Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

Vita, jaz imam uz 27.6., točno mesec po etz 😊 še prej pa dobim tudi že rezultate HITREGA krvnega testa😂😂😂 aja, spol pa že vem🙈😉

Če sem prav razumela, lahko delaš nifty že pred nuhalno. Pa tudi če si samo za en dan skrajšam to mučno čakanje na potrditev zdrave nosečnosti, bom dala ta denar. Pa še emšo mi “”nagaja” , tako da sem itak več kot primerna za temeljit pregled. Amnio pa se želim izogniti…

Se pa drugače najbolj tolažim in pomirjam z napovedjo g. Filipiča, ki sva ga obiskala dvakrat pred tem postopkom. Pravi, da ne vidi težav v tem postopku in da ne more verjeti, kako reklamo mu delamo na forumih. Samo dojenčke še “dela”😂😁

Kako to misliš da spol pa že veš!? 😃

Aja pa res, kaj pa piše Pušenjak okoli jemanja progesterona, estrofema itd.?
Meni je tud mal tko to zdej po zanositvi, razumem da je to nekaj v smislu podpora nosečnosti. In najbrž za tiste ki imajo težave s SŠ oz. kaj podobnega je zelo priporočljivo.
Ampak jaz zase npr. vem da nimam teh težav, z mano je v bistvu vse tip top, težava je samo spermiogram. In pol nisem najbolj ziher če res moram še vedno jemati. Sem sama zmanjšala na 2x dnevno namesto 3x, čisto nehat si pa vseeno ne uper, ker potem je vedno tisti what if…

Mislila sem “SS” in “ne upam”
Auto correct 🤷😂

Mihi, g. Filipič je sklepam da bioenergetik?
Kaj pa vama je delal, če smem vprašati? Jaz sem tudi razmišljala da bi kdaj šla k bioenergetiku, pa moj mož ni preveč navdušen.
Vita, jaz se na tvojem mestu ne bi hecala s progesteronom in si ga sama zniževala. Bi vsaj prej vprašala svojega ginekologa.
Pikapolonica, kako si?
Borovnica, je bolje trebuh?

BA_29, jaz sem imela v prvem IVF zelo slabe rezultate. 7 celice, ena oplojena, pa še tista se ni razvijala. V drugem IVF pa so bili rezultati precej boljši. Začela sem hodit na sprehode vsak dan, jedla redno Femibion, Koencim Q10 in matični mleček, moj pa Astaxanthin in FertilUp. Pa obiskala sem Stanka Felipiča 😊. Rezultati so bili res boljši, veliko več celic, 5 oplojenih, 2 vstavljeni, 1 zamrznjena. Zdaj sem 6t2d 😊 in imam prvi pregled čez 3 dni 😊.

Hei allstar… Kar se tice prehrane in gibanja mislim da imam postimano… Poiskusila bom se z maticnim mleckom. Jem omega 3, vitamin D3 in elevit.
Kaksen protokol in terapijo si imela? Zelim ti use najbolse in cistitke! 😉

No..da vam malo opisem moje stanje.. s trebuhom je danes bistveno bolje..se cutim,ampak ni primerjave s tistim kar je blo.. se mi je pa bolecina preselila v desni jajcnik 😆 prve dni po punkciji jih niti cutila nisem,zdej se pa desnega kr cuti..ampak mislim da to ni take panike. Danes sem lahko veliki vec na nogah,ker sem do sedaj prakticno samo lezala.. ze za psiho he veliko bolje 🙂
Sicer pa me jutri caka transfer,ce bojo le rekli da je vse ok.
A ce se celice ne bi dobro razvijale bi naju obvestili ze po telefonu..al pocakajo da prides tja in ti povejo sele tam da sploh ni nic ratalo? 🤔 sem na gk..

Femibion naj bi bila najboljša folna, ker je edina aktivne oblike in se najbolj absorbira (Pušenjakove besede). Vitamin D3 se brez kalcija sploh ne absorbira, tako da je treba jesti oboje, če želiš dodatno dozo D3. Koencim Q10 oz ubikinol (ki ima še boljšo absorpcijo) je pa ok, ker je antioksidant.

Poglobila sem se v vse vrste dodatkov, vitaminov,…..na koncu jedla samo q10 in matični mleček (je blo ravno obdobje viroz, tako da mi je tako ali tako prišel prav). Moj pa Fertil up, čeprav je bilo z njim vse ok (kar naj bi bilo tudi z mano)….in ker ni prišlo do oploditve so rekli, da ne morejo reci na kateri strani je krivda. Pa je še on poskusil nekaj narediti na svoji strani 😊

Še nekaj bi vas rada vprašala.. kako poteka protokol na dan transferja? Prideš tja, opravijo transfer in greš potem takoj domov? Al moraš kej tut tam ostat?
Morda veste koliko časa po transferju 5. dnevnega zarodka naj bi prišlo do vgnezditve?

