IVF/ICSI/IUI 2019
Pozdravljene punce:) prebiram vas ze kar nekaj casa, danes sem se pa odlocila, da se tudi jaz “javim” ☺️ S partnerjem sva bila nekaj dni nazaj na branju izvidov, kjer so nama povedali, da je z menoj vse ok – potejena ovulacija, dobre jajcne celice,…njegov spermiogram pa je slab, zato naju je narocila na posvet pri andrologu ter v postopek ICSI. Sedaj me pa zanima od vas, veterank, izkusenih mack 🙂 kaj to pomeni casovno? Kdaj bi lahko pricakovala prvi postopek? Zanima me tudi, ce je tukaj katera, ki je imela enak primer? Torej jajcne celice in nasploh pri zenski vse ok, slabsi rezultati pri moskem? In kaj to pomeni potem pri pravilnem razvoju oplojenih celic? Saj ne vem kako bi dejansko zastavila primerno vprasanje 😁 ali obstaja kaksna povezava pri uspesnosti, ce je z zensko vse ok oziroma ce je tezava pri zenski? Upam, da me razumete v vsej tej moji zmesnjavi 😁 hvala vam..in mocno stiskam pesti za vse pluseke ❤️
Živijo miniminimini najina zgodba je ista z mano vse vredu moj ima zelo slab spermiogram zato sma bila na ICSI postopku. Zavleklo se je ko je mogel moj h andrologu in potem spet izvidi tako da rečem približno pol leta se nama je zavleklo mogoče malo manj. Ratalo nama je v prvem postopku ampak je sledil SS v 6 tednu. začela z sma v novembru 2018 z posvetom in v postopek sma šla oktobra 2019. Želim vama veliko sreče v postopku da čimprej zagledata plusek 💪💪🐞🐞
Oo, hvala za hiter odgovor ☺️ Androloga ima konec marca..potem se pa po pregledu torej spet caka na izvide? Sicer kolker se mi zdi, je zdravnica rekla, da naju bo dala naprej v postopek, da se ne bi toliko cakalo? Je to mozno? :))
Potem med postopki, v kolikor v prvo ne uspe…koliko casa mora minit? Zmeraj sem imela obcutek, da vsak mesec poskusijo. Pa ni tako, ne? Sem se precej “nova v tem”, pa se mi poraja sto vprasanj hkrati ☺️
Je uspesnost, da se zarodek prime, vecja, ce je pri zenski vse bp?
Tudi možno da nebota čakala, midva sma mogla čakat na tte izvide potem sma pa Glih naletela na poletje ko majo fraj da sma čakala pošto od konzilija da odobrijo postopek, pol sma mela v začetku avgusta posvet spet da so mi dali navodila za postopek v septembru sva pa začela z injekcijami pa ostalimi hormoni. Ja js sm mela 2 menstruaciji. Zdaj grem po zamrznjenčka. Da pa začneš z novem postopku moreš pa spet na čakalno vrsto to pa nevem kako dolgo traja. Ja načeloma naj bi blo bolj uspešno, ker pri moškem že najdejo plavalce če jih ma vsaj malo pa oplodijo potem skupaj, praktično se mora pri ženski samo ugnezdit, torej če je z žensko kaj narobe lahko da ne pride do uspeha.
Če te bo še zanimalo kaj samo uprasaj tukaj smo da si pomagamo 😊
Hej miniminimini in Pika viva… Tudi pri nama je bla v letu 2017 definirana moska neplodnost z zlo mal plavalcki… Tolk mal da niti kvalitete teh k so bli niso mogl detektirat… Tko da sva prakticno takoj bila napotena na ICSI brez da bi mene sploh kej pregledval… Skoz sem dala dve punkcije in obe neverjetno bolece (glede na to da sem bla vrhunska sportnica in vajena vsega hudega) in obakrat hiperstimulacija in celo 3 tedne bolnice v drugem postopku… Pa so ves cas govoril, da je z mano vse ok in da ne rabim preiskav… Potem so pa prsli zamrznencki in ko so mi v spontanem ciklu hotl vstavit prvega ni blo ovulacije… In tko se je izkazal da tud pr men stvari ne stimajo… To je blo ugotovljeno po 2h letih pa se pol niso hotl delat nobenih testov ker naj bi blo nesmislno glede na to da sva ze v ICSI zarad partnerja… Zdej je vstavljen 4 zarodek v postopku sem pa ze 3 leta… Res si zelim da bi ratal sam prov optimisticna pa lih nisem… Ce bi vsaj kej naredl da bi vedla, da sem res ok poleg tega da nimam ovulacij in bi lazje spala… Kokr kol ze… Upam da bo pozitivno in da se tud vama cimprej poklopijo stvari… Upam da sem ti na kej odgovorila… Drugace pa ja lazje resujejo mosko neplodnost kot zensko… Lepo bodite ☺️ js morm zdrzat se 6 dni do testa… Upamo na najboljse ♥️
MiciMici grozno mi je žal zate 😪 Ostani močna!
Hvala za telefonsko st. Odgovarjam malo pozno, sem imela malo pavze.
Sedaj pa startam v februarju.
Me je menstruacija prehitela in sem jo dobila ravno v petek zvečer, upam, da bom lahko vseeno štartala kratki protokol
v ponedeljek, čeprav je že 3. oz. 4. dan cikla 😯
Punce pozdravljene. Imam eno vprasanje, upam da mi bo katera znala pomagati. S partnerjem sva v drugem postopku IUI s Femaro. Prvega sva imela januarja, zal neuspesno. Zanima me kaj narediti v primeru, da imate pozitiven ovulacijski test ze npr. na 10 ali 11 dan cikla? Ali naj vseeno pocakam na 12.dan za UZ pregled ali naj grem ze prej tja in povem da sem imela pozitiven test? Zdaj ze nekaj casa spremljam svoj cikel in opazam da ovuliram med 10-12 dnem cikla in se bojim, da bi zamudili ovulacijo.
Hvala za pomoc.
Lp