Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

Zdravo. Sem v postopku v Pragi. Za vse info sem na voljo 😊

Lizika 90: jaz sem imela prvo zanositev naravno eno leto nazaj ampak ji je sledil spontani splav. Tako da iz tega razloga smo sklepali da so jajcevodi prehodni. Sem pa si stestirala vse hormone in pri meni je bil Amh nizek, stara sem 35, kmalu bom 36, kar je kar razlog za ukrepanje. Moj partner je naredil tri spermiograme. Dva odlicna en pa porazen. Na konziliju so nama dolocili kratek postopek pol ivf in pol icsi, ce bo sperma slaba pa malo jajcec pa vse icsi.

Lizaza: 😢 to pa ni lustno 😟 ne vem kako poteka ce moras v nov postopek. Ponovno konzilij?

Allstar: midva sva bila sedaj 2x, prvic dala samo 40, narocila obesek, ki iznici negativna sevanja za 260 eur in naslednic placala obesek pa se 100 eur za terapijo za oba. Pride slucajno v lj en dan, tako da bom mela jaz se sama eno terapijo, naslednji teden pa se eno oba in bova zakljucila. Dela do max 5 terapij. Jaz dobim menstruacijo v naslednjih dneh, jutri ali pojutrisnjem, tako da ze zacnem s spikanjem. Kitajca sem skenslala, ker tud financno ne zmorem vsega. Drzim pesti da rata v prvo, da tudi s financami zadiham🤞🐞😇

Praga 2019: jaz seveda upam da mi uspe sedaj v prvem postopku. Ampak vseeno me zanima na kateri kliniki v Pragi si? Je tam samo ena klinika? Ali pri njih kaj bolj spremljajo/podpirano potem ze samo nosecnost v prvih tednih? Ker vse vemo, da je treba tudi donosit, ne samo zanosit. Si vse vnaprej placala in potem zahtevas denar nazaj al kako je s tem? Kako, da si se odlocila, da gres tja? Hvala!

Jaz sem tudi ze slisala, da so na ceskem najboljse klinike. In tudi da smo slovenci takoj za dansko po umetnih oploditvah, kar se mi zdi zelo zanimivo. To pomeni, da se starejse odlocamo za otroke, al da smo manj plodni?

Hej. Na Češkem mislim, da lahko izbiraš med najmanj 20 oz. še več klinikami. Izbrala sva Prague Fertility Center. Vse sem se sama pozanimala, prebrala forume.. Nikogar ne poznam sicer, ki bi bil točno na tej klinki v postopku. Nisva vedela kaj pričakovati. Do sedaj za 1x vse OK. Njihova odzivnost, prijaznost, sporazumevanje preko telefona, mejla – lahko v hrvaščini ali angleščini. Glede donositve ti težko kaj rečem, še nisva za 1x prišla do tja 😊 sem pa prebrala za opcijo EmbryoGlue – verjetno je to možno tudi v Sloveniji?
Glede povračila sredstev tud se nič ne vem, se moram še pozanimati. Ja, vse je potrebno vnaprej plačati. V Slo. nisva šla skozi noben postopek. Izkušnje, na žalost, naredijo svoje (UPN v 27.tednu, 2x SS).
Srečno vsem 💓💪🐞

Ampak si pa ze zanosila? Je za tabo ze postopek? Zaenkrat morm rect da so tudi v Lj kar prijazni. Mene je edin okregala da ne smem forumov brat ker sem hotla potrditev kdaj je prvi dan menstruacije. Plis kljub temu da sem 35 in sem zelela da mi vstavijo 2, so rekli da bomo kar z enim zaceli. Kar je tud super, sam da se prime 😇

Ne, po tem postopku še nisem zanosila. Imava 3 zamrznjene, čakava še na rezultat PGD, zaradi translokacije kromosoma, so nama ugotovili vzrok. Potem pa naprej. 😊 Tudi jaz osebno nisem za 2, tako da bravo tiste ki se odločite za to 😊.

