IVF/ICSI/IUI 2019
Pozdravljene ‘sotrpinke’ 😀
Sem nova v teh postipkih pa mi se ni vse jasno. Aprila sem imela prvi pregled na kliniki v LJ, kjer mi je dr. rekla naj s partnerjem malo razmisliva ali bi sla najprej parkrat na inseminacino ali kar takoj v postopek.
Pa me kot prvo zanima, v koliksnem casu se potem to odvije vse skupaj. Drug teddn imam sedaj 2. pregled, vmes sem sla 2x dat kri. Kaksno je vase mnenje? Je rekla dr. da je inseminacija samo 10% uspesna, da bi sla mogoce kar takoj v postopek. Nekje sem zasledila, da na kliniki ne delajo med poletjem…kdaj bi potem po vasih izkusnjah prisla na vrsto?
Najlepsa vam hvala in vsem veliko uspehov v postopkih in pri zanositvi😊
Uf, moja izkusnja je popolnoma drugacna.
Na prvi pregled (maj 2018) sem prinesla zraven vse izvide, preiskave sva s partnerjem naredila samoplacnisko, da stvar pospesiva. Vse izvide so upostevali. Dobila sem napotnico za THL in hidroskopijo, izvedeno avgusta 2018 v narkozi, da bi lahko istocasno naredili laparoskopijo, ce bi bilo potrebno. Takrat so odstranili tudi manjso pregrado.
V septembru 2018 sem ze zacela z hormoni za IUI. Po treh neuspelih poskusih sem dobila posvet za IVF, ki bi ga naj startala marca/aprila 2019. Na veliko sreco je uspela vmes spontana zanositev, zato na postopek dalje nisem sla.
Res je, da je na vsakem posvetu/ultrazvoku/IUI bil drugi zdravnik, ampak nikoli nisem imela obcutka, da bi bili nestrokovni ali neprijazni. Za narocitev sem se dogovarjala kar preko elektronske poste, na odgovor nikoli nisem cakala vec kot par ur.
Moram priznat, da sem veliko nastudirala sicer sama in da mogoce tudi zato nisem potrebovala ali pricakovala veliko informacij ali razlage z njihove strani.. tako da sem jim lahko za vse le hvalezna.
Hm zanimivo branje tole o različnih klinikah…
Jaz sem v te vode zašla pred 5 leti, naročila sem se v Lj. Je bila čisto spontana odločitev, brez kakršnihkoli predhodnih informacij. Šele potem ko sem bila že v postopku sem začela brat raznorazne forume. Takrat je bila izrazito večina proti Lj, Mb so pa na veliko hvalili.
Jaz iskreno povedano sem imela dobro izkušnjo. Moja dr. je Jančarjeva in je res zelooo prijazna, vse mi je lepo razložila. Potem sam postopek je šlo res vse po tekočem traku, ampak mene to ni tako motilo kot ostale očitno.
Najbrž pa je res malo posledica vseh teh informacij trenutno stanje. Velik naval v Mb in zaradi tega večje gužve in hitrejša manj osebna obravnava. V Ljubljani pa opažam da so sestre ekstra prijazne (včasih skor mal preveč hehe). Sem dobila občutek kot da hočejo popravit ta slab vtis, ki se je širil po forumih.
Včeraj sem imela punkcijo foliklov, in sicer sem se odločila za narkozo, saj sem imela slabo izkušnjo pol leta prej z analgo sedacijo pri histeroskopiji polipa v maternici. In, iskreno, bi se še enkrat odločila enako. Tako sem bila veliko bolj mirna, vse je potekalo bp in zbujena sem bila v roku pol urce od začetka aplikacije narkoze. Počutila sem se čisto o.k., razen bolečin v spodnjem delu trebuha, ki bi jih imela pa tako ali tako zaradi posega. V glavnem, vse kar sem zvedela je, da so dobili 11 celic, zdaj pa čakam na nedeljo, ko bi naj bil transfer. Drugače pa sem včeraj res cel dan preležala, kot so mi sestre zabičale 😀, pa se je do večera krvavitev umirila, pa tudi bolečine so malo popustile. Danes sem pa že skoraj brez bolečin, celo krajši lahek sprehod sem si privoščila. 😀
Sestre na tem oddelku so res super prijazne, prijetne, vzamejo si čas, da ti vse razložijo, da se končno počutiš kot človek/par in ne samo številka na kartonu. Res so pravo olajšanje v primerjavi s prvimi vtisi ob sprejemih in vseh napotitvah na vse možne preiskave, ki so se odvijale čez cesto, v drugi stavbi. Res sva jim hvaležna. 😀
Vsem sotrpinkam tukaj – držim pesti, da greste čim lažje čez postopek in da na koncu zagledate pluske. 😀
jaz imam sicer dobre izkušnje z mb.. zdravniki so res strokovni in prijazni.. osebje nasploh.. samo od lani do letos je enkrat večja gužva.. in klinika poka po šivih.. na ET nas je bilo nazadnje 9.. res se čaka.. mislim, da so preobremenjeni, ker zgleda da je neplodnost pač vsako leto bolj v porastu..
drugače pa še imamo srečo v Sloveniji, v tujini stane vsak postopek od 3000 eur naprej..
Zdaj pa tako… Še malo pa bom popi***. Po dveh dneh pisanja mailov z sestro, ki sem ji javljala rezultate ovulacijskih testov, dobim danes datum prenosa, 27.5. popoldan. Prvi ultrazvok sem imela v ponedeljek. Ok, bi še razumela, če mi ne bi povedali, da začnejo z odmrzovanjem že zjutraj. In kako vedo, da sem jaz takrat še primerna? Se mi samo zdi ali res grejo na čisti blef? Ni problem, če bi zamudili, groza me je, ker bo zarodek že odmrznjen in posledično uničen. Ne vem… Prosim, popravite me, če narobe razmišljam.
Lahko pa potrdim par vaših ugotovitev. V zadnjem času je v Mariboru res pravi kaos. Sicer še nimam slabe izkušnje z osebjem (vsi so res prijazni), sistem pa je trenutno v temi. In nikjer nikogar, ki bi ti sploh kaj razložil, kaj šele da bi ti dal možnost kaj vprašati.
Če me vprašate, kdo vodi naju, nimam odgovora. Imam pa na papirjih podpisane 3 različne zdravnike.
Upam, da pretiravam in brez veze paničatim.
Gre še katera 27.5. po svojo pikico?? 🙂
Nama so na gin.odd. v Izoli predlagali naj greva v postopek v MB, po njihovem mnenju so tam najuspešnejši v teh postopkih. Ko sem klicala za prvi termin sem jih takoj dobila na tel. in zelo so bili prijazni, osebno pa še nisem bila tam. Verjamem pa da so preobremenjeni in nimajo za vsakega pacienta toliko časa da bi se mu lahko ful posvetili.
brez skrbi mihi, samo potrpezljivo.. dr glede na podlagi izvidov doloci prenos zamrzjenckov.. na prvem uz so pogledali ce je sluznica ok.. zdaj nimajo vec kaj gledat.. samo v primeru vnetja ti odmrzovanje prestavijo, ce zelis.. vsaj en dan prej moras javit..
jaz swm recimo imela v soboto pozitiven ovulacijski test, javila v ponedeljek in v petek je bil prenos.. uspešno, ampak v šestem tednu sem imela SS..😏