IVF/ICSI/IUI 2019
Čestitam vsem nosečkam! 😀 Upam, da tudi meni uspe kmalu.
Moram malo predihat, toliko se mi je nabralo v teh 2 dneh… Včeraj bi naj šla po napotnico za zamrznjenčka, pa jim je javljalo, da nimam urejenega zavarovanja. Nato mi, res na srečo (sem mu iz srca hvaležna!), ginekolog naroči, da naj pridem danes še 1x, ko bo imel UZ. Danes grem zjutraj uredit to na zavarovalnico in mi gospa tam 100% zagotavlja, da bo vse delalo O.K. Pridem danes ponovno v LJ, počakam, da pregleda vse punce, grem noter kot zadnja in….. Spet ne dela sistem. Res sem mislila, da mi bo počilo. Gospa na zavarovalnici govori, da je vse o.k., ginekologu kaže, da zavarovanje ni urejeno – in sem spet prišla že 2. za brezveze v LJ – besna sem kot ris na ta ne delujoči računalniški sistem! Vsaj toliko so mi šli zdaj na roko, da jih lahko pokličem naslednji četrtek, da mi izdajo e-napotnoco, da ne rabim že 3. hodit v Lj.
Še slabša novica je pa bila, da lahko pridem po zamrznjenčka šele septembra. Namreč, sedaj naročajo šele po 10.8., to je pa ravno na sredi mojega avgustovskega cikla. 😔
Eh, tole res niso moji dnevi.
Upam, da imate ostale več sreče. Držim pesti za lepe novičke. 😀
Pri meni je pa takole..izvidi krvi so ok,trebuh je pa se ogroomen in se ne upada 🙁 dejansko samooo lezim!!
Mam pa zdej druge skrbi..v sredo na 8. Dan po et je bil bhcg 105, danes na 10. Dan pa samo 183..bojim se da se ne podvaja dovolj hitro 🙁 zdravnica mi js sicer rekla da se ni razloga za preplah in naj pridem v pon na ponovni odvzem (danes so me odpustili).. zdaj pa ne veem..strah me je! A se je se kateri pocasneje podvajalo in je blo pol ok?
Brala sem sicer pri Pusenjaku da je ok ce se podvoji v 2-3dneh..to me se drzi malo pokonci..
Hjoj..sami problemi!
Ostalim cestitke za vesele novicke!
Katta..cist razumem tvojo jezo..ampak bo pa septembra toliko lepse 🙂
Kate4 no jaz sem sla pa ponovno v postopek 1m preden je sin dopolnil eno leto sm ze mela napotnico za zamrznjencka kličem in mi rečejo naj pokličem cez en mesec da prej ko 1leto po porodu ne morem v postopek….grrr… no je bilo neuspesno grem spet od začetka icsi neuspesno dobim s5 napotnico za zamrznjencka glej ga zlomka poletje ne delajo..ok.. no z zamrznjencki ni blo septembra pol bic k niso bli dovolj kvalitetni s5 po bapotnico za icsi dobim M se hocem narocit in evo ti veseli december s5 ne delajo 😣 še rekla sm kolegici preden sm klicala da bojo kej rekl da ne morm k je božič k bi mi glih okul 25ga punkcijo delal.. groza ce bi prej vedla da tolk ne delajo bi šla v Dravlje 😀 ma sam da nam je pol ratalo in sem že v 20tednu ☺ tk da jest te cist zastopm. Sicer pa dnevi kar letijo in bo kmal septeber 😉
Ojej, Katta, noro res; koliko enih zgodb slišiš! Samo je res tako, da samo nekaj čakaš. Jaz sem imela sedaj prvi postopek icsi, transfer je bil konec maja – neuspešen. Imava 1 zamrznjenčka in sva želela takoj v novi postopek – in evo – potrebujem novo napotnico zanj in da jo dobim je že 1 mesec naokoli (btw. zaradi težav z računalniškim sistemom še vedno nimam te napotnice!). Nato pa izvem da naročajo šele po 10.8.,kar zame pomeni zamrznjenček šele septembra – torej več kot 3 mesece po transferju živega zarodka. In trenutno me je začelo skrbet še to, da mi izvid pap brisa velja samo še do 30. septembra. A mi zna to delat kakšne probleme zaradi transferja zamrznjenčka? A so kateri tu gor ta bris delali tudi na kliniki v LJ?
Kate, ko sem sla sama v postopek maja so me opozorili, da izvid brisa velja do konca oktobra in da bom morala prinesti novega, verjetno ce postopek ne bi bil uspesen in bi se trajalo.. da pa moram to urediti pri osebnem ginekologu. Najboljse bo, da jih poklices in preveris, da ne bos imela se s tem kaksnih sitnosti. Drugace pa ti bojo ti trije meseci hitro minili, bos videla.. uzivaj v poletju, odmisli vse in se poskusaj cim bolj spociti in sprostiti.. potem pa v nov boj!! 😉😉
Hvala za odgovore. A so kateri naredili ta bris tudi v LJ na kliniki? Namreč, za ta bris sem že 1x klicala k svojemu ginekologu letos februarja, pa mi je sestra takrat rekla, da naročajo za marca 2020. Sem mislila, da me bo kap. Pri prejšnji ginekologinji, ki je bila skoraj najbolj zasedena ginekologinja v MB si čakal nekje 3 mesece, tu, v KR pa to traja več kot leto dni! Mislim, da jih bom poskusila poklicat v ponedeljek in jim povedat, da sem v postopku in da to res nujno rabim. Sicer mi je omenila tudi na ivf oddelku, da bi mi verjetno tudi v LJ to naredili, če bi bilo nujno. Zato pa vprašam, če so kateri delali to v LJ, če pri svojem ginekologu ne bi tako dolgo dobila termina?
