IVF/ICSI/IUI 2019
Zdaj imam pa še jaz eno vprašanje. A je imela katera takoj po neupelem transferju, v času, ko bi naj bila prva ovulacija po transferju, kakšne bolečine v maternici? Mene je namreč predvčerajšnjim začelo precej zbadat v maternici, včeraj je bilo o. k., danes me pa že spet fejst zbada in kar konkretne krče imam v maternici. Pa vročine imam okoli 37. Trenutno je ravno malo popustilo, prej je bilo pa tako hudo, da sem komaj stala na nogah. A bi naj bilo to normalno ali bi jih morala poklicat?
Hvala vsem.
Pozdravljene! Uaau, koliko lepih novičk 😁
Čestitke vsem novim pluskom in srečno vsem, ki še čakate 😊
Kate, jaz sem imela po neuspešnem transferju podobne težave. Krči in celo rahel obarvan izcedek. Sem že mislila, da je kaka vgnezditvena reakcija, ker sva pač lovila ovulacijo. Ampak žal neuspešno. No, naslednji ciklus sem pa že šla po 🐧, ki že pridno raste. 😊
Vita, verjetno te zanima moj HITRI test 😂😂 danes sem dobila rezultate. V ponedeljek beta 1340, v petek 5477 (14. in 18.dan po etz). Toliko za predstavo, kako to hitro narašča.
Drugače pa sem danes šla kar do svoje ginekologinje in dobila datum prvega pregleda tudi pri njej. Priti moram kar takoj naslednji dan po UZ v Mariboru, torej 28.6., ker gre potem za dva tedna na dopust. Juhuuu, zanimiv bo konec naslednjega tedna 😊
Pa še to… Malo me skrbi moj apetit. Res komaj kaj spravim v sebe, nimam pa slabosti. Se pa že pozna na kilogramih, ki grejo v minusu namesto plus 🙄 še katera s podobno “težavo”? 🤔
No super hitri test je pokazal odlične novičke hehe 😉
Važno da si pomirjena.
Ja tudi jaz podobne “težave” s kg, nič kaj mi ne paše jest. Ampak sem se v teh postopkih zadnje pol leta zredila za par kilc, tko da ne bo hudga. Sploh pa po mojih izkušnjah v prvi polovici nosečnosti naberem 10 kil, na srečo se je pol umirilo drugač bi bla ko žogica. Ampak res čist kontra kot večina, ki se na začetku ne redijo velik, pol na konc pa več. Tko da res ni nobenih pravil, vsaka drugače.
Jaz grem tudi na dopust za 2 tedna julija, sem pa rekla moji G naj mi na kasneje prestavi pregled, drugače bi isto mela 2x v istem tednu.
Hvala vsem za odgovore. Včeraj se je bolečina do večera že kar umirila, danes je pa trenutno sploh ni več. Tako, da zgleda, da imam nekaj podobnega kot ti Mihi22. Uh, samo, da je minila tale bolečina in res si želim, da bi bilo tudi nadaljevanje pri meni tako kot pri tebi 😉 – namreč, tudi sama grem zdaj takoj po 1. menstruaciji po 🐧. 😀
Pikapolonica, zelo mi je žal! 🙁 ampak verjamem da bo naslednjič pozitivno! 🙂
Glede spermiograma pa tako.. moj je tut imel 2x izredno slabega.. je bilo rečeno da bova imela ICSI. Pol je pa zadnji mesec spremenil mal prehrano (manj predelanega mesa, alkohola), poleg tega je imel še 16 urni post..če si že slišala za to? Spermiogram se je biistveno izboljšal, ICSI sploh ni bil potreben. Nista imela prav nič zamrznjenčkov?
A sicer so vsaj napihnjenost in ostale tegobe minile?
Srečno v novih bojih!
Mihi.. glede na to, da je bil pri tebi test pozitiven me zanima kdaj in kakšne znake si začela najprej čutit?
Zdravo, čestitam za vse pluske 😍 tiste po ETZ kdaj vam je test orvič pokazal +…jaz sem delala test 5 dan po transferju in je bil negativen 🙁 potrdilo me je ker sem brala tuje forume in puncam skoraj vedno pokaže 5 dan. Mislim da namenoma ne bom plačala računa za telefon, da mi izklopijo internet, da ne bom več visela gor in brala brala brala 😛 malo heca 🙂 testa po tem “spodrslaju” nisem delala več.
pozdravljene, en cas se ze nisem javila.. čestitke za vse pluske..
Kaja, meni je po etz pokazal 6. dan negativno, 10 dan pa kljub temu, da sem pila ogromno vode takoj v sekundi plus..
pikapolonica spermiogram preverjeno izboljsa astaxantin.. naroci se preko spleta lahko.. midva imava tudi ICSI, in je res bil neprimerno boljsi rezultat, ko je jemal te tablete moj..
