IVF/ICSI/IUI 2019
Zdravo 😊
Da se vam malo javim…..včeraj imela potrditveni UZ in smo videli 2 migetajoča srčka ❤❤.
Vesela ko radio 😁❤🤞🤞🤞.
Punce, 5 dan po 5 dnevnem transferju je v bistvu 12 dan od stop injekcije oz. 10 od ziher ovulacije. Rahle črtice že pokaže. Od stop injekcije hcg-ja pa tudi ni več v telesu, naj bi šel ven v 10 dneh. Tudi jaz sem ga delala 5 dan in dobila tako rahlo črtico, da je bila komaj vidna, naslednje jutro isto. Potem sem kupila navaden Clearblue, naredila popoldan (torej popoldan na 6 dan po transferju) in se je močan plusek zrisal takoj 😊.
Če je pa možno, je pa fajn vsaj 10 dni po transferju počakat, pol je pa reeeees ziher.
Držim pesti za čimveč pluskov in uspešnih pregledov 🤞🤞🤞
Pozdravljene punce:)
Prvo čestitke vsem, ki ste dočakale pluske. Držim pesti za vse, ki ste še v postopkih da dočakate pluske. Še vedno vas redno prebiram, se veselim za vsako od vas in držim pesti.
Punce ne obremenjujte se z znaki, ker pri vsaki je drugače in tudi vsaka nosečnost je drugačna. Pri mojih dveh puncah mi je bilo grozno slabo, prav vedela sem da se nekaj dogaja. Sedaj v tej nosečnosti pa niti vedela nebi, da sem noseča, če mi menstruacija nebi zamujala in ko sem naredila test je bil pozitiven. Čisto nič mi ni bilo, le napete prsi, ki jih imam vedno pred menstruacijo. Sem pa že mislila da verjetno nosim fantka, tudi bioenergetik mi je tako napovedal, vendar ne, punčka bo. Sem pa v 20 tednu nosečnosti sedaj, po UZ že 21 teden 🙂 Čisto drugačna nosečnost je tale, tudi normalno hodim v službo. Upam, da tako ostane vse do novembra. So bile pa vse nosečnosti spontane, prvi dve takoj. Za tretjo srčico smo se namatrali, imam tudi 4 neuspešne postopke za seboj, vendar nazadnje je uspelo spontano pred petim postopkom.
Srečno vsem! Poskušajte čimbolj odmisliti vse, čeprav vem, da je to zelo težko in vas še kako dobro razumem. Zanosila sem v mesecu, ko sem želela pavzo, vse dala na stran, pa tudi zafeštala sva kar nekajkrat 🙂
Allstar, kako lepo! Čestitke za 2! Jaz bom še nekaj časa v negotovosti, če sta dva 😀
Punce, ima še katera težave s prebavo? Jaz jih prej nisem skoraj nikoli imeli, zdaj ne pa vsako jutro vse boli. Meni zmanjkuje idej kaj naj naredim in sem vsak dan prav v stresu, ker sem lansko leto imela težave s fisurami in še hemoroide imam že od prej oz. šibkejše žile. Jem sadje, zelenjavo, Donat, kefir .. ima katera morda še kakšno stvar preizkušeno?
Bravo Allstar, vesela zate, da je vse ok, tako da srecno se naprej!! 😊 nisem vedela, da imas dve pikici, kak fajn!!
Punce, tudi jaz nimam nobenega apetita in zaradi slabosti jem trenutno samo makovke, juhice, kaksen grisin in doloceno sadje. Nic kaj veliko vitaminov in mineralov 😑 ampak zal drugega ne morem. Tudi jaz sem ze izgubila kaksno kilo, ampak naj bi bilo to normalno in zdravniki pisejo, da pac v tem obdobju jes kaj ti pase.
Jana, koliko vem naj bi se prebava v casu nosecnosti upocasnila. Sicer pa moj preverjen recept je: topla voda z limono, pocakas 15 min in nato grski jogurt s sadjem, lanenimi semeni in ovsenimi kosmici in nato kava. Pri meni je to vedno delovalo, poizkusi. ☺
Jaz pa se trikrat prespim in potem tudi mene caka prvi UZ ❤
Hvala punce 😊
Znakov skoraj nimam, rahlo bolece prsi, malo vec utrujenosti in malo slabsa prebava.
Zato me je blo kar malo strah pregleda, pa sta me pikici lepo presenetili 😊.
Partner je lahko zraven brez problema, si ne predstavljam da ne bi skupaj vidla pikic 😊. Je super v vseh pogledih, tudi dojamejo bolj, da se res nekaj dogaja 😊.
