IVF/ICSI/IUI 2019
Hvala za lepe želje…midva sva najprej mela namen hodit v lj v kliničnega ker nisva niti vedla da se kje drugje obstaja kaka klinika v lj.ampak se je zakompliciral že ko sem hotla mojega naročit na spermiogram prvič pa so imeli samo dopoldne termine kar pa pri mojemu ni prišlo v postev zaradi službe.in mi je po telefonu predlagala naj uprasam se pri rešu v Dravljah. In sem res poklicala in tam imajo termine popoldne in zato sva se odločila za tja hodit.plus je bil to da Majo pop termine,ni konzilija,in ni dolgih čakalnih vrst.minus pa je da si kot na tekočem traku in se ti ne posvečajo ne vem koliko.ampak je vseeno ratalo 🙂 sva pa rekla potem da dva poskusa bova tle nardila,dva v kliničnem in dva u Mariboru da res vse probava
Da še jaz pristavim. Prejšnji teden sem imela prenos zamrznjenčka po neuspešnem septembrskem postopku. Na zalogi sem imela še tri zamrznjenčke, enega v eni slamici in dva skupaj v drugi. Grozno strah me je bilo, da bi mi vstavili dvojčka, saj sem že v prvi nosečnosti imela zastoj v rasti, premalo plodovnice in prezgodnji porod, težko si predstavljam, da bi imela dva. Pripravila sem se, da povem, da zelim enega, vendar me tokrat niso nic vprasali. Nato so mi povedali, da mi bodo vstavili enega, vendar tistega izmed “dvojckov”, saj tisti, ki je bil v slamici sam, ni prezivel odmrzovanja. Bila sem presenecena, da se to sploh da. Tistega drugega bodo poskusali zamrzniti nazaj, ce bo uspelo. So mi pa povedali, da to delajo po novem in da je tudi zanje to novo. Govorim za Lj. Sedaj samo upam, da uspe.
Bi pa imela vprasanje za krvni test v kliniki v Lj, ce sploh pridem do tja. Kako poteka casovno? So rezultati kmalu, ali moras spet cel dopoldan presedet tam, da izves?
Hvala in srecno vsem.
Spelchy1987
najprej se ti zahvaljujem za odgovor in vse informacije.
Nisem vedela, da lahko poskušaš mal tu mal tam.
Smem vprašat iz katerega konca Slovenije si?
veš kaj me zanima? če se prestavljaš tako kot si omenila ti? potem moraš zmeraj ponovno na konzilije? preglede in podobno? . . jst sm zdej skos u lj bla in tudi to naprej nameravam še v lj it.
Je pa res da vsaka klinika ima + in – .
Tejka123
Pozdravljena med nami. In stiskam pesti ,da ti uspe. Da bo to najlepše darilo letos.
Zdej za LJ ti lahko iz prve roke povem, usaj lani je še bilo tako da ob 8 daš kri in potem bi naj izvidi bili ob 12.00uri . ampak men je to res too much za čakat, zato sem se 2x kolikokrat sem bla v tem , z sestro dogovorila,da po odvzemu krvi lahko odidem domov in ob 12.00uri kličem za izvide. Mi napisala tel. Št kam lahko kličem. In je rekla,da če bi bil + bi se potem dogovorili kako in kaj naprej. Tako pa te sreče do sedaj še nisem imela.
In veš kaj hvala bogu ,da sem prosila, da če lahko kličem ker se jim nazadnje ta naprava pokvarilaa in bi morala do 3 pop. Čakat na rezultat. Tako da so me potem klicali sami okoli 15.30ure. Žal z žalostno novico ampak ja se da. Bi se mi tak zmešalo od čakanja.
Kar se tiče menjave klinik ne vem točno kako poteka ampak za vsak nov postopek itak rabiš novo napotnico in takrat se lahko odločiš kam boš šel z napotnico.sklepam pa da si potem voden od začetka,čist na novo ,kar mogoče ni slabo ker mogoče kej novega ugotovijo,vsak drugače dela in več glav več ve.jaz sem drugače iz okolice Ljubljane in sej pravim,čist slučajno sva v Dravljah pristala zaradi popoldanskih terminov.
Hej punce!
