IVF/ICSI/IUI 2019
Prva bitka je dobljena 😊, pridelala sem kar nekaj foliklov. V torek me caka punkcija, ce boli ali ne raje ne bom sprasevala, ker je to verjetno pri vsaki posameznici drugace. Ali se je katera kaj posebaj pripravila? Se pri Resu ki ne daje nic proti bolecinam, ali je katera vseeno vzela prej kaksen analgetik?
Za punkcijo se ne rabiš posebej pripravljati, na tistem listu itak vse piše. Verjetno je res fajn, da nisi preveč zaprta, ampak pri meni ponavadi živci poskrbijo, da ne pride do tega 😁 proti bolečinam nisem vzela nič. Ni bilo tako hudo, je zelo neprijetno, ampak je res hitro konec. Prvič je bilo huje, ker nisem vedela, kaj pričakovati, drugič je bilo pa mnogo lažje, predvsem psihično. Zaupaj Rešu, res obvlada, bil je zelo prijazen, pred vsakim vbodom me je vprašal, če sem pripravljena. Saj bo šlo 😊
Živjo punce,
vas prebiram že od začetka, sočustvujem/veselim z vami.
Zdaj sem sama pred dilemo in mi boste ve znale najbolj svetovat: 16.5. sem imela transfer 2 blastocist (5 dan). Že v petek bi morala iti na krvni test, vendar sem zaradi določenih obveznosti prestavila na ponedeljek (jutri). Doma sem naredila že 2 testa, oba negativna. Bi ve vseeno šle jutri na krvni test? Hvala za odg.
Sopi, dobrodošla 😊 jaz sem šla na test kljub krvavitvi. So mi tako svetovali. Tako da le pojdi, ker edino krvni test je 100%. Morda pa le je… 🙏
Se je katera med postopki in nosečnostjo mučila z migrenami??? 😬
Zaradi njih so mi določili kratek protokol pred punkcijo. Takrat sem mesec preživela brez bolečin. Danes (6dni po etz) pa sem se zbudila z migreno na kvadrat 😢 cel dan se že borim z bruhanjem in vsem, kar sodi k migreni. Vzamem lahko samo lekadol🙄 ni šans, da prime, tudi eterično olje danes ne deluje. Ima katera kaj izkušenj s tem???
Mihi, jaz imam tudi tezave z migrenami. Sem pa imela po transferju isto tezave, vsak dan glavoboli, vendar ne tako hudo, kot sama opisujes. Ampak je vsak dan mi boljse. Cim vec pocivaj, lezi in bodi v temnem prostoru, bo boljse. Pa veliko vode!!
Sopi, nimam izkusenj, ampak tudi jaz mislim, da kr pojdi na test in bos tako mirna. Nisem pa tocno razumela, ali si dobila M ali ne?
Kako ste kaj ostale punce?
Jaz sem danes 12. dan, v sredo imam odvzem krvi. Sem se odlocila, da ne bom delala testa, bo v sredo pac presenecenje ☺. Sicer pa sem se vedno ful napeta v trebuh, prsa velika in boleca (noben modrcek mi ni vec prav), napeti jajcniki, jih prav cutim, ko se npr. na hitro vstanem ter obcasno kaksna bolecina, kot da bi me nekdo z injekcijo spikal skozi trebuh ali noznico. Ne vem, veliko teh znakov, za katere pa ne vem, kaj pomenijo, ker je to moj prvi postopek. 😁😁
Sopi, jutri stiskamo pesti zate🤗
Vita, kako si kaj z “znaki”?? Jaz še jih kar iščem. 🙄 Ful me mika test počasi… pa ne upam.
Vsem, ki preživite punkcijo brez narkoze, se klanjam. Jaz sem bila tudi dovolj pogumna za to, pa me je zdravnica tako prestrašila, da sem pristala na narkozo. V Mariboru jo kar forsirajo. Ne toliko zaradi nas, ampak zaradi lažjega dela zdravnikov. Tako so meni razložili.
Taisha, na kateri kliniki si ti? Tudi jaz imam krvnega v sredo 😉.
Sem pa naredila še en test včeraj, CB digital in mi je pokazal 2-3 tedne 🤗.
12, 13 dan po stop injekciji lahko naredite test brez problema, ker so hormoni od stopke že iz telesa in ni več lažno pozitivnih 😉. Torej 5,6 dan po prenosu 5 dnevnega zarodka.Če pa je več kot en teden po transferju pa še toliko boljše.
Nazadnje sem dobila zelo močno M, navkljub jemanju Crinone gela, tako da ni nujno da progesteron zavira prihod M.
Pikapoka9, tako pravijo, da je veliko več možnosti, če greš takoj. Saj delaš doma ovulacijske teste a ne? In ko je pozitiven pokličeš. Tako da če nisi 100% glede prvega dne menstruacije, po mojem nič za to.
Držim pesti za čimveč pluskov 🤞🤞🤞
Mihi, upam da so tvoje migrene kaj popustile?
