za postopek v Mb?