Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

MiciMici, probala sva več različnih alternativcev, očitno brez uspeha. Po zadnjem šestem neuspelem poizkusu se mi je upanje o naravni poti sesulo. Želela sva iti še Stankotu Filipčiču, pa se ne da naročiti pri njem, že pol leta govori termin dobite kmalu – pa nič. Sva pa iz obale.
Sicer pa vse dobro. Lp

Zdravo
Jaz se ponovno javlam ker imem eno vprasanje.. Meni je ginekologinja na prvem pregledu predpisala dabroston 3×1 tableta 10 dni. In sedaj po 10ih dneh so me zacele boleti bradavice… Je imela mogoce katera podobno izkusnjo. Namrec mene pred menstruacijo zacnejo boleti dojke, sedaj pa bradavice🤔
Hvala za odgovor 🍀

Lepo pozdravljene punce,

Najprej želim vsem čestitat za + , vse dobro in veliko psihične opore pa želim vsem tistim, ki na tej poti ste.

Naj se vam predstavim, sem nova na tem forumu, vendar pa ga prebiram že zeloooo dolgo časa. Sedaj pa se nekako opogumim, da vam pišem. Saj sem mnenja, da le ve ste tiste, ki prekleto dobro vete cez kakšne muke, gremo ženske katere nam dolgo ne uspe.
Sama sem brez popolne zaščite že kakšnih 7 let, približno 4 leta ali mogoče kaj več, pa se trudimo z otročkom.
Naj povem,da problem je pri meni, saj imam PCOS, katere ne vete sindrom policističnih jajčnikov in pa ženska neplodnost povezana z anovulacijo (takšna diagnoza mi bila dodeljena).
Bila sem že 3x v postopku ivf, vendar z vstavitvijo samo 2x, in obakrat neuspelo. Oba poskusa sta bila izvedena z zamrzjenčki. Sedaj pa je tudi teh zmanjkalo, tako da moram v celoten postopek zopet vse še enkrat od začetka( ja muka).
Torej ponovna špikanja, ponovni ultrazvoki če folikli rastejo, ponovna punkcija in šele kasneje zopet vstavitev zamrzjenčka. (Vsaj tako je bilo nazadnje, in tudi sedaj piše na novi napotnici vse zarodke zamrzniti), nazadnje bil strah pred hiperstimulacijo, saj sem pridelala 27foliklov, ampak na koncu oplojenih 6, no o tem ne bom na dolgo in široko.
Zadnjo vstavitev zarodka sem imela lani okt. 2018. Za letos pa mi je vse pobegnilo, da nisem prišla zraven.
Najprej ponovni spermiogram , potem LRD zdravnikov, jeseni sva midva šla na dopust in glej ga zlomka poteče tudi izvid o spolno prenosljivih bolezni, kateri naj bi veljal le 2 leti. In ko že se vpiŠem za nov postopek le ti ne sprejemajo več za letos ( hodim pa v LJ ).
Tako, da bi naj v ponovni postopek šla zopet v januarju 2020 tako mi bilo rečeno iz reprodukcije .

Nekak nekaj na kratko na grobo o meni, prestala sem že marsikaj, kot tudi vse ve tukaj gor, zato si želim najti podporo pri vas, saj tisti, ki do otrok pridejo čisto tako kot bi sam rekel keks , ne vejo čez kaj gremo in jim je lahko pametvat, kako pa to ni nič takega ,da sedaj ko pa si v postopku pa bo takoj uspelo.
Žal temu ni tako. Pa izjave saj si se mlada , maš še čas. Uh kako me razkurijo te izjave, leta pa bežijo kar s svetlobno hitrostjo.

Punce zdržite, bodite močne, podpirajte/mo se en drugo, da tudi mi pridemo do veselih ++++ in velikih tRebuščkov. 🙂

Lepo vas pozdravljam

Tudi jaz imam podobno tezavo, s tem da ima tudi moj problem zaradi zelo slabega spermiograma (samo 1% normalnih oblik semencic)… V prvi rundi je bila kar huda hiperstimulacija, zato tudi nismo vstavili svezega zarodka, pri zamrznjenckih pa zal 3x ni bilo uspesno. V drugo pa enako 27 celic, pa nic sledov o kakrsnikoli hiperstimulaciji, vstavili svez zarodek, ki se je takoj prijel, in zdaj cakamo na pdp da vidimo “kaj smo naredili” hehe… Tako da ce bo le priloznost, poskusite se s svezim zarodkom.. Je bila pa terapija v obeh postopkih cisto enaka, sem se tudi jaz bala da me bo v drugo tako zdelalo kot prvic