Borovnicaa, tako kot si napisala – prideš tja, imaš razgovor z embriologinjo in ginekologom/-injo o tem koliko celic so dobili, koliko je bilo oplojenih koliko se jih je normalno razvijalo, koliko jih imajo namen vstavit, pri sestrah podpišeta oba še za zamrznjenčke,… Potem pa greš na transfer in takoj po njem domov. Sploh za prvi dan je obvezno odležati malo, meni je sestra svetovala res počivat ene 3 dni, ker se v tem času nekje vgnezdi in to je to. 😀

Kate, ce prav razumem ti sele tam povejo tudi ce se ni nic oplodilo sploh?
Uf..zdej sm pa se bolj na trnih 🙄
Sem upala da te ze prej poklicejo da ne hodis brez veze tja.. sem upala da nekaj se je pa ja oplodilo ker ni blo benga klica..
A sam transfer pa je povsem nebolec? Kot navaden uz?

Jana jaz sem ok, skos me boli kot da bom dobila menstruacijo…ze ene 5 dni. Skoraj prepricana sem da tokrat ni uspelo in da bo v roku 2 dni menstruscijo. Bomo videli. Kako si pa ti?

Borovnicaa, če te prej pokličejo, če se ni nič oplodilo, to ne vem. Vem samo, da, če jih je zelo malo oplojenih in da se jih le malo razvija O. K., da te potem pokličejo, da prideš na transfer 3. dan, drugače pa 5. dan. Kako je, če se pa ne bi nič oplodilo, to pa ne vem. Predvidevam pa, da bi bilo pametno, da bi vaju prej poklicali.
Transfer je pa približno tako boleč/neboleč kakor odvzem pap brisa. Meni je najprej naredila UZ, potem pa podobno kot pri brisu, le da ti z nečim očisti maternični vrat, kar je zoprno tako kot bris, potem ti pa vstavi cevko v maternico (to je mene malo zaskelelo), pa ti vstavi zarodek, potegne ven; meni je še enkrat potem pogledala z UZ, pa sem bila fertik. Vse skupaj je bilo pri meni mogoče 5 min.

Pikapolonica, jaz imam tudi od petka že krče. So pa malo drugačni kot predem prihaja M, ker ne trajajo cel dan. Se ne upam nič veselit in preveč upat. Se pa zavedam, da lahko krči pomenijo oboje. Upamo na najboljše. A katera ve, če do menstruacije sploh pride, če se jemlje progesteron? Ali pride šele, ko se preneha z jemanjem?
Borovnica, transfer takorekoč nič ne boli. Je kot nekoliko bolj zoprn vaginalni ultrazvok. Se nimaš česa bati.

Jaz ponavadi pred menstruacijo sploh nimam krcev, jih dobim 1. oz 2. dan menstruacije. Sedaj se pa vlece ze 5 dni in je se malo tezje, ker imam zaradi teh krcov obcutk da bo menstruacija prisla vsak trenutek. Glede progesterona pa nisem sigurna, ampak mislim da vseeno pride menstruacija.

Punče, ali katera ve, če imajo v Mariboru poleti pavzo ali delajo? Razmišljam o tem, kdaj bi šla po zamrznjencka…

Jaz sem menstruacijo dobila zmeri pred krvnim testom pri Crinone gelu in pri estimi. Tako da mislim da nič ne zavira.

Vita, spol nama je “napovedal” bioenergetik 🙂 malo za šalo, ampak mi je zanimivo, ker komaj čakam, če bo res tako.

Jana112233, kar se bioenergetikov tiče je moje mišljenje sledeče… Če nista oba dovolj odprta za te stvari, pol nima smisla. Lahko greš sicer tudi sama, ampak neplodnost je stvar para. Midva sva k sreči oba bolj odprtega duha in tudi najin življenjski stil je temu primeren. Kljub temu da je mož zdravstveni delavec (ali pa prav zaradi tega!), se poslužujeva pretežno alternative. In tudi umetna oploditev je pri nama prišla v poštev izključno zato, ker preprosto nimava več veliko časa. V nasprotnem primeru bi najprej izčrpala vso alternativo. Kaj točno ti bioenergetik dela, ti težko opišem, je treba preprosto se prepustiti in verjeti… Naše telo je velikokrat polno blokad, ki jih je treba samo sprostiti in stvari stečejo.

