IVF/ICSI/IUI 2019
Lep pozdrav vsem 😊
Mi2 sva bila danes na posvetu v lj. Imela sva vse izvide in teste s seboj, vendar spermiogram ni bil popoln, ker je bil delan v drugi kliniki… Mi lahko razlozite zakaj? Dr. Je pregledal vse in rekel da ze dolgo ni videl tako dobre rezultate, vendar kljub temu zeli nov spermiogram iz njihovega laboratorija..
Povedal nam je tudi da za naju pride v postev “in vitro” postopek (saj sem imela pred ledi hudo vnetje rodil). A lahko pricakujemo ivf postopek?
Hvala za pomoc punce!
In res cisto vsaki zelim da se vam cim prej pridruzi nova mala dusica v druzini
🥰
Punce, a je katera v Dravljah v postopku? Kaj vas je čakalo ored prvim postopkom? So vam kaj “dali” zdravila kot je estima ali dabroston preden ste šle v postopek? Berem da je postopek zadnja možnost ko vse drugo odpove. Pa me zanima ali dajejo kaj prej tudi kakšna zdravila kot je progesteron ali pa clomid pa tako?
Če je katera v dravljah, pri katerem zdravniku ste?
Inja24 jaz sem bila v Dravljah ves cas vodena. Nama so svetovali direkt IVF zaradi slabega spermiograma in nizjega AMH hormona. Prvo sva imela pogovor in pregled pri zdravnici, nato odvzem hormonov, ter spolno nalezljivih bolezni. Po teh rezultatih se je odlocila, da greva takoj v IVF posfopek. Prvic sem imela inekcije, vendar ni bilo nekega ucinka, drugic spontan postopek in dva postopka na Klomidu. Meni je tam ok, so pa res direktni in ne olepsujejo nicesar. Vso srečo ti želim🍀🐞
Ciko cestitke tudi od mene 🤗
Žižika midva sva tud samoplacnisko imela dva popolna spermiograma, potem sva pa se enga v Lj nardila in je bil porazen. Sej ni nic narobe ce je se kaksen vec narejen…
Vceri je bilo na 24ur kako je en zdravnik na ivf zaplodil cez 40 otrok! Cist grozn! So imele zenske sicer oploditev z darovano mosko spolno celico, sam vseen… kako je to nadzorovano, da res kej ne zamesajo? Ker js hocm itak da je od mojga seme! Halo! Uh 😅
Js se se danes spiknem jutri pa prvi ultrazvok. Kok casa potem se traja do punkcije?
Pozdravljene!
Do zdaj sem vas samo brala… Po prejokani noči pa se tudi oglašam… Punkcija 30.3., transfer 4.4. (ena blastocista), predviden krvni test 17.4.
Včeraj je bil 10. dan in že zjutraj se je začela rahla vodena krvavitev, ki se je do večera razvila v pravo menstruacijo. Zame je to prvi postopek in niti za trenutek nisem pomislila, da ne bi uspelo. Zato sem pa zdaj toliko bolj “povožena”. Na krvnega zdaj menda nima smisla sploh hoditi… Ne vem pa, kako je za naprej. Imava vsaj enega pingvinčka (na dan et so rekli, da je eden že pripravljen, za dva pa bodo še počakali en dan in javili po pošti, ki pa je do danes še nisem prejela).
Sploh mi ni jasno, kaj se je zgodilo, ker so me hormoni že spremenili v čisto “pravo” nosečko, potem pa čez noč vsega konec.
Ve mogoče katera, kako je za naprej??? Sva pa v Mariboru…
Mamarc
Pri kom si v dravljah? Jaz sem pri Rešu.
Bake da v dravljah dajo najorej klomid potem pa šele ivf kot “zadnja možnost” ali imaš mogoče kaj viška klomida, če si tudi ti imela to kuro pred ivfjem?
Prvi posvet sem že imela. Amh, hormoni, spermio, ultrazvok..
Ciko
Čestitkeeee to je že super. Se že lahko veseliš. Hormon se ti podvaja, kar je odlično. Le pogumno še naprej vse bo ok!
Mihi22
Ne obupaj. Vem kako ti je.. Sem na istem. Samo da imam pred postopkom še za “sprobat” klomid pa estimo 🙂 ampak verjetno tudi to ne bo delalo čudežev.. Predvidevam.. Samo za sprobat pa vseeno je in ostat optimističen 🙂
Koliko si pa stara?
Delate vse na prvem otroku? 🙂
Inja24, hvala za vzpodbudo… Sem brez otrok (mož ima že skoraj pubertetnico, zdaj pa težava moška neplodnost) in stara polnih 37. In zaradi let bom verjetno tudi hitro obupala… K sreči se moja rodila starajo malo počasneje in so še v dobri formi :), ampak očitno tudi to včasih ni dovolj…
Imela sem kratek postopek (baje zaradi migren) in vse je zgledalo idealno in po planih. Tako da je zdaj razočaranje toliko večje 🙁
O lubi bog, od kod vam moč??? Res ste občudovanja vredne vse, ki ste vztrajale dlje časa!