Pri meni kaj pa vem, nihanje iz ene skrajnosti v drugo… ko že čisto obupam ker se mi zdi da se spet nič ne dogaja. Potem pa se mi zazdi da tokrat pa le je nekaj… podaj me tišči oz. neki taki čudni občutki, vsake tolko občutljive prsi, tud špikne ma kdaj not. Pa pote spet si mislim da itak sem tok sfokusirana na vse skupaj da si najbrž 99% vsega napol domišljam.
O testu še nisem niti razmišljat začela, a ni to res prezgodaj? Allstar pravi 5 dan po transferju, jaz pa vem da sem vedno delala šele 9-10 dan… pa v zadnjem postopku sem naredila 9.dan in je pokazalo blago črtico, na koncu je bil pa krvni negativen. Tko da mi res ni blo nič jasno, sploh ker so postopki z zamrznjenčki in ne more bit vpliva stopke… a lahko estrofem in estima tudi kaj vplivata? jaz res ne poznam teh zadev…
Allstar, jaz sem v Ljubljani, kaj pa ti? ☺☺ Ti ze imas lepe novicke, tak da bo zate sreda se bolj vesela, ker se bo nosecnost potrdila. 😊
Saj vem, da bi mi test pokazal ze realen rezultat, ampak ne vem, zakaj nocem narediti, verjetno zaradi strahu. Rajsi si pustim upanje do srede. Trenutno stejem izostanek M za dober znak + vsi ostali znaki. Ali pa ce bi se prej pripravila, ne vem…🤔 Sicer pa moram danes poklicati sestre zaradi zdravil, ker mi jih je zmanjkalo in vprasanje, ce mi ne bodo kaksen test predlagale, da mi ne pisejo zastonj zdravila.
Pozdravček še od mene.
Za vse, ki se vam ni izšlo kot bi želele, vam pošiljam objemčke; res mi je žal. Samo, ne obupajte – enkrat bo. 🤗🤗🤗
Za vse, ki ste zagledale pluske – čestitam iz ❤️! 😀
Sama sem trenutno vstopila v teden, ki me ga je bilo že od začetka najbolj strah, saj se mi zdi res odločilen – ali se bo vlilo, ali bom dočakala svoj plusek. Danes sem 8. dan po ET (5 dnevega zarodka). Še včeraj so me noro bolele prsi in prav otekle so bile, danes pa je bolečina skoraj povsem izginila, le malo bolj polne so še. Pa izcedek mi je skoraj popolnoma izginil, kar se mi običajno dogaja par dni preden dobim menstruacijo. Tako, da me danes kar malo dol vleče. Za pozitivno si štejem le to, da zaenkrat še nisem dobila roza ali krvavkastega izcedka. Včeraj sem tudi za foro naredila test, pa je bil negativen. Če ne bo nobene spremembe, ga ponovim v četrtek (krvnega bi naj imela 10.6.).
Držite se, punce! Res sreča, da imamo ena drugo! 😀
Sem se vseeno odlocila za mesec pavze.Sem imela v prejsnjem postopku z etz ene tablete in ker nimam dolocene terapije za ta postopek, sem se odlocila, da pocakam.Fizicno bi ze slo, psihicno moram pa se marsikaj predelat.
Kate drzim pesti, da bo vseeno plusek.Vem pa tocno kako se pocutis, sem bila nekaj dni nazaj na istem. Drzi se.
Hvala, Pikapoka. 😊
Trenutno se držim, poskušam čim bolj odmislit, samo ne gre ravno. Zdaj res počivam na kavču, vmes sem šla še enkrat na wc, pa je bil izcedek rjavkaste barve, ne več krvav. Upam, da se bo tole ustavilo in da bo na koncu res plusek. 🙏
Pikapoka, res, najboljše da se odločiš tako kot čutiš da je zate prav. Držim pesti, da naslednjič zagledaš +
ooo dosti vas je, ki čakate na krvnega.. vso srečo..
jaz sem vedno naredila test 9 dan doma, po ET blastociste.. vedno je pokazalo realno..
ne ozirajte se na znakce.. zdaj zadnjič, ko je bil plus me niso bolele prsi niti malo.. edini znak je bil, da me je križ bolel za znoret na dan, ko bi morala dobit menstruacijo..
jaz sem vedno naredila testt prej, ker sem želela vedet kaj me čaka.. drugače sem vedno še pred testom dobila menstruacijo in nisem šla potem na krvnega..
Vita, danes sem že med živimi… Je vedno isto… Migrenski napad, drugi dan spusti in ostane samo še slabost, tretji dan pa sem že kot nova😁
Drugače pa nič od nič… Ravna ko deska, nobenega zbadanja nikjer. Edino čuden občutek v želodcu in kislina. Pa še to menda od migrene. ☹️ Me kar meče razpoloženje… In glede na to, da bi mogla počasi že čutiti prihod menstruacije in tudi tega ni, sem še samo bolj zmedena.
Allstar 🤗🤗💕
Kate, ne še obupati… Držim pesti tudi za tebe🤗