Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2019

IVF/ICSI/IUI 2019

Pozdravljene. Naj se vam še jaz javim. Tudi jaz sem končno dočakala dve črtici =) tri leta nazaj sem bila na prvem icsi postopku in je že prvič uspelo (imam sina 2 leti starega ) in imela sem še enega pingvinčka, ki se pa dve leti kasneje ni prijel. Ponovno sem šla na punkcijo 19 celic eno so mi vstavili ki se ni prijela in imela sem dva pingvinčka, ki se pa nista pravilno odmrznila oz. sta bila preslaba baje se pa to skor nikol ne zgodi… no in spet čakanje na tretji postopek ki sem pridelala 24 celic od tega se jih je 6 oplodilo eno morulo so ustavili ki se je prijelaaa =))) in imamo še enega pingvinčka ki upam da ostane tam =) sem pa imela občutek da spet ne bo nič ker me je začelo tako boleti kot pred menstruacijo doma si sploh nisem upala delati testa da ne bi bila spet razočarana in sem čakala celih 16 dni sem mislila da se mi bo zmešalo. Pa še pridem ob 12ih na oddelek in rečejo da izvida zame še ni in sem čakala še 40 minut ampak se je izplačalo … sedaj pa čakam uz 5.4 in upam da bo vse vredu. Želim vam da vse ki čakate čimprej dočakate svoj + in ne obupat 😉

Kataa čestitke in srečno do konca! 🙂

Sva se pa ravno z mojim pred tem zadnjim postopkom pogovarjala o odmrzovanju.
In kako sploh še nisem slišala za primer da se ne bi lepo odmrznili… najbrž se res redko dogaja. So mi pa tudi rekli, da zdaj ne zamrzujejo več po 2 skupaj, sploh če si pod 35 let…
Kakorkoli, važno da se je na koncu končalo s pluskom 😉

Loti hvala… vsaj to da vidis kok je cca foliklov… se nagibam na tole omrtvicenje z zaspanostjo. Itak si zelim da je veliko kvalitetnih foliklov 🤞
Vita res lepo 😍 javi seveda ko bos z ultrazvoka 😄 a krvnega si pa ze mela?
Kataa bravo 👏 ja js verjamem da vsakemu rata.. enim prej, enim kasneje. Seveda upam, da tudi jaz cimprej dozivim to prvo zmagico s pluskom in seveda da se obdrzi 😇

Krvnega imam v sredo.
UZ pa potem čez cca 2 tedna ali kako že gre to?

Še eno vprašanje za tiste ki ste v Lj (jaz res stalnooo to pozabljam kaj in kako)… na krvnega grem samo na oddelek? Al še prej kaj v sprejemno?

Za krvnega greš najprej v sprejemno. Tam ti dajo tiste nalepke s tvojimi podatki, potem greš pa s tem na oddelek na odvzem krvi.

Aja, na uz so mene naročili 18. dan po krvnem testu😉

Hvala Kiddo 🙂
Pa se mi je zdelo ja, da sem s tisto kuverto po sprejemni nekaj skakala.

Za uz mi bojo pa že povedal… spomnim se samo da je cca 2 tedna po krvnem. Najbrž pa kak dan več ja, da se že vidi srček za ziher. Al pa dva 🙂

Pozdravljene dame,

še ena nova sotrpinka, za mano je prvi kratek postopek (gonal), ET 15.3. in danes se je vlilo in sem čisto na tleh.
Mi katera lahko pove, kako je potem naprej, na test verjetno sedaj nima smisla hodit, saj je krvavitev že cel dan in zagotovo ni vgnezditvena. Kako potem poteka, pokličeš, te kar na oddelku napotijo v nov postopek, ali se naročiš k svoji ginek.? Ali moraš zopet na konzilij in celotno proceduro? Najlepša hvala vnaprej in veliko sreče vsem pa veliko +++++++

Živjo Pikolinka, žal mi je da ni uspelo 🙁

Si v Lj? Potem pokličeš kar na naročanje (tam v leonišče, kjer imaš svojega ginekologa), da dobiš termin. Potem pa se bosta na pregledu vse zmenila, dobiš novo napotnico itd.
Na konzilij ni treba ponovno, je pa tisti klasika postopek: sprejem, potem greš po zdravila ob prvem dnevu menstruacije itd.
Pa 3 mesece boš morala počakat. Razen če imaš zamrznjenčka?

Vita, srečno tudi danes na krvnem!😉🐞🍀

Z moje strani žal slabe novice… Negativen krvni test.
Telo zamrznjenčki ne res ne marajo 😐

Joj, Vita,..😢 Kako pa to? Žal mi je zate! Ti pošiljam en velik objem! 💝😔

Pojma nimam…

najbrž hormoni lahko povzročijo lažen pozitivni test? Ugibam…

Joj, Vita… Žal mi je… Čeprav estima in estrofem ne moreta vplivat na hcg test… Jaz sem pa danes z uz-ja in sem očitno prva v nekem novem protokolu s femaro in zamrznjenčki (pred ovulacijo dobiš še stop injekcijo). Čeprav bomo videli, kaj bo – sluznica je čisto tanka… V pon. imam zopet uz… Držte pesti… 😉

Tudi jaz sem tako mislila ja… mah ne vem res, ni mi najbolj logično da ti test pokaže plus če je minus. Obratno že… ampak kaj češ, tako je. Krvni test je itak bolj ziher kot urinski.

Ne razumem… po zamrznjenčka greš ampak boš dobila pa še stop injekcijo prej?

Ja, nek nov protokol. Te tablete Femara jemlješ od 3.-7.dne in ti čisto znižajo nivo estrogena v telesu. Zaradi tega naj bi zrastel fsh in potem delajo v bistvu folikulometrijo – hodiš na uz – in ko je folikel dovolj velik, ti dajo stopko za dozorevanje folikla. Sledi prenos zamrznjenčka. To je v teoriji – zdaj pa da vidimo, kako bo v praksi…Danes mi je sestra rekla, da sem prva s takim postopkom…

Drage punce 🙂

Žal mi je za slabe novičke 🙁 Držim pestke, da se bomo kmalu spet veselile dobrih! 🙂

Vse, ki ste v LJ. A se je še kateri zgodilo tole?
Konec februarja sem dobila napotnico za ultrazvok v stari porodnišnici in dobila navodila, da se moram naročiti v prvih dneh menstruacije. Tako da sem končno dočakala rdečko in poklicala, da se naročim, kjer mi sestra pove da mi je napotnica potekla oziroma ni več veljavna, ker se nisem naročila v 14dneh po izdaji. Kar nekaj živčkov so mi pobrali. 🙁
Tako, da sem se malo naletala, da sem uspela dobiti novo napotnico. UZ imam sedaj 12.4

A mi lahko prosim malo poveste kako grejo potem stvari naprej. Do sedaj sem opravila 1posvet, Krvne preiskave na polikliniki in sedaj čakam še tale UZ.

Sem v postopku IVF, se spikam in imam rahlo krvavitev ter vnetje. Ali je to hudo narobe ali je katera imela to

Zdravo punce.

Ve katera kak dolgo se caka da te poklicejo za novi postopek (punkcija itd..) sem pa v MB?

New Report

Close