Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

Pozdravljene,

tudi jaz sem nova tukaj, po naključju sem našla tale forum – ko bi ga le že prej bi bilo kakšno sekiranje več prišparano 😉 Če bo še brala katera, ki se bo začela na novo seznanjat s situacijo naj opišem svojo dosedanjo pot: po različnih preiskavah pri osebni ginekologinji sem v začetku leta 2019 le uspela dobiti napotnico za kliniko za neplodnost v Mb, datum prvega posveta sva imela konec avgusta. Takrat sem dobila en kup napotnic za pregled krvi, ki sem jih morala opravit čimprej. Ena napotnica se je navezovala na menstruacijo – določen dan, ki ji je sledil UZ. Na UZ je bila ugotovljena manjša cista, zato sem morala pred drugim posvetom, ki sva ga imela 20. decembra še na en UZ. Ker sem že prej imela težave z neredno menstruacijo je bil kar podvig, stres in vse skupaj je namreč botroval temu, da je ni in ni bilo od nikoder. Ko sem poklicala in povedala za težavo so mi na datum, ki sva ga imela določen za 2. posvet in za možev spermiogram dali še UZ. V enem dnevu sva torej pravila vse preiskave in počakala na izvide. UZ je bil sicer zelo boleč, ker še vedno ni bilo menstruacije, je pa cista izginila. Na posvetu sem dobila tablete za sprožitev menstruacije, napotnico za pregled ščitnice (edino tu je našla težavo glede na izvide), drugače pa naj bi bilo z obema vse ok. Doktorica nama je povedala, da naju bo dala na čakalno listo, da pa konzilij ne bo zasedal prej kot februarja in da bova o vsem obveščena po pošti. Naslednji teden imam pregled za ščitnico potem pa bomo videli kako se bo vse skupaj odvijalo. So pa v Mb vsaj glede na moje izkušnje zelo zelo prijazni, zdravnica je super, vse je lepo razložila, tudi sestre so izredno prijazne. Če bo kateri pomagalo pa še moja izkušnja glede naročanja, spraševanja določenih zadev in podobno- jaz jim vedno pišem kar na e-mail in mi odgovorijo še v istem dnevu, včasih zelo hitro v isti uri, tako da se mi zdi tako veliko enostavneje, kot pa tisto klicanje in čakanje, da se kdo oglasi. Če je katera v enakem ˝čakanju˝na postopek bom zelo vesela, če se mi javi. Seveda pa tudi vse ostale, morda bo lažje takole deliti izkušnje, kaj povprašati in bo vse skupaj potekalo lepše, z manj stresa in obupovanja. Lep pozdrav vsem ˝sotrpinkam˝ in upam, da bo letos za vse tiste, ki že nestrpno čakamo leto uspeha na tem področju 🙂

Danes sem imela ultrazvok po 5 dneh bemfole in sem pridelala samo 2 folikla 10mm in nekaj manjsih… Sedaj imam spet uz v sredo… Ima katera izkusnje s tako majhnimi folikli… So zrasli da je lahko prslo do puncije?

Pozdravljene vse soborke, kmalu bom tudi jaz začela s prvim icsi postopkom zato imam eno vprašanje za vse, ki ste na kliniki v Lj. V sredo, 15. 1. imam konzilij, menstruacijo pa pričakujem okoli 26. 1. Kako potekajo zadeve z administrativnim sprejemom. Mi ga bo uspelo izvesti do zacetka menstruacije, ali lahko bolj računam, da bom z dejanskim postopkom pričela šele z naslednjo menstruacijo, konec februarja? Hvala za vsak odgovor ❤ že kar malo nestrpno čakam, da se vse dejansko začne.
Pa 🥂 na plodno 2020.

Sesa1 jaz sem imela m nalsednji dan od konzilija. Potem poklices na kliniko in to dajo datum naslednji mesec ko dobis m. Saj pri meni je bilo tako.

Aussiegirl80 hvala, očitno torej s to menstruacijo ne bo še nič, škoda 😣 držim pesti, da se pri tebi folikli lepo razvijejo.

Hvala sesa1… Danes mi je mal dol vse padlo ampak upam, da bo v sredo bolje. Boš videla kako hitro bo šel ta mesec.

