Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

Pikopolonica, midve sva potem najbližje skupaj. Si bila na GK v Lj ali v Dravljah? Vse kar si opisala, je lahko tudi znak nosečnosti. Kot si rekla, lahko le čakamo 😀 Kdaj pa nameravaš delati test? Meni so rekli, da šele 21. Upam, da pridem do tja. Danes se mi zdi kot da me vsake toliko malo špika, ampak pomoje si samo domišljam.
Borovnica, super da normalno lulaš. Mene sicer pod želodcem ni bolelo, lahko da je tudi kaj z anestezijo povezano. Mene je bolelo zadaj v križ, res pa da imam maternico precej v križ. Kar počivaj. Sem pa prepričana da bo nehalo bolet. Do torka sploh vedla ne boš več, da si bila na punkciji in seveda boš šla na transfer.

Kate, transferja me je strah ker sem velikrat prebrala da so ob uspesni zanositvi vse skupaj lahko zelo poslabsa. Ampak razmisljam da bi vprasala ce mi lahko najprej naredijo uz da vidijo ce so ful povecani jajcniki al pa kej..pa da se potem odlocim?
Bi blo pa verjetno res bolje takoj opravit s tem ja.. a pa vas so slucajno kej klicali prej,ce se celice sploh ne bi oplodile oziroma se slabo razvijale?
Tolazi me,da vecina tukaj je po parih dneh normalno funkcionirala..tk da mogoce bo cez par dni ze veliko boljse 🙂
Kate,kdaj gres po zamrznjencke?

Borovnicaa, nosečnost običajno poslabša hiperstimulacijo, samo po moje je nimaš – malo si preberi znake zanjo (tudi na vseh zdravilih, ki si jih prejela imaš v navodilih opisano hiperstimulacijo) – kolikor se zdaj iz glave spomnim bi naj imela hude slabosti z bruhanjem, vse bolj napihnjen trebuh, v katerem bi se naj nabirala voda, zaradi katere bi naj zelo hitro pridobivala na teži (menda tudi do 2 kg na dan), imela naj bi hujše bolečine v predelu jajčnikov,… Kar se pa tiče tiste bolečine pod želodcem pa – izgine v nekaj dneh. Vsaj pri meni je bilo tako, pa tudi čutila je nisem ves čas, samo ene parkrat na dan po kakih 10 min. Samo to je po transferju pri meni minilo. Do transferja se boš že čisto o.k. počutila. 😀
Glede celic – meni so rekli da bo transfer na 5. dan, razen, če se bodo slabše razvijale ali pa da jih bo malo, drugače bi me pa naj poklicali, da pridem na transfer 3. dan. No, naju niso klicali prej, in transfer je bil na 5. dan.
Glede najinega zamrznjenčka – 27.6. imam šele datum za ginekologa v LJ, da mi izda novo napotnico, potem pa, kot pravijo punce tu, se grem vpisat kar na ivf oddelek, nato jih pa pokličem v prvih dneh menstruacije, da mi določijo datum za 1. UZ. Tako da, če bo moj sedanji cikel normalen, bi naj to bilo nekje sredi julija. 😀

Jana jaz sem v Dravljah, za tja sem se odlocila ker se vse hitro odvija, pri nama je problem pri njemu, no vsaj za enkrat mislim tako…je najin 1. postopek to. Si ti tudi pri dr Resu? Vse znake ki jih imam so lahko znaki nosecnosti ali menstruacije..prav s stahom vedno pogledam na papir. Test so rekli da moram narediti 20.6..1 dan pred tabo. Jaz sem rekla da bi 1. CB delala v nedeljo, vem da je prekmalu :/ …ampak je tako tezko cakati. Bos ti delala kaj prej ali bos pridno pocakala? 😀

Jana112233, uaaau, kje pa so tako razumevajoči?? 🙄 V Mariboru vsi moški ostanejo v čakalnici oz. na hodniku. Ultrazvoki pa so itak “kr nekaj”… Tekoči trak, kjer se nihče ne ukvarja niti z nami, kaj šele s partnerji. Če ne vprašaš, ti sploh nič ne povejo. Moja glava pa je v takih trenutkih ponavadi prazna in sem potem vedno sestri “težila”. Glede teh stvari res nisem zadovoljna. Pa saj smo o tem ne dolgo nazaj že debatirale. Gužva jih dela robote… Pa vsakič druga zdravnica… 🙄

