Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

Hvala, Kaja. Jaz sem začela krvavet 8. dan po transferju (tako, da, ko sem se obrisala, je bil papir krvav, na vložku pa ni bilo nič – zelo pogosto imam tako tudi pri normalni menstruaciji) , 9. in 10. dan je pa res kar lilo iz mene. Tako, da sem jaz začela štet kar ta 8. dan po transferju za 1. dan cikla. Ker vmes tudi krvavitev ni prenehala ampak je postajala vse bolj močna, potem se je pa spet začela umirjat.

Clementina – s to številko se prijaviš na IVF oddelku (jaz sem se kar preko e-maila), poveš kdaj si imela nazadnje menstruacijo ter na koliko dni jo imaš, pa dobiš datum, ko prideta oba si ogledat prostore, vse ti razložijo in pokažejo kako si daješ injekcije, naročijo ti zdravila (injekcije) . Potem se pa prvi ali drugi dan menstruacije oglasiš pri njih, da dobiš injekcije in datum za 1. UZ. Vsaj tako sem imela jaz pri kratkem protokolu.

Kate, meni se je po prvem postopku vse zbrkalo. Prvo menstruacijo sem dobila 8. dan po transferju. Drugo na 44 dan cikla in tretjo na 56 dan! Ponavadi imam 30-34 dni dolge cikle. Ampak sedaj v drugem postopku je uspelo, tako da upam, da 👹 ne bo vsaj še dobro leto 😁🤞

Da spet vprašam 😊 Ali mogoče katera ve, ali lahko gredo partnerji zraven na prvi oz potrditveni pregled nosečnosti v MB?

Hvala Allstar za odgovor. Joj, jaz upam, da pri meni ne bo tako zamujala, ker bi želela it po zamrznjenčka še v juliju, ker greva konec julija na dopust.

Sem dobila končno po pošti še izvide – beta 3222
Zdej me je pa kr špiknlo če bom res dvojčke dobila :0 čeprav ne vem če ma to sploh kaj veze z višino bete, sam meni je prvo to prišlo na misel

Mihi kako si ti kaj, se je začelo kaj dogajat? Pri meni so se stvari malo umirile, ali pa se jaz več tolko ne ukvarjam s tem, kdo bi vedel hehe. Ko v tistih dneh ko obupano iščeš najmanjši znak res vsega boga čutiš haha

Vita, zdej si pa se meni dala misliti… 😁😁 a mislis da je beta pokazatelj tega?

Na kateri dan si imela taksno vrednost? Jaz sem imela na 15. dan vec kot 3.500, kar se mi zdi kar veliko, glede na to, kako imajo ostale. Se pa ne spoznam na te stvari, meni so sestre samo rekle, da je vrednost super in da kaze lepo nosecnost. Koliko zarodkov pa so ti vstavili? Meni samo enega.

Taisha ja isto 15 dan.
Mah ne vem jst pojma nimam, nisem niti vedela prej kakšne naj bi bile vrednosti. Čisto možno da nima nobene veze… samo meni so 2 vstavili pa pol skoz razmišljam kaj me čaka na UZ

Vita ja, to ti pa cisto verjamem 😊😊. Mogoce sta se ti pa res oba prijela in bos imela dvojcke 🤗🤗.

Bomo videli na UZ, jaz ze komaj cakam, imam pregled 24. 6. So me pa ze zacele matrati slabosti. Ampak kr naj bodo, vsaj vem, da se nekaj dogaja. 😏😏

Punce..se vam malo javim..danes sem imela punkcijo, dobili so 11 celic..mislim da je to kr ok..da se le se kej oplodi 🙂
Mi je pa trenutno kr slabo (sem imela splosno anastezijo), mal me spika po jajcnikih, drgac pa res fuuul pijem in lih de sm sla kej lulat.. to me edino mal skrbi.
Je imela katera tut take tezave? Kolk casa po punkciji se je priblizno umirilo?

