IVF/ICSI/IUI 2019
hej.. jaz pa bi javila, da nama pa je uspelo.. ne morem verjet sploh.. v 3. poiskusu nama je februarja ostal en sam in edini zamrzjencek, in je zgleda borec..
prejsnjic so bili idealni pogoji in so mi vstavili 2 lepi blastocisti pa ni uspelo..
ta se je moral se par ur razvijati in je uspel..
moram povedat, da me je zvijalo od 2 dne po ET, ampak malo drugače kot pri menstruaciji.. bolj pikalo.. vceraj pa sem bla 100 % da bo pritekla menstruacija, ker me je takooo kriz bolel.. evo danes je 10 dan in cleaeblue je v sekundi pokazal plus..
babike drzim pesti za vas..
mihi tudi jaz sem v mb.. bo drugic ratalo, treba se je zavedat da je pri vsakem postopku samo 25% za uspeh…
jaz sem racunal, da nekje pri 4 ET bi lahko pocasi blo..
ce te kaj zanima, vprasaj..
Lucky555, super!! Vesela za tvoj +! Očitno si imela transfer dan za mano… Sigurno ne bom obupala po prvem porazu. Imam še (vsaj) enega pingvinčka in po njega še sigurno grem. Za kaj več dvomim… Sva si že na začetku te peklenske poti postavila določene meje, ki jih ne bova prekoračila. Želja je seveda velika, ampak ne za vsako ceno…
Sicer pa me najbolj zanima, kdaj bom lahko šla po pingvinčka. V sredo grem namesto na krvni test direkt v ambulanto in se pozanimam.
Mala_, res je… Tudi midva sva glede te vrste pomoči zelo odprta in jo redno prakticirava, ko se življenje malo poigra z nama.
mihi, 3 menstruacijo sem ze lahko sla po pingvina.. prva je takoj po postopku pol eno normalna pa si ze not.. na srce ti polagam ne hiti, ker drugi mesec sem jaz v casu ovulacije imela kr neko rjavo sluz.. boljse pocakat, da se telo scisti hormonov.. ETZ je popolnoma ne obremenjujoč, ker gres samo na en uz pa pol na ET, brez vsake terapije.
Mamarc, ja vem, da se dobi na recept. Samo imam posvet šele čez mesec dni pri svoji ginekologinji in takrat naj bi dvignila napotnico za neplodnost in preden dobim potem datum se malce zavleče. Edino to je. Če pa imaš mogoče kak klomida od več se pa priporočam, da sprobam že prej, da ne čakam tako dolgo ker se neznosno vlečejo ciklusi brez kakšne “spremembe” =(((
Lucky čestitke tudi z moje strani!
Upam da pridemo vsi do tega trenutka, ki verjamem da je magičen in se ga ne da opisati 🙂
Inja24 mislim da imam še tri. Jaz se sicer sama s tem nebi igrala in sprobavala. Ne veš kako reagiraš na Klomid. Potrebno je spremljanje na UZ. Jaz sem na Klomid bolj reagirala kot na inekcije,pa sem jemala samo polovičko tablete. Niti nisem upala vzet kaj več kot so mi rekli, preobremeniš lahko jajčnike in lahko se zgodi da tudi počijo. Potem je za vedno vsega konec. Ni se za igrat. Ti pa seveda z veseljem dam kar mi je ostalo.
Mamarc, sem prebrala da res priporočajo spremljanne z ultrazvoki ja, zaradi rasti foliklov. Sem se pa odločila, da bom šla samoplačniško na ultrazvok ko bi jemala clomid (sem se že pozanimala za termin pri dr Strah v Domžalah izvaja te ultrazvoke za samoplačnike) tako da, če je možnost bi te prosila, da sprobam 🙂 povej koliko sem ti dolžna še. Napiši kar na zs pa ti sporočim podatke. Hvala!
Ma upam da se bo splačalo, ker bi res rada mal popestrila te dolgočasne cijluse ki so skos eni in isti brez spremembe in čakanje in še enkrat čakanje brez spremembe.. No saj se ve kaj mislim.
Punce, veste kaj me zanima.. Zakaj hodite na krvnega? Ali urinski testi niso zanesljivi? Ko sem vas prebirala sem videla da ste šle vse tja.. Urinski niso za postopke ali kako?
Inja24 kam to pišem?Jaz sem mal smotana glede teh zadev🙈dolžna mi pa seveda ne boš nič.
V Dravljah ne vem če krvenga delajo. Jaz sem po transferju naredila samo urinskega, ki je bil takrat negativen sicer.
Pri spontani zanositvi sem isto naredila samo urinski test in nic krvnega. Sem v 10 tednu in mi še niso krvi pogledali. Otroček pa seveda je, tud srčka sem že slišala😍
Inja24 meni je blo rečeno, da naredim krvni test se po pozitivnem urinskem. Tako so mi narocili v Mariboru. Potem sem sla delat se pa v mojem mestu samoplačnisko sama 2krat.
Bi pa naslednjic verjetno pocakala se kak teden, preden bi javila po postopku v Maribor. Ker to spremljanje rasti hormona je psihicno malo utrujajoce.
Prides tja cel vesel ( po treh pozitivnih urinskih testih), oddas kri in nato sok, hormona je se zelo malo in pades v sivo cono in zopet panika. Pri meni je do vceraj narastel izven sive cone ( hvalabogu) ampak si lahko mislis, kako so me dajali zivci od prvega vzema krvi.
Mamarc klikneš na vzdevek in tam potem piše pošlji zs.
Če ne boš našla, bom pa tukaj napisala podatke ni problema. Napiši tudi ti svoje podatke, vsaj za poštnino da ti odpošljem.
Hvala še 1x 🙂 sem kar vesela, ko bo končno nekaj drugače. Na ultrazvok sem se pa že prijavila pri Strahovi za 5 dan ciklusa.
Ciko, krvni test če sem prav razumela se mora na en dan podvojiti vrednost da je vse ok?
No jaz bi raje kar urinskemu zaupala, tako kot praviš. Greš in potem si v sivi coni in si še bolj napet. Edino drugo je če ga predpisujejo na klinikah po postopku.
V katerem tednu pa sta? Kdaj imata pdp? 🙂 upam da se vama pridružim naslednji ciklus in da uspe s klomidom in estimo v prvo!! 😍
Inja24 podvaja se na dva dni, tako je bilo meni receno. Jaz imam prvi pregled naslednji teden, upam, da se bo ze videlo kaj. Po mojih izracunih naj bi bila v 5.tednu, +\- par dni, to je glede na zadnjo menstruacijo.
Pac meni je bilo cudno, da zazna CB test 40-50 enot v urinu, v krvi sem imela pa samo 17 na prvem odvzemu, pa se potem me je sestra zamorila s to sivo cono in tako dalje.
Zelim ti vso sreco s Clomidom in drzim pesti zate. Jaz sem bila lansko leto 6 mesecev na teh tabletah, a zal brez ucinka.
V postopku iui sem se spikala pa z Gonalom…