Mihi, beto sem imela 1500 ja, ampak to ni noben pokazatelj. Je zelo velik razpon normalnih vrednosti, enim narasca hitrej, enim pocasnej.
Vazno je da je srcek in normalne velikosti 😊.
Drzim pesti se za ostale preglede in pluske 😊
No, pa so se zbudile tudi moje zizike 😂😂😂 v 7.tednu! 😎
Drugače pa me trenutno jezi mehur in odvajanje vode🙄 sem zvečer ko en vodni balonček… Kaka ideja za lažje odvajanje vode? Zaenkrat si pomagam s peteršiljem… Sicer pa je to že moja stalnica vsako poletje, le da bo letos še malo huje🤦♀️
Kako ste pa kaj z obveščanjem o svojih pluskih svojih najbližjih?? 🤔 Midva še kar čakava na uz in bova potem povedala veselo novičko. Čeprav bi najraje počakala kar do nuhalne… Ampak me že gledajo malo čudno… Brezalkoholno pivo, brez cigaret, skrajšan delovnik… 🙈 Nimam več veliko izgovor na zalogi 😁
Taisha, hvala za nasvet, če se nisem še zahvalila. Sem včeraj jedla laneno seme in je bilo danes bolje. Sem si pa danes naredila tudi smoothie iz suhih sliv, ovsenih kosmičev in kefirja. Upam, da bo tudi to ok, da se nazaj zacelimo. 😎 Sem pa brala, da naj bi lanena semena povročala krče in se odsvetujejo, katera kaj ve o tem? Kot zanalašč vedno naletim na kaj takega.
Mihi, žal ne vem recepta za odvajanje vode. Mogoče kakšen čaj?
Najini najbližji že vedo, ker so vedeli za postopek, se ni dalo skriti. Jaz mislim da ni pravila, ne bi pa zdaj vsem razglašala. 😎
Waaa..allstar, cestitke tudi z moje strani..to bo pa se zelo pestro..hehe 😉
Jes sm pa danes 5. Dan po et 5 dnevnega zarodka. Trebuh je bil ze 1. dan po et napihnjen kot da bi bla v 4.mescu in se kr vztraja,prsa mam zelo boleca na dotik in obcano me spika..a je to lahko posledica se vseh hormonov,ceprav bo od stopke v torek ze 14 dni.. zakaj sploh pride do tazga trebuha? A mislte da je mozno da se kaj dogaja al je to normalno tut ce ni nic?
Pa se nekaj..najbrz je prezgodaj ce delam CB ze v sredo..torej 8. Dan po transferju?
Srecno vsem se naprej!! A je katera ki se caka na transfer, krvnega?
Borovnica, ne obupaj se, pri meni so bili pa ravno taksni znaki za nosecnost, sicer malce kasneje po dnevih, ampak je res pri vsaki drugace. Pravijo, da so si znaki za prihajajoco M ali pa nosecnost skoraj da enaki, tako da res se ni razloga, da obupas, pogumno in optimisticno dalje in ko ti bo najtezje, se spomni na transfer in na pikico, ki si jo zagledala na ekranu. 🍀
Borovnicaa, brez panike! Meni se je vse končalo 10.dan s hudo krvavitvijo. Trebuh in prsi so upadle že dan ali dva prej. Ampak jaz sem itak “malo poseben” primer. Zanosila brez kakršnihkoli znakov, prsi so se mi zbudile komaj včeraj, sem pa v 7.tednu… Zato res nima smisla se ukvarjati s temi znaki. Taisha ti je lepo napisala…
Ti forumi res niso tako kul kot zgledajo na prvi pogled. Kolikor so lahko dobra podpora, toliko nas lahko tudi potolčejo. Zato ne pozabit… Me smo tukaj, da se med seboj lahko bodrimo, podpiramo, tolažimo ali skupaj veselimo. 🤗
Prav imate..res je pri vsaki drugače in nikoli se ne ve, dokler ne nalulamo..
Men se zdi ful čudno to, ker pred samim transferjem nobenih težav, edino z želodcem (ko nisem mogla niti hodit), drugače pa nič.
Po transferju pa res takoj naslednji dan tak trebuh da me je joj, ker se sicer čist suhcena. In lih zdej sm pršla s sprehoda in me je srečala ena znanka pa mi rekla če sem v pričakovanju..me je blo kr groza. Oziroma upam da ima prav 😀
Taisha, a pri tebi je trebuh kaj vplahnil al te pač napihuje naprej? 😛
MIhi, si že bila na 1. uz? se opravičujem če sem spregledala in si že pisala o tem..