IVF/ICSI/IUI 2019
Pozdravljene po dolgem času!
Jaz se zamotim s kuhanjem, po kosilu pa si privoščim počitek samo za naju s pikico! Jaz sem včeraj zvečer cutla zelo čuden občutek v spodnjem delu trebuha, potem pa ponoči zelo čudno bolečino, zjutraj pa je blo vse ok. Slabosti nimam, prebava je zagotovo bolj aktivna kot ponavadi, prsi občutljive. In zdaj po teh čudnih občutkih me ful skrbi ali bije ali ne?!😢 do zdaj nisem sploh razmišljala negativno, zdaj pa me je premagalo ☹️
Pozdravljene!
Po dolgem casu sem skocila na tale forum, da vam mogoce vlijem malo nove volje, saj vem kako blagodejno so taksne objave vplivale name, ko sem bila v postopkih 🙂
Midva namrec po skoraj 6ih letih truda, splavu v 10. tednu in tudi krvavitam in stalim komplikacijam v tej nosecnosti, zdaj ze skoraj mesec dni crkljava eno prekrasno puncko.
Pa je bil zadnji postopek na prvi pogled cista polomija- pridelala sem samo 2 celici, od tega je bila samo ena zrela.
Tako, da punce, ki se se trudite, glavo gor in nikdar obupat, verjamem, da se boste kmalu tudi ve oglasile s kaksnim mojim podobnim zapisom 🍀🍀🍀
Živjo bodoče mamice 🙂
Imam eno vprašanje….nekaj sem že prebrala ampak še vseeno ne vem kako pa kaj 🙂
Hodim k dr. Jančar v Leonišče LJ. Prejšnji teden je rekla da naju bo dala na konzilij za IVF. Ker so sedaj dopusti naj bi bilo to enkrat jeseni (upam da kaj prej).
Naj povem da je s partnerjem vse ok, da ima super izvid, tako da je očitno pri meni težava. Maja sem imela laparaskopijo in histeroskopijo. Imam tudi težave s ščitnico, kar smo ugotovili maja. Jemljem sedaj 100mg Euthyrox, ampak še vedno nismo našli prave doze, sem ravno včeraj dala spet kri (čez 1teden bo izvid).
Zanima me kaj sedaj, kako izgleda ta konzilij, kaj sledi potem, kako hitro se to odvija (p.s. M imam precej neredne, od 30-48 dni cikel)….
Za kakršnokoli info bom zelo vesela.
Vsem ki pa ste že v pričakovanju želim vse naj naj, vsem sotrpinkam pa da bi se borbanje čimprej končalo s + <3
Pozdravljena. Konzilij poteka zelo na kratko in hitro. Predstavijo vama potek, pregeldajo vse napotnice in potrebno dokumentacijo (pred tem mislim da morata oba oddat kri za sp.bolezni). Potem pa prejmeta sklep in vpisno številko. Če se prav spominjam,to prejmeta kar tam, na licu mesta. S to št se potem naročita na sprejem. Sprejem sva midva dobila v dveh tednih. Je bilo kar hitro. Na sprejem prideta oba, to je soba poleg ultrazvoka v stari porodnišnici, tam pa vama bodo vse razložili kako dalje,predstavili zdravila itd..ter povedali kdaj bo začetek..odvisno od tvojega ciklusa. Jaz imam endometriozo in sem ves čas na Cerazette, zato menstruacije sploh nimam in sem pričetek postopka določila kar koledarsko s sestro in sem tisti dan potem nehala jemat tablete. Vse je odvisno ali vama bodo dali dolgi ali kratek postopek..pri dolgem se m.ne čaka, jo dobiš vmes, pri kratkem pa se čaka na m in drugi dan menstruacije pričneš s špikanjem. Nama se je po konziliju zelo hitro odvilo. Konzilij kinec decembra, sprejem sreda januarja. Ne vem pa kakšne gneče so kaj jeseni, glede na to, da je poleti malo daljša pavza. Upam, da sem ti pomagalaz odg. 🙂
Srečno vsem 🙂
Konzilij je posvet, kjer bo prisoten zdravnik, biolog in socialna služba (predstavijo protokol in pa tudi možnost posvojitve). Tam prejmeš vpisno št. za sprejem.
Sprejem potem poteka, kot omenjeno, kasneje, v stari porodnišnici. To pomeni da si takrat sprejeta v postopek, prideta oba, vama razložijo ali bo dolgi ali kratek protokol, pokažejo vama zdravila, injekcije, kako se pika, kakšni so stranski učinki itd. In to je potem to. Potem začneš. Ko pride menstruacija oz po dogovoru. Obstaja verjetno več postopkov, jaz poznam samo kratkega in dolgega.
1. sem imela kratkega, počakala sem na m, drugi dan m začela špikati in čez nekaj dni so sledili pregledi vsak drug dan. Po nekje 10 – 13 dneh je sledila punkcija. To je kratek postopek.
