Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

inja24 3-7 dan ciklusa sem jemala Clomid.
Kako je bilo tebi rečeno?

Zdravo punce. Jaz imam 10.5 prvi posvet za neplodnost v Mb. Kako to poteka? Lako se potem vse odvija naprej? Hvala za odgovore ker me že malo živčki pa to 😉. Pa lee praznike vsem. Matejalllpp

Mamarc
Jaz imam tudi ta sistem. Polovička 3-7 dan. Uz pa imam 5 dan.
A tebi je uspelo z klomidom ali z ivf? Kdaj imaš rok? 🙂

Matejaj
Jaz sem imela prvi posvet pa so mi pred ivf-jem svetovali naj poskusim z klomidom še. Da se bomo to dogovorili na naslednjem posvetu ampak sem ga dobila že zdaj… Tako da mi ne bo treba čakat do takrat. Če je vzrok slab spermiogram pa ti tudi klomid in nič drugega ne pomaga kot le ivf. Mislim, da greš v tem primeru takoj v postopek.

Pozdravljene, jaz sem pa po prenosu 5 dni stare zamrznjene blastociste in sicer po 9 dneh sem naredila krvni test, beta hcg 2,6, urinski test pa od takrat skos rahlo rahlo kaze dve crtici, ki jih vidijo tudi drugi tako da ni v moji glavi. Niso pa nic mocnejse, stalno enako obarvani, zelo rahlo…
Simptomi trenutno slabost, krci v zelodcu ze ob vonjanju hrane, ce jem je pa sploh grozno.
Menstruacija sedaj zamuja ze 8 dni?

Je imela katera podobno pozitivno izkusnjo?

Hvala Mamarc 😉. Moj še ni mel pregleda. Sam jaz sem imela hsg…tolk me živčki da ne znam povedat…ne vem kaj pričakovat, kako to vse zgleda…jooj 😁. Vsak nasvet mi prav pride 😊

Hvala Inja24. Se opravičujem 😊

Inja24 meni je uspelo spontano zanositi. Po četrtem neuspešnem postopku in edinem transferju, ki sem ga imela sem imela vsega dovolj in želela imeti pavzo. Zdravnici sicer ni bilo najbolj prav, ampak sva si jo vzela. Se sprostila, sla malo naokoli, uzivala, tud kak kozarcek prevec spila(sedaj imam malo slabo vest zaradi tega). Folno sem vseeno jedla, pa krvomočnico pila. To sem rekla da bom, da bom pripravljena za naprej. Po transferju, ko se nisem vedela, da ni bil uspesen sva bila se pri bioenergetiku. Ta nama je rekel, ce sedaj ni, naslednjic zagotovo bo. Potem pa je kar zamujalo, se testa nisem takoj naredila, kje sem si pa mislila. Rok imam novembra😊

Matejaj prepusti se in pogumno🍀🐞mene so tudi živčki in strah me je bilo. Pa sploh ni bilo nič groznega. Sem pa hodila v Dravlje. Vso srečo🍀🐞

Mamarc kakšna lepa novička 🙂
Zakaj sta bila pa v postopku? Pri komu v Dravljah si bila?

Ne skrbi glede alkohola, če si malo pogledala globje v kozarec… Velikokrat celo takrat uspe, ko se ne držimo “pravil” 😛 hehe

