Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

Ooo..iskrene čestitke vsem srečkam! 🙂
Vita..a ti nisi imela nobenih večjih težav pol po transferju glede na veliko število celic?
Kako pa ste se počutile po stop injekciji? Kakšni stranski učinki al nič posebnega?
A se po transferju sicer priporoča bolniška al lahko greš brez težav delat?
Pa še to..kako ste kaj s fizično aktivnostjo med celim postopkom? Sama sem sicer kr fizično aktivna in me zanima kolk časa naj raje še mal pazim..

Hvala vsem za odgovore 🙂

Borovnicaa jaz seem imela 25 celic in je sestra rekla kao da ce jih je vec kot 24 ne delajo prenosa. Narocili so me 5 dan po punciji malo sem bila napihnjena in se zelodec me je neki matrou. Ker se jih je oplodilo samo 5 pa še to ni bilo nobene blatociste in ker prejšnji postopek ni uspel se je G odločila da mi vseeno vtavi en zarodek in evo sem v 17tem tednu 😀 imam pa še enega zamrznjenčka. Sem mela pa 2m zelo povečane jajcnike tk da sem se mogla kar mirket. Verjetno se potem odločijo glede na tvoje počutje in kvaliteto in število zarodkv 🤔

Borovnica ne, nobenih težav. Sem bila pa kar napihnjena, to ja, sam ni blo zdaj ne vem kaj moteče. Pač kot da si noseča 3 mesece hehe 🤷
Mogoče je odvisno tudi od tega kakšno dozo hormonov imaš. Jaz sem tako odreagirala na minimalno dozo.

Čestitke vsem pluskom, tile meseci so pa res uspešni!!! 👏👏👏👏 Kar tako naprej punce 😊

Cestitke vsem novim noseckam 👏.Se vas je kar nabralo ☺.

Čestitke vsem nosečkam!
Sama sem v soboto, kljub menstruaciji, naredila Clearblue test, kot so mi svetovale na ivf oddelku, pa je bil konkreten minus. Ampak, je bilo že pričakovano. Po novo napotnico lahko pridem šele 27.6., kar bo, če bi bil zdaj moj prvi cikel po transferju spet normalen, tik pred mojo naslednjo menstruacijo. A mi zna katera povedat kako poteka pot do zamrznjenčka v LJ? Vem, da rabim novo napotnico od ginekologa, ki vodi moj postopek, dalje pa sem v temi… Predvidevam, da se naročiš na ivf oddelku, potem pa kaj – imaš ultrazvoke,…? Jemlješ kakšna zdravila? Hvala za odgovore.
Borovnica – jaz sem imela splošno narkozo v LJ, pa bi se še enkrat določila enako. Bila sem full bolj pomirjena, ker sem vedela, da ne bo bolečin, narkoza je tudi res kratka – sem se zbudila nekje v roku pol urce, bolečine nisem čutila, dokler se nisem premaknila, pa sem odležala ta ene 2 uri, in sem lahko šla domov. Spunktirali so mi pa 11 celic. Glede stopke pa – zame ni bila nič drugačna kot prejšnje injekcije, že prej sem zgledala, kot bi bila 4 mesece noseča – čisto napihnjen trebuh, tako da nobenih kavbojk nisem več uspela zapret. Pa ves čas dajanja injekcij mi je bilo slabo – ves čas. Po parih dneh po injekcijah, pa je napihnjenost izginila, slabost pa tudi.

Aja, pa še to – a ste po neuspelem transferju imele naslednji cikel normalen, ali se vam je zaradi teh hormonov kaj sfrčkalo?

Čestitke vsem 💜 tako jaz pa v petek po zamrznječke. Kate jaz nisem v LJ, jem pa estrofem, 12 dan je bila sluznica 7,9 mm v petek 16 dan imam prenos če seveda preživijo odmrzovanje…

Ooh Kate žal mi je za minus 🙁 držim pesti, da uspe z zamrznjenčki! 🙂
Sicer sem pa tudi jaz kr pomirjena, ker bom imela splošno. SEm pa mislila da vedno spunktirajo vse celice?
Kako ste bile pa kaj z bolniško po punkciji in transferju? Po punkciji ste najbrž koristile ker se je treba odpočit ane.. 🙂
Kdaj pa naj bi se sicer pokazal prvi znaki hiperstimulacije?