Zdravo punce, se ena nova, ki caka na IVF.

Marsena, midve sva casovno tu tu 😊 Tudi midva s partnerjem sva v Mb, drugi posvet sva imela konec novembra, ko je g. tudi dala predlog za IVF na konzilij. Do danes se nisva prejela nobene poste, tako da se sprasujem, ce je konzilij v tem casu sploh zasedal. Sem pa pisala mail na kliniko, pa so mi odgovorili, da izveva vse na kontroli, ki jo imava konec meseca. Z nama je, glede na vse preiskave, vse ok, imam edino malo zmanjsano “zalogo” jajcnikov, kar pa je normalno, ker nisem vec rosno mlada.

Vsem vam/nam zelim uspesno leto in polno lepih novic ❤

Pozdravljena Fracek in vse ostale seveda,

no potem sva pa midve kar blizu…glede na to, da so mi omenili, da konzilij ne bo zasedal prej kot v februarju bova očitno nekje na isti čakalni listi 🙂 Sicer sva midva imela posvet proti koncu decembra ampak že piše v ambulantnem kartonu, ki sem ga prejela danes, da bodo dokumentacijo predstavili konziliju. Jaz moram sicer pred tem še opravit pregled pri tirologu in ja tudi jaz nisem več rosno mlada, zato sem še bolj na trnih in se mi zdi, da mi čas samo beži in beži….
Zdaj, če sem prav razumela, ko zaseda konzilij si potem obveščen o ponovnem datumu posveta ali kako? Potem pa moraš počakati na nov menstrualni ciklus? Lep pozdrav vsem

Marsena, verjetno bomo res kar blizu priceli postopek, ceprav si niti priblizno ne predstavljam, koliko parov se je “nabralo” v tem obdobju in kaj odloca o tem, kje na tej listi se znajdes.
Nama je bilo razlozeno, da dobima posto, v kateri bova seznanjena z odlocitvijo konzilija, nato pa se posebej datum posveta z embriologom in psihologom. Nato pa javljanje menstruacije in pricetek z injekcijami. Bo dobrodosla se kaksna informacija iz prve roke katere punce, ki je ze dala to skozi v Mb. 😊
V glavnem, rekla nama je, da bova na vrsti tam nekje marca. Vec pa bom vedela cez dva tedna po kontroli, sem dala po 2. posvetu se enkrat kri 2. dan cikla, ker sem bila ocitno prvic malo pozna glede na sorazmerno kratek ciklus, pa na prehodnost me je se dala, tu pa tudi vse stima. Drzim pesti, da bo delovanje scitnice v mejah normale.

Pozdrav vsem.

Me je kar malo stisnilo zdajle, ker nama so samo rekli, da greva na čakalno listo, kdaj bo konzilij, nič pa še o tem,kdaj bi lahko bila sploh na vrsti, tako da uh…verjetno ne bo vse šlo tako hitro kot sem pričakovala 🙁 Ja jaz bi bila tudi vesela, če morda katera, ki je bila v Mb in je že dlje v postopku ali morda celo nosečka še kaj napiše…saj vem, da je verjetno kje zadaj že napisano ampak, če se bo kateri dalo še malo dodat tudi na teh novih straneh 😉 Javi se Fracek, ko boš imela kakšne nove informacije boš? Ja ščitnica po mojem ni čisto v ravnovesju, ni pa tako zelo kritično, kolikor sem preverila pri mnenju dr. Pušenjaka…mislite, da bi lahko tale ščitnica kako zaustavila postopek oziroma ga podaljšala? Lep pozdrav vsem

Drage punce pri meni je bilo tako… hodila sem v MB. Pogovor sva imela konec maja,slo je za drugega otroka… vseno so naju dali se enkrat na konzili,zopet dala kri… okrog 20.7 sva imela pogovor (se pravi cca mesec in pol da je bilo urejeno z konzilijem).. ker so bili dopusti nisva stopila v postopek avgusta ampak septembra…Na pogovoru v juliju se dobila protokol na listu… zaradi lazje organizacije si v prvem mescu na kontracepciji in nato ko dobis menstruacijo nastopijo inekcije… tocno vejo kdaj jo naj bi dobila tako da na kontrolo si ze narocena 2m prej… 3 dan se zacnes spikat in 8 dan kontrola (cca) in tako naprej… Tako da jaz sem v postopek stopila oktobra… No in danes sem v 16t nosecnosti… tako da prepustite se toku… tocno vejo kaj delajo in naj vam ne bo hudo ce se za kak mesec zavlece,tako ze mora biti… vso sreco vam zelim… ce vas se kaj zanim pa kr prasite sem stara borka in veliko prestala… Ampak danes pricakujemo ze 2 otroka… vstrajnost se poplaca