Inja pri Reševi sva bila. Sprva kot moški vzrok neplodnosti, ker pri meni je vse kazalo bp, tudi laparoskopijo sem že prej opravila, HSG smo izpustili, čeprav sem prvo prišla s to napotnico, ampak so mi rekli, da je izguba časa s HSG-jem in nima smisla sevati, so kar iz bolnice kontaktirali mojega ginekologa, da naj izda napotnico za laparo in mi dali hitri datum. Spermiogram sva sla samoplacnisko in takrat se je izkazala tezava, pa sva dobila napotnico za neplodnost kot moski vzrok. Vmes sva sla z izvidi se na posvet k enmu zdravniku v leonisce ( “ilegano” lahko recem). Nisva uporabila napotnice, ker je bilo v Dravljah vse hitreje in brez komplikacij, samo en klic rabis in si tam, naju je potem moj kar tja narocil. Meni se zdi da je povsod en isti “šmorn”. Sploh ko sem se enkrat vmes sla “ilegalno” na en posvet v leonisce, mi je bilo isto povedano,nic kaj nebi spreminjali in drugace delali. Izkazalo se je, da je moj antimiler nizek 0,3. Zaupaj kamor hodis in vso sreco🍀🐞drzim pesti, da ze sedaj na Clomidu uspe😉😊🍀🐞😚

Mamarac si pila caj krvomocnice ali kapljice jaz sem ta mesec kapljice in sem imela vmes neke krvavitve tako da sem nehala pit. Sta ga pila oba s partnerjem?

Kitty čaj sem pila, pa samo jaz sem ga pila. Nisem bila pa nekaj zelo pridna in vestna za pit.

Mamarc.. Torej vama je uspelo z “slabim” spermiogramom in to po naravni poti če razumem? 🙂
Amh hormon je tako tako veš.. Meni je dr Pušenjak rekel, da ta hormon niha iz ciklusa v ciklus pa tako naprej. Kar je čista resnica. Jaz sem ga imela lansko leto januarja 1,56. Potem istega leta maja pa 2 08. Takrat mi je razložil, da je to bolj tako tako in da več šteje ultrazvočna preiskava “zaloge” ko štejejo antralne folikle (zalogo v jakčnikih) no ta je pokazala da je zaloga za leta vredu. Čeprav amh je pa nizek glede na starost. Ampak se sploh ne obremenjujem s tem, ker mi je bilo rečeno da ima ultrazvok ko jih dejansko preštejejo prednost pred tedtom iz krvi.
Koliko si pa stara? 🙂

Hej… da me ne pozabite, se javljam 😉 Punkcija je za mano, 8 celic. Na prvem ultrazvoku so jih nasteli 5, na drugem 8 in na punkciji jih je bilo 8. Zdej pa drzim pesti da me bo cakalo 8 zarodkov 😇😅.
Javim po transferju 😉 koliko casa se potem caka test? Krvni oz. urinski? Če bo transfer res 5.dan po punkciji, je predvidena menstruacija ki bi se zgodila brez postopka 8.dan po transferji… uh, zakompliciran 😅

15 dni po prenosu je krvni. Jest sm mela prenos 5ti dan in je bla sobota krvnega pa šele na 16 dan ponedeljek. Sam sem se zadžala in nisem šla delat urinskega testa 😀 srečno

Uh se bom nacakala! Hvala Kataa 🤗 v katerem tednu si pa sedaj?

11ti teden. Sem pa mela ene male krvavitve in sm bla cist…. ampak zdej je uredu tk da cakam 6.5. Nuhalno in da poveva veselo novico 😀 pa še tašča ma rd takrat 😄 al bo vesela

Evo jaz se ponovno oglasam… nosecnost se je na zalost koncala…trenutno se ugotavljajo ali je splav ali izvenmaternicna nosecnost( v bolnici ze od petka)…
Je bilo kar prelepo da bi trajalo…

Pozdravljeni,
zanima me, če je kira mela izjemno nizek AMH (cca 0,1), pa je vseeno uspela pridelati svoje celice in jih uspešno zaplodila? Nam je uspelo pridelat le 1 celico in se žal po punkciji ni prijela. 🙁

Ciko… ni besed 😢 žal je tega res veliko…in nic se ne da pomagat. Tudi jaz sem žal doživela; spontani splav v 9. tednu. Upam da vama rata cimprej ponovno. En velik objem!

Kataa to je ta sreca 😍

Uporabnik123455… mamarc je imela zelo nizek amh… preberi nazaj po forumu? Se splaca 😉

New Report

Close