IVF/ICSI/IUI 2019
Evo, pa se še jaz javim. Ja, krvavkasti izcedki so, po bolniški v četrtek in petek ter počitkom tudi čez vikend, v nedeljo le ponehali.
Drugače imam pa malo problem s sečili – se mi zdi, da grem zelo dostikrat lulat, sicer ne polulam tako malo, samo definitivno pa manj kot čutim, da bi naj. Tako nekako se mi zdi kot da se mi mehur ne bi čisto do konca spraznil in me skoz nekaj tišči. Sem že želela spit čaj z zelišči za mehur in ledvica, pa sem brala, da ga nosečke ne smejo. A katera ve kaj sploh bi smela, ker imam občutek, da, če kmalu ne bom ukrepala, da bom dobila vnetje sečil. Pijem pa cel dan precej (vodo, čaj za nosečke in Donat).
In pa, čez vikend me je napadel glavobol, ki je trajal skoraj 24 ur, samo tokrat na srečo ni bil tako grozno močen kot ponavadi. A katera ve če sploh lahko vzameš kakšno tableto za glavobol (namreč, pri meni se v 85% glavobol ne neha sam od sebe ampak se stopnjuje iz ure v uro in to do take bolečine, da mi gre lahko na bruhanje, pomaga pa potem skoraj nič več – ni bilo malokrat, da mi je prijela takrat šele 3. tableta zapored). Tako da – ima katera kak predlog?
Drugače pa upam da bom dobila kak odgovor na to v petek, ko imam UZ. Me ga je kar strah, saj so na urgentnem UZ videli samo gestacijsko vrečko, brez ploda.
Pa ostale? Ste že imele kak UZ?
Ja v sredo mam prvi uz…. vse neki hitro,krvnega sem mela hit,zdej uz…. bomo vidli. Ja joske so pa pojem zase,sam to se prpravljajo na dojenje🙈😊😂…. Kate4 za glavobol lahko vzames paracetanol se pravi lekadol…. za secila ti pa ne znam povedat… Sej bo petek hitro tukaj pa bos vse zvedla upajmo pa na naj bolje…
Hei heii evo mee spremljam vas vsak dan brez skrbiii😍😍🤗🤗 sem vredu na uz tudi vse ok srckaa slisala moja pikica bila velika 4mm…. Hihihihi naslednji cetrtek imam spet uz… Pa vmes moram dat kri vodo itd… Upam da bom ze knjizico dobila hihihi…. Kako ste pa ve punce moje?? Katere zdaj se cakate na plus??? Katere pa na uz?? Tok vas jee da vmes kar pozabim hihihihi🤔😘🤗🤰👶
Kate4 za glavobol vzamem lekadol za sečila pojdi v lekarno in vprašaj če imajo kaj da lahko nosečnice pijejo neki more zihr obstajat da bi lohk pila. Jaz imam UZ v ponedeljek tk da se mam neki dni v dobrem 😊 sam da so se izcedki nehali 😊💪 ja joske so res pojem za sebe heheh 😅😅 upajmo na najboljše 💪💪🥰🥰
Lekadol loh mirne volje vzameš,ne bo nič narobe…evo jaz mam jutri ob 18 uz.me je kr precej strah in upam da bo vse ok…znakov pa še vedno nobenih posebnih..lulam tud js velik,to je normalno čez celo nosečnost.vcasih me mal bradavice bolijo ,slabosti pa nobenih,vse normalno jem kot prej…upajmo da bo vse ok na uz
Spelchy1987, hvala za odgovor. Ne skrbi glede znakov, bodo še prišli, ali pa tudi ne. Glavno, da bo vse o. k. na UZ jutri. Mene osebno kvečjemu prsa malo bolijo (smešno mi je, ker so zjutraj malo manjše, manj napete in manj boleče, zvečer imam pa občutek, da bi prikolico rabila, da bi jih prenašala 😂, tako so napete, težke in boleče), slabo mi praktično ni skoraj nič – res zelo zelo poredko mi je mičkeno slabo, pa še to se mi zdi, da se mi mora samo spahnit malo, pa je bolje. Ostalih znakov pa tudi sama nimam.
Majaaaaaa, ja res moram bolj pogosto na wc, samo meni se zdi, da me lulat, ko se ravno polulam. Ni še tako, da bi imela ves čas občutek tiščanja na vodo, in da bi čisto po malo šla, samo se mi zdi, kot da ne bi čisto vsega uspela polulat (kot, da bi mi še nekaj malega urina ves čas ostajalo v mehurju – to mene zafrkava). In me je strah, da bo prišlo do vnetja sečil, kar se mi dogaja dokaj pogosto (skoraj vsako leto sem zaradi tega na antibiotikih).
Pozdravljene soborke!
Sem čisti novinček, tako na temle forumu kot na IVFu, tako da se še malo lovim.
Iščem pa ne najdem podobne informacije moji – o bolečinah po punkciji.
Imela sem jo točno teden dni nazaj, sem trenutno 2 dan po transferju. Še vedno pa čutim nekaj bolečine v enem jajčniku. Ni grozno, špika kot npr. pri ovulaciji. Se ne boljša in ne slabša…Že od same punkcije naprej je isto. Prvi dan mal več bolečine, pol pa tkole že cel teden.
Kaka izkušnja? Je to normalno da se toliko časa celi jajčnik?
Hvala za vsako informacijo in izkušnjo,
kot pravim, sem čisti začetnik pa bi vsaj kako mnenje preden (spet) kličem na IVF 🙂 🙂
Lep pozdravček!
Mici
Punce za mene se je najbrs končala pravljica včeraj sem začela krvaveti takoj na urgenco v Celje in so me obdržali not, zdravnica mi je naredila UZ potrdila nosečnost v maternici vendar ploda se ni videla. izločila sem eno tako kepico temno potem po UZ, danes sem mela spet UZ in zdravnik ni videl tist kar bi moral zato mi je dal preverit hormon v krvi in ga imam tam okoli 1000, jutri se moram vrniti pa ponovni odzvem krvi da bo videl a bo rastel hormon ali padal potem bomo videli pri čem smo. Torej pripravila sem se na najhujše.
MiciMici mislim da je normalno vse kar doživljas,vsako telo drugače reagira,je pa razumljivo da so jajčniki razboleni in da rabijo čas da si opomorejo…najprej hormoni,potem spikanje z punkcijo…mislm da ni panike 🙂
Pika Viva joj kako mi je hudo zate,ne znam ti opisat in srčno upam da se bo srečno izteklo. Groza res,js mam čez dve ure ultrazvok in dons same take zgodbe berem in me je grozno strah in upam da bo vse ok… Res ti želim da vse izteče ok,probi počivat in javi jutri kaj bo.probaj ostati pozitivna nekako🍀🍀🍀
Pika viva vem kaj dozivljas,sem bila na istem 4leta nazaj…. posiljam ti objem in zdrzi do jutri,mogoce pa bo vse oki….Spelchy1987 vse bo oki,danes sem sama imela uz in vem ja zivcen si kod strela…. da ti vsaj jaz dam eno dobro novico… pri meni so videli plod in srcni utrip tako da vse oki in sem v 6t in 3 dni (7 tedn) upajmo da bo naprej tudi tako…. sporoci in mislim nate.