A to so v Pragi ugotovili? A oni tud v Rim posiljajo al sami to delajo? Ce se posilja v rim mislim da se 3 mesece caka… drzim pesti 🤞

Ugotovili so nama v Sloveniji, po treh neuspelih naravnih nosečnostih, ti pripada ta pregled. Testirajo potem tudi starše in pri nama je podedovano. Ja, na žalost v Sloveniji ni laboratorija in pošiljajo v Rim, kar nama pa sploh ni odgovarjalo. Tukaj imajo svoje laboratorije, 14 dni do 3 tedne in je rezultat. 😊

KdoNagaja a g.Stanko torej dela v Biotermah Mala Nedelja ali ima kje drugje svoje prostore?
Gresta prvic skupaj s partnerjem do njega not?
Jaz ga bom jutri kontaktirala pa upam, da me cimprej sprejme…

Moje stanje po IUI pa je taksno, da sem delala vceraj cb test, kjer se je pokazal rahel +++. Jaz itak vsa vesela, ker sem bila nekako 100% prepricana v pozitiven rezultat. Danes zjutraj delala test First Sign in samo ena crtica.
Imela sem rahlo krvav izcedek, sledu o pravi menstruaciji se ni, ampak mi je itak vse dol padlo.
Temperatura je sicer se povisana (37,5), znakov za prihajajoco teto se ni….
Bomo videli kaj bo jutri…

Za ostale punce pa drzim pesti ♥️

KdoNagaja zanimivo… jaz pa ko sem bila prvič v postopku v LJ sem bila stara 29 let in so mi sami predlagali da bojo kar 2 vstavili. Na koncu se je sicer samo en vgnezdil. To je bilo 4 leta nazaj.
Najbrž so malo spremenili navade. Mi je tudi rekla zadnjič da zdaj po novem pri tako mladih kot sem jaz ne zamrzujejo več po 2 hkrati. 2 leti nazaj so mi jih pa še zamrznili tako…

Da še tukaj sporočim. Danes sem imela krvi test in je vse ok, beta je 1064,9 in pridno raste. 😁

Dabest Upanje!!!! Dala si mi upanje! :)😁😁

Lizaza me veseli😁

Upanje cestitke!!! 🐞😍
Ciko, ja Stanko je v mali nedelji, gres mimo recepcije in tja kjer je fizioterapija. Moras bit pa prej narocena. Je zelo preprost in veliko govori. Nic se bat 😊 seveda, kar oba s partnerjem notr. Midva sva hotla oba terapijo.
Vita03, zgleda so ugotovili da jih to prevec stane. Nosecnosti z dvojcki je bilo prevec, kar pomeni vec bolniskih, vec pregledov, vec komplikacij. Tako da pred 35.letom ne vstavljajo vec kot enega zarodka. Baje se tudi en zarodek lepse nacentrira na sredino maternice da je v optimalni tocki in se lazje prime.

Upanje čestitkeeeeee 🙂 🙂
KdoNagaja, no meni so zdaj spet vstavili 2, pa sem 33 stara. Ampak to najbrž je izjema v teh primerih, ko sta po 2 zamrznjena in je škoda da bi enega zavrgli…

Ja, pomoje zato ker si jih imela ze od prej. Ne poznam pa njihovih zakonov/pravil/navodil ki jih imajo tako da je treba ze zaupati da je tko najboljs.
Danes sem dobila menstruacijo, tako da jutri zacnem s spikanjem 🤓

No, da vam javim. Danes naredila dva testa, oba pokazala ++++. Jutri grem v Mb na krvni test, da vidim kje smo. Veselaaaa ko radio, sploh ne dojemam najbolj… jutri javim rezultat

Lep večer vsem ♥️

Punce, ali ima katera kaj klomida viška? Pospeševalec ovulacije, ki ga običajno dajo pred postopkom kot “zadnjo možnost”
?
Držim pestke za vse..

Ciko bravoooo! Se krvni pol bo pa zares 🤗😇
Jetkarmak jaz nimam…

Joj danes res ni moj dan…
Naročena ob 12:15 za pregled za novo napotnico za zamrznjenčka. Nesreča na avtocesti, sem zamudila in prišla ob 12:45. Me vpiše in pol čez 10 min pride povedat da je zdravnica že šla. A delajo kao do 13h. Ok ta iz sprejemne je bla res prijazna in je povprašala vse naokoli kaj nardit. Mi pride povedat naj počakam, da pride sestra
Sem čakala dobre pol ure da je prišla in me nadrla kaj zamujam pa zakaj nisem pri svoji zdravnici naročena.
No ok, pol vseeno mi je zrihtala da me bojo v sosednji ambulanti vzeli… Kjer pa majo neko delo z eno napotnico in se nikamor ne premaknemo… In zdej je ura 13:55 in itak še nisem na vrsti.
Vem pa da tam čez na sprejemu delajo do 14h in se ne bom mogla it vpisat…
A mogoče katera ve če se da to tud po telefonu zrihtat al bom morala še enkrat pridet? Za Lj sprašujem…

Ja men se zdi da se lahko tud telefonsko narocis, ker na konziliju so mi rekli da naj poklicem tja ko dobim menstruacijo… tko da pomoje da ja.

New Report

Close