Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Lizaza
res najnajnajlepsa hvala za tvojo izkusnjo. Uauu 43? To te je moralo pa boleti. Mene niso nic opozorili, sem jih pa sama vprasala pa so rekli da je seveda mozno ampak da zaenkrat zgleda ok. Ne vem pa se koliko jih imam.. Samo navadno se pojavijo znaki itak sele po stopki, kot sem brala druge punce…
Sabrina
srecno!!! Sej ves, tako kot vse pravijo, vazen je tisti eden tapravi 🤞🏽🐞

Datum za sprejem sem dobila juhuhu 15.12. Še katera začne decembra?

Punce heiii…
Mene zanima kolk dni vas je po punkciji bolel spodnji del trebuha, napeti jajcnik napihjen trebuh, bolečine vzdržne vendar ponoči zbujanje od zbadanja v jajčnikih?

Lili93
hvala… 😊🐞🤞Pa se to kolk oln mehur ste mele ori transferju tle je ravno obratno je treba met polnega… Kolk časa pa traja transfer? To je zdj fiks manj boleče a ne🙃😁😊

Sabina mene je po punkciji skoraj vse dni zelo močno bolelo, dan pred transferjem je postalo bolj znosno. Pri transferju pa nobene bolečine, malo neprijeten občutek, malo mrzlo – na kar te opozorijo, drugače pa ne boli. Po transferju pa seveda tudi nekaj bolečin ampak ne takšne kot pri punkciji – vsaj ne pri meni.

Pri meni pa je bil prvi transfer povsem nebolec. Absolutno bistveno manj kompliciran kot punkcija. traja vse skupaj pa glih 2-3minutke, + odlezat kaksno minutko po ET

Sabrina
prvič se mi je zlo hitro vse uredilo kar se tiče bolečin in napihnjenosti-pa se žal ni obdržalo, ampak pravijo da če tako stanje traja da je to dober znak 🙂 Drugače pa ja, čim bolj poln mehur.

Heiii
Punce hvala 🤗🐞🍀.. Me je ze skrbel… 😐😐Ma skos pomalem me zbada po jajčnikih sm si rekla ja kako bom transfer zdržala, če me bo dol vse bolelo.. No upam da bi čim prej sreda se mi zdi da ima dan 48h.🤦‍♀️🙈Sm la pozabla vas vprašat te zdravila ki si po punkciji vaginalno vstavljaš menj je Reš rekel na 12h..in določil uro v nedeljo ob 18h začeti. Torej na 12h – ob18h in 6h..transfer imam 9:45h a si ta dan ob 6h še dam to svečko oz. Kot tablet zgleda🙊😉😁 ker sm ga pozabla vprašat. Hvaaallaaa zlate ste.. Srečno vsem🍀🍀🐞🍀🍀🐞💞

Pozdravljene punce,
najprej vsem cestitko za +, vsem, ki pa se nismo tam, pa da zdrzimo 🙂
potem pa eno vprašanje,
kolikorat se vam je po neuspelih IVFih zgodilo, da je prišlo do bilo kakšne naravne nosečnosti? sama imam za seboj en neuspeli IVF, takoj za njim pa t.i kemično nosečnost,.. bi to štele kot pozitivno ali še en razlog več za skrb in sume na dodatne probleme z vgnezditvijo?
Najlepša hvala vsem

Vstaviš si jo zjutraj ob 6 pred stansferjem, potem pa spet ob 18. Sej do transferja se bo že izločila ovojnica.

Pozdravljene punce… mene pa zanima po kolkem času ste prejele pošto o zamrznjenčkih…?

v roku kakega tedna

Pozdravljene punce.. Da se še jst mal javim (: včeraj imela sprejem za 1. ivf.. Končno 😁 začnem pa januarja, ker mislim, da od 20ga naprej ne bodo več delali.. Zdej pa čakat na novo leto in nove uspehe 🍀 srečno vsem, ki ste v postopku

Punce,
Javljam se vam ker sem imela neznosne bolečine ponoči v jajčnikih in čez cel trebuh. Namrec v nedeljo sem imela punkcijo pri Dr. Rešu, predelala sm tri jajčeca. Še isti dam sem si zacela vstavljati svečke utrogesta na 12h. Vsak dan so me boleli in zbadali da sem se zbujala in sem bila napeta čez cel trebuh, na torek zvečer pred spanjem sem vzela lekadol ker vseeno so bile bolečine večje kot prejšnji dan, ampak danes ponoči me je pa grozno začelo boleti najbolj višje od jajcnikov v trebuhu na koncu me je tako bolelo da se tud premikat nisem smela sem šla do toalete, se mi je od bolečine kar zvrtelo da sem se hitro mogla vležit. Klicem Dr.Reša 00:30h mi rece naj vzamem še kak lekadol in da bi se moglo umiriti povem mu da danes 9.12.2020 ob 9:45h imam transfer je rekel pridite kar ob 7h.Jaz vzamem lekadol se malo umiri da vsaj zadremam na obroke do 6h k sm. Mela budilko za svečko si vstavim svečko in vzamem se en lekadol. In se mi je umirilo da sem lahko zaspala. Ob 7h me kliče Dr. Reš ker me ni bilo še tam mu povem situacijo da vseeno nisem bila sposobna ob 6h ustat pa it ker sem čisto ne spočita in da trebuh v celoti me se vedno boli. Svetoval mi je naj magari pridem v petek da mi nebi sedaj vstavljali če imam tako še boleče. Mene pa zanima od česa pridejo take bolečine je to normalno ali bi me moglo skrbeti.? Zakaj to boli čez cel trebuh.. Resnično sem obupana.. Ali bi bilo bolje da se grem mu vseeno pokazati pa tudi če potem v petek naredi prenos. Skrbi me namreč da ko bo lekadol popustil, da bom dobila spet tako močne bolečine, da se še premakniti nebom smela.Je edino rekel se da potem bolje da se prenos dela na 4. Dan ali 5.da se umiri.. Sam od česa to pride pa mi ni pojasnil… 😢😢😢😢😣😣😣😔😔😔

