IVF/ICSI/IUI 2019
Uf Jana kaj bi dala da imas prav. Hehe to je tudi meni moj zabicau, ampak je sel danes delat jaz pa hop na wc hehe in pol ko se mu povedala je seveda samo zavil z ocmi in me vprasal ali smo ze 20.6.? …njim je malo malo lazje, ampak ima seveda prav 😀 jaz sem mela tudi tak filing da bo zdj zdj pritekla..danes me pa na vsake tok spikne..pa glava me ze 3 dni boli. Drzim pesti za vse nas ki gremo cez te postopke 💪
Drage moje, pa dajmo še enkrat…😊
1. Icsi, kratek protokol: “noseča” že pred transferjem😂 (bolečine v križu, boleče in zelo povečane prsi, slabosti, napihnjenost). Rezultat: krvavitev 10.dan
2. 🐧, Spontani cikel, samo en uz in nato transfer (po etz estima, prej nič)… Znaki: NIČ OD NIČ. Malo pred krvnim testom so se mi zmiksali okusi in izginil apetit, to je do danes tudi vse. Telesno ni vidnih nobenih znakov. Imam 47 kg in mini zizike😉, tako da se karkoli res težko spregleda.
Tako da nehajte se zanašati na vse te fejk znake, ker se (z mano vred) samo psihiramo🤦♀️. Vsaka je zgodba zase in ni nobenih pravil.
Borovnicaa naj povem se mojo izkusnjo. Po punkciji sem jih pridelala 13. Prva dva dni po punkciji sem se pocutila super.. kot da ni bilo nic. Od tretjega dneva je bilo pa vsak dan huje.. bolel me je zelodec, lulat se hodila non stop, itd.. cetrti dan je bilo se huje in sem poklicala na oddelek kjer so mi svetovali naj se oglasim pri njih. Imela sem ultrazvok kjer so mi potrdili blago obliko hiperstimulacije. Naslednji dan bi morala imeti transfer pa se zanj niso odlocili ker sem imela nekaj vode v trebuhu – to je bil tudi razlog da me je bolelo v zelodcu, ker so tudi jajcniki povecani. Posledicno sem imela tudi malo povecan trebuh..kot da bi bila noseca. Jaz ti svetujem da veliko pijes – posledicno bos veliko lulala in bo sla voda ven iz tebe. Ce pa nebos velik lulala se ti pa zadrzuje voda in ni ok. Spomnim se da so mi svetovali naj jem veliko beljakovin – skuta..
Kako se pa danes pocutis? Svetujem ti tudi da pocivas… 🙂🍀🤞
Naj se popravim.. ni me bolel zelodec ampak cel trebuh. Obcutek je bil tak kot da v trebuhu ni dovolj prostora za vse organe. drugace sem vsak dan tezje hodila.Ko sem lezala bila sem kot zelva 😂 slisi se hecno .. ni prijeten obcutek. Tekocine mi niso punktirali.. sedaj se tocno ne spomnim koliko jo je bilo. Na dan ko bi morala imeti prenos se dr. ni odlocila za prenos ker je rekla da bi po vsej verjetnosti pristala v bolnici in ne zeli reskirati da bi se mi stanje slabsalo. Pocakati sem morala 2 cikla 😫… ko sem imela prenos zmrznjencka se zal ni prijel. Sedaj bom imela drugega in upam da bova imela vec srece 🍀🤞❤ sem pa v lj 🙂
Uf Flouer, glede na prebrano je blo pr teb kr mal huje se mi zdi..mislim da je pametno da se niso odlocili za prenos, stiskam zdej pesti za 2. pingvincka..bos vidla da bi ratalo,zdej ko se je telo mal spucalo 🙂 kdaj bos imela transfer..ze kaj ves?
Katta in Kate, moje tezve so bolj podobne vajinim..prav res, tist zoprn obcutek tiscanja v zelodcu,ce kej prevec pojes je pa le se huje. No,pa upajmo da se vnese vse do torka..
Me pa se zanima ce ste takoj po punkciji zacele dobivati progesteron za podporo nosecnosti? Jaz imam nek gel,ki ga vsako jutro vstavim v noznico..a morda kaj vestd kolk casa je to potrebno?
Jaz sem lahko šla po 🐧 že takoj naslednji ciklus. Ne vem pa, v katerem primeru se čaka 3. Verjetno na drugo punkcijo. Res pa je, da nisem imela nobenih težav. Vsaj v Mariboru je tako… Mogoče spet odvisno od primera…
Po punciji sem dobila Crinone gel, po etz pa estimo. Na pozitivnem krvnem so rekli, da ne rabim več vstavljati oz. po želji porabim do konca. Itak se progesteron uporablja zgolj preventivno in načeloma ima zanemarljiv vpliv na odvijanje dogodka samega. Ker če pride do zanositve, se ta hormon tako ali tako začne proizvajati sam. Dr. Pušenjak ima glede tega zelo zanimivo razmišljanje in mu sploh ni všeč, koliko stvari se v teh postopkih uporablja preprosto zato, ker obstajajo, nimajo pa nekega res vplivnega pomena. Ga je prav zanimivo brati… Ampak seveda je potrebno upoštevati navodila, ki jih dobimo.
