Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

Taisha..upam da ti slabosti čimprej minejo..to pa res mora biti zoprno :/ ne moreš niti nič jest najbrž?
Barb.. kako si opravilaaa? :)) je bil rezultat kot smo pričakovali? 🙂
Glede kave..jaz je ne pijem že nekaj let..mi je slabo delalo za želodec. Če bi bila strastna ljubiteljica pa bi si jo tudi med nosečnostjo sigurno privoščila malo zjutraj 🙂 če je malčk, ni nobene panike! 😉
Mene pa zanima kaj ste črtale s prehrane?

Hejla! Je potrjen ➕ dobila navodila, za stalež obvezno, ker delam v vrtcu in se izogibat solati ter surovemu mesu! No jaz sem kavo zamenjala za cappucino, pač nekaj mora bit 😌

Iskrene cestitke Barb!! 🤗🤗

Tudi meni so rekli, naj se izogibam surovem mesu, pastetam, razlicnim plesnivim sirom, sladkarijam… Obroki 5 do 6x na dan po malem, nacela zdrave prehrane, lahko si privoscis tudi kaksno pregreho. Pa veliko vode 2,5 do 3 litre na dan. Jaz sicer jem sedaj res samo doloceno hrano, ki mi pase, najvec OH, ker po tem ne bruham.

Sicer pa sem razmisljala, glede na to, da se nas je nabralo ze toliko sreck noseck, da bi se ustanovila posebna skupina, kot sem videla, da so jo imele lani na tem forumu punce, ki so zanosile. Tam bi si lahko pogovarjale bolj podrobno o nosecnosti, si delile izkusnje in nasvete itd. Kaj menite ostale punce, ste za?

Taisha
Jaz sem ZA. Ali počakamo prvo nuhalne? Pa potem… 👶

Jaz sem že zdaj za! Na nuhalno pa bom se čakala kar nekaj časa! Zdaj se naprej na prvi ultrazvok (14dni) joj kak to ubija delček po delček! Ampak bo že, tak bomo delali ☺️. Kak je pa kaj na prvem uz?

Jap..jest sm tut za skupinco na fbju 🙂 Taisha..a bi jo ti ustvarla?
Tok me je sicer strah se vsega cakanja..pa utripa pa nuhalne.. ampak itak zdej ne moremo vec velik vplivat na sam potek 🤔
Barb..kaksno vrednost bete si imela? 🙂

Jest sm tudi za skupinico 😀

Pozdravljene punce !
Vsem tistim ki se cakate na plusek res iz srca zelim da ga cimprej zagledate ostalim noseckam pa srecno do konca..
Tudi sama sem bila v ivf postopku. Pridelala 19 celi. Od tega 15 oplojenih vse zelo dobre kvalitete – blastociste. Prvi transef z svezim zarodkom neuspesen. 2 transfer z zamrznjenim zarodkom test doma pozitiven na krvi pa prenizka beta. 3 transfer dva zamrznjena zarodka beta 416 vendar se je koncalo z splavom 4.3.2019 in takrat sem vse odmislila in se odlocila da rabim cas zase da morda pa nama ni namenjeno.. no v ambulanti so mi rekli da morem tri mesece pocakat preden lahko nadaljujema to bi bilo z junijsko menstruacijo , ki je pa zamujala.
Test pozitiven utripi vidni trenutno sem noseca 7t4d .
Cisto nepricakovano samo odmislila sem vse skupaj..
Sma se pa borila za najino sreco tri leta in pol.

Neucakana, cestitke tudi za tvoj plusek in vse dobro se naprej. 🤗🤗

Super punce, vidim da vas je kar nekaj za stvar. Sama sem sicer imela v mislih forum na tej strani, pa mi je ideja od Borovnice se bolj vsec, da se ustvari na FB, bo komunikacija lazja in hitrejsa. Upam, da vas ne moti, ker se bi pogovarjale z imeni in priimki. Mene ne moti. Ce vam je to ok, se javim, da uredim vse potrebno, na ta forum pa mi vsaka poslje privat sporocilo, da se jo doda v skupino oz pogovor. Lahko se prikljuci kadar sama zeli (takoj, po kaksnem pregledu oz tudi ce je ze dlje casa noseca po umetnem postopku v letu 2019). Samo se profil si ustvarim. 😁 😁