sabrina,
jaz bi ti rekla, da se pojdi pokazat, boš najbolj mirna. Niso to ravno stvari za hecat se. Držim pesti, da bo vse ok in bo kmalu uspešen prenos 🍀🐞

sabrina,
pojdi se pokazat! punce so na ponavadu napisale, da jih je po punkciji malo spikalo, bile so napihnjene in podobno. bolecine ki jih opisujes niso ravno obicajne, zato pojdi k resu oz. na gin. urgenco… jaz se ne bi hecala!

za zarodke na skrbi. vstavlja se lahko 3, r., alu 5. dan, lahko se jih pa tudi zmrzne

Heiiii

Evo se javljam… Bolečine so še vednar so postale znosne taka kot prvi dan po oune.. Pregledu me je Reš vaginalno posebnega razen povečanih jajčnikov ni. Da bi prišlo do kaj hujswje rekel bi me moglo zagrabit še isti dan torej v nedeljo. Nevem mene pa vseeno skrbi da to ni bilo normalno saj sem komaj dihala tud premakniti se nisem smela. Lekadol sm nazadnje vzela ob 6h,nevem kdaj popusti ce me bo danes spet zagrabilo seveda grem raje kr na urgenco. Sem se pa naročila na samoplacniski pregled ultrazvok trebuha ob 16:30h ga imam. Nebi rada da se kej dogaja pa bo prepozno odkrito. 😔😔😔Tako da zarwsva prestavila transfer na petek. Mi je pa se rekl k sem ga sprasevala za poln mehur da on raj vidi da je prazen da si je to pač nekdo zmislu k je mislil da bo mehur prilomogel na pritisk maternice neki tazga vglavnem reku je da ne rabim met polnega… Od treh sta se oplodila dva ampak bom vstavjla ce bom te sreče seveda samo enga ne dva ker ne upam reskirat da sem te sreče da dobim dvojčke. Čeprav vem da pri mojih letih je za uspeh možno 9.7%.
Hvala Vam punce za odziv… 🍀🐞🍀🐞🍀
Vse dobro Vam želim….

No super, da si se vsaj malo pomirila, da ni nič hujšega. Kar se tiče polnega mehurja, sem tudi jaz v stari porodnišnici spraševala in mi je sestra rekla, da so poskušal oboje in ni bilo razlike, poln ali prazen 😃 očitno si je res nekdo to izmislu hehe

Heii spet jaz.. Pomoje bom ta teden skos gor visela ker sem obupana.. Mene zanima tista k je imela hiperstimulacijo s čim so ji to potrdili da jo ima in kakšni znaki so vse bili.? In če jih je kira mela kaj je počela da si je lajšala zadevo in čim prej prišla k sebi. Vem da so lahko v blagi, srednji ali hudi obliki. Glede na noč je zame bila huda oblika.. Mam pa res napihjen trebuh kot da sm noseča.. Je pa res tudi reku da včasih je pa to dober znak in se glih takrat prime. Nevem a ultrazvok je vaginalni dovolj da mi potrdi da nimam hiperstimulacije. Bi rabila kaksne krvne teste .. Bojim se noči… Bom pa vseen mirna kr grem se na UZ trebuha danes. 😣😣😣Se opravičujem ker bom danes oz. Te dni nadležna tle gor… Hvaaallaaa za vsako besedo 🐞🐞🍀🐞🐞🐞

Evy hvala za odgovor..
Evo danes je moj 7 dan po transferju…napihnjena,joske tud mal boleče na dotik…nevem zdej a je to se od useh hormonov al se res neki dogaja…komi se zadržujem da nezavijem u lekarno po test…tko da sm ga dns kr naročila prek neta pa upam da pride čim kasnej😅😅uceri ponoč sm se pa zbudila od nekih krčou sm že mislna d je m ampak hvala bogu ne..zutri me je še neki navijal dons že čist ok… en dobr znak se mi pa zdi da mi je dns pr kosilu kečap zasmrdel…sem namreč res ljubitel ga rinem prou povsod…dns pa ni šans da bi ga prnesla do ust…upam da je to too🙂

sabrina,
javi kaj ste ugitovili na uz

jagoda,
stiskamo pesti za ||

New Report

Close