IVF/ICSI/IUI 2019
Zdravo,
sem čisto nova tukaj in brskam po forumu. Po štirih letih poskušanja zanositve in 5 operacijah sem na čakalni za IVF, v MB, prvič. In ker je prvič me je seveda strah, ker ne vem kaj me čaka. Zanima me kako ste prenašale zdravila, ste imele kaj stranskih učinkov? In kako je z zdravili? Jih krije zavarovalnica?
hvala za odgovore, vem da so malo bedasta vprašanja :), ampak samo malo tipam naokoli, da se pripravim na to kaj me čaka
Hvalaaa punce! ♥️Sem naredila še CB in je bil takoj plusek. Se kar ne upam veselit, ker se mi zdi kar prelepo da bi bilo res.
Nisem še sporočila niti v Lj, da je uspelo, ker so rekli, da naj test delam v petek.
Borovnica, jaz sem v petek začela čutiti krče, torej točno 1 teden po ET. Sem pa opazila, da sem malo bolj utrujena, sem mislila da od vročine. Pa včeraj zvečer se mi je ob 11h zdelo, da bi tortilje jedla. Sem si še mislila kako čudno in da ne, to že ne more biti.
Pikapolonica, držim pesti zate! 😃
Penelopa, jaz sem sicer bila v Lj. Zdravil ni nič za doplačat, vse krije zavarovalnica. Po injekcijah pa sem se na začetku kar ok počutila, potem ko sem pa začela reagirati, čutiš tak poln občutek v trebuhu in špikanje. Sem kdaj imela občutek, da bom počila. Je pa seveda odvisno od vsake posameznice in terapije, ki ti jo dajo.
Jana, bos se rabila par dni ja, da bos popolnoma dojela!! 😊😊 Kdaj imas pa krvnega?
Borovnica, hmmm nisem prepricana tocno kdaj, mislim da okoli devetega ali desetega dne. Ce pravis, da imas povecane jajcnike, bos po tem najbolj in najprej videla. Ob morebitni nosecnosti se se bolj napnejo, kot tudi trebuh. To je rekla tudi meni sestra na krvnem testu. No, jaz jih se sedaj ful cutim, morem biti zelo previdna pri vstajanju in smejanju – vem ja, hecno se slisi, pa tako je 😁.
Penelopa, tako kot ti je ze napisala Jana, pri zdravilih vsaka reagira drugace, naceloma pa nekih stranskih ucinkov ni, razen te napihnjenosti in sprememb v razpolozenju, npr. pretirana custvenost in razdrazljivost, kar zenske zelo dobro poznamo. 😉
Čestitke za pluske! 😀
Vsem, ki čakate, naj vam čim hitreje mine do testka. 😀
Penelopa, moje reakcije na zdravila (injekcije): krasno sem spala, toliko pozitivizma in dobre volje že dolgo nisem imela, po drugi strani pa: fejst napihnjen trebuh (kot, da bi bila že 4 mesece noseča – nobenih hlač nisem mogla zapet), pikanje v jajčnikih in krči v maternici, napet trebuh, tako, da me je vse tiščalo, pa slabost čez cel dan, vse dni pikanja (malo boljše je bilo samo, ko sem jedla in še ene 10 min po hrani, drugače pa slabost cel čas – včasih sem še zvečer komaj zaspala, ker sem imela občutek, da bom vsak čas morala bruhat). Aja, pa prsi sem imela bolj otekle in boleče. Je pa res, kot pravijo, da je vsaka drugačna, vsaka odreagira drugače in ti lahko vsaka samo zase pove kako je bilo pri njej in sploh ni nujno, da bo tako tudi pri tebi.
Jana čestitke 👏👏🥰🥰🥰 same pozitivne novičke zadnje čase, super nam gre 😊
Jančarjeva je moja zdravnica in je tudi ne morem prehvalit. Prvič mi je punkcijo delal Voglar, drugič pa ona in je bila res občutna razlika. Pri njej me je bolelo še kake pol ure po punkciji potem pa kot da ni bilo nič. Pri Voglarju pa še 3 dni po punkciji je bil vsak premik boleč, sem samo ležala.
Penelopa, jaz med samimi injekcijami dejansko nisem imela nobenih težav, sem tudi nekoliko počasneje reagirala, tako da je raslo lepo počasi. Zadnji dan sem morda čutila nekoliko napete jajčnike sicer pa nič.
Pri meni se je začelo po stop injekciji oziroma po punkciji. Postala sem napihnjena, jajčniki so me en čas boleli pa spet ne.. Naajbolj pa mi še zdej nagaja bolečina v želodcu ob vsakem koraku in tresljaju, kar pa je posledica napihnjenosti. Na trebuhu sploh ne morem spat recimo. Aja, prsi sem pa imela ves čas postopka kr občutljive.
Ti želim vso srečo v postopku!
Vita, a ti si zanosila v postopku ko ti je Jančarjeva delala punkcijo? 🙂