Kar se tiče progesterona… Meni menstruacije pri prvem ET ni zaviral… Po mnenju dr. Pušenjaka je progesteron pomemben zgolj pri vgnezditvi. Za kasneje pa bom ga kar citirala: “V bistvu sploh nimamo dokaza, da Estima kaj prispeva k ohranitvi nosečnosti, ampak se progesteron odmerja popolnoma profilaktično, za vsak slučaj, če bi slučajno prezgodaj odpovedalo rumeno telesce v jajčniku.” Zanimivo mi je tudi to, da ne “teži”, da je po vstavitvi potrebno odležati, ker ne izpade in tudi kopanja ne prepoveduje (ampak nič prej kot kake tri ure po vstavitvi). Res ga je zanimivo brati, ker je eden izmed redkih, ki nas “ne dela bolne” ampak noseče. In njegova kritika do našega “odkrivanja tople vode” je včasih prav zabavna 🙂
Drugače pa so meni ob pozitivnem krvnem testu rekli, da Estima ni več potrebna. Ampak spet smo vsaka zgodba zase, zato je prav, da se ravnamo po navodilih.

Kate4, ta z obveznim ležanjem po transferju je pa larifari. Seveda ne gremo na fitnes ali maraton, ampak strogo mirovanje je daleč od potrebnega. Seveda če ni drugih težav… Na vgnezditev nimamo prav nobenega vpliva. Zarodek ne more pasti ven in samo od višjih sil je odvisno, če se bo vgnezdil. Tukaj niti medicina ne more pomagati, kajšele kavč 😉 Verjami, da bi nas obdržali v bolnišnici, če bi to bilo res potrebno. Je za njih ceneje nas imeti kak dan v postelji kot pa nov postopek.

Predvsem pa ni prav, da se toliko “obešamo” na to, kaj rečejo sestre. Jaz sem na krvnem testu, ko ti spet za naprej svetujejo bolniški stalež, želela od zdravnika vsaj en argument zakaj je temu tako in kaj se lahko zgodi, če grem v službo. Nisem dobila odgovora, ker sami ne vedo zakaj… Pač pripada nam. Me se pa same odločimo, če se bomo počutile bolne ali noseče. Jaz sem se odločila za nosečnost 🙂 Da ne bo pomote, govorim o srečnicah kot sem zaenkrat jaz, ker nimam nobenih težav. V nasprotnem primeru bi seveda izkoristila stalež.

Allstar, kdaj že si ti imela transfer?? Po moji matematiki si točno en teden pred mano 🙂

Mihi, ne bi se mogla bolj strinjat s tabo.
Jaz sem sebe obravnavala kot normalno nosečnico (ampak tu upoštevamo dejstvo da kar se tiče zanositve in nosečnosti pri meni vse štima, problem je zgolj v soermiogramu – v nasprotnem primeru je pač druga pesem).

In če večina žensk ki pač normalno zanosi v teh začetnih tednih (ko v bistvu najbrž niti ne vejo da so noseče) živi svoje normalno življenje brez omejitev in tablet in ne vem česa… In je na koncu vse ok. Zakaj ne bi tudi jaz…

Poudarjam pa seveda, da vsaka mora naredit tako kot se njej zdi prav oz. kakor se v tistem momentu počuti.
Ker po drugi strani pa zelo verjamem tudi v placebo učinek…. Če ti verjameš da ti je/bo neka stvar pomagala, po moje že ta sama prepričanost v to veliko naredi 😊

Pri meni se od včeraj zvečer pojavlja zelo blag rjav izcedek. Vem da če ni sveža kri je načeloma ok in tudi tako poredko in blago je da dvomim da bi me moralo skrbet. Sam itak da mal me pa bega, ker ne vem kaj bi lahko bilo…

Mihi in ostale – na ringaraja forumu je tema Februarke 2020.. se pridružite?

Tudi jaz se strinjam s tabo Vita03. Večina, ko zanosi sploh ne ve, da je noseča in se običajno tudi tako obnaša. Kar se mi zdi tudi prav – če si zdrava in je vse o.k., potem te nosečnost ne naredi bolno.
Drugače pa je, če ima tudi ženska probleme s tem (meni je namreč, zaradi stanja na skoraj celi zadnji steni maternice, ki ga je videl ginekolog v LJ , ta rekel, da je večja možnost, da bom težje zanosila, samo, da se ne bi še odločil za operacijo cele zadnje stene, da bi najprej poskusil tako – z ICSI), ali pa, da imaš takoj po transferju krče v maternici, naslednji dan pa nekaj krvavega izcedka, kot sem ga imela sama. Takrat verjemi, da bi vse naredila, samo, da bi se zarodek obdržal – raje odležiš tista dva dni, tretji dan pa si zelo na easy, brez kakršnih koli naporov, samo, da bi se izšlo.

New Report

Close