IVF/ICSI/IUI 2019
Hm.. Bolj kot berem manj razumem😅 polhek35 kake koktelje si moraš sama mešat v inekcije? Kaj nisi dobila že vse inekcije naštimane samo za vbrizgat? In kako lokalno anestezijo ste dobile? Meni so rekli naj spijem en nalgesin in nič drugega ni blo ponujeno 😤
“PEČICE” vedno mislim na vas, da nas razveselite z dobro novico❤️
Hey Polhek danes sem zacela s pikanjem, tako da bova vseeno skupaj trepetali za plusek ☺.Mi je prvomajski soncek dal ogromno energije in sem se sestavila 😉.No pa povecana doza vitamina c seveda.
Gre ze kaj boljse mesanje zdravil in pikanje?Imas kak nasvet?Jaz imam enaka zdravila kot ti v tem postopku.
Oooo Pikapoka lepo! Sem vesela, da si se pozdravila 🙂
Nimam nobenega pametnega nasveta, prvi dan sem potem zvečer vzela prazne ampule menopurja, tisto ta dolgo iglo in brizgo in vadila z navadno vodo, dokler mi ni šlo. Zdaj rabim samo še okrog 15 minut, kar je mnogo bolje kot prvič. Sem pa ugotovila, da lažje dobim vso tekočino v brizgo, če iglo malo pritisnem ob rob stekleničke, in hkrati počasi vlečem gor. Še vedno mi ostane kakšna kapljica, ampak se ne sekiram. Kdaj imaš UZ? Jaz grem v sredo zjutraj kar k Rešu, da ne bom med službo ven skakala. Sem bila tudi prejšnji teden pri njemu in je sam rekel, da naj pridem prej. Ker si itak zdravila dajem okrog pol 6, Reševa začne pa v sredo šele ob 7 in bi bil kar dolg zamik.
A je normalno, da imam tak čuden občutek v trebuhu, kot pred menstruacijo? Pa spet sem začela malo rdeče krvaveti, včeraj je bilo že skoraj konec, danes pa spet :S čeprav sem tudi pri Puregonu vmes nekaj malega krvavela, najbrž je to zaradi hormonov.
Kdo Nagaja, kako se kaj počutiš?
Jaz sem danes 10 dan po transferju, že 2 dni imam rjav izcedek oziroma bolj take rjave nitke.. Prejšnjo noč me je ful bolelo, kot pred menstruacijo, nimam pa več tistih ostrih bolečin/špikanja. Danes me niti ne boli, prsi nimam nič občutljive ali napete… Joj ful se vlečejo dnevi.. Ful sem v dvomih in si mislim, da bo najbrž prišla menstruacija:( sploh v soboto zvečer sem bila čist obupana, ker me je vse tako bolelo kot pred vsako M.
Polhek hvala.Potem ze kar obvladas ce sam se 15 min rabis.Midva sva danes tudi kar ene pol ure rabila.Pri nama to moj partner dela.Jaz si sama ne morem dajat inekcij 😕.
Jaz sem tudi v prvem postopku potem se nekaj karvavela pa mi je Res rekel, da se to se cistim po menstruaciji.
UZ imam v soboto.Jaz sem ze v prejsnjem postopku skoz k Resu zjutraj hodila.Je res fajn, ker vse ze pred sluzbo uredis.Edino spanje mal trpi ☺.
Alice hvala za skrb. Imela sem včeraj ja in vse je videti vredu. Zaradi let padem sicer že v rizično skupino. Reševa je je vse razložila in nama pokazala. Zelo sva bila zadovoljna. Dala sem še kri za nifty plus, rezultat bo čez kakšen teden do 14 dni. Kri se pošlje v Hong Kong. Amnicentezo se bom še naročila, da mi napotnica ne propade in za vsak slučaj, če bi nifty kaj pokazal. Če ne bo potrebe potem pač ne bova šla. Mi je pa termin poroda prestavila 6 dni prej po UZ.
Apfilcica js sm ok 😊. Sm imela malo krizico v nedeljo… skos sm preverjala ce so prsi se napete itd. Potem sm se potolazila, da se to itak malo menja, enkrat cutis bolecino enkrat ne. Napete so pa skos. Vceraj sem sla v sluzbo in sem bila cist crknjena ko sem domov prisla, tko da sem sla pocivat. Spikanje cutim vsak dan. Ponavadi ga samo prvi dan menstruacije in to po jajcnikih. Znake imam ok, ampak na to se ni cist za zanasat. Ene nimajo nobenga znaka pa rata, ene pa vae možno, pa pol ni nič. Tako da ostajam optimistična, želja je itak ogromna, sam se zadržujem a kakšnimi evforijami… je pa teh 14 dni res dooolgih. Pri meni je danes 9.dan. Jutri imam po menstrualnem koledarcku menstruacijo napisano. Hvala bogu, je spodaj še vse čisto 💪.
Drugac imajo punce tud izcedke pa pol rata. Do konca ostani optimisticna! 🤞
Živjo,
prosim za pomoč, če ima katera izkušnjo s cetrotide. V navodilih piše, da je treba najprej povleči bat nazaj in preveriti, če se pojavi kri. Danes sem povlekla bat nazaj in je izgledalo OK, zato sem si zdravilo vbrizgala. Ko pa sem injekcijo razstavila, sem videla, da je bila noter tudi kri, zato me zdaj zelo skrbi, da sem naredila narobe. :/ A ve katera, kako je s tem?
Cetrotide, poglej si filmcek na youtubu! Men je sicer partner in pripravljal in spikal. Ampak po navodilih sestre ni treba tukaj nobenega zracnega mehurcka ven spricat.
Wanna mislim da Praga. Samo ona je imel a sam 2 tedna za cakat ker ni treba tam nikamor posiljat v analizo. Ce se posilja v Rim pa mislim da traja cca 3 mesece?