Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

Polhek kolikor je meni znano v Dravljah delajo ves cas, tako da naj prazniki ne bi vplivali.
Ciko dobrodosla.

Allstar – ko si glih omenila Femaro… Kakšno si imela po jemanju debelino sluznice, tako kot običajno? Jaz imam navadno 11mm, danes pa na UZ šok – 5,5mm! Še zmanjšala se je od ponedeljka…?

Evo jaz v petek zacnem s pikanjem.Sploh se ne veselim tega obdobja, ampak saj bo.Vse za koncni cilj ☺❤.

Allstar, še 4 pingote mam.
So pa po 2 skupaj, torej še 2 poskusa.
Na začetku sem jih mela 8 in smo se še hecali da jih bo ful ostalo, zdaj pa že počasi dvomim če jih bo sploh dosti še…

Mamarc tvoja zgodba je res navdihujoča, sam srečno še naprej 🤗😊

Tudi ostalim vso srečo 😉

jaz pa v petek prvic po🐧.. ze komaj cakam, prej sem vedno imela sveze zarodke.. joj tako se veselim.. ne morem verjet kako je preprosto brez stimulacije.. samo en uz in et.. nic ne tisci in nic pikanja..
cika, mislim da so vse dobrodosle na tem forumu, ki nas združujejo te izkusnje.. skupaj nam je lazje.. 😉

Lizaza, 12 dan sem imela 11, 14 dan sem imela 8,5. Rekli so, da je normalno.

Vita03, sigurno bodo dosti, ša oba se bosta primla naslednjič 😉. A do zdaj so ti tudi vstavljali po 2?

Allstar hvala, upam da res uspe naslednjič.
Sem bila res ekstra pozitivna do zdaj, se moram prepričat da bom še naprej.
Prva 2 poskusa so mi vstavili po 1, zdaj v tretjem pa 2.

Lizaza, a ti maš zdaj ta nek nov postopek z zamrznjenčki? Poročaj malo kako to gre…

Vita – od 3. – 7. dne jemlješ femaro, nato 10. dan sprejem in UZ. Jaz nisem tako hitro reagirala – je bil folikel šele 10mm, tako da sem imela UZ potem 15. dan – je bil 15, in nato čez dva dni UZ – pridem, pa mi je povedala zdravnica, da je folikel že počil… Tako da so me potem naročili na prenos čez 5 dni. Sicer je bilo mišljeno, da bi, ko bi bil folikel okoli 18, dobila stop injekcijo in čez 7 dni prenos… Edino mal smotano je – vsaj pri meni – pa vidim da je bilo tudi pri Allstar tako – da sluznica ni stabilna… Se mi je kar zmanjšala… In nazadnje je bila 5,5 mm pa imam vedno vsaj 9mm…

Živjo punce!
Ker se je moje vprašanje očitno izgubilo vas ponovno naprošam za vaše napotke in izkušnje.
Ker sem še čisto nova v vsem tem in nimam niti predstave kako te stvari potekajo vas prosim, če mi približno lahko poveste kako te stvari potekajo od začetka do postopka.

Trenutno je za mano prvi posvet v LJ, opravila sem tudi neke krvne preiskave na polikliniki, čakam pa še na podroben UZ v stari porodnišnici, ki me čaka naslednji teden. Torej kaj vse me še čaka preden mi določijo postopek?

Pozdravčke! 🙂

Lizika, jaz sem v Dravljah in ti žal ne morem pomagati. Bodo ostale punce več vedele.

Tako, 19. imava posvet, z naslednjo menstruacijo greva v nov postopek. Upam, da bo tokrat boljši rezultat. Lep petek vsem!

Hej, Lizika. Potek oz. vrste preiskav, ki jih nameravajo še narediti preden se odločijo za vrsto postopka, so najbrž čisto odvisne od tega, kaj so pokazale preiskave do sedaj. Pri meni npr. niso delali posebnih preiskav (npr. ali so moji jajcevodi prehodni ipd.), ker se je pri nama izkazalo, da je problem zelo slab spermiogram in je bilo takoj jasno, da bo v najinem primeru potreben IVF ICSI. Domnevam, da v nasprotnem primeru, kadar je spermiogram v redu, pred izbiro postopka skušajo preverit še, če je kakšen razlog pri ženski. Najboljše, da svoje izkušnje napišejo tiste, pri katerih ni problem moška neplodnost..

