Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Prvi termin – napotnica za nuklearno je v bistvu pregled scitnicnih hormonov. Ne rabis se nikamor posebej narocat, ker resis to z odvzemom krvi. Ko gres na odvzem, jo imej zraven in to je to.

Jagoda, cestitke za super rezultat. Navijamo zate in tvoji pikici 🤞

Brb, cestitke tudi tebi za potrditvenega in naj ti hitro mine do Uz.

Punce, danes sem bila na potrditvenem ultrazvoku. Vse ok, srček bije 123/min! Jaz še kar ne morem čist dojet… Nimam sploh slabosti. Očitno sem ena tistih srečnic… Pošiljam pozitivno energijo vsem, ki grejete svoje pikice, tistim, ki se pripravljate na punkcijo, tistim, ki načrtujete postopek… Če je ratalo meni, bo tudi vam!!! Sem bila čist obupana, pa evo – življenje ti v trenutku zasuka vse in pol še kr neki časa nisi zihr, ne verjameš 100%… Tako da vztrajajte, glavo gor!!! (Pri nama je trajal 5 let in 8. transferjev!) Naj se zgodi!!! ❤️❤️❤️

Woooow bravo

lizaza
🥰 srečno do konca 😉

Juu cestiitke iz💗 vsem srečkam noseckam, sploh tistim ki ste se trudile leta, prav vsaki res zelo privoščim.
Jaz že 6 dan gretjem dve pikici no upam da sta se not hehe. Joske imam pa tako ooo nabite pa se majhnih nimam občutek če bi z iglo piknik da bi se prepiknal😂pa spodi me zvija precej. Pa fuul m večkrat zbode na desni joski ob strani ne vem al je to žleza al kaj. Skratka se en teden do testa. 10.12.tocno🙈

Punse tiste k ste Mele že potrditveno test… A je treba bit na tešče? Jaz sicer mislim da ne ampak nebi rada zafrknila kej🙂🙂🙂hvala

Katy229,
ne rabiš bit tešča. Srečno jutri 🍀🐞

Zdravo dekleta,

vse dobro vsem, ki grejete svoje pikice od danes sem vam pridružujem tudi sama. Ja Fracek še kar redno sledim ampak bolj berem kaj se vam kaj dogaja, sama pa se nisem hotela sedaj preveč ukvarjat s svojim postopkom. Zelo dolgo sem čakala na menstruacijo, oktoberski prenos ni šel skozi, ker niso ovulacijski testi pravi čas pokazali-no niso nič pokazali in potem to zaostajanje menstruacije…sem jo pa dobila še preden so mi iz Mb javili kaj storiti, ker je 50 dan še kar ni bilo. Ko sem jo pa dobila pa sem se kar opugumila in jim napisala mail kako in kaj ter ali me mogoče lahko vključijo glede na to, da je bil prenos, ki ni uspel v začetku avgusta. In sem dobila napotek kako naj se pripravim pa da bomo videli. Dobila sem tablete Estrofem 3 x na dan do UZ-ja, ki sem ga imela prejšnji teden. Tam je rekla, da je videti vse ok potem pa rekla no bomo nadaljevali. Sestra mi je povedala, da dobim še ene tablete za vaginalno vstavljanje, ki jih moram jemati tudi 3 x na dan in da se vidimo naslednjič. V roke mi je dala list in adijo. Šele ko sem stopila iz ambulante pogledam datum ob katerem piše ET in nekot kar nisem mogla verjeti zato se nisem niti nič oglašala niti nisem doma preveč razmišljala o tem.

Danes sem tako imela prenos prvega zamrznjenčka in sestra ter zdravnica sta bili neverjetno prijazni. Sestra mi je rekla, no zdaj pa poiščem slikico vašega otročka in da naj kar verjamem, da bo uspelo, da je sedaj veseli december ko je vse bolj pozitivno. Ko mi je predajala slikico in napotnico az krvnega pa je dejala, da naj celoten ˝koktajl˝zdravil pijem še kar naprej enako, je rekal vse do 10 tedna nosečnosti 🙂 Zunaj je močno naletaval sneg tako da upam, da bom vso to ˝čarobnost˝ današnjega dneva res pripeljala, do pozitivnega rezultata, bomo videli.

Evo krvni je čez in je pozitiven imam čez 14 dni tud prvi ultrazvok… Zdej pa veselo shopingirat za nosečniške hlače 😃😃

Jeeeej

katy229
🥰 kok si imela beto? Sicer pa meni so po telefonu tudi rekli čez 14 dni uz, sem pa danes dobila pošto, šele 22.12. imam 😔 Neučakana sem 😁

Jaz sem pa danes dobila še pošto, da imam 2 zamrzjencka se pravi 2 so mi vstavili, oba sta se tudi oplodila za❄️ juhuu.
Punce, upanje. Poglejte mene. Sva v zadnjem, 6 postopku. Stara sem 39,moz 41..že 6 let sva v postopkih. A tako dobro kot sva zadnja dva postopka pridelala, se ni bilo. Smo se hvali bolj stara bolj plodna😄😄 Nikoli nisem več kot 4 celice pridelala, zamrzjencka nikol. Tale zadnji postopek mora bit usojen tak mam občutek, najboljši izkupiček do zdaj💗🙏🍀

Bravo

zadnjasansa,
držimo pesti da uspe v tem čarobnem decembru 🥰❄️

Brb197
joj iskreno sem bila tok vesela da je nism kej velik poslusala😬😬.. Je pa bla ok cifra… Je rekla da smo noseči.. Ful prijazna… Da dobim vse po pošti domov in da se morem javit tud svoji ginekologinji da mi čez mesec dni naredi ultrazvok.. Prej pa se seveda pri njih… Zdej čakam pošto 😃😃🥳🥳🥳🥳..ful vesela…

Pozdravljene punce
V sredo imam krvni test v Ljubljani in me zanima katero dokumentacijo, napotnice moram imeti s seboj? Khe se najprej javim?