Ooo, ssuper ena lepa novička in seveda čestitke ti želim.
Kaj vem, meni nikol ni bilo rečeno, da bi svež zarodek vstavili in tudi sedaj je ginekologinja na napotnico zapisala vse zarodke zamrzniti.
Bom videla kako bo ko pridemo spet do pikanja, punkcije itd. Mogoče ko bom potem v posvetu, da vprašam embriologa, če morda lahko vstavitev z svežim zarodkom.
Me pa zanima če morda veš? kako je kaj če bi želela, da vstavijo 2 hkrati? Ali lahko na svojo željo ali ne? mogoče katera ve?

Pozdravljena, se opravičujem, ker vdiram v to temo, sicer sem tudi sama v tem že 4 leta neuspeha in 1 spontani splav. Zdaj marca naj bi šla v postopek. Tudi jaz imam PCOS, pa me zanima kako to, da ne morejo oploditi z svežim zarodkom v tvojem primeru ampak šele z zamrznjenčki? Ti je dr. kaj omenil, če je to povezano s pcos? Na kateri kliniki pa sta? Midva s partnerjem sva v Dravljah.
Držim pesti, da se čimprej dobro izteče.

Pozdravljena melindaa,
Ah kakšno vdiranje nekaj, tukaj smo, da čim več zvemo ena od druge ane.

A veš, da točno ne vem čemu samo zamrzjenčki, nekak zaupam osebju in sem mnenja, da vedo kaj počnejo ane. Sicer mi iz njihove strani bilo rečeno,da zaradi preveč foliklov ane, da ne bi prišlo do hiperstimulacije. Da preventivno ane.
Mogoče pa sedaj v novem postopku postanem bolj radovedna ,da vprašam kako in kaj in zakaj.
Midva hodiva pa u Lj na šlajmarjevo 3.

Pozdravljena melindaa,
Ah kakšno vdiranje nekaj, tukaj smo, da čim več zvemo ena od druge ane.

A veš, da točno ne vem čemu samo zamrzjenčki, nekak zaupam osebju in sem mnenja, da vedo kaj počnejo ane. Sicer mi iz njihove strani bilo rečeno,da zaradi preveč foliklov ane, da ne bi prišlo do hiperstimulacije. Da preventivno ane.
Mogoče pa sedaj v novem postopku postanem bolj radovedna ,da vprašam kako in kaj in zakaj.
Midva hodiva pa u Lj na šlajmarjevo 3.

Ponavadi pred 35 letom vstavijo samo enega, ce je ze tako moznost hiperstimulacije, pa pomojem sploh ne bi pustili.. Je za vprasat… Pri pco ponavadi zraste zelo veliko foliklov, dobro odreagiramo na zdravila, zato je potem pri punkciji spodaj kar precej poskodovano.. Pride do zastajanja vode v trebusni votlini.. Kilogrami kar poskocijo… Jaz nisem mogla niti vec dihati ker mi je vse na pljuca pritiskalo.. Ce ti takrat vstavijo zarodek, se stanje baje se zelo poslabsa.. Zato ne tvegajo..

Nursic
Hvala za odgovor.
Ma ja nekak me drži, da bi poskusila 2, saj pravijo, da večja možnost ane. Je pa vsekakor za vprašati.
Ja se strinjam drugače z napisanim, zakaj, ker se spomnem ko si tole napisala, da mi rekli, da zaradi pritiska lahko potem vse not popoka usaj tako mi bilo rečeno. Tako, da ja usaka stvar ima dobro in slabo. Tukaj je dobra veliko foliklov, slaba pa kasnejša vstavitev.
Ampak use to bo pozabljeno ob prvem + in resnično upam, da ga ugledam kdaj tudi jaz 🙂

Ja, nikol ni prov, skratka drzim pesti za vse, enkrat bo ze uspelo.. Mamo to smolo da traja par let.. Ampak je pa pol tok bols

Nursic
Hvala za odgovor.
Ma ja nekak me drži, da bi poskusila 2, saj pravijo, da večja možnost ane. Je pa vsekakor za vprašati.
Ja se strinjam drugače z napisanim, zakaj, ker se spomnem ko si tole napisala, da mi rekli, da zaradi pritiska lahko potem vse not popoka usaj tako mi bilo rečeno. Tako, da ja usaka stvar ima dobro in slabo. Tukaj je dobra veliko foliklov, slaba pa kasnejša vstavitev.
Ampak use to bo pozabljeno ob prvem + in resnično upam, da ga ugledam kdaj tudi jaz 🙂

