IVF/ICSI/IUI 2019
Pozdravljene vse srečke nosečke in vse ostale, ki ste na poti do tja.
Sa se še jaz malo javim po dolgem času…danes sva imela z mojmu branje izvidov v mb…vse je ok z obema, razen moja ovulacija malo nagaja…ampak sva ze na čakalni za postopek. Zdaj čakava datum, moj ultrazvok in da se začnem pikat…a mogoce veste kolk casa bom še cakala na te injekcije?? Nama pa je rekla da bova na vrsti cez dva do tri mesece…nisem pa razumela ali bo takrat že postopek ali pikanje…
Vsem puncam srečno naprej, za mene je danes že prelep dan ker vem, da sva ok…vem pa da je še dolga pot do najine popolne sreče…
Magdalena sprozila si jo bombz tabletkami ( ker nimam svoje) tako da jo pricakujem nekje okoli 12ga…3ji dan pa potem do 7 dne imam pa predpisano Famaro. Vmes imam uz, pa potem vstavitev. Klicala sem 14 dni nazaj in mi je rekla da brez skrbi da v avgustu bo vse reseno.
Imam pa strah ker se nama je ze zgodilo da noben od 6ih zamrznjenckov ni prezivel odmrznitve…zakaj pa ni znal nihce povedat
Borovnica, suuuper, samo, da rastejo pa bo. 🥰🤞🏻🐞
Jaz sem se kr poseben primer 🙈 in ker sta se nama od 4 oplodili 2 celici je moja G predlagala, da kljub vsemu vstavimo 2 in mi2 sma se strinjala. In tako imama 2 pikici, ki naj se naprej pridno rasteta! 🤞🏻🤞🏻🐞🐞 je bil pa to najin prvi postopek in Upam, da bo vse super se naprej… 😇😇
Vse zelim vse dobro,
N.
Pozdravljena.
MatejaJ1222 čakalna doba je odvisna od para do para. Jaz sem v MB prišla na branje izvidov in so mi že kar dali protokol in recept za kontracepcijske tablete, katere sem jedla nekje 1 mesec. V nedeljo sem pojedla zadnjo, nato sem v četrtek prišla na UZ, kjer so mi dali Gonal in Cetrotide injekcije ter nadaljnja navodila (jemanje zdravil, datum ponovnega UZ). Kdaj je punkcija je odvisno od rasti foliklov. Ko so dovolj veliki (20 mm), dobiš stop injekcijo, po 36 urah punkcija. Nato transfer 3. ali 5. dan. Kateri dan je transfer, se v MB odločajo, glede na število pridelanih celic, nad 6 celic je transfer 5. dan. Veliko sreče pri postopku.
Pozdravljene!
Tudi jaz sem imela prvi IVF ICSI postopek in zal neuspesno…
Mi lahko kdo razlozi ali to da so morali uporabiti ICSI postopek, pomeni da je problem v partnerju?
Test spermijev je precej osnoven in ne pove kaj dosti. A je kdo naredil kaksne genetske teste spermijev? Se mi zdi da je cel fokus na zenski in njenem telesu, moskemu pa naredijo samo prepost test. Sem brala da obstajajo klinike v tujini ki se osredotocajo samo na moske, naredijo tudi ultrazvok, pregled hormonov v krvi itd.
Nama so rekli nepojasnjena neplodnost, baje sva oba bp. Ampak mi ni jasno kako da pri zenski preverijo ogromno stvari, moski pa niso skoraj nic testirani.
Ima katera kaksne izkusnje?