IVF/ICSI/IUI 2019
Jaz sem 4. dan po transferju zjutraj imela krvavkasto roza izcedek in to je bilo po moje to – vgnezditvena krvavitev. Drugače pa, kot pravi spelchy1987, sem imela tudi sama ves čas blažje krče (kot pred oz. na 1. dan menstruacije, samo blažje). Pa prsa so me bolela, predvsem zvečer in običajno bolj ob straneh. Drugih znakov sama nisem imela do + (no, saj tudi zdaj nimam skoraj nobenih drugih znakov, kot takrat – večje in težje prsi, ki predvsem zvečer bolj bolijo, pa to, da če sem preveč na nogah, da me boli v trebuhu – rahle krče imam v maternici, drugih znakov pa tudi jaz zaenkrat nimam).
Živjo punce, še jaz se pridružujem temu forumu. Nekaj časa vas že berem in občudujem moč in vztrajnost vas vseh in upam, da bo tudi meni uspelo tako dobro zvoziti skozi postopek.
Naj se še jaz opogumim in opišem najino zgodbo, čutim, da rabim podporo takšnih, ki boste razumele. Z možem se trudiva zanositi že tri leta, imava pa doma že prekrasnega 6-letnega sinčka, ki nama ga je uspelo narediti v prvo, ko nisva več pazila. Zato je bil tudi precejšen šok, da nama v drugo nikakor ne uspe. Dala sva čez vse možne preglede in so ugotovili, da se je z leti morfologija semenčic poslabšala, pri meni pa načeloma ni težav. Ker sva že v drugi polovici tridesetih, so se na GK Ljubljana (konkretno dr. Ban Frangeževa in dr. Požlepova) odločili, da naj v jeseni startava s postopkom IVF (ICSI metoda), da ne bomo izgubljali časa.
Poleti se nama je zgodilo, da sem zanosila po naravni poti, vendar gestacijske vrečke ni bilo, prišlo je do t.i. biokemične nosečnosti in posledično do spontanega splava v 6t. To me je grozno prizadelo, nisem mogla verjet, kaj se dogaja.
Potem sva morala počakati, da se menstrualni cikli uredijo in sva v oktobru začela s postopkom – kratki protokol. Hormonske injekcije (Gonal), stop injekcija Ovitrelle, nato punkcija, v kateri sva pridobila 7 jajčnih celic. 3 so bile nezrele, 2 se nista hoteli oploditi, 2 zarodka so uspeli dobiti: 1 se je nehal razvijati 3.dan, drugi (lepa blastocista) pa se je razvila in so jo konec oktrobra (5.dan) prenesli v maternico. Vstavljala sem si progesteron (Crinone gel).
Vendar sem že en teden po prenosu zarodka začelo pritiskati dol v maternici, čuden občutek, kot da sem polna vode in rjave pikice. Potem rjavkasta sled. Kmalu pa ornk kri. Čim je minilo 14 dni po stop injekciji, pa se je ulilo. Sem vseeno šla na odvzem krvi in kot pričakovano je bil test beta hCg negativen.
Tako grozno sem bila žalostna, sploh zato, ker je bila embriologinja precej navdušena nad kvaliteto blastociste. Sem prebrala več komentarjev punc, da očitno to niti ni tako pomembno…
Kakorkoli, sedaj morava še enkrat vse od začetka, ker nimava nobenega zamrznjenčka 🙁
Nikoli si nisem mislila, da se to tako vleče… Res je prava borba.
Čakam, da se mi uredi cikel, sem naročena v decembru na pregled, da dobim novo napotnico za nov poskus. Upam, da bodo šli cikli kolikor toliko po planu in da konec decembra/začetek januarja štartam z novim poskusom.
Bo katera tudi takrat štartala?
Čestitke vsem nosečkam, da boste vse srečno zibale.
Ostalim soborkam pa: držim pesti.
Hej vsem!
Hvala za odgovore glede vgnezditvene…
Jst sm 10 dan po transferju. Do danes se ji dogajalo nic. No zdej me pa ze 2 dni neki spika pa sraufa, podobno je menstrualnim krcem, ampak blazje, pa veckrat je v jajcnikih kot v maternici… Vsakic k grem na wc si oddahnem da je “vse belo”…😜
Matra me da bi sla po test… Ga je kera od vas delala? 😁😁😁
Se mi zdi utopično da bi se prvic kr prijelo ampak ja…drzim pestke in upam.
Lotus dobrodošla! Zal mi je slisat da se ze tako dolgo matrata. Ce smem bi ti svetovala eno malenkost. Bioenergetik. Ce ze ne biološko (pa tudi tu deluje, zelo) zelo pomaga psihicno. Meni spuca glavo, lazje nesem stres in sem pomirjena, se mi zdi da je to ključnega pomena v teli naši “branži”.
Vse dobro tebi in vsem ostalim!