Joj kako meni tole nagaja . . . mi Skos napise, da ni poslalo in dam se 1x. . . in glej ga zlomka kr 2x pošlje. Šment
Ja se strinjam , sam nekako ne razumem zakaj se glih nam to dogaja, medtem ko druge splav delajo.
Veš kako mi je bilo, ko sem bla v bolniški sobi po laparoskopiji in histeroskopiji, edina bila zraven v sobi z ženskam, ki so prišle delat splav, veselo komentirale kot da so na dopustu, medtem ko se meni paralo srce ob njihovih pogovorih.
Ah kaj čemo tako pač je.
Hvala tudi jaz želim za vse, čimprejšni +++ .

Ena_90 kdaj potem gresta zopet v postopek? Koliko pa si stara, če smem vprašati? Jaz sem 31,ko sva začela delati na otročku sem jih imela 27, pri 28 zanosila in potem ss v 7.tednu. Od takrat več nisem zanosila in zdaj do januarja pijem še clomid im dabroston tbl, če ne rata tako, je januarja posvet za ivf, ki naj bi bil v marcu, takoj, ko dobim M.

Kako se pa potem začneš špikati z inekcijami, že drugi dan M, ali kako? Vem, da je povsod malo drugače, ampak malo me zanima, da vidim kaj me čaka 🙂

Ja verjamem, da ti je bilo hudo biti tam v isti sobi z njimi, ker si otroka tako močno želiš ampak nikoli ne veš kaj je na drugi strani, zakaj so šle na splav, kakšni so razlogi. Je pa hudo ja, nekateri mim grede zanosijo pa ne želijo otroka, mi se trudimo pa ne gre, ampak tudi za nas bo posijal sonček 🙂

Nursic, to pa nisem vedela, da mi, ki imamo pcos, da tako reagiramo, da v prvem postopku raje ne vstavijo zarodka. To je dobro vedet, bom tudi sama vprašala zdravnico januarja o tem, če oni tudi tako naredijo. Glede 2 zarodkov, tudi vstavljajo po 2,če si po 25 letu, če želiš, v večini ne pa vedno kr vstavijo 2,da bi se vsaj 1 prijel. Tako sm slišala od znank, ki so bile na umetni in je uspelo. Ena je bila čez 30, ni hotela 2 zarodka od enkrat, ker se je bala dvojčkov, ker je rizično itd. No in vstavijo 1 zarodek, ta pa se je odločil, da se bo delil in ima zdaj enojajčna dvojčka ( fantka). Sta tako luštna 😀

Punce bodite močne, tudi nam bo uspelo 😊💪

melindaa

kdaj točno ne vem, saj sem jim pisala in mi je bilo iz njihove strani rečeno, da sedaj več ne sprejmajo zaradi praznikov. In da naj jim v decembru zopet pišem, da mi dodelijo datum v januarju in da začnem jemati terapijo.
Jaz sem stara 29, zeeeloo kmalu 30. (ja bote rekli da sem še mlada, vendar ko so težave umes se mi ne zdiš več mlad, leta pa hitro grejo)
Sem pa brez zaščite že od 23 leta, ker sem imela težave s kontracepcijo in je potem ginkologinja rekla, da druge zaščite kot kondom zame ni. Tako da lahko rečem da nekje pri 25 pa bolj intenzivno napotitev v neplodno ambulanto, potem vse preiskave vključno s laparo in histeroskopijo. Jemanje clomida, potem pa v postopek.
Aja ti si vsaj malo sreče že imela , da si vsaj zanosila jaz te sreče žal še nisem imela.
A na konziliju pa sta že bila vidva?
Kar se tiče pa dabrostona ga pa jst redno jemlem, v kolikor moja menstruacija ne pride po 45 dneh. in takrat imam predpisano terapijo 10dni 2tbl.na dan.

A veš da sm pozabila, čisto kar se inekcij tiče ker blo 2x pa obakrat drugače in od kar sm nazadnje se pikala.. je že kar nekaj časa, saj sem imela še zamrzjenčke tako, da mi vse skupaj malo pobegnilo iz glave. ne želim pa nekaj na pamet ti govorit , da ne bo kakšne napačne informacije.( mogoče ti katera druga odgovori na to vprašanje ). ko bom v tem in če v januarju začnem in da bom pred tabo. takrat pa ti lahko vse povem kako in kaj bo potekalo.
Je pa res da se zadeve med seboj kar razlikujejo, vsaka ima nekaj drugače, vsaj koliko smo se pogovarjale v sobi, ko sem imela punkcijo.