Sem pa danes zmagala😎 šla po dozo pomiritve na še en HITRI (tako piše v ceniku) krvni test… Čisto zaradi psihe… In potem pikne v žilo in reče, da to bo šlo pa danes v Ljubljano na test 😂😂😂 rezultati drugi teden 😂😂🤦‍♀️ ok, vsaj nasmejala sem se sama sebi in svojim živčkom😁

Borovnica, glede na tvoj opis zagotovo nimaš hiperstimulacije, tako da ti nosečnost nima česa poslabšati. Ne skrbi, bo minilo 😀
Kate, julij bo hitro tu 😀
Pikapolonica, midva sva bila načeloma pri de. Lomškovi, ampak mi je vse ultrazvoke in transfer delal dr. Reš, samo punkcijo dr. Lomškova. Mene je moja ginekologinja poslala k njim in je tudi meni ravno zato super, ker se hitro odvija in vredu odnos. Imava pa tudi midva precej slab spermiogram. Z mano naj ne bi bilo nič narobe, res je pa da me sploh niso kaj veliko preiskovali. Joooj, me je danes tako čudno začelo v trebuhu, se bojim da ni PMS.
Mihi, v Dravljah vsi pari hodijo skupaj na vse, ker se zadeva obeh. Meni je bilo super, da je moj stalno bil z mano in so še njemu kaj razložili. Verjamem pa da je v MB in Lj lahko drugače, čeprav se mi res zdi, da če rečeš, da želiš da gre s tabo, ti tega ne bodo odrekli.

Mihi, vse bo ok 😀 je že prav da si šla. Potem boš pomirjena.

Ja v Dravlja te kar gardo gledajo ce ni partnerja zraven..mojega enkrat ni blo je takoj vprasu zakaj partnerja ni hehe. Oo zelo dobro te razumem Jana…ker samo cakas kdaj bo kaj priteklo. Upam da nam je usem uspelo ki cakamo..poletni meseci so plodni pravijo ❤ …tja do oktobra bomo use srecke nosecke

Pikapolonica, iz tvojih ust v božja ušesa! 😃 Tebi je vse dr. Reš delal? Imaš kakšnega zamrznjenčka?
Res upam, da imava nosečniške znake in in ne znake prihajajoče menstruacije.

Ja use je on delal. Ne zal nobenega…pridelala sem samo 5 celic in on tega se je samo 1 oplodila..to so mi ustavili. Upajmo na najboljse ❤

Zdravo… Potrbujem vaso pomoc… Bila sm prvic v postopku. Pridelala samo en folikl ki pa ni ok. Drugace zmano naj bi bilo vse ok problem je pri partnerju. Kaj naj si mislm? Obupana…

Punce moje..najprej hvala za vse spodbudne besede,ampak jest res nism lih ok.. ves cas ampak res ves cas mam grozn obcutek v zelodcu,sploh ce kej pojem ne katastrofa..ce sm na miru je se kr,ce pa sm malo hodim po stanovanju,cutim res vsak korak..mi.kr zavibrira v zelodcu.. drugih simptomov sicer res nimam nobenih,ampak ta obcutek je pa ze resno neprijeten! Veseli me da vsaj v predelu jajcnikov skoraj ni tezav..hjoj..upam da mine do torka!
Ba_29 kaksen postopek pa sta imela? Zal mi je za slabo celico 🙁

Ba_29, razumem tvoj obup, a tako hitro ne gre vršti puške v koruzo. Če imata diagnozo “moška neplodnost”, potem je velika verjetnost, da se s tabo niso kaj dosti ukvarjali. Vsaj pri nama je bilo tako. Meni so naredili uz in krvne preiskave, pa še to sem imela občutek, da zgolj zaradi ljubega miru in mojih let. Ker ko je enkrat slab spermiogram, se takoj obesijo na to. To je najina izkušnja, čeprav sem ves čas opozarjala, da pa mož že ima enega otroka. In sem pač pričakovala, da bodo tudi mene vzeli pod drobnogled. Odkrili so tudi cisto, ki so jo ves čas ignorirali, ker baje ni nevarna. So pa jo omenjali veš čas do vključno puncjie. Ok, pol že vedo, kaj delajo.
Takoj so nama določili ICSI postopek in konec debate. K sreči sem pridelala 7 celic, od tega (samo) 3 zarodki. Prvič neuspešno, zdaj 6.teden grejem prvega pingvinčka. Tako da ne tako hitro obupati. Verjamem in stiskam pesti, da bo naslednjič uspešnejše🤗