Js osebno vem da bi test nardila 🙂 ne bi zdržala
…po 10 dneh sem skor sigurna da bi ti že pokazal ampak seveda baby check al pa first response in taki testi ki zaznajo že zelo majhno količino hcgja v urinu pa seveda prvi jutranji urin 🙂 men je pokazal 8 dan 🙂 držim pesti pa javi 🙂 krcki so pa normalni,jaz sem jih mela skoz od transferja naprej
Js osebno vem da bi test nardila 🙂 ne bi zdržala
…po 10 dneh sem skor sigurna da bi ti že pokazal ampak seveda baby check al pa first response in taki testi ki zaznajo že zelo majhno količino hcgja v urinu pa seveda prvi jutranji urin 🙂 men je pokazal 8 dan 🙂 držim pesti pa javi 🙂 krcki so pa normalni,jaz sem jih mela skoz od transferja naprej
Lotus sama hodim k Slavku Vidranskemu, ker ga tdi osebno poznam.
Dela po metodi Domančiča.
Na terapije sem jaz šla sama, ker pri nama je tako da sem jaz ok, moj partner ima dobre semenčice, ima pa semenovode zamašene in ”ne pride skupaj”.
Pri vama bi svetovala da gresta oba – sicer pa vama to najbolje pove on sam – je res prijeten človek.
Dela individualne terapije ali pa skupinske – to pomeni da je v sobi več ljudi, sediš, se pogovarjaš, on pa posebej vsakega pokliče na sredino sobe in naredi terapijo (po domače, maha oko tebe z rokami :))). Jaz grem raje na skupinske terapije, ker si dalj časa lahko v sobi, ki je polna energije. Tam se res umiriš, skoraj zaspan rataš. Prijetno je.
Če želite vam dam kontakt, pokličite ga. (Aja, stroškovno dostopno praktično vsakomur.)
Meni in mojim je pomagal pri refluksu, alergijah, nečak ni rabil operacije ušeska, zgodbe ki jih tam vidiš na lastne oči, povejo svoje…lej teh stavri je tok…jst sam vem da deluje in pomaga in ko imam težavo grem najprej tja.
Uporabnik123456…. Zelo mi je zal da vam ni uspeloo…. Jaz svetujem vsem ostalim da zamenjajo kliniko po dveh treh neuapesnih poskusih in poskusajo drugje…. Sama sem bila v Dravljah…. Z nama je vse ok bilo nepojasnjena neplodnost…. A sem vedno poslusala isto…treba bo iti po darovano celicooo…. Vsakic ko sem sla z nova v Dravlje sem bila zelo razocarana ob tej misli….. A vendar sem se bila takrat sprijaznila in ce bo potrebno bom seveda sla se to poskusit…. A sem se vendarle odlocila zamenjat kliniko… In tik ored postopkom sem zanosila spontano ko sem mislala da se meni to ne more zgoditi nikoli v zivljenju saj je bil dr. V Dravljah zelo preprican da je slaba kvaliteta mojih celic kriva za neuspeh…zelim vamaa vso sreco da prideta do svojega otrocicka tako ali drugace in cim manj skrbi..
Osebno bi priporocila od Vitanovala Fertility. Tukaj sem k vam zajadrala, ko sem potrebovala uteho, ker je bil vsak mesec -. In ker mi je Fertility cikel zamaknil za 2 dni, sem ga skoraj nehala jest, potem pa zagledala zelooo močno ovul črtico (kot še nikoli) in 10 dni za tem rahel rjav izcedek (vgnezditevena), 8 dni za tem pa naredila test, ki je že preden sem uspela nastavit štoparico pokazal +. In potem še en. Od tega je en teden in sedaj čakam prvi pregled konec tedna, da se pomirim in začnem verjet, da se to res dogaja. Sicer osnovni testi pri naju kažejo da je vse ok, sem pa prepričana, da je po mesecu jemanja Fertility pomagal in je bil 6. mesec za naju uspešen. Srečno vsem!
Pozdravljene,
Se še jaz vključujem. Sem 4. dan po transferju.
Imam doma že 3,5 let staro punčko (iz 4. postopka), sedaj bi ji pa še družbo zrihtali 🙂 tako sem sedaj v 5.postopku.
Groznooooo dolgo traja teh 14 dni. Jaz sem se odločila da bom do srede se doma, pol grem pa v sluzbo, da cas hitreje mine.
Pozdravljene,
Se še jaz vključujem. Sem 4. dan po transferju.
Imam doma že 3,5 let staro punčko (iz 4. postopka), sedaj bi ji pa še družbo zrihtali 🙂 tako sem sedaj v 5.postopku.
Groznooooo dolgo traja teh 14 dni. Jaz sem se odločila da bom do srede se doma, pol grem pa v sluzbo, da cas hitreje mine.
LotusFlower ti kar sem napisem, da se bodo se ostale lahko posluzile kontakta, ce bodo zelele.
+38640280019 Slavko
24+ jutri imam UZ… Komej ze cakam… ❤️
Pravzaprav ne vem niti kaj cakam ker ne vem niti kaj povejo na prvem uz. Vrjetno ce je s plodom vse ok.
Hvala za lepe misli!
Uporabnik123456
Ste tudi vi kdaj pomislila na bioenergijo? Sem ze Lotus napisala…
Verjetno je skupek mnogih faktorjev ampak jaz sem sla pred postopkom in takoj po transferju in kot kaze vsaj zaenkrat se je prijelo (v prvo).
Vse dobro in veliko srece vsem
❤️