2. sem imela dolgega, pričneš na ne vem kateri dan ciklusa (jaz sem pač nehala jesti tabletke na dogovorjeni datum) in dobiš najprej injekcije za 14 dni, potem prideš na prvi pregled, takrat ti povejo ali podaljšaš še to terapijo ali dobiš že nadaljnje injekcije in se potem nekje še 10-15 dni špikaš z dvojnimi. To sem sedaj razložila zares laično, ne me križati 🙂 Pri meni se je dolgi postopek kar zavlekel, sem imela vmes še neko cisto in so morali to punktirati. Moje izkušnje: 34 dni injekcij in šele nato punkcija.
Seveda je odvisno vse kako ti bodo zdravniki določili, jaz poznam ti dve varianti, obstaja pa verjetno še kaj drugega, lahko govorim le iz lastnih izkušenj.
Vse boš izvedela tam, jaz sem ti hotela le približati malo časovni okvir dogodkov. 🙂 Moj prvi ni bil uspešen, za drugega paše ne vem, upam pa na najboljše seveda 🙂
No punce..smo kar malo zaspale..je ze v pajcevini ta forum 🙂 kako ste kaj..a vse poteka po planih?
Jaz imam eno vprasanje..tiste ki ste imele povecane jajcnike zaradi hiperstimulacije.. koliko casa je to vztrajalo? Jaz sem namrev zdaj 9. Teden pa so jajcniki se kar v velikosti 8 in 7cm..se se zdej niso nic zmanjsal.. :/
Kaksne imate ve izkusnje?
Srecno vsem se naprej!
Borovnica, koliko sem jaz brala, so lahko jajcniki povecani do 16 tedna nosecnosti. A jih ful cutis? Jaz jih se vedno, ampak naj bi bili bp. Boljse da pocivas in se cuvas, zamoti se s kaksno dobro knjigo, da ti mine cas.
Jaz sem imela danes nuhalno, pocasi zakljucujem 12 teden. Z mojo piko je vse ok in tako kot mora bit, zelo zelo vesela. 🤗🤗🤗
Borovnica… upam da bo cimhitreje mimo 🤞
Taisha super!!! Cestitke ❤ ti kar malo odleze po nuhalni ane? jaz sem tudi imela uspesen prenos..trenutno sem v 9tednu pa 3dni.. 🥰 prvi pregled pri svoji sem ze imela..sedaj se mi pa vlece do nuhalne 😔 ker sem imela ze 2 ss sem se toliko bolj prestrasena ce bo vse ok.. 🤞 je kera razlisljala o nifty testu?
Flouer hvala ❤ ja, res ti odleze. Ce sem cisto iskrena, sem bila sedaj za nuhalno veliko bolj nervozna, kot pa npr. za punkcijo ali transfer. Ja, sem razmisljala o nifty testu. Ampak sem se potem odlocila najprej za nuhalno, ki naj bi bila osnova vsega in sele potem kak drug test. Sem pa imela ok rezultat in je zdravnica rekla, da ni potrebe po kaksnih dodatnih testih. Bila sem na ginekoloski v Lj, zelo natancno in korektno narejeno, jaz sem bila zadovoljna.
Verjamem, da se ti vlecejo ti dnevi in tedni, ko te premagajo kaksni dvomi in strahci, samo pomisli na svojo piko in bo vse ok 🍀🍀🍀
Oo super Taisha.. jaz tudi komaj čakam ta dan in upam na dobre novice!
Glede mojih jajčnikov je pa tako, da me sploh ne bolijo in imam občutek, da bi lahko že veselo skakljala okoli.. ko pa grem na pregled pa vedno zmerijo isto velikost.. ne vem..očitno bo pri meni kar trajalo.
Kako ste drugače? A ste na bolniški.. jaz po odločitvi komisije jutri pričnem z delom, najprej na 4h, čez en teden pa 8..
Me kar malo stiska, če bom zdržala.. :/
Ja saj bo… na vsake toliko me malce napsihira ko kako me kako urco ne bolijo prsi..no potem jih spet zacutim itd… velik je tut v glavi.. 🤯🤯🤯 ampak upam da bo hitro minilo.. meni je moja ginelologinja sicer kar sama predlagala nifty..oz je rekla da bi se ona odlocila zanj ker sem imela dva splava.. sicer je pa rekla naj grem prej na nuhalno in se bova potem skupaj odlocili.. a sploh so ti ze povedali? Se to ze vidi?
Drugace jaz nisem bila nic na bolniski..samo tiste 4dni po vstavitvi zarodka 😁 💕
Flouer..danes dozivljam tocno to kar opisujes..zjutraj me niso nic bolele prsi in sem zagnala totalno paniko! Pol so me apet mal zacele in zdej me spet ne..res sem zivcna 😑 ceprau sem imela ravno v pon uz in je bilo vse ok.. sam mene vseeno psihira..
Kako pa so bili kej veliki vasi pikeci na uzju? So kaj odstopali glede na datum transferja? Moj odstopa za 4 dni manj,ampak je se vse v mejah pravjo..
Flouer..kaksna pa je bila tvoja zgodba pri splavih ce smem vprasat? Kdaj in kaksni so bili znaki? 🤔