Aussiegirl80 kako je bilo vcerja na uz? Se folikli dobro razvijajo?
Jaz pa sem se včeraj osebno šla naročit na kliniko in ker lepa beseda lepo mesto najde (in imam kratek protokol) lahko s špikanjem začnem ob naslednji menstruaciji 😀 me že kar malo zvija v trebuhu 😆

Woow Sesa1 super. Sem vesela zate. Jaz sem očitno malo prekmalu zagnala paniko. Imam 6 foliklov (prav veliko joh glede na mojo starost nisem pričakovala) se kar lepo razvijajo in imam v soboto punkcijo. Tudi jaz sem imela kratki protokol. 5 dni spikanja in potem dodatno se 3 dni.

Aussiegirl80 super. Sej vem, tudi jaz se za vse vnaprej sekiram, potem pa ugotovim, da je bilo pol skrbi odveč.
Fajn zrihtaj v soboto 😀

Pozdravljene, redno vas prebiram, ceprav sem bila bolj aktivna lani spomladi. 😇 Glede poteka postopka v Mb so moje izkusnje take:

Jaz sem imela predlani (2018) 20.dec posvet in moj je drugic oddal seme za spermiogram. V zacetku jan (2019) sma ze dobila papirje s konzilija. V marcu sm imela naslednji posvet, kjer bi naj dobila navodila, da bi se postopek zacel v aprilu ampak zaradi soupadanja s prvomajskimi prazniki, sma zacela v maju. Drugi/tretji dan m sem sla na uz, dobila terapijo, ponovni uz cez 8dni, naslednji cez 2dni in cez 3 dni je sledila punkcija. Pridelala 4 celice od tega primerni 2, ki so ju obe vstavili. Sedaj sem v 36t z dvojcki.
Vsem vam zelim veliko pozitive in vse dobro! 🐞

Ce pa katero se kaj zanima pa z veseljem odg, ce bom le vedla….

N.

Pozdravljene punce.

Tami111 čestitke! Kako lepo. Koliko časa po porodu sta šla v nov postopek?

Tudi jaz bi vam rada vlila upanje. Imamo doma čudovito ivf punčko. Čakala sva jo 2 leti, v 2. postopku nama je uspelo.

Ko pogledam nazaj, se je ivf “popotovanje” takrat takooo vleklo, sedaj pa se sploh ne spomnim dobro kaj vse je bilo treba dati skozi. Vem, vem da vam bo vsem uspelo! Letošnje leto vam bo naklonjeno in čudoviti trenutki vas čakajo.

Srečno!

Zdravo. Jaz čakam sedaj na prenos v MB. Mi pa ena zadeva ni jasna. Kaj se dogaja z maternico od punkcije do prenosa? Meni je danes prišla ven iz nožnice sivo bela snov, sršlaednje mehka, zbita skupaj. Ima kdo tako izkušnjo? Ve mogoče katera kaj bi bilo to?
To sem opazila, ko sem šla na stranišče. Veliko je cca 1 cm.
?? hvala 🙂

Ali si apliciraš Crinone (progesteron)? Potem gre za grudice, ki nastanejo od njega, klasika. Se zna konkretno nabrati 🙂

Ja, progesteron v gelu… ah joj. Hvala za hiter odgovor! Ok, super. Sem se že bala, da niso med punkcijo česa pozabili notri :)))

Hvala še enkrat 😉

Sem napacno ime napisala,zadaj bo prav… roznata po 2letih sem sla v ponovni postopek,se zavlece… januarja sem se narocila… maja prisla na razgovor in oktobra postopek… ratalo v prvo… pri prvem ni bilo tako enostavno… tako da se danes ne dojemam,da je to vse res… In hvala… srecno vsem

New Report

Close