Borovnicaa, čestitam! Tudi pri meni je bilo 11 celic, in ravno tako me je špikalo po jajčnikih, pa krče sem imela malo v maternici. Drugače pa – slabo mi je bilo čisto enako kot cel čas, ko sem si dajala injekcije, tako da tega nisem niti pripisovala toliko narkozi. Do večera se mi je slabost čisto umirila, bolelo me je še par dni, pa krvavela sem tudi menda dan in pol. Sem pa res ves čas preležala, sploh na dan punkcije so mi zabičali, da moram preležat, edino do wc-ja sem smela it in nazaj na kavč. Pa tako ali tako drugega ne bi takrat počela, ker me je precej bolelo.
Glede pitja in lulanja – spremljaj kaj se ti dogaja do večera, pa stehtaj se danes, pa jutri in, če bi dosti pila, pa ne šla na wc, pa da se ti teža dviguje, moraš it nazaj k njim ali pa na urgenco, da preverijo kaj je narobe. Samo, po moje boš do večera že O.K. Samo počivaj, pa se umiri. 😀

Kate,zanimivo..imava prau podoben primer torej 🙂 jes sm lulat zdej sla se enkrat..ciist rumeno. Zgleda da sem res ful dehidrirana.
Kate,koliko pa sta imela na koncu zamrznjenckov? Pa kako si se pocutila po transferju? Si zdej ze normalno v sluzbi?
Hvala za vse odgovore..

Borovnicaa, pri nama se jih je od 10ih zrelih celic oplodilo 5, 2 od teh sta se normalno razvijali, enega so mi vszavili in 1 je zamrznjen. Po transferju sem tisti prvi dan res preležala, pa mičkeno sem krvavela, drugače sem se pa počutila čisto normalno. Včasih me je malo zašpikalo v jajčnikih, pa malo krčev v maternici, pa precej boleča in otekla prsa sem imela še 7. dan po transferju, no 8. dan pa nobenih bolečin v prsih in začela sem krvavet. Glede službe pa – trenutno jo iščem, drugače pa so mi svetovali vsaj 3 dni bolniške po transferju.

Pozdravljene!
Evo mene nazaj… Sem se mogla malo umakniti, ker mi glava nagaja😣 toliko nekega straha je prišlo naenkrat od nekod, da me je čist sesulo. Ampak danes je že boljše. Očitno imam nekje v sebi še zmeraj sestrino “grozljivko”, ko se je vse končalo pri nuhalni… Nikoli pojasnjena huda deformacija ploda, ki je nastala med 9. in 12. tednom. Zato me to čakanje še toliko bolj ubija…

Vita in Taisha111, čudovita beta. 🤗 Če mene vprašata, imata obe 2😁 tudi pri enem vstavljenem se v teh postopkih rade zgodijo delitve. 😉
Jaz grem zdaj iz čiste radovednosti in da se malo pomirim na še enega krvnega. Da vidim, kaj se je zgodilo od ponedeljka do danes. Ker znakov ni še vedno od nikoder. Samo okuse mi je razturalo na polno🤦‍♀️ nič sladkega, samo grenko, kislo in hudo (pir, tonik, čebula, česen 😂😂😂) malo me že skrbi, ko si ob osmih zjutraj pir odprem😂😂 brezalkoholni, seveda😁

Allstar, očitno ne bova izvedeli nič o prvem uz. Mail pošlji sestri in vprašaj, bo najbolj ziher.

Aja, pa še to, Vita: zakaj pa si se že naročila k svoji ginekologinji? 🤔 Kako je glede tega jaz nimam pojma. Vem samo, da te po prvem uz potem predajo k osebnem ginekologu. 🙄

Mihi, jaz sem se tudi že naročila k osebni ginekologinji, 2 tedna po pregledu v MB 😊.

Ma moj bo šel kar zraven, pa upam, da ga ne vržejo ven 😊.

Jaz sem bila 1 dan po transferju doma, ker je bila ravno nedelja, od ponedeljka naprej pa normalno v službi. Mene ni bolelo nič, tudi krvavela nisem. Če pa vas karkoli muči, je pa res boljše da ste doma.

