Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

Kaja hvala. Za posto o zamrznjenckih sem jaz cakala kaksen teden sigurno.Tako da je se cas 😉.

Vita tokrat mora ratat ☺.

Srecno vsem, ki cakate na plusek, transfer, punkcijo,… ❤🐞🐞🍀🍀❤

Kaja999000…jz sm pri Resu in sem dobila pošto 3 dan po tranferju.Je pa na dan punkcije rekel da jo nej pričakujem v roku enega tedna.mislm da tudi odvisno al je vikend umes,itd…tko da cist odvisn.

Ne vem pa kako je na drugih klinikah.

Lp

Zvečer. Ker potem vse blage neželene učinke enostavno prespiš.

Jaz pa čakam na jutrijšnjo punkcijo. Že cel dan mi je ornk slabo, zjutraj me je pa presenetil še krvavkast izcedek. Živci so mi delali na polno, zdaj sem se pa le uspela malo umirit, le slabost vztraja. 😔 Želim vam vse dobro – tako pri injekcijah, kot punkcijah, transferjih in pluskih. 😀

Kate srecno jutri na punkciji in probaj se naspati.

Hvala. Bom poskusila. 😊

Srečno danes na punkciji Kate! Pikapoka držim pesti, da bo transfer uspešen in da te pričaka veliko lepih zarodkov 🙂

No, moji krči so prenehali. Sem pa že v nedeljo opazila, da se mi je tam na boku, kjer mi je Reš dal tisto injekcijo, naredila boleča bula :S itak imam tudi modrica. Prvič tega ni bilo. Najbrž ni nič takega?

Polhek35, tudi meni se je naredla bulica na mestu kamor mi je dal injekcijo ketonala. Še zdaj po enem mesecu jo imam in me še vedno boli, čakam da mine..najbrz takrat nisem imela sproščene mišice ali kaj takega in je zadel ravno takšno mesto…

Uf sem kar vesela, da se to ni zgodilo samo meni. Ja, pred punkcijo si ne predstavljam, da bi sploh imela sproščene mišice 🙂

Transfer je za mano, od 14ih celic se jih je 8 oplodilo, ampak je bilo danes ok le se 5 zarodkov.Tako da smo 2 vstavili, 3 pa zamrznili.Joj toliko celic pa na koncu le 5 zarodkov. Glavno pa je da sedaj ze grejem svoji pikici ☺.

Pozdravljene! Evo mene, spet v akciji 🙂
Tokrat grem po pingvinčka!

Me je pa včeraj na prvem ultrazvoku prvič zmotil način njihovega dela. Tako rutinsko in na hitro so me odpravili domov, da mi še danes ni nič jasno. Že tam je bil ovulacijski test pozitiven, prav tako zvečer in danes zjutraj. Pa jim javim in dobim odgovor naj ponovim še danes zvečer. Vmes sem dobila samo vprašanje, če vstavljamo enega (imam dva zamrznjenčka, stara 5 in 6 dni). Glede na to, da sigurno nista v isti slamici, ne vem, zakaj bi oba istočasno odmrzovali. In iz tega lahko razberem samo to, da si sploh ne pogledajo kartotek preden te dobijo na mizo. Že to, da dela ultrazvok vsakič druga zdravnica, mi para živce. Se mi zdi, da bi si vseeno zaslužile bolj individualni pristop. Ker na koncu sploh ne veš, pri kom si bil (dokler ne dobiš domov pošte in imaš na vsakem papirju drugega zdravnika). To je moja izkušnja in me zanima, če ima še katera podobno mišljenje o Mariboru?

Mihi22..lepo ,da dobiš v varstvo zamrznjenčka:):)Držim pesti..močno.

v mb je nastala takšna gužva, da izgleda postopek kot po tekočem traku.. čakalnice nabito polne.. na postopek se čaka od aprila do septembra.. :/ noro v glavnem.. prijazni so, res ni kaj reči, ampak vse preveč expresno opravijo.. nazadnje, ko sva bila sma se peljela v mb za 2 min, samo da nama je dr povedala kdaj začnema z postopkom..