Bodite lepo ❤

Barb, iskrene čestitke in dobrodošla! 😁 Na UZ ju ti samo preverijo, da je otroček res v maternici. Izmerijo ga in pa vidiš že srček, ki utripa. Meni so že malo od testov razložili.
Neučakana, čestitam tudi tebi.. Na koncu se vedno vse vredu izide 😎
Meni pa niso dajali nobenih navodil glede prehrane. Mislim da je že tako splošno znano, da nosečnica ne sme jesti surovega mesa. Veliko sadja, zelenjave jest in veliko pit. Sem si pa sama izposodili knjigo o prehrani v nosečnosti. Je res poudarjeno, da moramo nujno jesti na 2-3 ure, ker če ne škodujemo otročku. Glede kave, malo lahko. Pa najbrž niste vedele, vsaj jaz nisem, da ima tudi čokolada kofein in sploh ne tako malo. Tako da če je katera ljubiteljica kave in čokolade, da ne boste prekoračile dnevne doze.
Jaz sem včeraj imela pregled pri svoji G. Sem zdaj pa slišala srček, res nekaj najlepšega in otroček je 1x večji kot pred skoraj 1 tednom. Zdaj pa 1 mesec čakati. Se tudi jaz strinjam s skupino, ampak bom še počakala s priključitvijo, ker če bo na FB, bo cel svet izvedel, da sem noseča. Sva pa zaenkrat povedala samo naojžji družini. 😁

Taisha111 kje te pa najdem tuki zasebno 🤔 nikjer ne najdem 😆

Aja..sej ce bi raje da zaenkrat ostanemo se anonimne lahko tudi na forumu..nevem kako to sploh zgleda in kaj je drugace? 🤔 jaz bi se sicer pridruzila ko bomo videli srcka ♥️

Kata dobro vprasanje. 😂 Jaz sem se sicer registrirala kot uporabnik, pa vidim da moje ime ni obarvano modro (mogoce traja kaksen cas?!). V tem primeru se lahko takoj poslje sporocilo uporabniku oz. je tam pod okencem odgovori tudi ena kuverta, ki to omogoca. Vsaka se mora registrirati, da lahko poslje ZS sporocilo. Od nas, ki smo za skupino, sklepam, da je to samo Barb, ker je ime modro in tudi kuverta za pismo je.

Kata, poizkusi se registrirati, pa da vidiva, kaj bo.

Bom pa ustvarila potem zasebni pogovor na FB, da bomo res samo me in bo samo nam vidno, za skupino pa se lahko naknadno odlocimo (za to res nisem prepricana, kako je z zasebnostjo).

Sedaj pa ocitno je. Pod mojo objavo je poleg okenca odgovori se kuverta, ki poslje ZS. Morate biti pa registrirane za posiljanje.

Res je. Jaz sem se registrirala ☺️

Punce pozdravljene! Jaz pa ravnokar ugotavljam, da moram takoj po kosilu na veliko potrebo, kar se mi prej ni dogajalo! Nimam slabosti, vrtoglavice, le dojke me bolijo za po……. in zdaj ta problemček! Je mogoče krivo to, da med kosilom vzamem omego prehransko dopolnilo? Ker včeraj sem tudi in je bla ista zgodba 🙄😱

Evo..zdaj sem se pa tudi jaz registrirala,ampak Taisha zraven tvojega imena mi ne kaze kuverte? 🤔 pri Barb pa jo vidim..
Neucakana..iskrene cestitke zdaj pa vso sreco dalje!
Jana..v katerem tednu si imela 1.uz? Najbrz je bilo res lepo slisat ♥️ kdaj vas obicajno narocajo na nuhalno?
Barb..imam podobne tezave.. naenkrat hodim po 3x na dan na potrebo..prej pa lahko tudi po 3 dni nisem sla.. edin danes nekej strajka..se sploh nisem sla 😁 cudno.. kdaj pa imas sicer datum za 1.uz? 🙂

Borovnica, sem prejela tvoje sporocilo in ti tudi odgovorila.

Pogovor je ustvarjen na FB in je popolnoma zaseben ter viden samo osebam, ki se dodajo v klepet. Ko se boste zelele prikljuciti, mi na ZS posljite ime in priimek, pa vas dodam h klepetu.

Borovnica, točno 6 tednov sem napolnila, ko sem imela UZ v Lj. Je pa malo odvisno najbrž. Kdaj imaš ti UZ?
Barb, sicer še nisem slišala, da bi omega 3 pospešil prebavo. Možno pa je. Jaz sem imela težave zaradi elevita in sem potem menjala in je bolje.
Taisha, kako hitro si dobila odgovor od komisije? In ali so ti v odločbi zapisali, da si lahko samo doma oz . ali smeš na sprehod ipd? Jaz se nisem nič dobila
Rada bi bila doma do naslednjega UZ, potem bom pa videla. In sem zdaj začela razmišljati, da grem vsak dan na krajši sprehod.

Jana..a pa se je pri 6 tednih ze videl srcek al si morala se enkrat?
Do kdaj pa imate sicer pisano bolnisko?

New Report

Close