Rožica in Kate žal mi je za minus … 😔

Vita, super za hcg in držim pesti, da sta 2 🙂

Borovnica, jaz sem bila po stopki še bolj napihnjena kot sicer in po punkciji po mojem mnenju nujno potrebuješ vsaj 2 dni bolniške, raje 3. Je prav, da si telo odpočije in da se rane zacelijo.

Hvala Kaja. Uh, lepo se ti sluznica debeli. Pri meni je bila na zadnjem UZ pred stopko samo 7 mm. 😔 Upam, da bo naslednjič boljše. In, seveda bodo preživeli odmrzovanje, a ne? 😉 Držim pesti! Kolikokrat ti pa delajo pri zamrznjenčkih UZ – a spremljajo v dnevnih zamikih kdaj bo ovulacija in kakšna je debelina sluznice, potem se pa odločijo kdaj bo primeren čas za transfer?
Borovnica, hvala. 😊 Bil je pač prvi neuspeli postopek. Kaj čmo, gremo dalje z zamrznjenčkom. Na žalost je samo eden ostal, čeprav sva pričakovala še vsaj 3…res sva bila razočarana, ko sva prejela pošto, kjer je pisalo, da je samo 1. Glede punkcije – vedno ti spunktirajo vse dovolj velike folikle, in ti že isti dan povedo koliko celic je bilo v njih, ostalo izveš pa tik pred transferjem (koliko je bilo zrelih, koliko se jih je oplodilo, koliko se jih je potem normalno razvijalo in koliko jih še čakajo, če se bodo normalno razvijali, da jih dajo zamrznit, koliko je zamrznjenčkov izveš pa čez kakih 10 dni po pošti). Glede bolniške po transferju se pa strinjam z Jano112233 – res si je vzemi vsaj 3 dni. Aja, pa hvala tudi tebi, Jana112233 😊 Držim pesti tudi zate!

Kate, imam še eno najbrž neumno vprašanje. A v enem foliklu je samo ena celica al jih je lahko več?
Drgač za bolniško po punkciji računam itak nekaj dni ja. Po transferju, pa najbrž ni potrebno, saj naj bi se smatrala kot vsaka nosečnost ane?
Glede sluznice za zamrznjenče pa naj bi bilo od 6 do 10mm čist ook 🙂 Vsak tako sem brala Pušenjaka..

Kate, jaz ti lahko na kratko opišem kako gre z zamrznjenčki v LJ:
ko dobiš napotnico greš kar na oddelek v pisarno za naročanje (tam pred čakalnico za UZ), kjer te vpišejo. Potem pa ko dobiš M pokličeš in te naročijo na UZ. Ponavadi je to 12. dan po prvem dnevu M. Na UZ pa ti dajo nadaljna navodila.
Jaz sem imela zdaj 4x prenos zamrznjenčkov, vsakič sem šla samo na en UZ, potem pa so me kar naročili čez 5 dni na transfer.
Sem pa imela jaz postopek z estrofemom ker imam dolge cikluse, mogoče če je čisto v naravnem ciklu kaj dlje traja. Ampak kolikor vem, greš na 1, max 2 UZ-ja in potem kar na transfer.
Gre kar hitro v primerjavi z drugimi postopki 🙂

Uglavnem srečno! 🙂

Aja poslušte to…
kličem jaz danes k svoji ginek. da se naročim na prvi pregled. In me vpraša sestra če bom obdržala otroka… mislim wtf no, kako vprašanje.