Živjo, jaz lahko povem kaj več o mb, sem tud v prvem postopku IVF tam. Trenutno se pikam z gonalom. Ne vem sicer kako je v lj in drugje, ampak jaz bi šla čim bolj stran od mb. Izgleda imajo takšno gužvo ali pa se ne znajo organizirat, da je njihov odnos in vse skupaj poden od podna. Tako kot je že ena prej rekla, vsakič drugi zdravnik na UZ, sestre nesramne, na telefon jih še tiste tri ure na dan ko imajo kao naročanje, ne dobiš nikoli, čakaš kot bedak, organizacije dela nobene, tam kr vsepovrek stojijo in sedijo ljudje, ne veš, kdaj je kdo na vrsti, kje se najavit, naderejo te za vsako vprašanje…. Najprej itak čakaš 4-5 mesecev na prvi razgovor, potem cca pol leta, da se ugotovi, če rabiš kakšen poseg oz. na nadaljno obravnavo, po njihovem branje izvidov. In potem še cca pol leta na IVF, če se izkaže, da ne bo šlo drugače. Tako je bilo pri meni. Samo od takrat, ko sem zaključila s preiskavami (kri in prvi osnovni UZ) do t.i. branja izvidov, je minilo 3 mesece, na UZ ti ne povejo kaj vidijo, ampak ti reče samo “izvid dobite domov”. Halo?! Jaz sem bila čisto paf. Pred pikanjem en mesec ali več ješ kontracepcijske, da si oni logistično olajšajo grupiranje tistih, ki imajo M približno v istem obdobju. Dobiš samo list s številko tedna, v katerem si in kdaj so na vrsti tablete, pikanje, predvidena punkcija, transfer. Nobenih preiskav pred tem, nobenega individualnega pristopa, prilagoditve terapije na tvoje težave, značilnosti, ničesar. Če to sedaj ne uspe, greva gotovo stran od tu. Pa srečno.

Banana2 kaj pa je bil pri tebi razlog, da si se prestavila iz Dravelj?

Lucky555..in Maycica..full hvala za takšne informacije..res hvala:):)

Iz Dravelj sem šla zato,ker sem dobila občutek,da moram drugam!Tam sem opravila 2xivf postopek.Vsaka punca ve oz. začuti,kdaj je pravi čas za zamenjavo klinike.Seveda so razlogi zato,ampak nočem punce,ki so še tam oz.gredo tja spravljati v neko negativno stanje ..oz pogled na kliniko skozi moje oči .Smo pa takšne,da ko se podajamo prvič v neznano se prepustimo in slej ,ko prej vidimo,kaj je najboljše za nas…do takrat pa zaupamo,verjamemo in UPAMO,DA NAM BO USPELO..:):)

Živjo punce. Jaz imam pa drugačno izkušnjo. Prej sem imela v ljubljani 5 postopkov in ravno tam je bilo kot po tekočem traku. Vsak posvet je trajal točno 5 minut in potem je 5 minut zdravnik pisal še napotnico. Vsako preiskavo in vsako spremembo v terapiji sem predlagala sama. Če bi bila tiho, bi imela vsak postopek isti.
V mariboru si je zdravnik za naju vzel 1 uro! Po 5 letih so mi prvič odkrili pregrado. Na vse preiskave me je poslal sam, ne da bi rabila karkoli omenit. Res pa je, da sem imela na ultrazvoku pred postopkom slabo izkušnjo in nisem prepričana, da so se prav odločili. In res je, da jih nikakor ne dobiš na telefon. Ampak v ljubljani ti pa niti ultrazvoka prej ne naredijo.
Meni je vseeno kakšen odnos imajo sestre, pomembno mi je kaj naredijo zdravniki za uspešen postopek! So super zdravniki in tudi taki, nad katerimi nisem navdušena. Ampak žal nimamo vpliva na to.
Če pa slučajno tudi tokrat ne uspe, grem pa sigurno v tujino, saj je tam obravnava bolj individualna in tudi na voljo so ti kadarkoli.
Držim pesti za vse vas!

Pikapoka čestitam za uspešen torek 🙂

Hvala Kaja ☺

Hvala Kaja ☺

New Report

Close