IVF/ICSI/IUI 2019
Hvala, sem prebral vseh 23 strani. Mamarc je imela 0,3 AHM. Mi pa mamo pod 0,1. Huuh. Probamo še akumpunkturo, naravne antioksidante, energetske terapije, ipd. Za tega v Mali Nedelji sem slišal, vendar je 300km v eno smer, drag je, zagotovila itak ni. Pa malo za hec, ne moreva nikakor premikati posteljo, saj je soba narejena samo za eno pozicijo postelje. haha
Ciko žal mi je. Želim ti hitro okrevanje. Pošiljam ti objemček, to človek v takem trenutku potrebuje. Pride tako in ne vemo zakaj, pomembno je, da ne izgubimo upanja🍀🐞😚
Kdonagaja lepo število celic, držim pesti, da se oplodijo👌🍀🐞
Uporabnik123456 celica je bila, to je dober znak. Vsaj meni je bilo tako rečeno. Dokler se dobi še kakšna celica je upanje. Z nizkim AMH veliko število celic ne moremo pridelati. Ena ali nobena je nama zdravnica govorila. Več kot ene nisem nikoli imela. Potrebujemo le eno pravo😉mogoče kakšen matični mleček. Probat ni greh, ni drag, kupiš ga pri čebelarju.
Inja štejem jih 40😉Clomid si prejela? Nekaj ga še imam, za vsak slučaj sem si ga pustila, čeprav upam, da ga ne bom potrebovala. Ko bom na varnem tudi to dam, tudi Estimo, če je katera samoplačnica.
Moj amh tudi ni zavidljiv…0.7 pri 35 letih. Vsako leto je zaloga manjsa… jaz vem da zelim max dat od sebe, kar se tice dodatkov, zdravega zivljenja itd, da i kdaj nebi cesa očitala.
Na punkciji je samo ena imela manj celic od mene, pa se mi je zdela kaksna tud starejsa od mene. Jih je pa kar nekaj melo visjo dozo gonala od mene. Ne vem po cem to ocenijo… ampak vazno je, da so te celice ki so, kvalitetne. Zaenkrat tega se ne vem.
So pa tudi cudezi kot je mamarc, lahko uspe z eno samo celico ❤ Razmišljat je treba pozitivno 🤗
Midva imava 6.maja nuhalno in nifty plus. Za amniocentezo še ne vem kako bi se odločila. Malo naju medejo različna mnenja zdravnikov,potem pa kar ne veš kaj bi. Nifty zagotovo bo. Amnio v 3% lahko povzroči splav, vendar tudi ti procenti niso dokazani, da je zaradi preiskave splav. Vesela bom, če ima katera kakšna pojasnila več glede teh preiskav. Da se lazje odločiva ali bi šla še na to preiskavo.
Mamarc držimo pesti. A to so preiskave za ugotavljanje zdravja zarodka?
Ja mi jemo pol klomida že tretji cikel. Mi je čudno, da Dr. ne spreminja recimo tablet in probava katera bi bolje prijela. Vsaj tako si predstavljam po neki logiki se dela pri drugih stvareh. Probavaš več variant, da vidiš kako katera reagira. Ali pa je tako pravilo, da ob nizkem AMH (0,1) kaj druzga ne pomaga? Ne vem.
Je katera naštudirala glede pomlajevanja celic, ki ga nekatere redke klinike ponujajo?
Matični mleček pijemo od Medexa 1500mg, ki je zelo drag. Kje bi ga dobil od kmeta ne vem, ampak je problem, ker ima pa žena alergijo na med in bi lahko bil problem.
A je kter bioenergetik kje bližje vsaj osrednji Sloveniji, saj do tega v prlekiji je 300km v našem primeru.
Variant je recimo kar nekaj, vendar pa nas čas preganja, saj več časa kot gre mimo, manjše so možnosti.
Na koncu ok, še vedno preostane darovana celica, vendar bi prej res radi poizkusili dobiti svojo, če je možno. od 4 mesecev poizkusov, smo 2x dobili po 1 celico. To je izjemno malo, ampak kot si rekla Mamarc, potrebujemo na koncu le eno dobro.
Dokler imamo še preizkusov na razpolago bomo vztrajali naprej.
Nekje smo brali, da so v MB malce uspešnejši, pa ne vem koliko to drži?
Morda bi bil pomemben podatek tudi v katerih variantah so uspešnejši, saj nas predvsem zanima ko je malo celic? Huh. Lp
Uporabnik123456 ja to so preiskave, da je otroček zdrav. Amnicentezo sicer država časti, ampak je bolj agresivna preiskava, v 3% je lahko splav, ki pa ni dokazano, da so ti procenti zaradi preiskave. Nifty je pa samoplačniško, 590 evrov stane in se vzame le kri. Amnio naj bi bila več kot 99% zanesljiva, Nifty pa v 99%. Midva greva Nifty, za amnio se še odločava.
Ufff če so alergije bi jaz rajši posegala po medexu, ki je tudi menda super.