imela sem kratek protokol z Bemfolo…
mihi22…res meni niso posvečali nič kaj več časa kot za UZ (ta naj bi bil ravno v času ovulacije in naj bi bilo vidnih veliko foliklov) in pa krvne preiskave ki pa so normalne. Imela pa sem tudi histeroskopijo zaradi manjše pregrade še preden so ugotovili da je problem pri partnerju. Najhuje je ko ti rečejo vi ste ok, mlada to bo šlo brez problemov potem pa šok. Nisem pričakovala da bo šlo v prvo ampak da bo tako porazen rezultat me je pa šokiralo.
Sedaj čakam kaj se odločijo na konziliju. Kakšne preiskave bi lahko še naredili? Ali bodo le spremenili terapijo?

Pikapolonica, midve sva potem imeli skoraj enako situacijo, le da sta se nama oplodili 2 celici. Je pa ravno tako dovolj samo 1 da uspe 😀
Borovnica, jaz še vedno mislim da potrebuješ le čas. Bi pa na tvojem mestu vseeno v ponedeljek poklicala, če te bo še vedno bolelo. Morda je tudi kaj s psiho povezano? Če te skrbi …
Ba-29, tudi meni je žal za samo 1 folikel. In seveda nikar ne obupaj. Mi je pa čudno, a te niso spremljali na UZ? Če so videli, da si slabo reagirala, bi ti podaljšali terapijo ali povečali dozo. Lahko so ti dali premajhno dozo hormonov. Možno je tudi da so ti popokali?
Jaz bi na tvojem mestu prosila, da zamenjajo terapijo, morda ti naredijo dolgi protokol. Je pa res kot pravi Mihi, če ugotovijo, da je problem spermiogram, nas sploh ne preiskujejo kaj veliko. Je bilo pri meni isto. Držim pesti, da bo naslednjič uspešno. Koliko si pa stara?

So spremljali 5 dan, 6 dan in 8 dan kateremu je sledila stopka. ves cas je biu samo 1. Ostalo drobni. 30 sem.

Jana so me danes nehale prsi bolet..tako da je menstruacijo sigurno cisto blizu…no in pa delala sem test, ki je pokazal negativno. Mogoce sem ga delala prekmalu, ampak mislim da ce bi se prijelo bi ze polazalo.

Ba_29 sigurno ti bodo v naslednjemu postopku prilagodili terapijo glede na ta rezultat. Pri 1. postopku ugibajo, ker ne vejo kako bomo reagirale. Sem sigurna da bo v drugo vse bolje. 😀

Borovnicaa mene je tud želodec tk k ti praviš in jajčnike sem mela tud povečane. Ko sva prišla ke sem jim povedala. Potem me je pregledala in se vseeno odločila da mi vstavi zarodek. Sicer se ne spomnim koliko časa me je še želodec matral mislim da ene 2 dni po prenosu potem se je nehalo. Glede na to da sem zanosila in se z želodcam ni poslabšalo celo sem mislila da s5 ni nič ker me je nehalo bolet. Jajčnike sem mela pa še ene 3m povečane sam ni blo prehudo mirkat sem mogla da nissm prehitro ustajala 🤔 upam da ti to kaj pomaga 😀 na tvojem mestu bi šla v torek tja povedala kaj te muči pa se potem odločite kaj je najbolje za vas.

Pikapolonica, prehitro si ga delala po mojem mnenju. Jaz mislim, da ni še nič izgubljeno in da so te prsi nehale boleti, ni nujno, da pomeni da prihaja menstruacija. Zdrži še par dni in ga ponovi. 😁 midve sva pred kratkim imele šele vgnezditev, če je bila. Še ni dovolj hormona za test.
Meni je mož rekel, da mi ne dovoli, da ga pred petkom delam, ker so tako rekli v Lj. Če pridem do petka. Imam pa od včeraj občutek v spodnjem delu trebuha kot da bo prišla menstruacija, prav podobno. Tako da tudi jaz ne upam nič preveč upat. Vita, Mihi, Taisha, ve ste imele kaj znakov? Mihi, zate se samo spomnim, da si pisala, da nimaš. No mogoče pa si jih imela, ko zdaj pogledaš nazaj.
Ba-26, se strinjam tudi jaz s pikapolonico. Sem tudi jaz brala, da na začetku raje dajejo manjše doze. Mi je res čudno, če si imela UZje, da niso kaj popravili. Morda pa ne smejo. Sem tudi jaz prepričana, da bo v drugo bolje.

New Report

Close