Hvala vam za odgovore in ko brskam po forumu ugotavljam, da ste vse izredno srčne in pogumne…
Na začetku sploh nisem hotela brati kaj o neplodnosti ali o umetni oploditvi, ker me je vse preveč strašilo, zdaj pa ugotavljam, da se ob “nabiranju” raznih informacij malo pomirim in da se vsaj malo pripravim na to kar me čaka.˘
19.7 imam branje izvidov, na UV smo mi rekli da mi priporočajo histeroskopsko op, ker so zaznali neke anomalije in zanima me samo kako dolgo se čaka na operacijo, glede na to da sem že na pol v postopku IVF? Sem pa v MB.
Ste se pred samim postopkom IVF kaj posebej pripravljale (alternativa, dodatki…)?
HVALA
Borovnicaa, o svojih znakih pišem vsako tretjo stran😉😁 PRAV NOBENIH do pozitivnega testa. Pol se je začelo z okusom ter odsotnostjo menstruacije in to je tudi vse do danes, ko imam polnih 6 tednov. Še vedno nobene napihnjenosti, nič slabosti, nobenega znaka vgnezditve, prsi mehke in neboleče. Res rada vsakič znova poudarjam svoj primer, ker se fuul preveč ukvarjamo z znaki. In če ni nič, še ne pomeni, da ne bo plus😁 in tudi ko so vsi znaki, ni to nujno da bo test pozitiven. Kemija dela kaos v naših telesih in seveda pri vsaki drugače.
Kaja, ne prehitevaj, ker se po nepotrebnem mučiš. Vem, da je težko čakati, a druge žal ni. Pa še to… Meni sta dva testna lističa zatajila, CB pa takoj plus v večernih urah. Res priporočam, da se riskira ta denar, ker nisem edina s to izkušnjo.
Borovnica, meni so dali estrofem – ne zaradi tega ker ne bi mela ovulacije ampak ker mal precej dolge cikle in da se ne vleče. Pa vem da vsakič ko sem šla po novo napotnico so me vprašali če nimam ovulacij, ker je predpisano estrofem. Tko da sklepam da dajo to.
Kaja, meni je ko sem delala 9. dan po transferju pokazalo zelo rahlo res komaj vidno črtico, tako da 5. dan se mi zdi res čisto prezgodaj. Tam nekje do 10. je fajn počakat
penelope, jaz tudi nisem želela brati nic o neplodnosti sprva, ampak to verjetno, ker smo na začetku v fazi zanikanja.. zdaj mi sploh ni problem vec govoriti o tem, ne tu in ne z partnerjem.. je pac del življenja..
na histeroskopijo sem v mb cakala 3 mesece.. zdaj poleti, tega itak me delajo.. sem pa jaz zelela narkozo in so mi jo tudi odbrili.. potem je prislo do zapletov, ampak tisto je ze druga zgodba.. ampsk histeroskopija je povsem neboleca bila zame..
Pfuuu objav, zagotovo nisem vsega prebrala 😀
Pikapolonica, zelo mi je žal 😞 sem pa mislila da bo. Sem tudi jaz prepričana da bo pa avgust lep mesec. Moj mož je naredil 3 mesečno kuro s Profertilom. So nama tako svetovali, če je pa to pomagalo pa ne vem. Lahko poskusita, je pa res zelo drago. Si pa rekla da kadi, mogoče če res poskusi opustiti za nekaj časa.
Sem že pozabila imela. Test delat 5. ali6. dan transferja je čisto prezgodaj.
Borovnica, ti pa pomoje čutiš še od injekcij vpliv zaradi blage hiperstimulacije. Se pa lahko tudi že kaj dogaja. Držim pesti!
Jaz sem tudi že dobila datum pregleda, ga imam 3. 7. Imam pa še vedno občasne krče, drugega pa nič posebnega.
Borovnica za 16 uri post se nisem slisala, mi ga lahko na kratko opises? Zamrznjenckov zal nimava, spunktirali so mi 5 celic in od tega se je 1 oplodila. Sedaj nisem nic napihnjena, nobenih krcev…upam da kmalu dobim menstruacijo, da zacnem odstevati do naslednjega postopka 😀.
Jana tudi jaz sem imela se malo upanja, ampak sem cutila da ne bo in sem se malo psihicno pripravla…sem pa tudi vesela da grem avgusta ze v nov postopek. Ti nas pa le pridno obvescaj o svoji nosecnosti ❤ …me ki se trudimo smo najbolj vesele, ko kaksna napise da je postopek uspel.
Pikapolonica, o 16 urnem postu si lahko malo prrberes tu: https://www.aktivni.si/prehrana/kaj-je-prekinitveni-post-168-in-ali-bi-se-ga-morali-lotiti/
Drgac pa pri meni napihnjenost kr traja..kakoo zelo si zelim da ni to samo se zaradi hiperstimulacije zarad vseh hormonov.. hjoj.. res ni fajn to cakanje 😑