Pri nizkem AMH so meni rekli, da običajno blažje zdravilo bolj deluje, se pa jemlje Clomid vsaj 3 mesece. Mi je pa isto povedalo več zdravnikov,v centru kjer hodim in še v LJ porodnišnici so isto rekli. O pomlajevanju celic nisem osveščena. Verjamem pa, da je hudo, tudi pri meni je blo od 4-ih poskusov samo 2x celica in samo enkrat se je oplodila. Sva kar oba obupovala, potem pa kar spontano, še sedaj včasih kar ne morem verjet temu.
Kje so uspešnejši nebi vedela, nisem niti previrjala, vmes sem res šla vsa obupana še preko vez in poznanstva na posvet in videla, da isto razmišljajo. Tako da sem ostala kjer sva bila bila.
Moj ginekolog pravi, da za AMH ne rabi vzet krvi, samo EMŠO pogleda in se ve kakšen je. Če so folikli in se dobijo celice je to dovolj🐞🍀
Hvala vsem za lepe besede in podporo ♥️
Naposled se je izkazalo za izvenmaternicno nosecnost v desnem jajcevodu. Z laparoskopijo so mi to odstranli, zdaj pa novim zmagam naproti…
Malo sem bila presenecena, da se je zataknilo v jajcevodu, saj sem imela lani dvakrat preverjanje prehodnosti in je bilo vse super.
Ne smemo obupat ampak zdaj s polno paro naprej. V tolazbo mi je tudi to, da ocitno lahko zanosiva ( uspel prvi postopek iui).
Pozdravljene,
Ker sem res v veliki žalosti si pomagam s tem, da berem vaše zgodbe.. Za vzpodbudo. 14 dni nazaj sem imela prvič transfer 2 oplojenih celih in dva dni nazaj se je vse upanje končalo, ker sem dobila menstruacijo. Si nisem mislila, da me bo tako hudo z delalo, pa me je.. Ne morem nehat jokat, žalost je nepopisna, se počutim tako sama. Partnerja sem odddalila, ker ga ne morem niti gledat sedaj. Je normalen tak obup?
Alice 15 žal mi je, da se je tako končalo. Kaj naj rečem? Različno se spopadamo s težavami. Tudi sama sem znala biti takšna, potrebovala sem ga in ga hkrati odrivala. Zakaj? Nekak sem si predstavljala, da če bi bila sama, tega nebi doživljala. Mi je tudi rekel, da rajši odnehava kot da bi izgubil mene, večkrat mi je to rekel. Se mi je na trenutke zasmilil, kajti hudo mu je bilo, ampak se je moral ukvarjati z menoj. Sebična sem bila, ampak si nisem znala pomagati. Trajalo je nekaj dni, potem sem se pobrala.
Alice15, v postopek si vložila veliko upanja, energije, ljubezni, zato mislim, da je hudo razočaranje zdaj normalno. Tudi jaz imam izkušnje z zelo zelo hudimi obdobji v boju z neplodnostjo, včasih sem tudi odrivala partnerja od sebe, ker mu enostavno nisem mogla razložiti, ker mi on ni mogel pomagati in ker je bilo meni še huje, ko sem videla, da je njemu hudo zame. Pusti si čas za žalovanje – sebi in partnerju.
Vseeno bi ti pa svetovala, da se vsaj pogovoriš s partnerjem. Tišina, nekomunikacija, odrivanje so ubijalci odnosov in v teh postopkih smo vsi tako pod stresom, da res ne rabimo še dodatnih polen pod noge. Bodi iskrena, povej, da potrebuješ mir in samoto, ampak poskusi se ne zapirat pred njim.
Če pa vidiš, da se ne znaš spopasti s situacijo, bi bilo mogoče dobro, da razmisliš tudi o strokovni pomoči. Neplodnost in postopki so grozen stres. Na internetu se najdejo članki, ki to primerjajo z rakom, ločitvijo, smrtjo v družini (po nivoju stresa). Za povrh pa se seveda še naj ne bi sekirali, ker to slabo vpliva na zanositev – pa se sprosti, kdor se lahko … Mogoče rabiš samo koga za pogovor, ali pa da ti kdo pomaga najti načine, kako se spopadati z vsem tem. V LJ imajo tudi psihologe v porodnišnici, ki so namenjeni tudi našim tegobam. Jaz sem dobila napotnico pri osebni ginekologinji in sem zelo hvaležna.
Hvala vama za spodbudo. Sama vem kaj si želim, nočem pa čez to kalvarijo, ki sem jo prestala. Če spustimo inekcije in ultrazvočni pregledi zgodi zjutraj, me najbolj odvrne odnos zdravnika. Bila je grozovita izkušnja, ki ne vem če jo zmorem ponovit. Časa pa nimam, ker imam 41 let.. Cel čas mi je govoril kolk sem predebel in prestara, mislim da je postopek opravil le zato, da je dobil od zdravstvene zavarovalnice, dvomim da je res verjel v uspeh. Čeprav jz sem cel čas. Ko sem šla na transfer je drugi njegov kompanion rekel, da mu bom zlomila mizo.. Pol se je spravil še na partnerja, da bi mogli it v dahav. Dve lepi oplojeni celici naj bi vstavil..še to ne verjamem več. Kako naj ponovim to kalvarijo?