Jaz pa danes nisem zacela s pikanjem zaradi viroze, tako da pricnem naslednji mesec.Mi je zdravnica svetovala, da je bolje pocakati, ker so vseeno to napori za telo in je bolje ce je telo zdravo.Tako da KdoNagaja ne bova skupaj cakali na plusek, ga bos prej zagledala kot jaz 😉. Ce prav sledim bova pa Polhek midve skupaj v maju v postpku.
Danes sem preverila in v Dravljah je dr. Res skoz prisoten, tudi med prazniki, tako da ni panike zaradi zacetka postopka.

Kiddo eno vprasanje, ker sva midva tudi ICSI.Ali so pri tebi vseeno delali kaksne preiskave ali nic? Jaz, razen krvnih preiskav, nisem imela nicesar.Razmisljam kaksen je razlog pri meni, da se zarodek ne prime in ali se da kaj v tej smeri preveriti.

Meni je že osebna ginekologinja potrdila neprehodnost jajcevodov preden sem obiskala kliniko za neplodnost. Saj mi je laparoskopijo delala že novembra. Spermiogram pa je OK.
Zato me okvirno zanima kaj me vse še čaka preden sploh določijo postopek. In kako potekajo stvari s tem konzilijem, ki ga nekatere omenjate. Koliko časa se čaka še na to.

Pozdravčke! 🙂

Pikapoka škoda zaradi viroze, ampak po drugi strani sem pa kar vesela, da bova istočasno v postopku. Mogoče se pa na kakšnem uz celo srečava 😊

O Pikapoka skoda 😟 sam verjetno je res boljs da je telo 100% da sprejme se eno bitjece 💗 ali pa dva 😅😇
Lucky555 bo malo pred mano, ce se ne motim? Allstar?
Danes sem bila ponovno v mali nedelji… odlicni obcutki. Se mi zdi kot da bi loh tud kar naravno slo… ne vem ce bom se vztrajala s kitajcem.. da ne bo prevec mojstrov… je res ponosen na svoje nosecke 😉😇 mislim da si tudi on zeli da uspe 😇
Res sem vesela, da sem zvedela zanj 🤗 tko da forum ni lih cist sam slaba stvar… kot vsi govorijo – ne beri forumov itd. Meni pomaga. In res hvala punce za podporo 🤗 Pa itak da so/ste/smo vse dobrodosle 💌😇🐞

Pikapoka, jaz sem imela pred postopkom še histeroskopijo, kaj drugega, razen krvnih hormonskih preiskav pa meni pred postopkom niso delali. Ampak pri meni vgnezditev ni ravno problem. Najina težava so potem ponavljajoči splavi (poleg moške neplodnosti), zato so pri meni vse nadaljnje preiskave delali v tej smeri. Tako da žal nimam informacij o tem, če lahko v primerih, ko se zarodki ne vgnezdijo, tudi še karkoli preverijo in naredijo. Mogoče bi katera druga kaj več lahko povedala na to temo.

Punce, evo, pa se je zgodilo tudi meni – pridem na transfer pa mi zdravnica pove, da se zadnji zamrznjenček ni lepo odmrznil… In naj grem po napotnico za novi ivf… Pa ravn sem se spravla k seb, da sem razmišljala precej pozitivno… Me zanima, če bom sploh pred poletjem na vrsti… Kako je to – prva menstruacija pokličeš, prideš 22. dan, pol pa s ta drugo M šele akcija?

Lizaza zelo mi je žal,poskušaj najti zopet pozitvo,v pa da je težko.
Prvo moraš v Leonišče po novo napotnico,čimprej pokliči,in potem se greš naročit v Staro porodnišnico,tam pa dobiš datum za sprejem in začetek novega postopka.
Upam,da sem ti kaj pomagala.
Srečno

Bomo kar ena za drugo očitno 😉. Midva imava predvideno maja, če bo M prišla tako kot je treba 😉. 2 cikla po IVF sem imela čisto neobičajna, upam da bo ta ok 😊.

Te dni greva v Malo nedeljo, imam prav tremo 😊. Katera vse je že bila tam? Kam točno moraš it? Kaj vse vam je povedal? Koliko ste plačale? In kar me je najbolj strah….kaj če reče da ne bo šlo? Imava sicer nepojasnjeno neplodnost, “vse ok” z obema, tako da upam, da naju malo energetsko “popravi” in bo 😊.

New Report

Close