Jst mam pa eno vprašanje za tiste srečnice ki ste nosecke…
Sama sem tudi med vami, test sem mela kak dober teden nazaj, prvi UZ mam pa ta petek.
Mam pa vprašanje glede spolnosti.
Berem milijon enih komentarjev in ne vem vec kje se me glava drzi. Midva sva abstinenta ze od začetka tega postopka. Seveda med punkcijami in transferjem nisva nic zganjala… Zdaj so mi pa rekli naj do uz vsaj pocakam.
Eni svarijo na sam spolni odnos zaradi infekcij, eni zaradi fizicne invazivnosti, eni prepovedujejo karsnokoli aktivnost, ki se konca z ženskim orgazmom…
Kako ste pa ve postopale?
Midva lah cakava se 2 let ce to pomeni da je bolje za moj mali ❤️. Ce pa ni treba in ni drame, pa ne bi bla v celibatu… 😁
Torej heeeelp.
Micimici Sem se sprasevalaa istoo kot ti…… Pa sem se odlocila pisati Pusenjaku…… In sicer meni jee spolne odnose odsvetoval samo zato ker sem prej imela veliko problemov z raznimi bakterijskimi okuzbami vaginoze….. In pravi da so pri tem takem problem bakterije v noznici zato odsvetuje…. Dosezen orgazem na kakrsn drug nacin je pa seveda lahko…… Ceprav midva sva takrat vseeno pocakala do prvega uz…. Pa sem potem v tisti evforiji pozabilaa vprasati za spolne odnose….. Zato sem pisala njemu….. In ja se znajdeva na drugacen nacin hehehe….
Midva sva od pozitivnega testa naprej enkrat tedensko mela odnose.sicer nisva izvajala nobenih akrobacij pa ven ga da pred koncem,do zdaj ni bilo nič narobe in tud noben ni omenjal da ne bi smela.mi je pa ginekologinja ta teden pri prvem pregledu našla polip v nožnici,pravi da se to pogosto pojavi v nosečnosti,da se ga takrat ne odstranjuje in da ni nevarno za plod,da lahko tudi malo zakrvavim.nic ni omenjala spolnih odnosov tko da mislim da lahko če do zdaj ni bilo nič narobe,bova pa seveda se naprej pazila kot do zdaj.
Jaz pa sem danes imela prvi uz v spontanem postopku za zamrznjencka. Malo me skrbi kaj bo, saj je ginekologinja rekla, da imam ocitno leno ovulacijo. V enem jajcniku so folikli velikosti 7, v drugem 11, debelina sluznice 4,5. Upam, da bom nekako speljala in da pride do ovulacije. Je imela se katera podobno in je bilo ok?
Zivjo,
pri meni je bilo tako. Septembra sem imela sem prvi IVF postopek (kratki protokol z Gonalom F). Ko sem začela hoditi na UZ, kjer so merili število in velikost foliklov ni bilo nikjer NOBENEGA!! Ginekologi so me pri pregledu spraševali, če sem prepričana, da si vsak dan dajem Gonal v trebuh…:/ker zgleda tako, kot da si ne bi dala ničesar. Terapijo so mi povečali na maksimalno dovoljeno dozo v Sloveniji in terapija je trajala kar 16 dni! Proti koncu sem imela en folikel!, ki je dozorel do velikosti, da je bila dovoljena STOP injekcija. Ves čas pa sem imela izredno tanek endometrij – 4 mm. Kar so tudi na vsakem pregledu namrgodeno ugotovili.
Dva dni pred punkcijo sem začela noro krvaveti, res noro. Imela sem občutek, da so se mi utekočinili jajčniki in da itak folikla več nikjer ni. Ko pridem na dan punkcije na oddelek in razložim sestram svoje stanje, so bile zelo presenečene (kao da se to zelo redko dogaja) in da vprašanje, če punkcija sploh bo. Zlezem na stol, pride zdravnica in reče, ja folikel je, res pa zelo krvavite in endometrij je tanek samo 2mm (očitno zelo slabo reagirate na hormone), zagotovo ne bomo naredili transferja s svežim zarodkom. No eno zarodek sem pridelala, star je pet dni 🙂 in 12.12. imam prenos v spontanem postopku.
