IVF/ICSI/IUI 2019
lep pozdrav,
jaz sem imela včeraj punkcijo , tako da se sedaj crkljam doma in upam da bojo v ponedeljek dobre novice in da me ne pokličejo že pred ponedeljkom. Zanima me , če katera jemlje oz. bo jemala aspirin 100 po transferju. V parih postopkih sem ga jaz že jemala , sedaj pa ne vem ali bi ga ali ne. Pa se rok trajanja mu je preteku, tako da tudi ne vem kako bi prišla do njega. Imate kakšne izkušnje z aspirinom?
hvala in srečno vsem
Zdravo punce!!
Je katera imela IUI in je bilo uspešno?
Midva imava jutri 1. IUI in sva optimistična, čeprav prebiram vaše komentarje in vidim da je še dolga pot do +. :/
Za sabo imam histeroskopijo in laparoskopijo na kateri so mi odstranili manjšo pregrado, drugo je vse vredu. Pri njemu je pa morfologija samo 4%, ampak baje tudi nič kaj takega, kar ne bi šlo po naravni poti. Zato smo se z zdravnico odločile za manj invazivni poseg za začetek.
Punce čimprej do + 😍
Zdravo punce,
sem nova na forumu in v postopkih. Da ne odpiram nove teme, bi tukaj vprašala samo za krajše napotke. V tem mesecu začnem z jemanjem Femare, nato me čaka spremljanje z UZjem. Kar me zanima, je kako potekajo stvari po UZju, oz na ultrazvok pridem sama brez moža, izmerijo folikle, potem ocenijo kdaj bo prišlo do ovulacije in takrat se doma z možem lotiva dela. Kje v vseh teh postopkih se potem začnejo stop injekcije, to mi ni jasno. Ginekologinja mi tudi ni omenila nobenega IUI ali IVF postopka, samo jemanje Femare in spremljanje z UZji, da vidimo ali se na tablete sploh odzivam. Vem, da je zmedeno napisano, toda sem popolnoma nova v teh postopkih, upam da se najde kakšna dobra duša, ki bi mi lahko vse to malo razjasnila.
Vso srečo vsem, ki se trudite za pluske.
Vijolica876 v katerem centru pa si? Kolikor razumem tvoj post še nisi v postopku ampak trenutno spremljajo ali imaš ovulacijo? Stop inekcijo dopiš v postopkih IUI ali IVF. Kolikor razumem imaš pri IUI minimalno simulacijo in ti ob primernem času s transferjem prenesejo prečiščeno seme v maternico. Pri IVF dobiš hormonske inekcije in ko so folikli dovolj zreli dobiš stop inekcijo, ki zaustavi rast foliklov. Po enem dnevu in pol sledi punkcija in nato transfer zarodka na 3 ali 5 dan.
Pikapolonica žal mi je 🙁 objem. Kdaj greš lahko v novi postopek? Boš ostala v tem centru?
Pozdravljene punce.
Da se še jaz javim. Čakam na test v ponedeljek. Imela sem ETZ in jemljem Estimo. Test sem delala 9 dan in je bil negativen. Menstruacije nimam. Znakov tudi nobenih, le tam pa tam kakšna sluz z temno krvavo kri. Zato me zanima ali je kazera imela 9 dan negativen test pol pa pozitiven. Veliko pluskov vam želim.
Hvala punce, zlate ste… velik objem nazaj 🙂
Kaja nevem se kdaj bom sla v nov postopek. Verjetno decembra ali pa januarja, nisem se prepricana. Ostala bom zaenkrat se v Dravljah ja. Jaz res upam, da se bomo cez nekaj casa lahko nasmejale vsem nasim skupnim pogovorom in skrbem, okoli nas pa bojo skakali nasi otroci. 🙂
Ja Pikapoka nam bo ratalo ✊ jaz sm tudi v drugem IVF. V prvem sem imela 2 sveža in 3 zamrznječke pa ni bilo nič 🙁 upam da bodo zdaj pingvinčki tapravi. Razmišljam pa ali naj grem novembra ali decembra na ETZ.. misliš da decembra normalno delajo (prazniki pa to)?
Tashy meni so rekli da se dela test 14 dni po transferju z razlogom in ne zato da bi nas trpinčili 🙂 tako da seveda ponovi na datum testa, lahko se rezultat spremeni, držim pesti! 🤗
Kaja999000 sem v Leonišču, na listu z navodili pa imam zapisano da gre za stimulacijo jajčnikov, navodila kako naj Femaro jemljem, torej od 3ga dne menstruacije pa do 7ga dne, nato 12ti dan pokličem da se naročim na UZ. Nadaljna navodila pa bi naj mi pojasnili tam. Sklepam da bom tam izvedela ali naju čaka IUI ali IVF postopek?