Vita in Taisha, super za zelo visoko beto 😎 Vita držim pesti, da sta se oba prijela. Kdaj pa imaš ti UZ?
Borovnica, super za opravljeno punkcijo, zdaj pa kar počivaj. Upam, da zdaj lulaš že normalno. Kdaj pa ti sporočijo za transfer? V Dravljah smo že na punkciji izvedeli kdaj bo.
Mihi, to je čisto normalno, da te je strah. Sem prepričana, da bo na koncu vse ok.
Jaz sem danes 1 teden po transferju 2 dni starega zarodka in me počasi že precej skrbi. En trenutek sem optimistična, naslednjega se pripravljam na 2. postopek. Čutim ne pa nič, se tolažim, da je še prehitro, da bi kaj čutila, sem imela najbrž šele vgnezditev, če sem jo imela.

Jaz sicer pojma nimam kako je v MB. A načeloma na vseh UZjih in pregledih dovolijo, da je mož zraven. Tudi ne vem kako ste imele ve pri postopku, a moj je bil zraven pri punkciji, transferju in vseh ultrazvokih. Tako da ven ga zagotovo ne bodo vrgli, saj se tudi njega zadeva 😎

Mihi, vem da je lahko rečt, ampak ne obremenjuj se preveč… sigurno bo vse v redu.
Kako nimaš znakov, vse tole okol hrane je zeloooo očiten znak 😀
Itak so pa nosečnosti zelo različne, enim je skoz slabo in se jim svašta dogaja, druge pa komi da vejo da so noseče…
Ne vem, ko sem klicala za rezultate krvnega, mi je sestra rekla naj se kar naročim pri osebnem G. Ponavadi je praksa pri G da naročajo na prvi pregled okoli 10. tedna…

Jana bomo videli kaj bo… če sta 2 bo kar mali šok, ker 2 mam že doma :0 jah dolgčas res ne bo 🙂
UZ v Lj imam 1.julija, do takrat bom še živela v nevednosti…

Zdravo. Zanima me tiste ki ste jemale tablete Lydnette. Sedaj proti koncu jemanja se mi pojavla tak nezno rdec izcedek kaj to pomeni da morem vzet 2 tabletki? Hvalaa..

Jana112233 jaz sem 8. dan po tranaferju 2 dni starega zarodka in tudi niham iz negativnega k pozitivnemu. Vceraj in danea zjutraj sem imela rahle krce kot pred menstruacijo, 2 dni me boli ze glava in imam kar napihnjen trebuh. Skrbi me da se pripravljan na menstruacijo. Pri teh postopkih je najbolj grozno ker samo cakas in cakas. Srecno vsem ❤

Jap, lulat sem začela normalno včerej popoldne, ubistvu prou fuul velikrat moram na wc.. zgleda da se zdej šele praznim za vse nazaj.. 🙂
Je pa občutek v jajčnikih mal boljši, me pa boli v zgornjem delu trebuha, okrog želodca.. a slučajno katera ve kaj bi lahko blo to? Se vagam pa nism nič pridobila..
Jana, sem že včeraj zvedla da imam transfer v torek, sam če me bo še bolelo nevem če bi se odločila za transfer, ker se bojim da se sicer stanje še poslabša?
Uff lepo..vidim da bomo imel nekej dvojčkov.. hehe 🙂

Borovnicaa, super, da je lulanje boljše. A veš, da zdaj, ko si omenila to, da sem se spomnila, da je tudi mene bolelo malo pod želodcem. Pa pojma nimam zakaj. Zdaj ne boli več nič.
Zakaj te je strah transferja? Zaradi te bolečine ob želodcu? Pa vprašaj na kliniko, če vedo kaj bi to bilo. Glede na to, da pa zdaj normalno lulaš in da ne pridobivaš na teži (pa tudi da ti niso spunktirali res full veliko celic), po moje ne gre za hiperco. Če te je pa strah, pa vprašaj. Ker, če je le mogoče, pojdi na transfer, ker, kolikor se mi zdi iz prebranega, se sveži zarodki raje “primejo” – lahko, da se motim, samo tak občutek sem dobila, ko sem malo prebirala o tem.

New Report

Close