Alice 15 – Ja pol pa čimprej stran od njega, na UKC LJ ali MB, res mi ni jasno kako lahko tak “človek” še počne to kar počne s takim odnosom. Sicer se mal čaka, ampak odnos je pa čist drugačen in mogoče je boljš malo počakat, pa da pol zaupamo dr.
Jaz sigurno nebi šla nazaj, glede na povedano, ker ni edini ki to počne, na klinikah nudijo tudi psihološko pomoč, mogoče bi šla celo oba s partnerjem.
Mamarc, če si se že odločila za Nifty, jaz na tvojem mestu ne bi šla še na amnio.
Oz. če misliš it na amnio pol ti je brezveze plačevat Nifty. Ker z amnio preverijo res čist vse kromosome, na Nifty pa une ta pomembne (kolegica je delala na tej firmi kjer delajo Nifty, oz. posredujejo rezultate).
Ampak je razlika v zanesljivosti skor zanemarljiva, tko da jst bi se tudi odločila za Nifty, ker je čist neinvazivna.
Uglavnem kar ti hočem povedat, da če pa že greš na amnio je pa pol Nifty brezveze, ker z amnio res vse preverijo in z Nifty ne bosta nič novega zvedela.
Zdej se pa znajdi iz tega mojega posta če se lahko 😊
Jaz čakam na naslednjo M, upam da me ne bo predolgo hecala….b
Alice15, to je res grozljivo 🙁 te pa razumem, zakaj oklevas … V Dravljah si res hitro na vrsti, drugje se pa čaka. Jaz sem zdaj v MB in sem res čakala več mesecev, da so se začele stvari dogajati. Če bi bila tvojih let, bi verjetno trikrat premislila, ker se tej meseci res hitro nakopičijo. Sem pa zadovoljna tudi z MB.
Če boš šla nazaj v Dravlje, lahko mogoče prosis za drugega zdravnika (dr. Mili Lomsek je zelo prijazna, jaz sem imela dobre izkušnje tudi z dr. Uršulo Reš Muravec). Jaz osebno sicer tudi z Rešem nisem imela težav, ampak sem tu gor brala, da pomaga, če se postaviš zase in mu poveš, da ti je to že vse jasno in da ne misliš prenašati nesramnosti – ker ti jih res ni treba!!!
Je pa dobro, da si imela lepe zarodke. Postopki so v povprečju itak nekje 30% uspešni ali celo še manj, tako en neuspel postopek še ne pomeni, da bo vedno tako. Nekateri enostavno nimamo sreče v prvo … Kakorkoli se odločiš, ti želim veliko sreče 🙂
Hvala za te besede. Zanimivo, da nikoli nisem omenila kje se je to zgodilo pa je očitno vse jasno kje je bilo. Ko sem v službi še gre potem pa pridejo trenutki, ko me sesuje in kar jokam. Si ne morem pomagat, bi rada pozabila vse skupi pa ne gre. V bistvu obžalujem, da sem se spustila v to. Mi je pa lepo za vse vas, ki vam uspe in držim pesti za vse, ki greste po teji poti.
Alice 15 zal mi je da si imela taksno izkusnjo.Tak odnos zdravnikov je absolutno nesprejemljiv.Vseeno upam, da bos zbrala dovolj moci in volje in se podala v nov postopek.Vem da je tezko, ampak, ko bomo na koncu nagrajene z otrocki, bomo vedele zakaj smo vse to pretrpele, razumele bomo pa le me in nadi partnerji, ki smo to dali skozi. Nihce drug ne more razumeti. So pa solze v teh postopkih po mojih izkusnjah nekaj obicajnega.
Punce? imam eno vprasanje.Kaj priporocate oz. kaj same jeste za imunski sistem?V aprilu nisem pricela s postopkom, ker sem ravno prebolevala virozo.Konec tedna pricakujem menstruacijo, moje zdravje pa je spet slabo in nimam veliko upanja, da bom v maju pricela s postopkom.Kaj lahko naredim, po moznosti bi jedla kaj takega, kar ni skodljivo tudi med nosecnostjo.
Pozdravljene, najprej vse lepo pozdravljam in povem, da ste občudovanja vredne, k tole je ena huda borba 🙂
Lani sem imela prvi postopek (kratki) + PGD (genetika-RIm), 2 transfera, brez uspeha. Trenutno sem začela z drugim postopkom (se že špikam) in na sprejemu mi je bila predstavljena možnost sedacije – kakšne so kaj izkušnje s tem? Se katera odloči za to opcijo. Mene skrbi, da bi mi bilo slabo in sm skeptična a bi vzela al bi potrpela sam z lokalno.