Aja ti pa imaš takšne informacije glede vstavitve 2 zrodkov mislim, da se tele zadeve kar precej razlikujejo od klinike do klinike. usaj kolikor je meni znano. ker do sedaj sem dobila že kar nekaj drugačnih informacij, naprimer: kolegica bila v mariboru in je rekla da če v 4 poskusu ne rata da te potem vprašajo če morda želiš 2 vstaviti ne glede na starost. oz da naj bi avtomatsko vstavili. ne vem ker res ima čist vsakdo drugačne informacije.
Jaz bi seveda želela ker kot si že zgoraj napisala naj bi bile večje možnosti, da se vsaj een prime.

Ja skušamo biti močne , čeprav nas kakšna nosečka ki zlahka zanosi vrže iz tira, vsaj mene. Je to kar občutljiva tema. Sem pa vesela, da sem se odločila, da se javim tukaj in se tukaj nekako potolažimo, da pa le nismo edine. (je pa čezdali več tega).

Zdravo borke. Tudi jaz sem nova.. 🙂 Doma imam 13 mesecev staro deklico iz prvega uspesnega postopka IVF, sedaj pa si zelimo se enega skratka. Imam napotnico za spontani postopek za zamrznjencka. Ravno danes sem dobila menstruacijo in upam, da zacnem decembra z UZ. Upam na najboljse in drzim pesti da nam uspevajo pluski.

Jaz priporočam vsem ki imate možnost da poskusite z dvemi zarodki…midva sva sicer mela srečo in nama je ratalo v prvem postopku,vstavili so dva zarodka prijel se je pa eden čeprav sva upala na dva 🙂 so me pa na transferju uprasali ali vstavimo enega ali dva.jaz sem sicer za tri vprašala ampak to so mi rekli da ne delajo.in iz dveh se je eden prijel in sedaj čakamo na nuhalno 18.12,sem pa v 9 tednu in se kar ne dojamem da je vse to res in da je ratalo 🙂

Uporabnik123456
Oprosti ker se javljam tako pozno. Vsi alternativci delajo vsak malo drugace. In zelo zoprno je ko clovek proba tok razlicnih pa nic ne pomaga pa pol vse skup vrzes v kos.
Sama imam s Slavkom odlične izkusnje se iz drugih stvari, vedno je pomagalo.
Grdo bi bilo govorit da je samo on odgovoren za to da se je pri meni prijelo v prvo, saj oba s partnerjem nisva imela velikih težav s plodnostjo. Je šlo pa vse od dneva 1 tako po planu, da pac preprosto verjamem da ima ogromen del tudi on zraven.
Vem da ce ne drugega, zmore nekaj kar morda drugi ne-ne vem-in to je umiritev v glavi. Jst ne znam povedat ampak jst nism čutila nobenga stresa in negative, sam prijetno pricakovanje (pa drgac nism tko mirna).
Ti res mocno zelim da najdes nekaj kar vama bo pomagalo, da cimprej ugledate plusek. ❤️

Spelchy1987

najprej iskrene čestitke za ++ in želim ti, da ti uspe vse lepo do konca brez večjih nosečniških težav.
Me pa zanima kam pa vi2 hodita, da so ti 2 vsavili?
Joj jst sm svojgi ginekologinji to 1x omenila. Uf kako se je razkurila name, da če se zavedam kaj pomeni večplodna nosečnost in koliko je tveganja pa še in še, ampak me nekak ta njena izjava ni odvrnila od te želje po vstavitvi 2 zarodkov. Vprašala bom, izgubit nimam česa, kvečjemu pridobit ane.

Vse dobro ti želim pri pregledu 🙂

Hvala za lepe želje…midva sva najprej mela namen hodit v lj v kliničnega ker nisva niti vedla da se kje drugje obstaja kaka klinika v lj.ampak se je zakompliciral že ko sem hotla mojega naročit na spermiogram prvič pa so imeli samo dopoldne termine kar pa pri mojemu ni prišlo v postev zaradi službe.in mi je po telefonu predlagala naj uprasam se pri rešu v Dravljah. In sem res poklicala in tam imajo termine popoldne in zato sva se odločila za tja hodit.plus je bil to da Majo pop termine,ni konzilija,in ni dolgih čakalnih vrst.minus pa je da si kot na tekočem traku in se ti ne posvečajo ne vem koliko.ampak je vseeno ratalo 🙂 sva pa rekla potem da dva poskusa bova tle nardila,dva v kliničnem in dva u Mariboru da res vse probava

New Report

Close