Borovnica, pri foliklih je tako, lahko, da jih je nekaj praznih, največkrat je notri 1 celica, zgodi se pa tudi, da sta 2 v enem foliklu. Potem je pa spet odvisno koliko od teh celic jih je zrelih, saj so le te primerne za oploditev. In hvala za podatek o debelini sluznice; sama sem nekje brala, da bi naj bilo od 7 – 12 mm O.K., samo boljše je malo več, torej okoli 10 mm. Tako da sem bila kar malo prestrašena, ko mi je rekel na zadnjem UZ takole: “Ja več kot 7 mm res ne morem rečt.” 😔 No, upam, da bo naslednjič boljše.
Vita03, najlepša hvala za odgovor! 😀 Torej zgleda da nič ne izgubim, četudi grem šele 27.6. po napotnico za zamrznjenčka, glede na to, da jih moraš na ivf oddelek poklicat, ko dobiš menstruacijo. Jaz bi jo naj dobila 4 dni po tem, ko dobim napotnico. Super! 😀 A te lahko še to vprašam, glede na to, da si že dostikrat dala to čez – a si imela takoj prvi cikel po neuspelem transferju čisto normalen ali se ti je kaj pofrčkalo? Npr. a si lahko štela dan, ko si začela krvavet po transderju kot 1. dan naslednjega cikla in si dobila menstruacijo potem nekje na tisti dan, kot bi jo normalno pričakovala ali ni bilo tako? Hvala ti, in oprosti, da morim s takimi vprašanji, samo prvič sem v tem, pa imam kup vprašanj.
Glede odgovora sestre pa ne razumem – a je to izjavila sestra na ivf oddelku ali kako?

Kate, sem prej pozabila napisati, da bo ta zamrznjenček zagotovo srečko 😀 jaz sem tudi upala, da bova imela kakšnega, ampak mislim da v ICSI postopku pride redko do kakšnega in raje nisva tvegala, ker je bila majhna možnost, da bi nama 1 preživel.
A ve ste vse imele IVF, ali katera ICSI?
Borovnica, pomoje je dobro da tudi po transferju vsaj 2 dni bolj sproščeno preživiš. Potem pa se sama odloči glede na službo ipd.

Vita, ne morem verjeti, da ti je to rekla … popolnoma nestrokovno od sestre in prav neprimerno. Bi lahko zanalašč kaj zbadljivega rekla nazaj, da bi mogoče sama ugotovila, da je bilo neprimerno kar je rekla.

Jana112233, midva imava ICSI postopek zaradi poraznega spermiograma. In ravno zato je običajno več možnosti, da kateri ostane. Vsaj tako se mi zdi. Pri nama sta bila 2 lepa, ki so mi jih nameravali vstavit (zaradi 2 operacij na maternici so se potem odločili za samo 1, tistega drugega lepega so pa zamrznili), pa še za 3 so rekli, da čakajo kako bo z njimi. No, in izkazalo se je, da je zamrznjen samo tisti 1, ostali 3 pa očitno niso rasli kot so želeli. Tako, da imava 1 zamrznjenčka v tem 1. postopku ICSI.

Kate, ja jaz sem imela menstruacijo po neuspešnem postopku z zamrznjenčki vedno normalno (prišla je ponavadi kak dan dva po krvnem testu).
S svežimi zarodki je blo pa uspešno in sem bila pač noseča 😊 nobene menstruacije hehe

Ne, to sem k svoji osebni ginekologinji klicala da se naročim na prvi pregled pač za nosečnost. In mi sestra to izjavi. Ja saj vem da bi ji morala kaj nazaj povedat, ampak me je tako presenetilo to vprašanje, da sem ostala brez besed.

Hvala, Vita03. In, čestitke! 😀
Ja, pri meni je malo drugače, saj sem dobila menstruacijo 8. dan po transferju 5 dnevnih zarodkov (3.6.), in ta je bila kar malo dolga – 9 dni. Zdaj pa ne vem kaj pričakovati – da bo prišla naslednja menstruacija nekje na 28. – 29. dan (torej 30.6. oz. 1.7.), tako kot običajno pride pri meni, ali je celo možno, da je ne bom dobila ta mesec ker bi bila kakšna zbrka zaradi injekcij, ki sem si jih dajala v postopku? A ste tiste, ki vam transfer nekajdnevnih svežih zarodkov ni uspel imele naslednjo menstruacijo in če ja, ali je ta prišla na približno tisti datum kot naj bi? Hvala vam iz ❤️

Zdravo,
Prosim za pomoč.
Opravila sem konzilij v Ljubljani in dobila zaporedno številko.
A ki lahko nekdo razloži kako zdej poteka naprej?
Hvala vsem puncam in veliko plusov želim☺️

Kate jaz sem tudi krvavela že pred testom. Potem ko sem 13 dan naredila test in je bil negativen sem prenehala z Estimo. Naslednji dan po prenehanju sem zelo močno krvavela (bolj kot med M) in sem ta dan štela kot 1 dan M 🙂

New Report

Close