Pozdravljene punce!
Se javljam po krajsi pavzici in sicer z vprasanjem ali se je mogoce katera od vas pred kratkim poizkusala narocit v staro porodnisnico v nov postopek ali ETZ?
Jaz jih namrec klicem ze 2 dni da jih povprasam kako je s prenosom zamrznjenckov, ceprav mislim da letos iz tega ne bo nic😔

Pozdravljene,

Vsem puncam čestitam za pluske in trud ki ga vlagate, bravo… 🍀🐞🙏💪😊.
Evo jaz danes na UZ, zrastl so supet zile folikoli in v nedeljo zjutraj me čaka punkcija pri Dr. Rešu. Sm kr bolj napeta ratala🙊🙈. Ker sm ga menjala ampak moja želja je bila že v startu Dr. Mili Lomsek. Danes so bile dve pred mano za punkcijo in sm še jst zravrn trepetala jaoo kaj bo v nedeljo. Sam upam da dam to ok čez in da bo dost predelanega, da ni treba met te punkcije. Me pa zanima mwne res inekcije mal napenjajo to sem danes povedala tudi zdravnici. Me pa zanima kaj ste kej jedle dan pred punkcijo a je kira jedla zajtrk če je imela punkcijo zjutri? Mene ponavadi glava začne boleti ce ns jem pa da sem predolgo ze budna.. Spala bom vrjetno bolj mal ker sm ze zdj pod napetostjo. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Hvala pa vsem srečkam dobro gretje za ostale pa držim 🤞🤞🤞🍀🍀🐞🐞🙃😊😉

Živjo punce, zanima me kako ve hendlate z temi nosečniškimi tegobami mene že dva dni full glava boli.. Pa slabimo mi je Komi se pripeljem na siht.. Pa pijem velik vode.. Razmišljam da bi si par dni vzela bolniske🤔🤔

Zivjo punce, jaz imam pa vprasanje glede hiperstimulacije? Jo je katera ze imela? Na zadnjem ivf sem se spikala z bemfolo 175 pridelala 11jajcnih celic, vse bp (razen normalne bolecine ki je itak prisotna po punkciji) sedaj imam odmirek povisan na 225 in se res bojim hiperstimulacije. Zaenkrat me nic ne boli, ampak na UZ je bilo videti kar veliko foliklov…. Je hiperstimulacija odvisna od stevilo foliklov? Bi me ze sedaj kaj bolelo, ce bi bila moznost za to? Kake so bile vase izkusnje tiste ki ste to dozivele?
Srecno vsem 🐞

Sabrina
jaz sem prvo punkcijo tudi imela pri dr Resu (pa sedaj tudi kaze da bo tako) prvic ga moram res pohvalit, zelo strokovno, hitro in z minimalno bolecine…
jaz sem en dan prej jedla samo lahko hrano, ki ne napenja ( polenta, rizota s sparglji-odpravljajo napihnjenost) na dan punkcije pa sem pojedla le eno zitno ploscico samo jaz zjutraj ne morem veliko jest… Prejsnji postopek se ne spomnim napenjanja, sedaj se pa prav trudim jesti cel cas cim bolj lahko hrano, pa sm zaenkrat super. Je pa tko da ti lahko telo samo reagira na hormone na tak nacin, v tem primeru pa verjetno lahko samo blazis simptome…
Srecno!!!🐞

Lili93, pojav hiperstimulacije je odvisen od števila foliklov… Načeloma te zdravniki pazijo in v primeru, da bi obstajala nevarnost, ne izvedejo svežega transferja, saj se ponavadi zaplete po transferju z naraščajočim hcg… Jaz sem imela v vseh treh punkcijah veliko število foliklov (16, 43, 25), nikoli mi niso naredili svežega transferja. Takrat so tudi že jajčniki precej povečani, tako da ne morejo spregledati situacije… Nekateri zdravniki sicer verjamejo, da malo hiperstimulacije pomaga pri zanositvi. Je pa to res nevaren zaplet in v primeru vročine, res hudih bolečin je potrebno na pregled… In ne tvegati na slepo s svežim transferjem… Jaz sem se v bistvu nazadnje počutila bp, pa vseeno niso izvedli svežega prenosa…

Pozdravljene,

Lili93
hvala. 🙃😉Evo danes za mano punkcija, kokr me je blo strah morem rečt se da zdržat brez narkoze res škoda da bi spala za 10minut dela.. Ni prijetno se fajn čuti, k jih poskra ven ampak sm predihala in zobe stisnala…. 🙊😁Sem pa malo razočarana predelala sem samo 3😐..jah in lahko samo upam da bo vsaj kej uspeha od teh treh. Seme od partnerja je bil vredu in prenos imava 9.12….lahko samo držim fige in upam, da bo božiček mi kej pomagal pri tem da dobiva darilo 🍀🐞🤞🍀🐞🤞🐞🍀Punce Vam pa tud tiste k grejte lepo grejte še naprej, tiste ki pa ste se v postopku pa tudi Vam vso srečo in čim manj mučno… Lepo nedeljo Vam želim… 🍀🐞🍀🐞🙃😉😊

New Report

Close