Vita, moja prijateljica ima 4 čudovite sončke. Pravi, da je razlika med dvema in tremi. Med tremi in štirimi je pa baje več ni😁 razen pri družinskem avtu😉 tako da jaz navijam za dva😊 kako je kaj tvoje počutje? Pri meni je še zmeraj vse mirno… Grem ta teden se naročit še k svoji ginekologinji…
Pa še to – razmišlja katera o Nifty testiranju? 🤔 Ali pa ima katera že kake izkušnje s tem? Res ni poceni, ampak midva se nagibava tudi k temu…
Hahaha Mihi oprosti, ampak tale tvoja s HITRIM krvnim testom je pa zmagovalna, si me prav nasmejala 😃
Jah tale tvoja kolegica ima najbrž kar prav glede otrok. Največji šok je itak prvi, ker ti življenje dobesedno postavi na glavo. Drugi tudi, ker si navajen vso svojo pozornost namenjati samo enemu. Za tretjega se mi pa trenutno (!) zdi, da sploh ni problema, sem bila takrat pred drugim veliko bolj prestrašena kako bo.
Družinski avto mamo pa za 5 otrok 😯🙈 ne se hecat hahaha
Mah počutje v redu, na momente mi je malo slabo, drugače se pa nič kaj noseča ne počutim. Čist nekako normalno je vse al kako bi rekla 🤷
Jaz sem se zdaj v bistvu umirila in samo še čakam ta 1.julij in UZ. Kdaj ga imaš ti?
Borovnica, kolikor jaz vem je lahko hiperstimulacija od čisto čisto blage oblike do zelo hude. Rekli so mi pa tudi to, da v blagi obliki lahko celo malo pomaga pri zanositvi.
Vita, moja prijateljica ima 4 čudovite sončke. Pravi, da je razlika med dvema in tremi. Med tremi in štirimi je pa baje več ni😁 razen pri družinskem avtu😉 tako da jaz navijam za dva😊 kako je kaj tvoje počutje? Pri meni je še zmeraj vse mirno… Grem ta teden se naročit še k svoji ginekologinji…
Pa še to – razmišlja katera o Nifty testiranju? 🤔 Ali pa ima katera že kake izkušnje s tem? Res ni poceni, ampak midva se nagibava tudi k temu…
Pozdravljene,
Da se jaz se malo vljucim na temo hiperstimulacije….ko je res taprava hiperstimulacija je bolecina taksna, da je ni za prenašat…jaz sem jo dobila po 2. dan punkiji 17 celic…me je pa od punkcije ze bolelo in bolecina se je z uro stopnjevala….to hodit ne mores, saj cutis res mocno bolecino, ponoci. Sem se zbudila z zelo micno bolecino in .sem sla takoj na urgenco…kjer so me zadrzali 3 dni, povecani parametri – vnetje, voda v trebusni voltlini, povecani jajcniki…trebuh sem imela kot v 6. Mesecu nosecnosti, malo je bilo tudi slabosti, pa se drisko sem imela….ni bilo ravno fajn…punktirali me niso, je pa trajalo kaksnih 14 dni da se je obseg trebuha zmanjsal. Naj omenim, da sem v prejsnjih postopkih imela tudi po več celic (pred tem 5. Postopkov vedno okoli 20 in vec celic, enkrat so mi spunktirali celo 50 folikolov) in je to bilo prvic, da sem dobila hiperco… st. Celic ne odigra vedno vloge…vsaj v mojem primeru.
Navazava še na nifty, midva sva se odlocila zanj kljub temu, da izvidi nohalne niso bili slabi in mi ni zal…tistih 600 € bom ze pozabila…me je pomirilo, ze prevec te je strah vsega zaradi drugih razlogov, da kaj ne bi slo narobe…
Glede Nifty…
Jaz bi šla na to če bi imela razlog za dvom npr. zelo slabi rezultati nuhalne itd.
Mi je definitivno boljša varianta kot amnio, ker samo daš kri.
Ne vem, če je katera v dvomim oz. bi jo ta test pomiril zakaj pa ne. Zgubit nimaš kaj, edino cena je pač zasoljena. Zveš pa za 100% spol dojenčka 😊
Mihi 22 : Jaz sem ti ista taka kot ti glede znakov nosečnosti. Skoz se nekaj tipam, analiziram in gledam tisto palčko od crinone po pol ure da ni slučajno kakšen izcedek. Bolano res. Rada bi nehala s tem. Zdaj me skrbi ker ne hodim tolk pogosto lulat. Pijem veliko. Isto kod Vita imam 1.07 UZ. Prvič sem imela SS v 10 em tednu in sem čist obsedena z znaki. Pa predno sem šla v postopek sem si rekla da ne bom tega več počela! In zdaj ko sem končno dosegla cilj ni prav. Oh mi ženske…