Z IUI nimam izkušenj, IVF pa poteka čisto drugače, tako da vsaj ta mesec mislim, da ne bo IVF. Kolikor razumem (ne govorim iz svojih izkušenj, sem IVFovka) ti na UZ pogledajo, če se bliža ovulacija, potem pa imaš možnost IUI ali pa poskušanja doma, odvisno od vajine situacije. Za IVF bi se pa morala že od 2. dneva ciklusa naprej špikati, pa prej bi morala cel kup papirjev podpisati, ne moreš iti nevede v IVF. 🙂
Vijolica Jaz sem iz leonisca in prvic v postopku iui tako da ce ti tega niso zavedli v startu nabrz res samo spremljajo potek ovulacije. Najbrz odvisno od vajinih dosedanjih diagnoz. Za iui moras poklicat prve dni menstre in se prijavit. Po telefonu si sestra zapise datum tvojega prvega uz. Jaz sem sla prvic 12 in 14 dan pa je bila ovul ze mimo, ker imam krajse cikle in so postopek prekinili. Drugic sem sla 9 in 10 dan in slednji je bil primeren za stop injekcijo (folikel 22, endometrij 7). To dobim danes ob 22 in cez dva dni sledi inseminacija. Dobro je vedeti da preden se odlocijo za stopko das tudi urin ce ovulacija ze poteka (pregled LH). V tem primeru ne dobis injekcije ampak gres takoj naslednji dan na inseminacijo. To je dobro vedet da se partner zacne sparat vsaj 1 dan pred uz za ziher… 🙂
Uf, hvala punce, za te informacije. Sedaj si malo bolje predstavljam vse skupaj. 🙂 Ko bom imela prvi UZ bom itak izvedela kako postopamo naprej, ker do sedaj nimam pojma ali bomo šli v IUI ali IVF. Tomela tebi vso srečo in držim pesti za pozitiven rezultat na koncu 🙂 Pa še to, kako izgleda na UZ, si to hitro fertik, pač, ko enkrat prideš na vrsto?
Prah, hvala tudi tebi za odg, sem se kar nasmejala temu, da v ivf ne moreš brez da bi vedel haha 😀 To mi je jasno, samo sem bila že čisto zmešana od vseh postopkov, papirologije in različnih izrazov.. 🙂
Vijolica na uz gre zelo hitro kot po tekočem traku, če si v lj so 2 kabini in je zelo hitro. Ko se vpišeš v sprejemni in prideš v čakalnico zmeraj vprašaj katera je prišla zadnja in si jo zapomni, ker si za njo ti. Če slučajno prideš na vikend se nič ne vpisuješ v sprejemni ampak greš ker v čakalnico, ob vikendih zna bit gužva. Pa računaj da boš mogla večkrat na uz zapored.
Super napotki, hvala za info. Ali je katera dobila spremenjeno menstruacijo ob jemanju Femare? Ginekologinja mi je dala navodila, da se femaro pije od 3ga do 7ga dne menstruacije, moja menstruacija pa traja največ 5, 6 dni. Menda to ni težava, če bi femaro pila potem do 7ga dne, čeprav je menstruacije dan prej konec..
Glede femare, jaz sem jo do sedaj jemala dva cikla. Ampak imam krajse cikla (26 dni) pri meni traja menstra ravno 3 dni. Mi pa tablete niso zmesale cikla to lahko recem. Sem pa imela tezave obakrat drugi dan hud glavobol, slabost in bruhanje. Prvic sem jih jemala zjutraj drugic pa zvecer oz med vecerjo. In takrat je blo boljs, mislim da zelo pomaga da jih vzames s hrano. Vsaj pri meni. Sem pa obakrat imela ovulacijo normalno.
Pozdravljene..
No, da se ponovno javim. Danes ja za mano test nosečnosti in ne morem verjeti, da pozitiven, kljub negativnemu testu na 9 dan in krvavim že 2 dni. Sicer je beta 71. Zato me zanima ali je katera imela podobno situacijo, da je krvavela in imela nizko beto in je kljub temu donosila. Punce tako, da je vse mogoče. Sicer moram počivati, dobila sem daboston in v petek kontrola. Držim pesti za čimveč pluskov.