IVF/ICSI/IUI 2019
Vita in Piki, čestitke za UZ! ♥️ Jaz tudi včeraj prvič slišala srček, sva oba presrečna. ♥️♥️ Je pa isto samo 1 in Vita kot si rekla, nama je bilo malo težko. So pa nama rekli, da oni raje vidijo, da je 1, ker je potem manj zapletov. Je pa potem vse včeraj prišlo malo za mano, sem jokala ipd. Oh ti hormoni 😁
Živčna, vsekakor si prehitro delala test in tudi če si kaj brala naše pretekle poste, smo vse imele različne znake in bi težko potegnila črto, da nek znak pomeni gotovo nosečnost. Ponovi test in držimo pesti 😎
Borovnica, zelo mi je žal za tvojo izkušnjo, tako obnašanje bi moralo biti nedopustno. Če bi imela moč, bi ji prav lahko povedala kar jo gre, vem pa da je težko in si na koncu le tiho in kimaš. Držim pesti, da jo drugič ne dobiš. Moram pa reči, da mi tole ni sploh nič všeč, ko pišete, da ste imele vsakič drugega zdravnika. Dobiš res tak neoseben občutek.
Živčna..zal mi je 😔 res drzim pesti za naslednji postopek! Drugace pa mislim da napotnice skoraj sigurno ne dobis pred septembrom,zaradi dopustov..
Skusaj zdaj cimbolj uzivati v poletju, potem pa novim zmagam naproti! Ti bo dobro delo.. 😉
Piki piki.. ali si rezultate iz Adrielaba dobila se isti dan? Koliko casa si cakala na termin?
Punce, cestitke za vse nove pluske in uspesne UZje, koliko se nas je ze nabralo, super res!! Za vse sem zelo vesela. 🤗🤗
Ostalim pa zelim, da se jim ta zelja cim hitreje izpolni, samo pogumno in optimisticno dalje!!
Zivcna, koliko sem jaz seznanjena, v Lj poleti ne delajo, zaradi tega si dobila tako pozen datum. 😑
No, za nami pa ze danes 2. ultrazvok. Zelo pridno rastemo in vse je ok ❤. Danes sem bila narocena pri osebnem ginekologu in ker je bil odsoten, mi je pregled naredila druga zdravnica, za katero pa lahko recem same pohvale. Koliko casa si je vzela zame, pregledala vso dokumentacijo iz Ljubljane, me pomirila in mi vse razlozila… Sicer za nobenega zdravnika ne morem recti slabe besede, ker sem mnenja, da se vsak trudi po svojih najboljsih moceh, vendar nekateri res izstopajo in so pravi srcki ❤.
Imam pa vprasanje za nosecke – boste delale nuhalno, Nifty, kaj drugega? Meni so bile danes predstavljene vse moznosti brez kakrsnega koli vsiljevanja, na meni pa je, da se sedaj odlocim. Najrajsi bi naredila Nifty, ki se lahko naredi ze pri 10. tednu, mislim si, da bom tako ze prej pomirjena in tudi rezultati so natancni. Prebrala pa sem tudi, da se zelo priporoca za nosecnost po IVF. Kaksno pa je kaj vase mnenje?
Bodite lepo!!
Taisha, meni moja ginekologinja “reklamira” amniocentezo (mi pripada zaradi let) , čeprav sem ji takoj rekla, da se želim temu izogniti in sva se odločila, da nama ni škoda denarja za nifty. Tako da drugi teden že pokličem in se natančneje pozanimam oz. kar naročim. Ginekologinje pa sploh ne bom več poslušala, ker ona mene tudi ne.
Meni je ginekologinja predstavila vse moznosti ter prednosti in slabosti. Se mi zdi taksen pristop najbolj korekten, potem pa se vsak zase odloci. Sicer je rekla, da glede na mojo starost je cisto dovolj nuhalna (31 sem), ampak da nifty je bolj natancen. Tudi meni ni skoda tega denarja, ce se bom tako odlocila. Sicer se mi zdi tudi dobra kombinacija nuhalna + nato nifty, tako priporoca dr. Pusenjak. Mihi, kam bos pa sla na nifty? Super, zo bos hitro potem opravila in bos lahko mirna dalje.
Taisha, se strinjam. Nifty in nuhalna bosta čisto dovolj. Če bo potrebno, na amniocentezo še vedno lahko grem. Ampak meni je jamrala, da to ful stane. Kot da bo ona plačala🤦♀️ zato sem pol kar menjala temo…
Mi je pa všeč ponudba v Ukc Maribor. Imajo vse te samoplačniške preiskave in bom se kar na njih obrnila. Bi želela, da je en zdravnik za vse, ker ne mislim spet vsakič se z drugim pogovarjat.
Mihi ja, se strinjam, da je takšna kombinacija najboljša. Še vedno se lahko odločiš za dodatne preiskave, če kaj ne bi bilo ok. Če prav razumem, si bila v postopku v MB in boš potem tudi te storitve koristila na njihovi kliniki, a ne? Jaz sem bila v LJ, sem se tudi odločila, da ostanem na tem “terenu”, sicer zdravniki niso isti, pa predvidevam, da imajo več opravka z zanositvami po IVF-u, kot pa v našem malem kraju. Tako da sem pisala na ginekološko LJ za pregled nuhalne, potem pa se bova odločila dalje.
Kako ste kaj ostale punce, kaj dogaja? 🙂