Po tej kalvariji sem imela pregled pri svoji ginekologinji, ki je rekla, da bodo zdaj spremljali moj endometrij in sem hodila na UZ dvakrat mesečno v oktobru, dvakrat v novembru in zdaj pred postopkom 5 dni, kjer so čakali na ovulacijo in merili debelino endometrija, ki je zadovoljivih 9mm. Folikel je meril 19mm, naslednji dan ga ni bilo več, zato sklepajo, da je ovulacija bila (upam, da res). Sem pa takoj po punkciji začela piti tinkturo Krvomočnice in se mi zdi, da mi je pomagalo. Saj sem imela novembra po ovulaciji debelino endometrija 6,5, zdaj pa že 9mm.
Martinca123 da ti odgovorim na vprašanje: če se debelina sluznice ne bo povečala, transferja v tem postopku sigurno ne bo. Dr. Korošec, ki me je spremljala je rekla, da mora biti endometrij za transfer vsaj 7mm.
Hej punce!
24+ in Spelchy1987 hvala vama se za nazaj za info o posteljnih aktivnostih. 😊
Na zalost sm dans dobila na UZ žalostno novico da moja pikica ne raste. Vse ostalo kot iz škatlice, lepo se je prijelo in vse, samo raste pa ne. Pride menda do kake kromosomske napake. Cakam do srede na se eno kontrolo za vsak slucaj ce se se kaj premakne ampak najverjetneje pa je to konec.
Zame je to prvi postopek, v prvo se je prijelo,zgledalo popolno… Je kr sok tole. Se posebej k se “napumpas” da je ratalo. 😢😢😢😣😣😣
Mislim na vse vas ki ste v tem krogu ze dalj casa in sele.zdaj resnično vidim kake borke ste.❤️❤️❤️
Mi ve katera povedat kaj o tej tableti ki jo dobis k sprozi splav? Je to potem kot kaka močnejša menstruacija al je huje?Sama sem.trenutno v 7 tednu.
Hvala punce za pomoc.
Jst pa tko k vse tukej. Z upanjem v nove borbe. ❤️
MiciMici prvo mi je izkreno zal za situacijo… lahko recem samo cas celi rane…. jazn sem mela izto situacijo 4leta nazaj… So ugotovili da se plod ne razvija vec,tudi 7t… sem bila v lj mogla na urgenco da so za ziher potrdili da srcek ne bije… pustili me 2dni domov in v ponedeljek sem bila sprejeta zjutraj dobila 4 tablete…. krci so mocnejsi od menstruacije… mini popatki ker dejansko se zacne matrnica krcit da izloci zarodek in vse…. jzd sem se hvala bogu spucala samo od tablet in ni bil potreben noben poseg… in potem te spustijo domov ce vse oki… Upam da ti kej to pomaga…. Je pa tesko in kar jokaj tam vse daj vn iz sebe…. drzi see
Hvala Tamy!
Sem sla se sama seveda malo brat. Nisem mela pojma kako zgleda tak splav, sm totalen novincek v vsem. Hvala ti za informacije, je lazje potem. Pa za nasvet… Nisem si mislila da me bo takole potolklo… Vrjetno zato ker po betahcg testu in po tem ko do uz nisem nic krvavela ne nic nisem niti pomislila na to da bi lahko blo kaj narobe…
Malo pa se vseeno upam da se vseeno kaj premakne do srede. Upanje pac umre zadnje. 😊
Kako hitro so ti pa dovolili naprej v nov postopek?
Pozdrav vsem!
Kako se drzite ostale? Kako ste “naše” nosecke?
Ja se strinjam upanje umre zadnje… tudi pri meni je bilo tako,nic krvavela sam na uz ni bilo vec vidnega srcnega utripa…. Ves smo mocne in to ugotovimo sele ko kaj takega dozivimo… Meni so rekili ce nebo nobenega posega da po 2m lahko grem ponovno v postopek…. samo jaz nisem mogla,nisem cutila da je telo ze pripravljeno… Tako da po obcutku…. Jaz osebno sem zdaj v 2 nosecnosti in to v 11tednu… tako da uredu sem hvala 😜😊…. drzim pesti zate…. kako ste ostale nosecke? Katera se caka na test?