Živjo, punce.
Leta 2017 sem bila zelo aktivna na tem forumu, zdaj pa se vračam. Doma imam IVFovčka, zdaj pa gremo v boj, najprej poskusit srečo z zamrznjenčkom.
Naročila sem se, vendar imam šele septembra…pa ne vem, kaj bo takrat – ima katera izkušnje? Pregled? Pogovor? Ker jaz bi čimprej prenos! 🙂 Poskušamo vmes naravno, vendar me je danes dobila M….kako mi gre na živce, ko se nisva trudila (dobila sem jo že 3 mesece po porodu in je točna kot ura) je točna, ko se trudiva pa zamudi tri dni…da ti ja da upanje, da mogoče….mogoče pa je uspelo naravno 🙁 potem sem še bolj žalostna. ko pomislim, da me spet čaka to čakanje…in vsak mesec razočaranja. to je tako mučno in včasih sem tako jezna, ker enim ni treba čez to. sploh ne pomislijo, da ne bi mogli. ampak morajo pazit, da se jim ne ponesreči. tukaj pa toliko nas, ki vsak mesec upamo, čakamo nov cikel…ah!
Skatka. malo jamranja, danes, ko je prvi dan M.
Kako je z zamrznjenčki, če greš “od začetka”, z novo napotnico..?
Verjetno dajo kaj za sluznico, a ne? kaj pa?
lep pozdrav vsem in čim lepše poletje.
Hej punce,
Ponovno se oglašam. Danes je moj 10 dan od transferja 2 morul, zato sem naredila test, ki je bil negativen. A to pomeni, da je to to, ker menstruacije še nisem dobila in ni nobenih znakov da bo. Sem ful žalostna, ker sem na začetku mislila, da je to to. Bilo mi je slabo in vse mi je smrdelo, še tuna, ki jo imam zelo rada. Zdaj pa je vse izginilo. Kakšne so vaše izkušnje. Hvala za odgovore in srečno na lovu za pluski😁
Kate, sicer ne vem kako je v Lj z brisi, ampak če se pri svoji G naročiš samoplačniško boš hitro na vrsti. Okrog 20 EUR stane in se mi ne zdi tak denar. Če ne bo šlo drugače, imaš to možnost.
Magdalena, žal ne vem odgovora na tvoja vprašanja, držim pa pesti zate 😁
Tasy, kateri dan pa si imela transfer? Če so morule, najbrž 2. ali 3. Prehitro si delala test. Vsaj 14 dni mora preteči. Meni so rekli 14 dni od transferja, torej si 4 dni prehitra. Ponovi test čez par dni. Znake pa lahko psiha naredi ali pa so realni in imaš še premalo hormona. Držim pesti, da bo plusek čez par dni.
Jaz bi imela se eno vprasanje..tiste ki ste bile v Lj na testu krvi..do kdaj se caka rezultate,a je treba bit tam al kako je s tem? Prides nazaj,te poklicejo?
A sicer ste sle veckrat dat kri da so vidl kako se podvaja al samo enkrat?
Tista ki je bila veckrat..bi samo prosila ce mal zapisete kaksni so bili vasi rezultati..
Jaz grem jutri na 13. Dan spet dat kri in se kr bojim da ne bi bilo ok..
Tasy.. glede na to da si imela transfer morul,si test delala ciisto prezgodaj! Potrpi se par dni in morda zagledas plusek! 🙂
Drzim pesti za vse se naprej..
Aja..kdaj pa ste obicajno imele 1. Uz?
Borovnicaa, jaz sem imela krvnega 14.dan 1370, 17.dan sem šla samoplačniško in je bila beta že 5477. Je pa to spet zelo različno od vsake posameznice. Drugi krvni test je na napotnico za tiste, ki na prvem padejo v sivo cono ali so kake druge težave. Prvi uz pa sem imela komaj 17 dni po krvnem.
No, takoj naslednji dan sem že imela pregled pri svoji ginekologinji in je bilo absolutno prehitro. Je lahko samo potrdila rezultat iz prejšnjega dne in izpolnila materinsko knjižnico.
Te dni moram v laboratorij na vse krvne preiskave, naslednji pregled pa imam 15.7.
Zaradi let mi pripada amniocenteza, ki bi se ji rada izognila, ampak zato ni Imela nekega posluha, čeprav sem ji rekla, da razmišljava o Niftyju. Morem se še malo poglobiti v to, ker se mi zdi, da je ob Niftyju amniocenteza potem nepotrebna.
Vita in ostale, ki ste dočakale današnji dan… Stiskam pesti za še več dobrih novičk🤞🤗😊
Magdalena, kako dobro poznam ta občutek jeze…😣 Je glih včeraj nanesla situacija, da mi je ena mamica začela jamrati (o težkem porodu, neprespanih nočeh..) Pa se nisem mogla vzdržati in sem jo kar “vgasnila”. Je bilo kar grobo in boleče, ampak mi je čisto vseeno. Pojma nimajo, zakaj vse smo pa eni prikrajšani. So mi pa verjetno pomagali hormoni, ker načeloma imam že “predelane” te stvari in se ne smilim (več) sama sebi. Prej sprejmeš, prej zadihaš in svet je spet bolj pisan… 💖🌞🌈
Kar se tiče pa zamrznjenčkov, ti bodo verjetno postopek določili glede na “kartoteko”. Jaz nisem dobila ničesar in je ratalo v spontanem ciklusu z enim samim ultrazvokom, ki mu je sledil etz čez par dni.